ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:43/264)

Czekoladowy jabłecznik z budyniem 206

smakuje - nawet bardzo :) 'czekoladowy jabłecznik z budyniem' Składniki:  * ciasto: - 1 opakowanie masła (200g) - 2 szklanki mąki - 3 łyżki kakao - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cynamonu * masa jabłkowa: - 10 średniej wielkości jabłek - 1 łyżeczka cynamonu - 1-2 łyżki cukru * masa budyniowa: - 2 budynie waniliowe - 750 ml mleka - cukier (jeśli potrzeba do przyrządzenia(...)mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cynamon. Ugnieść kruche ciasto. Podzielić na połowę. Jedną połówkę umieścić w zamrażalce, drugą rozłożyć dno formy. Blachę umieścić w lodówce. Masa jabłkowa. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.Dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Jabłka wyłożyć na czekoladowy spód. Masa budyniowa:  Budynie ugotować w mleku. Wyłożyć na jabłka. Drugą

CookYourself
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 203

przekładany masą serowo budyniową . Połączenie kakaowego ciast z gotowanym serem z budyniem daje niesamowity smak :)  Składniki na ciasto Kakaowe : 1 kopiasta szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 4 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu Piątnica  6 jajek  2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy Masa serowa: 500 gr sera białego śmietankowego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 149

kropka nad „i”. Ciasto bardzo smaczne i na różne okazje w tym świąteczne. Autorski przepis. Składniki na formę   25/30 cm: 35 dag herbatników maślanych Masa jabłkowa: 7 winnych jabłek (antonówka, szara reneta) 1 szklanka wody ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru trzcinowego z cynamonem Dr.Oetker 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki soku z cytryny Masa budyniowa: ½ litra mleka ½ szklanki cukru(...)masę budyniową: 300 ml mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać   z budyniem i mąką pszenną . Mieszaninę wlać do wrzącego mleka i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło w temp. pokojowej utrzeć   na puszystą masę i partiami dodać zimny budyń. Zmiksować na krem. Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną kremówkę zmiksować na gęstą masę , wsypać

Wanilia i Kardamon
Wiśniowa fantazja 7271

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plMakowy biszkopt przełożony w środku budyniową masą i galaretką z wiśniami. To pyszne połączenie składników bardzo dobrze do siebie pasuje Ciasto przygotowałam na świąteczny stół i wszystkim bardzo smakowało.  Zachęcam do zrobienia, na pewno zachwyci nie jednego gościa Post Wiśniowa fantazja pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 936

porze roku ciasta z jabłkami smakują zdecydowanie najlepiej;)) Dlatego też często u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek... forma 23x33 cm Biszkopt: 3 jajka,  3 łyżki cukru,  3 łyżki mąki pszennej. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać(...)dodać cukier, smażyć na małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dobrze wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na zimne ciasto, ostudzić. Krem budyniowy: 3 żółtka,  1/2 l mleka,  czubata łyżka mąki ziemniaczanej,  250g masła lub margaryny,  1/2 szklanki cukru pudru,  cukier waniliowy,  łyżka

Z miłości do słodkości
Ciasto 3BIT bez pieczenia 648

Pyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 200 g cukru pudru Reszta składników: 600 g herbatników (po 200 g na warstwę(...)wyrównujemy. Układamy drugą warstwę herbatników, masę budyniową i znów wyrównujemy. Wykładamy ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixem i łyżką cukru pudru wg instrukcji na opakowaniu, wykładamy na herbatniki, wyrównujemy. Czekoladę ucieramy na tarce o drobnych oczkach (dobrze jest ją wcześniej schłodzić, to nam ułatwi zadanie), posypujemy nią śmietanę. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum

My Culinary Art
Ciasto Krówka 154

st.C przez 15 minut. Masa budyniowa • Zagotować 1 szklankę mleka z cukrem. • Pozostałe mleko wymieszać z żołtkami i mąką, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając. • Wystudzić i dodawać po łyżce do utartego masła, aż masa stanie się gładka. Masa kajmakowa • Puszkę mleka gotować(...)przez 2,5 godziny. • Wystudzić, otworzyć i przemieszać. Polewa czekoladowa • Rozpuścić na parze pokruszoną czekoladę ze śmietanką cały czas mieszając. Składanie ciasta • Na biszkopt wyłożyć masę budyniową. • Masę budyniową posypać posiekanymi orzechami. • Orzechy polać masą kajmakową. • Wierzch polać polewą czekoladową. • Kroić po schłodzeniu, najlepiej w lodówce

To co kocham
Wyniki konkursu urodzinowego! 301

podzieliła się Pani tak pysznym przepisem. 2 miejsce: Cukiernica z łyżeczką Bąble, biała Practic Wygrywa Pani Barbara za przepis na Kostkę gruszkową . Przepis znajdziecie tutaj (klik) Gruszki, masa budyniowa, ciemny biszkopt. To ciasto nie tylko wygląda wspaniale, ale na pewno też tak smakuje. Dziękuję za tak pyszne zgłoszenie. 3 miejsce: Szklanki Ibiza 310 ml, niskie 6 szt. Wygrywa Pani Aneta

Słodkie okruszki
Ciasto jabłkowa bajka 307

galaretką i delikatny krem śmietanowo-budyniowy zwieńczony posypką z kokosu. Jedno z lepszych warstwowych ciast. Polecam! Składniki: Biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki przegotowanej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka rumu Masa jabłkowa: 1,2 kg winnych jabłek 4 łyżki(...)pianę, dodając w trakcie miksowania cukier puder, oraz po łyżce zimnego budyniu aż do uzyskania puszystego kremu. Złożenie ciasta: Biszkopt przekładamy z powrotem do blaszki, nasączamy równomiernie ponczem, wykładamy tężejącą masę jabłkową, na jabłkach rozkładamy podłużne biszkopty, wykładamy masę śmietanowo-budyniową, posypujemy wiórkami. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Metrowiec 202

same jak do ciasta jasnego. Odejmujemy tylko 3 łyżki mąki i w to miejsce dodajemy 3 łyżki kakao Ciasto ciemne przygotować i upiec dokładnie tak samo jak ciasto jasne. Składniki na masę budyniową: • 3 szkl. mleka • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki mąki pszennej • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka rumu • 1/2 szkl cukru • 250g masła W rondlu z grubym(...)utrzeć dokładnie i do utartego powoli dodawać budyń nie przerywając miksowania. Utrzeć na gładki krem. Teraz przystępujemy do połączenia tego w całość. Ciasta kroimy w kromeczki o grubości ok 1 cm. Następnie układamy je naprzemiennie kolorami przedzielając masą (smarujemy kromkę ciasta i dokładamy do poprzedniej). Tak przełożone kremem ciasta wstawiamy do lodówki celem schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy polewę. Składniki

KUCHNIA POLSKA
Marmoladnik 147

masłem, kiedy zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, ciągle mieszamy aż zgęstnieje.  Ciepły budyń wykładamy na dżem, rozprowadzamy po całości (pomocna będzie łyżka moczona w gorącej wodzie).  Masę budyniową przykrywamy drugą częścią ciasta.  Słonecznik (lub mieszankę jak u mnie)  podprażamy   na suchej patelni  (ciągle mieszając) i przekładamy do miseczki.  Rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mieszamy, wsypujemy

Na moim talerzu
Marmoladnik 303

masłem, kiedy zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, ciągle mieszamy aż zgęstnieje.  Ciepły budyń wykładamy na dżem, rozprowadzamy po całości (pomocna będzie łyżka moczona w gorącej wodzie).  Masę budyniową przykrywamy drugą częścią ciasta.  Słonecznik (lub mieszankę jak u mnie)  podprażamy   na suchej patelni  (ciągle mieszając) i przekładamy do miseczki.  Rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mieszamy, wsypujemy

NA MOIM TALERZU
CIASTO SNICKERS 176

żółtka 3 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 3 łyżki miodu 200g masła 2 łyżki mleka Składniki na krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 700 ml mleka Ponadto: 1 puszka masy krówkowej Potrzebujemy blaszki o wymiarach 25x35cm. Warstwa orzechowa: W garnku rozpuszczamy masło z miodem, na koniec dodajemy orzechy. Dokładnie mieszamy(...)pozostałej części mleka wymieszać budyń z mąkami. Ugotować budyń. Wykonanie: Jeden blat smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym plackiem, który smarujemy połową masy budyniowej. Ponownie przykrywamy zapieczonym blatem, budyniem i przykrywamy warstwą orzechową.  Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która

Słodki Zakątek
Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I 183

Wymieszaj proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną z 0,5 szklanki mleka. Wlej do gotującego się mleka. Zestaw z ognia. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Przełóż lekko wystudzoną masę budyniową na jeden arkusz ciasta, przykryj drugim i posyp cukrem pudrem. Teoretycznie, pasowałoby trochę odczekać, aż ciasto całkiem wystygnie, ale w praktyce można już jeść. Maczaj ostry nóż w zimnej wodzie

Qlinarnie i Qlinarnie
Jesienny jabłecznik. 139

może macie chęć na jakieś pyszne ciacho? Jeśli tak, to polecam ten przepis ;) Pyszne, orzechowe ciasto przełożone masą jabłkową i masą budyniową, a wszystko to oblane czekoladą. Idealne na jesienne dni. Polecam. Składniki na jesienny jabłecznik na formę o wymiarach 28x40 cm SPÓD: 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka zmielonych orzechów (u mnie zblendowane, solone fistaszki(...)proszku do pieczenia 2 łyżki domowego cukru waniliowego (przepis tutaj ) NADZIENIE: 1,5 kg jabłek i 2-3 łyżki cukru lub 1 litr gotowego jabłkowego musu 1 galaretka cytrynowa MASA BUDYNIOWA: 0,5 litra mleka 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka

Rozpustne gotowanie