ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:92/264)

Czekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami 195

Czekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami . Idealna zarówno do porannej kawy jak i popołudniowej herbatki. Lekko kwaskowe maliny i kremowy, czekoladowy budyń (u mnie nowość – budyń do ciast i kremów) to wspaniałe połączenie. Musiałam się powstrzymywać, żeby nie wyjeść masy łyżką. Najtrudniejsze w roladzie jest jej pieczenie – musimy dobrze poznać swój piekarnik, aby nie przepiec rolady. Idealnie(...)dużych jajek (w temp. pokojowej) 6 łyżek drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń czekoladowy (u mnie Winiary do ciast i kremów ) 1 czubata łyżka mąki 4 łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła (1/2 kostki) 200 g świeżych malin listonic_type='fooddrink';listonic_theme

Poezja smaku
Szarlotka z budyniem 259

laski wanilii i mąka ziemniaczana :) ). Szarlotka z budyniem zyskuje nowego fajnego smaku. Smaczna alternatywa! Zachęcam do spróbowania. Składniki: Kruche ciasto: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka ziarenka z 1/2 laski wanilii Masa budyniowa : opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka   lub domowy  budyń z tego przepisu(...)łyżeczka cynamonu łyżeczka ekstraktu cynamonowego Sposób przygotowania: Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka, ziarenka wanilii i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części (3:1) większą część cienko rozwałkowujemy (0,5 cm) mniejszą zawijamy w folię i wstawiamy ponownie

Słodkie Przyjemności
Ciasto czekoladowe 151

każda) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy całość. Dodatkowe składniki: mały słoik powideł śliwkowych cukier puder do posypania WYKONANIE: ½ ciasta kruchego + powidła   masa czekoladowa ze śmietaną   ½ ciasta kruchego startego na tarce   pieczemy 60 minut w temp 180 stopni

Domowe ciasta
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 239

Mam bardzo dużo rabarbaru, dlatego wciąż szukam nowych pomysłów na jego wykotzystanie. Tym razem inspirację znalazłam u Doroty  . Babeczki są fantastyczne, słodki krem przełamuje kwaśność

Z miłości do słodkości
Krucha tarta z budyniem i rabarbarem. 152

się każdemu. Tartę podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Zapraszam na tartę :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag masła lub margaryny 1 jajko Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 łodyga rabarbaru mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka

Izabelawkuchni
niebiańskie kapuczino 132

Bardzo delikatny kakaowy biszkopt, nasączony kawą, przełożony kremem budyniowym, zwieńczony delikatną, puszystą pianką. Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole.  Składniki na biszkopt: ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy   4 łyżki kakao 4 jaja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 200g masła ½ l mleka Kawowa pianka: 2 szklanki mleka 1 opakowanie(...)cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Piec ok. 50 min w średnio nagrzanym piekarniku.  Krem budyniowy:  Budynie ugotować w ½ l mleka. Wystudzić. Kostkę masła miksować na puszystą masę, dodać budyń. Masę wyłożyć na połowę wystudzonego biszkoptu.  Kawowa pianka:  Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, wystudzić. (odlać  ½ szklanki kawy, dopełnić szklankę

Słodki Zakątek
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 568

Chcąc kontynuować akcję "jedz jabłka" następne ciasto postanowiłyśmy przygotować z tym właśnie owocem. Jest to delikatny biszkopt przełożony masą z prażonych jabłek i  budyniem. Niestety wymaga trochę przygotowań, a najgorsze są momenty oczekiwania, aż kolejne warstwy stężeją w lodówce. Jednak naprawę warto. Smak jest wyborny, a i wygląd całkiem całkiem niczego sobie :) Przepis zaczerpnęłyśmy z bloga "Gotuję, bo lubię(...)szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 ½ łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody ½ proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki

Kolizje Smaków
Lodowiec - ciasto bez pieczenia 231

Lodowiec, to ciasto bez pieczenia. Wymaga jedynie schłodzenia w lodówce. Dolną warstwę stanowią biszkopty, które pokryte są dwusmakową warstwą masy jajeczno - budyniowej. Całość zalana jest galaretką. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Karpatka 154

przygotowania ciasta. Wodę zagotowujemy z margaryną.    Do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut. Odstawiamy i studzimy.    W tym czasie z proszku budyniowego i mleka gotujemy i studzimy budyń. Do wystudzonego ciasta stopniowo dodajemy jajka i miksujemy ok. 5 minut.    Na delikatnie posmarowaną blaszkę wykładamy połowę ciasta

Maminek kulinarny
Krówka bananowo-borówkowa 143

Słodziutkie warstwowe ciasto bez pieczenia, na herbatnikach z kremem budyniowym , kajmakiem, warstwą bitej śmietanki z mascarpone i mlekiem w proszku, z dodatkiem bananów i borówki, całość dopełnia gruba warstwa startej gorzkiej czekolady.  Kawałeczek tego ciasta skutecznie zaspokaja głód na słodkie. Ciasto jest podzielne, ładnie się kroi na drugi dzień po solidnym słodzeniu. Doskonałe na każde okazje w tym świąteczne(...)krem. Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną śmietankę-prosto z lodówki zmiksować z serkiem mascarpone na gesty krem pod koniec wsypać puder oraz mleko w proszku i ponownie zmiksować tylko do połączenia. Kajmak, leciutko podgrzać w puszce w kąpieli wodnej , tak aby dał się rozsmarować na cieście. Banany pokroić w grubsze plastry, skroić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Złożenie ciasta: Blaszkę

Wanilia i Kardamon
Fale Dunaju ze śliwkami 165

Przepis dostałam od koleżanki, troszeczkę go zmieniłam, gdyż w orginale  były maliny i krem budyniowy. Ja użyłam śliwek (równie dobrze będą pasować  jabłka, brzoskwinie, wiśnie) i zrobiłam masę śmietanową. Jest to dwu kolorowe proste ciasto, pyszne, delikatne z cudownymi falami  dzięki  owocom,  które opadają podczas pieczenia. Składniki: ciasto 4 jajka 250 g masła szklanka cukru

magiczna kuchnia Kasi
Malinowo-advocatowe ciasto bez pieczenia 334

galaretką i budyniowa z adwokatem. Warstwa śmietanowa natomiast, idealnie dopełnia i łagodzi kompozycję. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 500 g malin (koszyczek) 2-4 łyżek cukru (zależy od słodkości malin) 1 galaretka malinowa Masa advocatowa: 1 budyń waniliowy bez cukru  350 ml mleka 150 ml advocatu (likieru jajecznego) 4 łyżki cukru 125 g masła Masa śmietanowa(...)chłodne miejsce do lekkiego stężenia, ale takiego, żeby ją można było jeszcze rozprowadzić na cieście. Drugą warstwą do przygotowania jest masa advocatowa. W celu przygotowania tej masy należy najpierw odlać pół szklanki mleka a pozostałą jego część zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlać likier, zagotować na wolnym ogniu. Ciągle mieszając wlać rozpuszczony

Świat Ciasta
Ciasto Coca-Cola (z galaretką) 433

pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum. Dodajemy mąkę przesianą z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo wlewamy coca colę. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną(...)lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na galaretce rozprowadzamy pozostałą masę. Z Coca coli odlewamy 1/2 szklanki. Mieszamy ją z cukrem oraz proszkiem budyniowym. Pozostałą colę doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie ostrożnie rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Przepis na polewę inspirowany Smaczny.tv

Smaki Na Talerzu
Ciasto "Miodowa Krówka" 251

łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 125g masła KREM: 500ml mleka 70g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki proszki budyniowego waniliowego 250g masła DODATKOWO: 200g herbatników puszka masy kajmakowej polewa czekoladowa (z 1 mlecznej i 1 gorzkiej czekolady) Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na dwie części. Jedną schować do lodówki, drugą rozwałkować na wielkość formy, piec

Cakes By Kejt
Ciasto Jakuba 8980

kisiele wiśniowe Masa budyniowa : 3 opakowania budyniu waniliowego 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 250 g margaryny Dodatkowo : słoik wiśni z kompotu Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto, w razie potrzeby podsypujemy jeszcze mąką, aby się nam nie kleiło. Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie dzielimy ciasto na 6 równych(...)pierwszy blat ciasta i wciskamy w pianę wiśnie gdzie popadnie, nie trzeba ich układać. Następnie bierzemy drugą część ciasta i rozwałkowujemy na cienki placek, kładziemy go na ubitej pianie i lekko dociskamy. (pierwsza część ciasta - piana i wiśnie - druga część ciasta). Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 15 - 20 min w 180st C. Czynność powtarzamy z resztą ciasta, mają nam wyjść

charlotte gotuje

Proponowane wyszukiwania