ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:773/1282)

TORT BIG TRIO 538

galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem(...)wstawić do lodówki na parę minut, na wierz wylać masę malinową i ponownie wstawić do lodówki teraz przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem tort posypałam startą czekoladą oraz udekorowałam kremem rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasteczka markizy 181

żółtka 200 g zimnego masła 1-2 łyżki lodowatej wody Krem: 1/2 kostki masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem i kakao, dodajemy żółtka, pokrojone masło, 1-2 łyżki lodowatej wody i zagniatamy ciasto. Gdy składniki się połączą formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy przez(...)godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i foremką wycinamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli używacie foremek 3D, przed wykrojeniem ciasteczka trzeba je porządnie oprószyć mąką, aby ładnie odwzorowały się kształty. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 7 minut. Krem:  Masło ucieramy z cukrem, następnie stopniowo dodajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów 224

jest ciasto czekoladowe, które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa – ½ szklanki olej kokosowy – ¼ szklanki karob – ¼ szklanki mąka(...)rozgrzanie pieca. Powyższe ilości wystarczą na stosunkowo małą foremkę – ja użyłem okrągłej o średnicy około 20 cm. Na samym końcu dolej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przełóż ciasto do formy. Piecz w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut (do suchego patyczka). Oczywiście jest tyle alergii i nadwrażliwości pokarmowych, że niemożliwe jest zrobienie ciasta bez żadnych alergenów. Opisane

PaleoSMAK
Czekoladowe babeczki bez cukru 146

Suche składniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka 7. W tym czasie przygotuj krem - awokado i banana obierz, pokrój na kilka kawałków, następnie wszystkie składniki połącz

Powiedz dietom nie
Babeczki Ferrero 455

dwie czekoladowe propozycje. Pierwsza z nich to proste babeczki z pysznym kremem czekoladowym i dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną(...)patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Serek wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby miał temperaturę pokojową. Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy nie jest już gorąca mieszamy energicznie mieszamy z serkiem

Ciastkozercy
Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym 145

ok.200 ml * olej do smażenia KREM JAGODOWY: * borówki – ok. 200 g * wino musujące – 50 ml * cukier – 4 łyżki * kokos – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM JAGODOWY: Umyte borówki wsypujemy do garnka , zasypujemy cukrem i zalewamy winem musującym. Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając od czasu do czasu ) , do momentu aż z borówek zrobi się ” masa ” ( absolutnie(...)proszku. Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju ( z obu stron ). Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy przełożone przygotowanym kremem. Gotowe! * Mleko waniliowe możemy zastąpić wodą gazowaną!!! * ” Mleko waniliowe Łaciate dostępne m.in. w bdsklep.pl

Ostra na Słodko
Muffinki podwójnie czekoladowe 161

kakao w proszku 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób przygotowania: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy po kolei żółtka. Przesiewamy mąki(...)oraz rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Foremki do babeczek wypełniamy ciastem do 2/3 i pieczemy 18-20 minut w temperaturze 180ºC. Studzimy. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Gdy zaczną powstawać delikatne fale dodajemy stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch babeczek

Pyry na Gaz
Ciasto szpinakowe "leśny mech" 153

Składniki na ciasto mrożony rozdrobniony szpinak,  1 opakowanie 450g  cukier, 1 i 1/3 szklanki jajka, 3 sztuki olej, 1 szklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie    Szpinak rozmrażamy i odsączamy(...)mikserem jajka z cukrem, wlewamy olej dalej miksując, następnie mąkę i proszek do pieczenia miksujemy do połączenia składników. Dodajemy odsączony szpinak i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny w 180 st, do tzw. "suchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki

Gotowanie moimi oczami
Tort kokosowo-czekoladowy z truskawkami 191

zachwycić rodzinę? Na własnym przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu dla Mamy Mój tort urodzinowy był piętrowy(...)łyżce i ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych

Chocolate Muffin Blog
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym 126

nagłej ochoty na coś słodkiego. Ja je piekę, ponieważ uwielbiam ten czekoladowy smak z delikatnie orzechową nutą. Ciasto jest puszyste, zawsze pięknie wyrasta, więc nie ma opcji, aby się nie udało! A jeśli wolicie bardziej wymyślne słodkości to możecie je przełożyć dowolnym kremem. Polecam! (Forma o wymiarach 20 x 20 cm lub odrobinę większa)  1/2 szklanki mleka (1 szklanka(...)utrzeć z cukrem do białości, a następnie kolejno połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ostudzoną masą czekoladową. Na końcu delikatnie wmieszać uprzednio ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 35-37 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z dodatkiem

Di gotuje
Fit sernik czekoladowo-orzechowy na kruchym spodzie 234

spód waniliowy na mące kokosowej, aksamitna warstwa czekoladowa przykryta kolejnym blatem, a na wierzchu krem orzechowy i kakao. Zapraszam :) Spód : 4 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka 2 krople aromatu waniliowego 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i schłodzić ok 10  minut. Rozwałkować na okrąg

Chocolate Muffin Blog
Lodowy tort bezowy z porzeczkami – w sam raz na upały 243

Lodowy tort bezowy z porzeczkami – w sam raz na upały Mamo, zrób bezę .. proszę .. i tak w kółko ; ) Lodowy tort bezowy właśnie powstał w odpowiedzi

Kuchnia na wzgórzu
Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) 215

szczególnie dietetycznym serkiem, ale myślę, że jest lepszą alternatywą dla masła. Krem jest świetny, a całość może konkurować z niejedną chemiczną kremówką z cukierni :) Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) Biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej i gryczanej, pół na pół 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej /szklanka(...)miksera. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. przepis na biszkopt pochodzi z Moich Wypieków . Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru + 2 łyżki ksylitolu/stewii  500 ml mleka 1 opakowanie(250g) serka mascarpone

FitKot
Tarta migdałowo-serowa z pomidorami wg Yotama Ottolenghiego 179

wszystkie letnie imprezy i przyjęcia! Tarta przypomina mi francuskie ciasto Gallette de Rois , w którym ciasto francuskie wypełnia się słodką masą na bazie masła i mielonych migdałów.  Yotam przerobił ją na kuszący kolorami wytrawny wypiek dodając do migdałowego kremu ricotty, parmezanu i czosnku.  Na bazarkach mamy wreszcie sensowne pomidory, uważam więc, że nastała idealna pora na takie przepisy(...)małym malakserze) 2 rozgniecione ząbki czosnku 100 g sera ricotta 20 g parmezanu 15 g listków tymianku (można zamienić na 2 łyżeczki suszonego tymianku lub oregano) 2 opakowania ciasta francuskiego ok. 1 kg pomidorów pokrojonych na plasterki 50 g czarnych oliwek bez pestek (najlepsze są suszone dostępne w sklepach z włoską żywnością, ale można dać zwykłe) 2 łyżki oliwy sól

Chilli Czosnek i Oliwa
Dietetyczny, wegański, bezglutenowy "sernik" jaglany z borówkami 2.0, Lychee w dziczy 283

Inna, szybsza wersja tego sernika . Pyszny!!! Składniki na wegańskie kruche ciasto: 0,5 szklanki mąki jaglanej (ewentualnie pszennej, tylko wtedy ciasto nie będzie bezglutenowe) + kilka łyżek 0,5 szklanki (razem) mąki kukurydzianej i ziemniaczanej (2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, reszta kukurydzianej) 2 łyżki  ksylitolu  (ewentualnie cukru) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki zimnej wody(...)kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj sok z cytryny, ksylitol, pokrojony na kawałki krem kokosowy i borówki. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Natłuść formę olejem (okrągła 28 cm średnicy lub kwadratowa o boku 20 cm) i wylep ją kruchym ciastem; możesz to zrobić rękami, nie musisz używać wałka. Piecz ciasto przez 25-35 minut

Qlinarnie i Qlinarnie