ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:774/1282)

Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 171

ciasto, zdejmujemy papier i zostawiamy do wystygnięcia na kratce.   Nasączenie: ·          ok 1 l przegotowanej wody ·          ok 4-8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej ·          cukier do smaku ·          kieliszek wódki Krem(...)gorącej wody Wykonanie: Mikserem ucieramy masło na puch, stopniowo dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy wodę. Krem jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Dodatkowo: ·          masa cukrowa kolorowa (barwniki do koloryzacji białej) ok półtora

Malinowe Pocałunki
Tort kokosowy 372

zawiera gluten. Ilość porcji: Tort o średnicy 23 cm Składniki: Na biszkopt 6 jajek Niepełna szklanka drobnego cukru do wypieków lub zwykłego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki mąki pszennej Krem kokosowy: 2 puszki mleczka kokosowego (po 400g) 350g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 200g białej czekolady (2 tabliczki) 100g wiórków kokosowych Wykończenie tortu Herbata z łyżeczką aromatu migdałowego (szklanka(...)uzyskania efektu ”suchego patyczka” (jeśli nie mamy tak długiego patyczka gotowość ciasta możemy sprawdzić nitką makaronu spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemie z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Krem wyciągamy z lodówki, dodajemy do niego serek mascarpone i całość miksujemy. Kiedy nie będzie już grudek serka

Kolizje Smaków
Ciasto snickers 243

Chciałam zrobić ciasto, które w smaku będzie przypominało znane i lubiane batoniki „snickers”. Kombinowałam, kombinowałam… I udało się! Ciasto jest przepyszne. Kakaowy biszkopt przełożyłam masą budyniową z dodatkiem masła orzechowego, na to położyłam warstwę herbatników, masę krówkową, solone orzeszki ziemne i czekoladowe ganache. Pycha! Polecam Składniki: około 220 g herbatników 500g masy krówkowej (najlepsza jest firmy Gostyń(...)Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić. Na biszkopcie rozsmarować krem, na nim ułożyć warstwę herbatników, potem masę krówkową. Następnie warstwę lekko posiekanych orzeszków ziemnych (lekko docisnąć), a na wierzch czekoladowe ganache. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Ciasto krówkowe Ciasteczka z masłem orzechowym   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});       Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Oryginalny smak
TORT URODZINOWY 175

Składniki: biszkopt: 8 jajek 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1,5l śmietany kremówki 30% 6 opakowań śmietanfix-ów 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka kakao 1 puszka brzoskwiń Sposób przyrządzenia: biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubijamy na sztywną masę stopniowo dodając cukier(...)masy jajecznej dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez 40 minut. Po upieczeniu, gdy biszkopt wystygnie przekrawamy wzdłuż na 3 krążki. krem: 500ml śmietany ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru, gdy śmietana robi się sztywna dodajemy 2 śmietanfix

Prosto i Smacznie z Anetą
Czekoladowe gniazda bezowe z mascarpone i frużeliną wiśniową 173

kilku próbach dochodzę do wniosku, że najzwyklejsza w świecie, królowa ciast- beza- mnie nie lubi. Nie lubi to chyba zbyt delikatnie powiedziane, bo gdyby mnie nie lubiła, to przynajmniej bez jakiegoś specjalnego wyglądu, ale dałoby się zjeść. Moich się nie dało. Ona wręcz mnie nienawidzi, śmiem twierdzić. Ale znalazłam na to sposób, który póki co, odpukać!- się sprawdza. Zamiast dużej(...)postawiłam na czekoladową nutę, sami zobaczcie jak pięknie wyszło :) Składniki na 6 sztuk:   3 białka 160g drobnego cukru 2 łyżki kakao Szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200ml śmietanki 30% 125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 op. śmietanfix Frużelina wiśniowa: 300g drylowanych wiśni ⅓ szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania

Kuchnia w czekoladzie
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 207

Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe na jesień ). Marchewkowa delikatniejsza, natomiast(...)krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra. DANIA GŁÓWNE: Dhall Tadka – wegańskie curry na bazie grochu, czerwonych suszonych papryczek chilli oraz liście curry i Rendang – wołowe curry długo gotowane na wywarze z kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatołową, trawą cytrynową i prażonym kokosem. Obydwa dania pyszne! Naprawdę pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam

Ostra na Słodko
Kopiec Kreta domowy 169

Kopiec Kreta domowy według przepisu z kotlet.tv Składniki: ciasto: - 125g margaryny roślinnej -  5 łyżek mleka - 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 1 1/2 szklanki mąki - 2 jajka - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem i dodatki: - 500g kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekolady -  4 banany - 1 łyżka żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Forma(...)Białka ubijam na sztywną pianę. W drugiej misce żółtka mieszam z mąką, cukrem waniliowym, proszkiem. Dodaję również zimną masę kakaową. Dalej łączę z pianą i miksuję na niskich obrotach. Ciasto wyszło mi bardzo gęste.Przekładam je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do nagrzanego do piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 25 minut Czekam aż ciasto ostygnie

Kuchnia co dnia
Desery tiramisu 197

Tiramisu to pyszny deser z kremem z serka mascarpone i likieru amaretto. Przyznam szczerze że mam do niego ogromną słabość, może. Często go przyrządzam na szybko gdy nie mam czasu na przygotowanie ciasta. Składniki: 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 1 op. małe opakowanie biszkoptów  Mamut Kakao  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy z kolejnymi warstwami . Ostatnią warstwą powinna być masa z serka i kakao. Wierzch deserów najlepiej posypać kakao tuż przed podaniem, desery najlepiej

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Raffaello Bez Pieczenia 116

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasta bez pieczenia w ostatnim czasie stały się coraz bardziej popularne. To świetny wynalazek, szczególnie dla osób, które nie mają piekarnika lub po prostu nie lubią piec.  Ciasta bez pieczenia są bardzo lubiane przez młode osoby, które nie mają takiego zapału do pieczenia, jaki miały nasze babcie. Ciasta bez pieczenia mają wiele zalet. Jedną(...)który z pewnością zaskoczy Was swoim smakiem. Tym razem przygotowaliśmy dla Was ciasto raffaello bez pieczenia . To niezwykle proste ciasto, które z pewnością zachwyci Was swoim smakiem i szybkością wykonania. Sprawdzi się na przyjęciu rodzinnym, a także podczas świąt. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO RAFFAELLO BEZ PIECZENIA Składniki: 100 g herbatników 700 ml mleka

Przepiski.pl
Tort kakaowy z kremem cappuccino i bezikami (pyszny i łatwy) + FILM 180

szkl cukru -1 łyżka kakao KREM CAPPUCCINO -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3/4 szkl cukru -5 łyżek kawy cappuccino -250g masła lub margaryny w temp pokojowej PONCZ -125ml wody -1 łyżka kawy rozpuszczalnej DODATKOWO -małe beziki -dżem porzeczkowy Na początek polecam zrobić bazę kremu-do garnka dajemy litr mleka, 3 budynie śmietankowe(...)papierem do pieczenia, polecam zrobić kołnierz z papieru by ciasto nie wypłynęło. Pieczemy około 35-40 min w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu, wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Upieczony biszkopt studzimy, wyrównujemy górę i kroimy na 4 spody-nie ma z tym problemu bo biszkopt jest wysoki. KREM Do miski dajemy 250g masła w temp pokojowej, ucieramy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
,,Tarta z ciasta fillo ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami’’ 154

formie można przygotowywać wedle uznania dowolnie komponowane tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Forma do tarty posiada karbowaną ścianę, która nadaje brzegom kruchego ciasta estetyczny kształt, charakterystyczny dla tego typu wypieków.” Dzięki formie wyjęcie ciasta

Podróż w kulinaria
Tartaletki z kremem budyniowym 160

cieszące oko, a znikające szybciej niż się o nich pomyśli. Kruche ciasto, wręcz aż bardzo kruche - w końcu znalazłam je idealne.. 67 tartaletek - wyczyn na miarę małej cukierni ! Składniki : 750g mąki pszennej 300g margaryny łyżka smalcu 1/2 szkl. cukru pudru 6 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Krem : 1 kostka margaryny najlepiej "Kasi" 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania budyniu

Garnkowe fanaberie
Bawarska tarta ze śliwkami 282

Tarta ze śliwkami, której zupełnie nie można się oprzeć…. Spód tarty jest brioszkowy z pysznym kremem i zatopionych w nim śliwkach… Zupełna rozkosz Przepis jest na foremkę o średnicy 28 cm ale ponieważ nie miałam takiej użyłam foremki 24 cm i 6 foremek na tartaletki. Ale czy duża tarta czy małe tartaletki i tak wszystkie smakują wspaniale(...)ciepłej wody i odstawić na 5 minut. Mąkę przesiać do miski. Zrobić wgłębienie i dodać cukier, sól, jajka i drożdże. Wymieszać a następnie wyrabiać około 10 minut aż ciasto będzie elastyczne. 2. Kawałki schłodzonego masła rozwałkować wałkiem a następnie po kawałku dodawać do ciasta i wyrobić aż będzie elastyczne. 3. Włożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć folią i wstawić

UgotujmyTo.pl
Muffiny bananowe z kremem kajmakowym 159

szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g czekolady milka z daim 100 g masy krówkowej  Krem kajmakowy: 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej Przygotowanie: Banany rozgniatamy dokładnie widelcem lub blenderem, aż powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem(...)stopni. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je do około 1/3 wysokości ciastem. Następnie nakładamy łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywamy nadzienie pozostałym ciastem do około 3/4  wysokości papilotki. Pieczemy 20 minut. Dokładni studzimy. Przygotowujemy krem. Mascarpone miksujemy z masą krówkową dodając ją po łyżeczce. Cały czas miksujemy na najniższych obrotach. Gotowy krem schładzamy przez około godziny w lodówce. Gotowe

Mania Gotowania