ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:782/1282)

Tarta bez pieczenia z kremem mleczno- krówkowo-migdałowym 136

krówkowym na ciasteczkowym spodzie. Prosta i szybka w przygotowaniu. Zapraszam :) Składniki na spód : 200 g  herbatników regionalnych Cukry Nyskie 110 g masła  100 g czekolady mlecznej Milka Krem : 250 ml mleka 250 g masła 110 g cukru 1 cukier waniliowy 220 ml kremówki 30 % 1/2 szklanki płatków migdałowych Helio 450 g mleka w proszku 1 puszka masy krówkowej(...)krówkową, kremówkę i żelatynę, delikatnie mieszamy wsypujemy płatki migdałowe i jeszcze raz mieszamy. Gotową masę wykładamy na spód tarty,możecie tartę ozdobić rozetkami zostawiając sobie trochę masy.     Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglane drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i kruszonką 264

rabarbarem i posypane słodką, maślaną kruszonką. Wszystko z nutką cynamonu, co jeszcze bardziej podnosi walory smakowe drożdżówek. 800 g rabarbaru 1 szklanki cukru 100 g masła 1 łyżeczka cynamonu CIASTO DROŻDŻOWE: 3 1/2 szklanki mąki pszennej 25 g drożdży 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2 żółtka 1/2 łyżeczki soli KRUSZONKA : 1 szklanki(...)małym ogniu przez około 10-15 min. Powinna być bardzo miękka. Jeszcze ciepłą zmiksować dokładnie blenderem na gładki krem razem z pozostałym mlekiem (1/2 szklanki) i żółtkami. Mąkę przesiać i połączyć razem z kaszą, cukrem i spienionym zaczynem. Zagnieść ciasto, wyrabiając około 10 min. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. Po tym czasie jeszcze

https:KKuchniaMniam
Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami 166

łyżeczka proszku do pieczenia cukier cynamonowy (można użyć waniliowego) Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich bez ok. 2 łyżki cukru pudru Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami - Sposób przygotowania:        Ciasto na serduszkowy wzorek (oczywiście ten krok można pominąć): Białko spieniamy(...)masło). Pod koniec miksowania dodajemy cukier puder wymieszany z fixem i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.  Truskawki kroimy w drobną kostkę, bezy drobno kruszymy. Biszkopt rozwijamy i smarujemy kremem zostawiając koniec rolady pusty. Wykładamy pokrojone truskawki lekko wbijając je w krem i posypujemy pokruszonymi bezami. Ponownie zawijamy roladę.   Moje posty

Słodka Strona
Walentynkowy torcik czekoladowy z truskawkami 120

Pyszny czekoladowy biszkopt z kremem śmietanowym z mascarpone i obowiązkowo truskawki. Taki torcik na Walentynki sprawdzi się na pewno. Częstujcie się! Składniki : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * 2 łyżki kakao * pół szklanki cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone  * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji(...)Przygotowanie : Ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do prostokątnej blaszki. Piec 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Każdy blat nasączyć ciepłą wodą z cytryną. Wyłożyć dżem i krem z ubitej kremówki z mascarpone. Ja nie dodaję cukru do kremu - czekolada jest słodka. Odstawić torcik

Magiczne Życie Marty
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 133

pierwsze pączki z konfiturą robi się bardzo szybko, ciasto szybko wyrasta, nadziewanie zajmuje kilka minut, a ten zapach „smażonego” da się w ostateczności znieść Pączki z konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego(...)godzinę. Po tym czasie wykładamy ciasto na oprószony mąką blat. Zagniatamy i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła, na grubość około 1,5 cm i średnicy 7 cm. Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem

Made By Mom And Son
CIASTO NA WALENTYNKI 87

Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 170 C około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Keksówkę o wymiarach 12x25 cm wykładamy folią aluminiową, wkładamy biszkopt Jeśli ciasta po bokach jest za dużo, odcinamy je tak, by było równe(...)Foremką w kształcie wykrawamy w nich serduszkowe słupki (naciskając stopniowo). Krem śmietanowy. Żelatynę dokładnie rozprowadzamy w gorącej wodzie, odstawiamy do uzyskania temperatury ciała. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno na najszybszych obrotach miksera. Dodajemy do niej tężejąca galaretkę krystaliczną miksujemy na najszybszych obrotach do połączenia składników. Na spód uformowanego ciasta wykładamy około 2 cm warstwę śmietanki, na niej układamy serduszkowe słupki

RAROSSA
Fit ciasto na kruchym spodzie z serem i owocami 114

mąki, rozwałkować na wielkość blaszki 25x30cm, przełożyć do blaszki, wyrównać. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut. Kruszonka:  Do miski przełożyć wszystkie składniki na kruszonkę (płatki migdałowe można trochę pokruszyć) i rękoma zagnieść kruszonkę Krem: Do dużej miski przełożyć twaróg i oba sery, dodać ksylitol, jajka

Healthy food explorer
KAKAOWE BABECZKI Z KREMEM CHAŁWOWYM 81

łyżki kakao 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 kostka masła 3 szklanki mleka 300g ulubionej chałwy Ponadto: wiśnie nektarynka zielone winogrono Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie(...)rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami zimny budyń. Na koniec pokruszoną chałwę. Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek
Bananowo-czekoladowe muffinki 150

łyżeczki sody oczyszczonej krem: 500ml śmietanki 30% 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella) do dekoracji: banan posypka czekoladowa lub starta czekolada Banany rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, jajkiem, cukrem i olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z kakao, wsypać do mokrych składników. Ciasto wymieszać łyżką lub rózgą niezbyt dokładnie, pozostawienie grudek nawet jest wskazane:) Formę na muffinki(...)wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem na wysokość 2/3. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20-25 minut do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyjąć z formy, ostudzić na kratce. Śmietankę mocno schłodzić, ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać nutellę i krótko zmiksować. Krem przełożyć do rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki. Muffinki udekorować kremem, plasterkami banana i posypką czekoladową. Smacznego

Obiad gotowy
Ciasto Madagaskar 89

Ciasto Madagaskar z Tapioki i bananów Ciasto Madagaskar, czyli Malagasy Cake. Kolejna podróż kulinarna, bez wątpienia będzie smacznie i egzotycznie, ponieważ odwiedzimy największą afrykańską wyspę i czwartą na świecie, czyli Madagaskar. Przede wszystkim musisz wiedzieć, że kuchni Madagaskaru to mieszanka kultur, od Azji południowo-wschodniej po Afrykę, od Indii po Europe. Istotnie kuchnia Madagaskaru odzwierciedla wiele kultur ludzi, którzy osiedlili(...)French ( Świeża gęsta, tłusta śmietana) 6 dojrzałych bananów 5 jajek Masło Truskawki Jak zrobić Ciasto Madagaskar Wlej mleko do rondla, dodaj gałkę, goździki, wanilię przecięta wzdłuż i syrop z agawy, zagotuj. Zmniejsz temperaturę i wsypy tapiokę. Często mieszając, gotuj, aż tapioka będzie miękka i krem zrobi się gęsty. W międzyczasie obierz banany i je ugnieć, prawie na purée. Zawartość rondla

RafalCook
Zupa dyniowa krem z kukurydzą 104

Zupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości

Cztery Fajery
Zupa krem z białych szparagów 138

Zupa krem z białych szparagów to klasyczna i bardzo delikatna zupa, którą obowiązkowo przygotowuję w sezonie szparagowym. Z dodatkiem grzanek smażonych na maśle i odrobinie estragonu

Oryginalny smak
Ciastka omlety z kremem/serem ;) 140

pianę z ksylitolem i dodajemy do pozostałej masy ciasto rozsmarowujemy na blasze pokrytej papierem do pieczenia (ja użyłam silikonowej) w kształcie okręgów pieczemy w temp. 170 stopni przez około 20 minut upieczone biszkopciki odstawiamy na około 1 godzinę do wystygnięcia oraz żeby zmiękły (zaraz po upieczeniu są pysznie chrupiące;)) przygotowujemy krem mieszając podane składniki nakładamy krem (ja użyłam wyciskarki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ucierane z malinami i borówką 176

Biedronce jakiś czas temu. Zachwyciły mnie zdjęcia i przepisy które się w niej znajdują. Postanowiłam wypróbować przepis na ciasto z żurawinami. Zamieniłam tylko żurawinę na maliny i borówki. Ciasto jest wspaniałe w smaku, leciutkie, puszyste. Bardzo polecam :) Wymiary blaszki: tortownica średnica 24 cm Temperatura pieczenia : 180C Czas pieczenia : 50-50 minut Składniki: 200 g mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki(...)schłodzonego masła Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy na puszysty krem. Wsypujemy cukier i sól, dalej ucieramy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, nie przerywamy miksowania. Następnie wsypujemy budyń i ucieramy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Owoce myjemy i osuszamy. Ja dla bezpieczeństwa

Różne smaki w kuchni
tort czekoladowo jagodowy 96

szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki/ tortownicy (ok. 22cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczony odstawiamy do wystudzenia i najlepiej następnego dnia przekrawamy trzy blaty. (Ja dzielę składniki na trzy równe porcje i piekę trzy osobne blaty, następnego dnia ściągam z każdego „skórkę” i przekładam kremem). składniki

Domowy Smak Jedzenia