ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:120/324)

PLACEK Z RABARBAREM NA MAŚLANCE. 517

sercu mała dziewczynka, z radościąrzucamy się mąką. Wyglądałyśmy jak dwa bałwanki... PLACEK Z RABARBAREM. / przepis od Babci;/ 300g rabarbaru ciasto: 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki oleju paczuszka małego proszku do pieczenia (16g) 2 jajka szklanka maślanki szklanka cukru kruszonka: 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1/3 kostki margaryny lukier: 1 szklanka cukru pudru kilka łyżek zimnej wody(...)wlewając dopiero olej. Na blachę (21x30cm) wylałyśmy ciasto i równomiernie rozprowadziłyśmy (Babcia niczym nie kazała smarować blachy)*. Rabarbar obrałyśmy i pokroiłyśmy na małe kawałki. Ułożyłyśmy na cieście. Z margaryny, cukru i mąki zagniotłyśmy kruszonkę. Rozkruszyłyśmy ją w palcach i posypałyśmy wierzch ciasta.  Piekłyśmy przez 50 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni. Zostawiłyśmy do wystudzenia. Kiedy ciasto wystygło

W kuchni Karmel-itki
Truskawkowe ciasto na maślance z migdałową kruszonką 259

ciasta. Ciasto zobiłam w nieco mniejszej foremce aby było wyższe, truskawki są soczyste i dzięki temu sok ma gdzie wsiąkać. Na wierzchu dodatkowo posypałam migdałową kruszonką, która po upieczeniu jest bardzo chrupiąca. składniki: ciasto 350 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)oraz truskawki ok 500 g Przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć masło, cukier, mąkę i migdały. Wszystko połączyć rozcierając w palcach. Gotową kruszonkę odstawić.  Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić i posypać tartą bułką.  Przygotować ciasto. W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche a w drugiej składniki mokre. Następnie wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki. Na wierzchu

Monia miesza i gotuje
Creme brulee 229

cukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę.     Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Creme brulee 222

cukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę.     Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Wypasiony chlebek dyniowy 188

wymieszaj mąkę, cukier i roztarte migdały w małej miseczce. Dodaj masło i rozgnieć widelcem lub palcami tak, by suche składniki oblepiły masło i by utworzyły się kawałki kruszonki. Wstaw do lodówki.PRZYGOTUJ CIASTO: suche składniki zmieszaj w dużej misce.Wymieszaj olej z cukrem, dodaj jajka, dobrze wymieszaj.Dodaj puree z dyni i zamieszaj.Wsyp suche składniki i wymieszaj drewnianą łyżką. Wlej do keksówki(...)wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą lub mąką.Posyp kruszonką i płatkami migdałów.Piecz ok. godzinę, aż patyczek wetknięty w ciasto będzie czysty. Rozkoszuj się najpiękniejszym zapachem ! Smacznego,PaulinaPopularne posty :Muffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel

Gotowanie to kochanie
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 279

kilka kropli aromatu waniliowego około 100g mąki pszennej typ 500 Sposób przygotowania: Wszystkie składniki kruszonki mieszamy łyżka w miseczce. Powinna mieć konsystencje mokrego piasku zbijającego się w grudki. Jeśli jest zbyt mokra można dodać nieco mąki. Chłodzimy w lodówce prze czas kiedy będziemy przygotowywać ciasto. Sypkie składniki: mąkę (1 i ¼ szklanki), proszek do pieczenia i sól przesiewamy. Owoce myjemy(...)składników. Mieszamy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do formy i wyrównujemy.    Truskawki mieszamy z pozostałą ¼ szklanki mąki tak aby całe się nią pokryły. Wykładamy na ciasto. Truskawki posypujemy przygotowana wcześniej kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach C do momentu aż patyczek włożony w środek ciasta będzie suchy (około 50-60 minut). Próbujemy odczekać ą chociaż trochę ostygnie. Wcinamy

Pyry na Gaz
Szarlotka ze śliwkami i kruszonką kokosową 215

pyszne ciasto kruche upiekłam z masą jabłkowo-śliwkową oraz kruszonką kokosowa, jest to moje ulubione ciasto. Jesienna porą dość często je piekę, uwielbiam kiedy podczas pieczenia aromat ciasta roznosi się po całym domu. Do ciasta użyłam produktów ze sklepu Galeria Herbat . Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego Plenus(...)gram masła Kruszonka kokosowa: 3/4 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 100 gram wiórek kokosowych Plenus  Masa owocowa: 1 kilogram śliwek 1 kilogram jabłek 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone masło, żółtka, cukier oraz cukier wanilinowy. Ciasto zagniatamy, zawijamy w torebkę foliową

Bajeczna Kuchnia
Waniliowe ciasto z rabarbarem, wiśniami i kruszonką 176

tego chrupiąca kruszonka, poezja smaku. Tak jak Dorota miałam wiśnie mrożone które wcześniej rozmroziłam. Zachęcam do upieczenia takiego rabarbarowego ciasta bo warto oj warto. Waniliowe ciasto z rabarbarem, wiśniami i kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
bez wyrastania ciasto drożdżowe owocowe z kruszonką... 191

cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki, mleko 2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 60 dag, sól - szczypta, cukier waniliowy 1 opakowanie, owoce - w opisie, kruszonka - w opisie nie mam zdjęć przekroju ciasta bo było zrobione na wynos do pracy dla przyjaciela, opinia była pozytywna, ciasto się zjadło co do okruszka, było mocno owocowe, lekkie, aromatyczne - po 2 sztuki(...)ciasto wymieszać na tyle, aby nie było grudek, ciasto wlać do formy, wyrównać wierzch ciasta na cieście rozłożyć mix owoców, lekko je przycisnąć do ciasta 10 dag cukru, masła, mąki pszennej palacami rozetrzeć na kruszonkę, rozsypać na owocach, piekarnik elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić przed

W Mojej Kuchni Lubię
Szybkie brioszki z malinami 559

się już na blogu, ale dość dawno temu i w wersji ze śliwkami dlatego postanowiłam go odświeżyć. Cały urok tego wypieku polega na tym, że ciasto wyrasta tylko raz. Czyli pomijamy wyrastanie rozczynu, potem ciasta i na końcu jeszcze bułek. Oszczędza nam to sporo czasu. A same bułeczki wychodzą puszyste i naprawdę pyszne. Kilka bułek mi popękało, ale mój mąż(...)mleko i wyrabiamy gładkie ciasto. Pod koniec wyrabiania partiami dodajemy masło. Dalej dokładnie wyrabiamy. Im więcej ciasto będzie miało pęcherzyków tym będzie pulchniejsze. Gdyby było mocno lejące dosypujemy odrobinę maki. Ciasto odstawiamy, przykryte ściereczką do podwojenia objętości (jedyna faza wyrastania) – trwa to około 40 minut, im cieplej tym szybciej. Po tym czasie dzielimy ciasto na 15 porcji. Każdą „spłaszczamy

Relaxtime
Pistacjowe tiramisu 73

tiramisu potrzebny Ci będzie krem pistacjowy. Kupisz go w sklepach z włoskimi produktami lub online, ale bywa także podczas włoskich tygodni w niektórych sieciach handlowych. Uwielbiam ten krem do ciasta drożdżowego, chałki, a nawet po prostu na chleb. Jest w mojej ocenie lepszy niż wszelkie czekoladowe czy orzechowe kremy i smarowidła! @import url(https://assets.mlcdn.com/fonts.css?version=1696513); .ml-form-embedSubmitLoad{display(...)moje przepisy na inne desery: –  tiramisu –  prosta szarlotka –  gruszki pieczone w miodzie –  chlebek bananowy –  florentynki –  przepis na chałwę –  truskawki z kruszonką –  blok czekoladowy –  ciasto zebra PISTACJOWE TIRAMISU Przygotowanie : około 25 minut + chłodzenie Składniki: – 250 g serka mascarpone – 5 żółtek – 40 g cukru pudru – 3-4 łyżki kremu pistacjowego

nietylkopasta.pl
CIASTO Z NEKTARYNKAMI I PISTACJAMI 182

SKŁADNIKI na keksówkę: Ciasto 2 szklanki mąki 1 /3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 /2 szklanki jogurtu naturalnego 110 g masła 1 łyżka proszku do pieczenia Szczypta soli 20 dag nektarynek 2 łyżki mielonych pistacji lub migdałów Kruszonka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła 2 łyżki cukru np. trzcinowego 1 łyżka cukru wanilinowego PRZYGOTOWANIE:  Do jednej miski(...)przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie układam obrane i pokrojone w plastry nektarynki. Kolejno posypuję mielonymi pistacjami można użyć również migdałów. Na koniec łącze składniki kruszonki i dokładnie posypuję ciasto. Piekę w 180 stopniach ok 50-60 min do tzw. suchego patyczka. Ciasto studzę w formie ok 15 min a następnie przekladam ciasto na kratkę i studzę

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania