ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:100/264)

Ciasto Shrek 192

charakterystyczny zielonkawy kolor. Ciasto wygląda efektownie, a do tego smakuje wybornie - jest delikatne, niezbyt słodkie, orzeźwiające. Polecam serdecznie :) Składniki (na blachę o wym. 23x39 cm): Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju pół łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa budyniowa: 1 butelka (900 ml) soku Pysio(...)wystygnięcia. 7. Gdy masa budyniowa przestygnie - wyłożyć na nią delicje. 8. Masa śmietanowa: Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodać wystudzoną i lekko tężejącą galaretkę, ubić ponownie i równomiernie rozprowadzić na delicjach. Odstawić do stężenia. 9. Gdy pozostałe dwie rozpuszczone galaretki zaczną tężeć, wylać je na masę śmietanową.  10. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto snickers na herbatnikach (bez pieczenia) 198

dobrze się połączą (garnka nie ściągamy z gazu). Po wymieszaniu mikserem, do czasu zagotowania całej mieszanki, można masę mieszać łyżką. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze minutę. Tak przygotowany budyń odstawiamy na chwilkę, by lekko przestygł. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciepłą masę budyniową dzielimy na 3 równe części, które znajdą się między 4 warstwami herbatników.  Na dnie blaszki układamy(...)część masy budyniowej wykładamy na ciemne ciastka i przykrywamy ją jasnymi herbatnikami. Orzeszki prażymy na suchej patelni i siekamy na mniejsze kawałki. Puszkę masy kajmakowej umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie, żeby masę łatwo było rozprowadzić. Kajmak wykładamy na herbatniki i leciutko solimy. Posypujemy orzeszkami ziemnymi i żurawiną. Jeszcze tylko posypcie dodatkowo tartymi orzechami włoskimi. Pycha! Ciasto wstawiamy

Zasmakuj Kuchni
torcik jabłkowo-miętowy 140

Wiecie, że lubię wymyślać przepisy. Wczoraj dostałam weny twórczej i wymyśliłam znowu. Jeśli lubicie orzeźwiające smaki, to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Lekkie,wilgotne, trochę kwaskowate, z wyczuwalną nutą mięty. Biszkopt nasączony galaretką, jabłkowo-miętowy mus i lekki krem tworzą bardzo oryginalne połączenie. Podobno dziś na wszystkich stołach jabłeczniki, u mnie więc też, choć nietypowy. *tortownica(...)jabłkową wylać na biszkopt (biszkopt wchłonie część masy, dzięki czemu będzie wilgotny). Odstawić do całkowitego stężenia. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. Krem wyłożyć na masę jabłkową i wstawić ciasto do lodówki. Trzecią galaretkę rozpuścić w szklance wody i tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Truskawkowy 3 BIT 155

słodkie ciasto. Składniki: dwie szklanki truskawek 1 puszka masy kajmakowej 1,5-2 paczki herbatników 50 g gorzkiej czekolady 400 g śmietany 30% 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej+łyżka 1,5 łyżki mąki pszennej 1 żółtko 100 g miękkiego masła masa budyniowa: Szklankę mleka zagotować(...)gęstniejący mus truskawkowy cały czas ubijając. Układanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ściśle układać herbatniki. Wyłożyć masę budyniową. Ponownie układać herbatniki i posmarować je masą kajmakową. Na kajmak ułożyć trzecią warstwę herbatników, a na wierzch wyłożyć masę truskawkową. Ciasto posypać startą czekoladą i schłodzić w lodówce

Pysznie & Pięknie
Pomidorówka naszej babci – zupa pomidorowa inaczej 129

Któż z nas nie zajada się przepyszną zupą pomidorową. Ta powszechnie znana zupa jest nie tylko przepyszna, lecz także bardzo zdrowa. Można ją przyrządzić na wiele

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z masą kajmakową 165

puch. Ciągle ubijając, dodaj ser, miękkie masło, sermix i mleko. ( zamiast sermixu dodałam mleko z całym proszkiem budyniowym wymieszałam i wlałam do masy serowej). Masę po wymieszaniu dzielimy na 2 części. Do jednej dodaj masę kajmakową i dokładnie wymieszaj mikserem. Na ciasto jasne wyłóż masę serową ( w zależności od piekarnika można zapiec ok. 15 minut ) po czym wlać masę

Różne smaki w kuchni
sernik z orzechami 142

cukrem z wanilią. Stopniowo dodajemy ser, olej, budynie oraz mleko i miksujemy do połączenia się składników. Na ciast kruche kupkami układamy ciasto orzechowe. Całość zalewamy masą serową i pieczemy. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 żółtka 2 budynie waniliowe 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 150 g rodzynek

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto krówkowe 358

Przepis na to ciasto dostałam od kuzynki, za co jestem jej wdzięczna, bo jest rewelacyjne… Puszysty biszkopt, masa budyniowa, krakersy i masa krówkowa… Mniam… Połączenie smaków jest idealne i na pewno każdy łasuch będzie z niego zadowolony. Słodko polecam Składniki: masa krówkowa (najlepsza jest firmy Gostyń) 1 opakowanie słonych krakersów 3 opakowania herbatników (po 10 szt.) Biszkopt

Oryginalny smak
Znowu szarlotka ? Jabłecznik z budyniem 6896

cieście jest bardzo udane co sprawdziłam już wiele razy m.in. w przepisie na Torcik waniliowy z gruszkami . Szarlotki i w ogóle ciasta z owocami nigdy nam się nie znudzą. Są wilgotne, smaczne a w dzisiejszym masa budyniowa dodatkowo wzbogacą smak oraz konsystencję całości. Koniecznie upieczcie taki jabłecznik w domu ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Portugalska tarta budyniowa 245

Czasami lubię przyrządzać desery, na przygotowanie których nie potrzeba zbyt dużo czasu. Jednym z nich jest tradycyjna tarta portugalska, z masą budyniową. Całkowity czas przyrządzania to około 45 minut, a więc dość krótko jak na ciasto, dodajmy do tego, proste i bardzo smaczne ciasto. Potrzebujemy: - 250 ml mleka - 250 ml śmietany 30% - 175 g cukru - 50 g mąki pszennej

W mojej holenderskiej kuchni
Sernik z rosą, zwany też „Sernik Złota Rosa” 350

cukru waniliowego2 szklanki mleka (przegotowanego zimnego)sok z połowy cytrynyPianka:3 białka1/2 szklanki cukru1 łyżka proszku budyniowego 1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na blachę (spód i boki) wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Wszystkie składniki masy zmiksować a na koniec dodać zimne mleko. Wylać na ciasto (masa będzie dość płynna

UgotujmyTo.pl
Ciasto Kubuś bez pieczenia 119

takich produktów, w których jest zbędny. Wracając do przepisu... Ciasto smakuje przepysznie, jest lekkie oraz bardo delikatne w smaku. Jego sytość, pomimo niezbytniej słodkości sprawia, że spokojnie możemy zaspokoić swoją chęć na kremowe ciacho jednym, a w ostateczności dwoma kawałkami. Polecam! (U mnie forma 28 x 28 cm) Masa budyniowa: 900 ml soku typu Kubuś (dowolny smak, u mnie: marchew(...)Całość. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować masę budyniową i kolejno położyć warstwę ciastek, wyłożyć bitą śmietanę, ponownie ułożyć warstwę herbatników i na końcu wierzch posmarować lekko ostudzoną polewą.  Gotowe ciasto wstawić do lodówki do stężenia - minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą

Di gotuje
Miętowy sernik z czekoladą 176

groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i wymieszać z masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm)  i dobrze ugnieść. Całość schłodzić w lod ó wce przez około 60 minut. masa serowa: ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodać oba serki,  proszek budyniowy i syrop mi ę towy. W osobnym naczyniu ubić

Mia Cucina Sofieta
Ambasador wg Aleex 125

Masa budyniowa: Trzeba przygotować jedną masę podstawową i podzielić ją na pół. • 1 litr mleka • 400 g miękkiego masła • 6 łyżek cukru • 2 budynie waniliowe bez cukru • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czubate łyżka mąki pszennej • 3 żółtka • 2 łyżki spirytusu Dodatkowo do masy jasnej: • puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować do nasączenia) Dodatkowo do masy ciemnej(...)jednej części masy budyniowej dodać dobrze odsączone,pokrojone w kostkę brzoskwinie. 16. Do drugiej połowy masy dodać nutellę, posiekaną czekoladę, morele i posiekane orzechy. Wszystko wymieszać. 17. W formie ułożyć jeden blat biszkoptowy, nasączyć syropem z brzoskwiń. 18. Wyłożyć ciemną masę, wyrównać. 19. Na masie ułożyć drugi blat biszkoptowy, a następnie masę z brzoskwiniami. 20. Na masie ułożyć warstwę

W mojej kuchni
Sernik na gotowanym budyniu 117

czubata łyżka kakao Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera (użyłam w wiaderku) 4 jajka 1/2 szklanki cukru zimny ugotowany budyń ( 600 ml mleka, 2 budynie śmietankowe, 1/3 szklanki cukru) 1 czubata łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy (proszek) Dodatkowo: 2 szklanki wiśni (świeżych, mrożonych, z syropu) Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na 2/3 i 1/3 ciasta owinąć folią(...)czasie jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo ser, a następnie po łyżce ugotowanego zimnego budyniu. Na samym końcu dodać proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylepić większą częścią ciasta. Następnie wylać masę serową i wyłożyć wiśnie, a na wierzch zetrzeć resztę schłodzonego ciasta. Ciasto piec w temp. 180 stopni C około 60 minut

talerz przyjemności