ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:37/264)

Szarlotka z budyniem 687

mniejszej/większej. Polecam również przepis na jabłecznik z dużą ilością jabłek. Szarlotka z budyniem Składniki: ciasto 350g mąki pszennej 150g masła 70g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki cynamonu masa jabłkowa 500g startych jabłek 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej masa budyniowa 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 750ml mleka mąka do podsypania Wykonanie: - mąkę przesiać, dodać(...)większy niż forma i wyłożyć na warstwę budyniową, przyklejając ciasto do brzegów formy tak, by budyń znalazł się pod spodem i nie wypłynął podczas pieczenia - ciasto delikatnie nakłuć widelcem, piec w 190-200 stopniach przez 50-60 minut - po upieczeniu ciasto przestudzić i posypać cukrem pudrem Szarlotka z budyniem dzięki różnorodności mas bardzo ładnie prezentuje się na talerzu - jasna warstwa

Smakołyki Bereniki
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 402

zmięknięcia. Napoleon to włoski deser. Z ciastem, budyniowym kremem i często z masą migdałową, czyli marcepanem, ale złożony z kilku warstw. Tutaj ciasto zostawia się do zmięknięcia i nasiąknięcia kremem.   W naszych ciastach panuje wolna amerykanka – napoleonki kupicie i z budyniem, i z kremem budyniowym z dodatkiem masła lub margaryny, i z bezą włoską, i z kremem z bitej(...)przycinając ich wcale. Można to zrobić ostrym nożem już po upieczeniu.   Oba blaty ciasta pieczemy przez 18-20 minut na środkowej półce piekarnika. Pamiętajcie, że ciasto francuskie to ciasto wysokotłuszczowe i powinno być wstawiane lodowato zimne do mocno rozgrzanego piekarnika – wtedy macie pewność że ciasto urośnie wysokie i zostanie bardzo, bardzo kruche, ze swoją charakterystyczną płatkową strukturą. Oba blaty

Karo in the Kitchen
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 406

masą budyniową ( dość gęsto ). Przykrywamy jasnym biszkoptem z wyciętymi okręgami. Otwory zalewamy TĘŻEJĄCĄ galaretką ( nie może być płynna ponieważ masa przesiąknie ). Drugi biszkopt smarujemy resztą masy budyniowej , a następnie odwracając szybkim ruchem przykrywamy ciasto włożone do blachy ( układając „na odwrót ” tak , by masa budyniowa znalazła się od spodu ). Lekko dociskamy. Na górze układamy wycięte biszkoptowe okręgi , a następnie

Ostra na Słodko
Ciasto 3 bit 205

Osobiście nie jestem fanatyczką ciast bez pieczenia jednak i w mojej kuchni zdarzają się takowe desery. Dzisiaj wszystkim dobrze znane ciasto 3 bit, które jest świetnym deserem o każdej porze roku. Słodki kajmak przełamany masą budyniową i śmietaną z gorzką czekoladą daje nietuzinkowy efekt smakowy. Koniecznie się na niego skuście.  Ciasto 3 bit - bez pieczenia Składniki: 1 duże opakowanie(...)łyżki cukru pudru  szczypta soli  Przygotowanie: Pojemnik bądź formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy herbatnikami, na wierzch nakładamy masę kajmakową (podgrzaną) Na wierzchu masy układamy ponownie warstwę herbatników.  400 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy i żółtka, wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania budyniu. Białka ubijamy na sztywno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto prince polo 380

około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, a następnie przekrawamy ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Studzimy. --> Masa budyniowa: --> Do miski przelewamy jedną szklankę mleka, dodajemy obie mąki, cukier i żółtka(...)się składników. --> Wykonanie: --> Na dnie blaszki układamy jedną część biszkoptu kakaowego. Na nim rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem orzechowym, dociskamy. Wykładamy resztę masy budyniowej i układamy na niej drugą część biszkoptu kakaowego. Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną czekoladę. --> Smacznego Post Ciasto prince polo pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Sernik z pomarańczową nutą 192

razem wyłączonego i pozostawiamy w uchylonym aż ciasto wystygnie. Wszystkie składniki masy serowej wkładamy do garnka, krótko miksujemy, a następnie gotujemy do chwili aż masa zgęstnieje i na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherze z powietrzem. UWAGA: Masa lubi się przypalać. Z Kubusia odlewamy 3/4 szklanki i w tek ilości rozrabiamy budyniowy proszek. Resztę soku zagotowujemy i do wrzącego wlewamy rozrobione(...)wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Biszkopt kroimy na dwa blaty. Pierwszy z nich zostawiamy w tortownicy i wylewamy na niego gorącą masę serową (dzięki temu ciasto nawilgnie), a na nią gorącą masę budyniową. Czekamy aż masy wystygną i zalewamy tężejącą galaretką, a na nią kładziemy drugi blat biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki by galaretka całkiem zastygła. Następnie wyjmujemy ciasto

Czary - gary w kuchni
Ciasto sypane z kremem budyniowym 161

Dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. Do tortownicy lub formy na tartę przesypujemy połowę ciasta i dociskamy żeby powstał gładki spód. Wykładamy masę budyniową zostawiając wolne boki. Resztą ciasta posypujemy budyń i boki ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 30-35 minut z termoobiegiem. Po wyjęciu odstawiamy do wystygnięcia. Espumisan

Kulinarne życie
Mazurek orzechowy 196

cukrem na ciepłej płycie kuchennej, dodać miód i lekko zrumienić. Ciepłą masę wylać na drugą część rozwałkowanego ciasta (ciasto ma być już w blaszce). Ciasto piec 15- 20 minut w 180 stopniach. Masa budyniowa: ½ litra mleka budyń waniliowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 żółtka 1 kostka margaryny lub masła 10 dkg orzechów ( jeżeli ktoś nie chce(...)żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Wszystko razem zagotować do zgęstnienia. Ostudzić. Margarynę utrzeć. Ucierając dodawać po łyżce ostudzony budyń. Na koniec dodać zmielone orzechy. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Na górze ma być ciasto z orzechami. Kategoria: Ciasta , WIelkanoc

kuchcikownia
Kremówka 1018

delikatnie, radełkiem (surowe ciasto) dzielimy na porcje (nie przecinamy do końca). Po upieczeniu górnej części ciasta, kroimy je na porcje nacięte przed pieczeniem. Następnie szykujemy masę budyniową. Z powyższych proporcji wyjdzie ciasto dosyć wysokie, jak na zdjęciach, ale można zrobić mniej i niższe. Odlewamy ½ litra mleka. Pozostałe zagotowujemy z masłem, cukrami i wanilią (wydrążone ziarenka dodajemy do mleka z bydyniami

mojewypiekiinietylko
Rodzynkowiec 380

Zapraszam na pyszne ciasto według receptury siostry Anastazji.Składniki:Biszkopt:6 jajek6 łyżek cukru8 łyżek mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa budyniowa:2,5 szklanki mleka2 budynie czekoladowe4 łyżki cukru1 kostka masła / margarynyMasa czekoladowa z rodzynkami:1 gorzka czekolada1 mleczna czekolada30-40 dag rodzynek + rum15 dag masłaDodatkowo:dżem z czarnej porzeczkiSposób przygotowania:1. Zaczynamy od rodzynek: rodzynki zalewamy rumem(...)zachowujemy!).2. Robimy biszkopt: białka ubijamy, dodajemy cukier, stopniowo żółtka, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę (25x30cm). Pieczemy w 180 st. C do suchego patyczka. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa blaty.3. Robimy masę budyniową: na mleku gotujemy budyń z cukrem. Studzimy.4. Masło / Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń.5. Robimy masę czekoladową

Kuchnia domowa Ani
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 234

Orzeźwiające ciasto z owoców kiwi, które stanowią prawdziwą bombę witaminową.  Torcik na bazie biszkoptu z delikatną masą jogurtową oraz warstwą budyniową z sokiem frugo i kawałkami owoców - prawdziwa uczta smaków dla sympatyków kiwi.   Tort - Ciasto z Kiwi - Składniki:  4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej(...)wrzątku - studzimy. Masa budyniowa: Kiwi obieramy i kroimy w kosteczkę. W ok. 100 ml soku rozpuszczamy budyń, a resztę zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się soku wlewamy budyń i energicznie mieszamy do otrzymania masy zbliżonej do kisielu. Dodajemy pokrojone kiwi i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na dolny biszkopt (w tortownicy). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuszczamy

Słodka Strona
Tarta z gruszkami 265

Sezon na gruszki więc u mnie tarta z gruszkami. Kruche, delikatne ciasto o smaku waniliowym z waniliową masą budyniową i pysznymi gruszkami to idealne połączenie...                       ...a jak polejemy całość roztopioną, ciepłą czekoladą...mniammmmm... Składniki na formę 24cm Ciasto: - 200g(...)kilka kropel olejku waniliowego Masa budyniowa: - duży budyń bez cukru o smaku waniliowym (na 3/4 mleka) - 450ml śmietanki 30% - 200ml śmietanki 12% - 4 łyżki cukru - 2 żółtka Polewa czekoladowa: - 40g cukru pudru - 25g kakao - 50g masła - 2 duże łyżki mleka (w razie zbyt gęstej konsystencji dodać więcej mleka) Sposób wykonania: Składniki na ciasto szybko wyrabiamy, zawijamy w woreczek

Wypieki Rene
Ciasto 3 Bit -bez pieczenia 244

Przepyszne ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu! Nie tylko na specjalne okazje, ale też nadające się na zwykłe niedzielne spotkanie w gronie bliskich. Kto jeszcze nie próbował- koniecznie musi nadrobić zaległości ;) Zapraszam! 3 Bit - bez pieczenia Składniki: 1 puszka masy krówkowej 2 paczki herbatników 400- 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania śmietan fix garść startej czekolady masa budyniowa: 500ml mleka(...)pieczenia. Następnie całe dno wyłożyć herbatnikami. Następnie wyłożyć i rozsmarować letnią masę krówkową.  Przykryć kolejną warstwą herbatników. Kolejno dajemy masę budyniową i ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy z śmietan fixem i wykładamy do formy. Posypujemy czekoladą.  Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Smacznego

Tagebuch po polsku
TRUSKAWKI I MOJE POMYSŁY NA ICH WYKORZYSTANIE 114

/2016/06/kremowka-kardynalska.html 3.Ciasto z jabłkami i masą truskawkową http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/03/ciasto-z-jabkami-i-masa-truskawkowa.html 4.Ciasto kruche z truskawkami i delikatną pianką http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/ciasto-kruche-z-truskawkami-i-delikatna.html 5. Cuszima s.Anastazji http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/06/cuszima.html 6. Ciasto z truskawkami i masą budyniową http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-truskawkami-i-masa-budyniowa.html 7. Truskawkowy torcik z delikatnym kremem http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/05/torcik-truskawkowy-z-delikatnym-kremem.html 8. Ciasto kruche z owocami i budyniem http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/03/ciasto-kruche-z-rabarbarem-i-budyniem.html 9. Placuszki serowe z sosem

Niespełnione zdolności kulinarne
Brownies migdałowo-wiśniowe z masą budyniową 121

zamieniłam orzechy laskowe na migdały i dodatkowo przełożyłam je masą budyniową. Wyszedł z tego całkiem zgrany duet. Wszystko doskonale się skomponowało. Wilgotne czekoladowo-migdałowe ciasto z wiśniami, nasączone likierem wiśniowym i miękka, czekoladowa masa budyniowa. Najlepsze jest na drugi dzień, chociaż nie jest mu łatwo do niego dotrwać." Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania