ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:92/264)

Sernik tiramisu 198

Studzimy, po czym nasączamy biszkopty kawą.  2. Przygotowujemy masę serową: twaróg miksujemy z serem mascarpone, cukrem i jajkami. Do śmietanki wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy, wlewamy do masy. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na spód ciasta 1/2 masy serowej, wykładamy biszkopty namoczone w kawie by zakryły całą powierzchnię, wylewamy pozostała część ciasta, wyrównujemy, pieczemy przez 15 minut

Szefowa kuchni
Ciasto Delicja 743

łyżkami cukru. Dodajemy mieszankę budyniową. Gotujemy do czasu aż zgęstnieje.  Studzimy. Masło ucieramy mikserem. Powoli dodajemy budyń. Wykładamy na biszkopt. Masę budyniową wykładamy na biszkopt. Wykładamy delicje. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto. Ilość porcji: ok. 20 Czas przygotowania: ok. 2,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 209

które wyłożyłam paskami papieru do pieczenia dla ułatwienia wyjmowania gotowych ciastek z form. Równie dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce, byleby nie przesadzić z farszem budyniowym, bo wypłynie. Tak przygotowane spody ciastek ponownie schłodź w lodówce. Czas przygotowania masy budyniowej będzie wystarczający do ich chłodzenia. Banany zblenduj na puszystą masę z dodatkiem cukru i soku z cytryny(...)zagotuj cały czas mieszając. Po koniec dorzuć skórki cytrusowe. Schłodzone spody ciastek wypełnij przestudzoną lekko masa budyniową zostawiając 1 cm wolny brzeg. Piecz ciacha w dobrze rozgrzanym piekarniku do temp. 200-210 C (z termoobiegiem) przez około 40 minut, muszą być złociste. Jeszcze ciepłe ciasta posyp cynamonem. Jeszcze ciepłe ciasta posyp cynamonem. Smacznego! Artykuł Pastéis de nata w wersji wegańskiej

greenscarf
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 153

Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym :)

Kuchenne Wariacje
Tort kokosowo - budyniowy 115

Coś dla wielbicieli kokosu czyli tort kokosowy z masa budyniową. Idealny na każdą okazję. A co ważne jest smaczny. I muszę się Wam do czegoś przyznać

Ewa w kuchni
Ciasto Shrek 350

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i po jednym żółtku, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 30 minut w 180 stop. MASA BUDYNIOWA do garnka wlać 1,5 szkl pysia, dodać 1 łyżkę cukru zagotować. Pozostały sok wymieszać z 3 budyniami, wlać na gotujący się

Kuchnia Danusi
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 151

gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.  Można posypac dowolną posypką

Camilla w kuchni
Bounty -ciasto, które zachwyci 199

Ciasto nie tylko pięknie wyglądające, ale przede wszystkim wyśmienicie smakujące. Wiórki kokosowe z masą budyniową połączone z ciemnym biszkoptem. Nie można się oprzeć, dlatego szybko znika z talerza.      SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jaj  28 dag cukru  16 dag mąki pszennej   4 dag kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 3 szklanki mleka(...)stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimy Robimy masę kokosową. 2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Przekładamy ciasto. Biszkopt kroimy na połowę na jedna część

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z bezą kokosową 126

bardzo smaczny serniczek. Kremowy. Nie za słodki. Jak dla mnie idealny. Początkowo przygotowanie masy serowej może budzić obawy, jest ona bowiem bardzo rzadka. Taka jednak ma być, a serniczek nabiera właściwej konsystencji po zapieczeniu i przestudzeniu. Ja będę robić ponownie. Polecam i Wam:) Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 2 żółtka 1 jajko(...)wstępnie w 180 stopniach (ok. 10-15 minut). W misie miksera umieszczamy twaróg, cukier, jajka, żółtka, olej oraz proszek budyniowy. Miksujemy tylko do połączenia. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i wlewamy stopniowo mleko (masa będzie rzadka). Masę serową wylewamy na ciasto w formie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Pod koniec pieczenia ubijamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto balowe 2203

niezwykły efekt. Dodatkowo wygląd ciasta w przekroju też wygląda apetycznie i bardzo reprezentacyjnie. Robiłam to ciasto po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Składniki: na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem budyniowy: 0,5 litra mleka pół kostki miękkiego masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na upieczony biszkopt rozsmarować krem budyniowy. Na budyń wyłożyć herbatniki. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać śmietan fix lub serek mascarpone.  Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę krakersów. Posypać startą białą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach

Pysznie & Pięknie
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2316

szklanki ksylitolu lub cukru - ekstrakt waniliowy (lub ksylitol z wanilią, lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 6 białek (2 pozostawione od ciasta i  4 od żółtek z masy) - 60g mąki (skrobi) ziemniaczanej (lub 1,5 proszku budyniowego bez cukru) Dodatkowo: - mielony ksylitol lub cukier puder do posypania W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem), następnie dodajemy(...)mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy całość do połączenia składników. Gotową masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy całość i posypujemy startą na grubej tarce mocno schłodzoną drugą częścią kruchego, czekoladowego ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, program góra-dół ok.60 minut. Przed podaniem posypałam ciasto mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Torcik z pianką bez pieczenia 215

galaretki. Deser bardzo mi smakuje, jest delikatnie owocowy i ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam…     Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki(...)szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i dodać rozmieszane budynie, znów zagotować, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i dodać dwie galaretki w proszku, mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Gorącą masę nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia (ma mieć temperaturę pokojową jak masło). Poncz: 2. Składniki do nasączenia wymieszać. 3. Tortownicę o średnicy 23-24cm wyłożyć papierem

Mała Cukierenka
CIASTO MIODOWE "MARLENKA" 165

przestudzenia.Powinno wyjść 6 spodów miodowych :).Starajmy się zbierać okruszki z ciasta potem się nam przydadzą. Kiedy spody stygną bierzemy się za przygotowanie kremu. Masło i masę kajmakową trzymamy w temp.pokojowej.Miękkie masło miksujemy do białości.Następnie stopniowo dodajemy masę kajmakową ,mieszamy i po łyżce dodajemy masę budyniową mieszamy.Powstaje nam pyszny i puszysty krem o smaku krówek :). Na dno naszej formy

Mała w garnku miesza
Ciasto 3 bit 324

nigdy nie robiłam sama. Zawsze bałam się takich ciast w których jest wiele warst a na dodatek z masą buduniową, która zawsze sprawiała mi problemy i robiła się rzadka przez co całe ciasto się rozpływało i traciło swój wygląd. Dziś krem budyniowy już nie sprawia mi problemów i nawet nie raz do kremów gotuje domowy budyń bez użycia tego(...)Masło utrzeć następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Masę budyniową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Żelatynę rozpuścić w mleku i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier waniliowy i żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać. Na wierzchu posypać starta czekoladą. Wstawić do lodówki. Ciasto najlepsze po dwóch dniach jak herbatniki dobrze namiękną, dzięki

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasto z kremem 182

koniec dodajemy cukier i ubijamy do momentu aż piana zacznie błyszczeć, a cukier się rozpuści. Na koniec dodajemy proszek budyniowy i olejek cytrynowy i mieszamy je dokładnie z pianą.  Piankę pieczemy w takiej samej blaszce jak ciasto kruche, na papierze do pieczenia przez 12 minut w 160 stopniach. Warstwa owocowa: Herbatę zalewamy wrzątkiem (około 120 ml). Mocną herbatą zalewamy(...)jeden z kruchych blatów. Krem kawowy: Śmietankę ubijamy z mascarpone, na koniec dodajemy cukier i kawę rozpuszczalną. Dokładnie mieszamy i połowę z masy wykładamy na naszą owocową warstwę, którą posmarowaliśmy jeden z blatów ciasta. Na kremie układamy budyniową piankę (wystudzoną) i smarujemy ją pozostałą częścią kremu. Całość zakrywamy drugim blatem kruchego ciasta. Kruche ciasto z kremem najlepiej smakuje po kilku

MamaOskarka
Szybkie ciasto Snikers na krakersach 281

Pyszne ciasto, które nie wymaga zbyt wiele pracy, a wygląda bardzo efektownie i jest pyszne, zwłaszcza na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Połączenie słodkiej masy kajmakowej i słonych krakersów bardzo dobrze się sprawdza. Składniki: Masa: 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki cukru(...)warstwę krakersów. Budyń dzielimy na 3 części, jedną z nich rozsmarowujemy na krakersach. Na budyniu układamy kolejną warstwę krakersów, a na nich 2/3 masy kajmakowej i znowu krakersy. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy z masą budyniową. Na wierzchu rozsmarowujemy na krakersach resztę masy kajmakowej i wysypujemy na nią orzeszki. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie ciasto Snikers na krakersach 673

Pyszne ciasto, które nie wymaga zbyt wiele pracy, a wygląda bardzo efektownie i jest pyszne, zwłaszcza na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Połączenie słodkiej masy kajmakowej i słonych krakersów bardzo dobrze się sprawdza. Składniki: Masa: 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki cukru(...)warstwę krakersów. Budyń dzielimy na 3 części, jedną z nich rozsmarowujemy na krakersach. Na budyniu układamy kolejną warstwę krakersów, a na nich 2/3 masy kajmakowej i znowu krakersy. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy z masą budyniową. Na wierzchu rozsmarowujemy na krakersach resztę masy kajmakowej i wysypujemy na nią orzeszki. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Tort królewski 91

mleka i oleju, aby był sam w sobie wilgotny (bez nasączania). Miałam za mało śmietanki do przełożenia, więc musiałam zrobić jeszcze jakąś masę – postawiłam na delikatną budyniową. A żeby tort był wyższy, upiekłam dodatkowo dwa placki z ciasta parzonego. Jeden z nich przypominał koronę, więc umieściłam go na wierzchu, a tym samym pozbyłam się problemu związanego z dekoracją

Arabeska waniliowa

Proponowane wyszukiwania