ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:767/1282)

Waniliowe naleśniki z bananem i kremem czekoladowym 221

mieć grudek. Rozgrzewamy małą patelnię z odrobina oleju. Wylewamy porcję ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron (masa w trakcie smażenia ładnie się zetnie). Uwaga! Nie smażymy zbyt długo ani na zbyt mocnym ogniu – naleśniki mają być miękkie, plastyczne. Każdego naleśnika smarujemy kremem czekoladowym, układamy obranego banana i zwijamy. Następnie kroimy ostrym nożem na mniejsze kawałki. Podajemy

Słodkie okruszki
TORCIK KORZENNY Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I BEZĄ 151

DecoMorreno          2 łyżki przyprawy do piernika  Beza:         3 białka          180 gram cukru  Krem pomarańczowy:           3 żółtka          80 gram cukru         100 gram masła(...)uzyskania gładkiej masy. Przesiej do miski mąkę, kakao oraz piernikową przyprawę. Dokładnie wymieszaj szpatułką na jednolite ciasto. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz 60 minut lub do suchego patyczka. Wystudź biszkopt.  Przygotowanie kremu rozpocznij od wstawienia małego garnka z niewielką ilością wody.   W metalowej misce wymieszaj żółtka, cukier

Mango Papaja
TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 388

TIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy ” PODERWIJ MNIE ” , a ja my ślę , że każdego z

Ostra na Słodko
Sernik mango 188

mój ukochany, egzotyczny owoc. Ten powstał na Wielkanoc... Piękny i intensywnie żółty, wiosenny. Polecam i chwalę to ciasto za jego lekkość, orzeźwienie i puszystość. Pyszności! U mnie jak zwykle z czarną kawą :) Składniki na spód: 160 g ciastek z kremem czekoladowym (u mnie Cookie Place) 40 g masła w temperaturze pokojowej Sposób wykonania: Ciastka pokruszyć, dodać masło. Całość połączyć(...)sernika. Przelać zmieszaną pulpę z mango ze śmietanką na schłodzony sernik. Łyżeczką wykonaj okrągłe punkty z pozostawionej pulpy mango, przejedź patyczkiem przez kółka i wykonaj serduszka jak na zdjęciu. Ciasto schładzaj w lodówce przez całą noc.  "Może rzeczywiście dopiero po ciężkim kryzysie człowiek poznaje się naprawdę, może trzeba dostać w kość, żeby zrozumieć, czego właściwie chce się od życia

Kuchnia Pani Wiosny
PROSTE CIASTO CYTRYNOWO-JOGURTOWE 188

wszystko zawarte jest w nazwie... proste... cytrynowe.... z dodatkiem jogurtu i baaardzo smaczne. Bez kremu, dżemu, owoców, zupełnie zwyczajne, takie do popołudniowej herbatki.  Wilgotne - przez dodanie oleju, delikatne od jogurtu i pachnące skórką cytrynową... Składniki: 2 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny 3/4 op. jogurtu greckiego (400g(...)oraz otartą skórkę z cytryny i aromat cytrynowy. Dokładnie mieszamy.Przelewamy do nie dużej foremki (tortownicy), gdyż porcja nie jest zbyt duża. Pieczemy w temp.180-185st ok 50 minut, sprawdzając czy ciasto jest upieczone suchym patyczkiem

Walijskie Pichcenie
Dziś przetestowane zostało ciasto na święta -Stefanka czyli dla naszej rodzinki pyszny miodownik. 186

Jest to kolejne ciasto z maminego zeszytu które nie piekłam już wieki a pamiętam ja mam go piekła . podaje składniki 15 łyżek mąki pszenej czy basia 5 łyzek cukru kryształu 1 jajko 15 dag margaryny 1 łyzeczka sody 4 łyżki miodu krem 2 budynie waniliowe,1/2 szklanki kryształu ,1/2 litra mleka ,cukier waniliowy ,1/2 kostki margaryny ,3 łyżki grysiku pomada

Moje Wyroby
Ciasto czekoladowo-bananowe 188

papier, ponownie włożyć do formy dociskając ręką brzegi aby między blachą a ciastem nie było wiekiego odstępu. Na cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć warstwę bananów pokrojonych w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Śmietankę ubić, dodać kakao (kakao można pominąć krem wyjdzie wtedy jaśniejszy , ja pominęłam a zamiast dodałam trochę czekoladowych wiórek). Budyń wymieszać łyżką. Do ubitej śmietany dodawać(...)porcjami wystudzony budyń i rozpuszczoną żelatynę, cały czas ubijać mikserem. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę przełożyć na ciasto. Na masę położyć kolejną warstwę bananów pokrojonych w plasterki  i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki aby krem nieco stężał. Potem wierzch zalać tężejącą galaretką i  schłodzić aby galaretka dobrze stężała

Monia miesza i gotuje
Piernik z konfiturą malinową 132

Piernik z konfiturą malinową pachnące przyprawą korzenną z polewą czekoladową ,to prawdziwy rarytas. Pyszne, szybkie ciasto, które zachwyci niejednego smakosza słodkości:) Konfitura malinowa po dodaniu galaretki jest sztywniejsza i przy krojeniu nie rozpływa się na boki. Piernik u mnie jest mile widziany cały rok pod wieloma postaciami z różnymi dodatkami. Jestem smakoszem pierników i szczerze polecam dzisiejszy przepis. Piernik pyszny(...)galaretka malinowa lub truskawkowa Polewa czekolada gorzka 50 ml śmietany kremówki Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dalej ucierać dodawać żółtka, miód oraz śmietanę. Na koniec mąkę wymieszaną z kakao, sodą oraz przyprawą korzenną. Białka ubić na sztywno dodać do ciasta wymieszać łyżką. Ciasto przelać do keksówki i piec około 50 minut w 170 stopni lub do suchego patyczka

gotuj ze mną
Francuskie pierożki nadziewane figami i rozmarynem 188

farszu może nieść obawę o smak, ale uspakajam jeśli zachowacie odpowiednie proporcje to wyjdzie wam coś do czego będziecie z chęcią wracać... Zatem zapraszam.  Składniki :  1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie :  300 g świeżych fig (4-5 sztuk) ( u mnie mrożone) lub 450 g suszonych  100 g jasnego cukru trzcinowego #Diamant  100 ml ciemnego rumu(...)małym ogniu mieszając co jakiś czas. Odparowujemy płyn by uzyskać gęstą masę o konsystencji marmolady. Gotowy krem studzimy.  W przypadku suszonych fig zalewamy je uprzednio odrobiną wrzątku i odstawiamy na ok.5 minut pod przykryciem następnie wykonujemy czynności opisane powyżej.  4. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy okręgi o średnicy ok.8 cm. Centralnie nakładamy nadzienie i składamy wpół zlepiając

vaniliowoczekoladowa
Lekka, bezglutenowa tarta biszkoptowa z kremem budyniowym :) 207

Ciasto jest pyszne! Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go spróbować. A dopowiem, że na co dzień zdrowe odżywianie im nie towarzyszy, a słodkości jedzą tylko w wersji pełnej cukru, tłuszczu i białej mąki. Prosty i bezglutenowy biszkopt wyszedł idealny! Krem budyniowy zachwyca , jedynie galaretka stawiała opór, gdyż nie chciała stężeć, dlatego możecie ją pominąć lub użyć jakiejś innej albo spróbujcie

Zdrowie na języku :P
Chałka z kruszonką 151

Domowa chałka, z grubą, słodką kruszonką! Z podanych ilości składników wyszła bardzo duża chałka! Pysznie smakuje z kremem orzechowym lub dżemem! Składniki: 2 i pół szklanki mąki, pół szklanki cukru, 20 g drożdy, 200 ml mleka, 60 g masła, 1 jajko, łyżeczka soli kruszonka: 50 g masła, 100 g maki, 100 g cukru dodatkowo: jajko, łyżka mleka Przygotowanie: Mleko podgrzewamy(...)łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy. Do maki dodajemy zaczyn drożdżowy oraz pozostałe składniki. Zagniatamy na miękkie, elastyczne ciasto - w razie potrzeby podsypać mąką. Formujemy kulkę. Odkładamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką na 1,5 godziny. Ciasto dzielimy na 3 części. Formujemy wałki i zaplatamy warkocz - musi być zwarty

Lena Gotuje
Kakaowe kruche ciasteczka 147

obowiązkowo też musi być :) Dzisiaj proponuję kruche ciasteczka kakaowe w wersji na Halloween, ale równie dobrze można je przygotować używając dowolnej foremki. Ciasteczka są puszyste i bardzo kruche, gdyż ciasto jest ucierane. Podczas wałkowania trzeba wykazać się cierpliwością, ale efekt smakowy wynagrodzi Wam wszystkie trudy. Można je ozdobić lukrem, polewą czekoladową i obsypać orzechami. Przepis ze strony BBC Good Food(...)wanilii lub cukru waniliowego łyżeczka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie) Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy żółtko, mleko i wanilię i miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z kakao i solą, dodajemy do utartych składników i miksujemy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy godzinę w lodówce. Następnie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru

Smak mojej kuchni
Tarta z truskawkami 156

sezonu na pyszne truskawki. Zapraszam po mój ulubiony przepis na to piękne i wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Idealne na codzienny deser oraz na przyjęcia. - tarta ze świeżymi truskawkami - dokładny przepis ze zdjęciami krok po kroku - najlepszy krem śmietankowy z mascarpone i wanilią

AniaGotuje.pl
Czekoladowy mus z awokado 82

Kto nie lubi czekolady? Większość z nas uwielbia słodkości, szczególnie te czekoladowe. Wiemy, że słodycze nie są zdrowe, mimo to apetyt na czekoladę dopada nas bardzo

Tajemnice Smaku
Tort tęcza 234

każdą masę pieczemy osobno przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie po upieczeniu ściągnąć obręcz i gorące ciasto przełożyć do góry dnem na blat wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopty pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie w tym czasie przygotowujemy krem. Do miski dodajemy zimną śmietanę oraz zimny serek mascarpone. Miksujemy całość na gładką i puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne