ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:580/1282)

Moje tiramisu 326

Pieczemy w temp. 180 stopni do zarumienienia (sprawdzić patyczkiem) Przygotowanie : Biszkopt kroimy na dwie części Przygotowujemy syrop do nasączenia ciasta : 6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu : 3 serki mascarpone po 250 gram  szklanka śmietany tortowej 36 % około(...)łyżek cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy kolejne opakowania serków, ubijamy na jednoltą masę Pierwszą część biszkoptu nasączamy równomiernie syropem z kawą, rozsmarowujemy połowę kremu serowo - śmietankowego, posypujemy startą czekoladą Przykrywamy drugą częścią ciasta  ( też należy je nasączyć)  i rozsmarowujemy pozostały krem, posypujemy wierzch startą czekoladą. Można prawdziwą kawą. Gotowe

Proste Potrawy
Menu imprezowe 87

Ciasto czekoladowe z pianką kawową Biszkopt z kremem orzechowym Sałatka z pieczarkami konserwowymi Sałatka z szynką i ananasem Rolada szpinakowa z łososiem Rolada szpinakowa z pieczarkami Sałatka na krakersach Tortille … Czytaj dalej Menu imprezowe

czarrna od kuchni
Sernik z nutellą i kremem waniliowym 109

masie o smaku nutelli. Całość wykończona jest waniliowym kremem śmietankowym i gorzką czekoladą. Jest to drugi już serniczek z nutellą na blogu, tym razem przedstawiam Wam wersję lekko zmodyfikowaną, dlatego zachęcam do wypróbowania obydwu przepisów i wybrania swojego faworyta. Sernik z nutellą i kremem waniliowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
CIASTO MARCHEWKOWE 97

patyczek musi być suchy).  Masa:  Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder, mascarpone, cynamon. Wstawić do lodówki na 2-3 h  Wystudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć większą połową kremu z mascarpone, pozostałą cześć wyłożyć na wierzch układając c na niej połówki orzechów.  Miłego weekendu

pieprzny smaczek
Ptysiowe gniazdka (bez glutenu, laktozy i białego cukru) 104

Ciasto za pomocą szprycy z szeroką końcówką w kształcie gwiazdki wyciskać tworząc gniazdka. Zrobić dość duże otwory ponieważ ciasto urośnie. W środku dziurki nałożyć trochę ciasta by później nie przelatywał przez nie krem. 7. Piec w 200’C ok 15-20 minut. 8. Po wystudzeniu gniazdka nadziać pastą z migdałów i udekorować jajeczkami oraz rozpuszczoną czekoladą. Jeśli lubisz bardziej słodkie

Candy Pandas
TOP 5 świątecznych przepisów na fit słodkości 81

MIEJSCE II KREM PIERNICZKOWY W 5 MINUT Wegański krem, który może zostać zarówno samodzielnym deserem, jak i dodatkiem do słodkich potraw - placuszków, naleśników, kanapek... Słoiczek takiego kremu może również zostać prezentem! MIEJSCE I CIASTO KAWOWE Z GRUSZKAMI I POLEWĄ KOKOSOWĄ Moje ulubione! Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem... Filmik z przygotowania w studio Kitchen Casting

Kuchnia Ellie
Ciasto Pomadka 973

Ciasto Pomadka jest prostym składanym ciastem z bezą kokosowo-makową, przełożoną kremem budyniowym na biszkopcie wzbogaconym o nutę alkoholu

Z Hrabiną w kuchni
CIASTECZKA Z KREMEM CZEKOLADOWO - ORZECHOWYM 94

orzeszków ziemnych (olej arachidowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Przygotowanie: Przesiać mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem trzcinowym. Następnie dodać krem czekoladowo - orzechowy, wymieszać łyżką i zagnieść ciasto. Ciasto wyrabiać jak najkrócej i rozwałkować je na ok. 3-5 mm. Przy pomocy foremek powycinać ciasteczka i układać je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Beza z kremem z kawą zbożową 125

śnieżki, miksować na puszysty krem. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić. Wlać do kremu. Połowę masy kawowej wyłożyć na blat bezowy, przykryć drugim i wyłożyć drugą część kremu.  Czekoladę posikać nożem i posypać wierzch ciasta. Udekorować śmietaną, kwiatkiem i owocami. Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba

Słodki Zakątek
FRUŻELINA Z ANANASA – z puszki 253

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej

Słodki Pomysł
A'la tiramisu z galaretką 139

Pyszne orzeźwiające ciasto z biszkoptami nasączonymi kawą oraz lekkim kremem, idealne do niedzielnej kawy.     SKŁADNIKI Biszkopt: 3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 30 m l śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 serki homogenizowane waniliowe, 4 łyżeczki żelatyny Poncz: 250 ml wrzątku, 3 łyżeczki

słodki bratek
Kruche ciasteczka daktylowe 145

Polecam Składniki: 50 g kremu daktylowego od Daktynella 50 g masła 1 żółtko 1 szkl mąki pszennej +do podsypania Przygotowanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę i dodajemy krem daktylowy, masło i żółtko. zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką (masa 3-składnikowa) 135

wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.  Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym

Di gotuje
Lukier plastyczny oraz do ciast -praktyczne wskazówki 172

wyjątkiem jest lukier gotowany. Ile wyróżniamy rodzajów lukru? Obecnie w cukiernictwie wyróżnia się 3 rodzaje: 1)lukier królewski:gęsty, używany do dekoracji ciast i precyzyjnych wykonań: a)rzadki: do dalszej obróbki b)średni: o konsystencji rzadkiego kremu c)średni stały: stała kremowa konsystencja 2) lukier cukierniczy: rzadki, płynny, do polewania ciast 3)lukier plastyczny: stała, gumowa, do tworzenia ozdób

Ciasta z tradycjami
Czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego 177

masz dużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania