ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:579/1282)

Krem/masa z serka waniliowego z nutą cytryny 120

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako deser, a jego słodycz świetnie przełamuje nuta cytryny. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Serek przeważnie łączyłam z bitą śmietaną, lecz w połączeniu z masłem jest bardziej kremowy i moim zdaniem

Di gotuje
Ciasto dyniowe 341

Najlepszy pomysł na wilgotne i proste  ciasto dyniowe  w jesiennych klimatach. Dyniowy mech z pysznym i puszystym kremem z mascarpone i galaretki pomarańczowej kusi nie tylko wyglądem, ale i cudownym smakiem. Zobacz też mój przepis na ciasto leśny mech .. widzisz podobieństwo

AniaGotuje.pl
Tarta sezamowa z lemon curd 159

Aloha moi kochani! Dzisiaj znowu na słodko, mianowicie już dawno chciałem zrobić coś z tym cudownym kremem Lemon Curd. Znalazłem przepis na krem do zapieczenia, więc połączyłem go z tartą bo uwielbiam kruche ciasto, a ponieważ kupiłem wczoraj sezam do całkowicie czego innego, to dodałem go do ciasta. Wyszła jedna z tych pyszniejszych rzeczy jakie udało mi się wykombinować(...)odkładamy na bok) oraz cukier. Ucieramy jajka z cukrem,- następnie dodajemy do nich przesiane razem mąki i mieszamy na gładkie ciasto. Gdy wszystko się ładnie połączy powoli dodajemy sok z cytryn a na koniec skórkę. Mieszamy wszystko na gładki krem. Krem należy ogrzać w kąpieli wodnej aż zgęstnieje, musicie go nieustannie mieszać najlepiej rózgą podczas ogrzewania żeby niepowstały grudki

Kuba Gotuje
Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione 96

Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Migdały i różne gatunki orzechów rozdrabniamy i posypujemy cały wierzch sernika. Dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Przed podaniem schładzamy ciasto w lodówce. Smacznego! Artykuł Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Krem Toffifee 120

znam osoby, która nie lubi czekoladek Toffifee. Są wyśmienite! Dlatego postanowiłam zrobić z nich krem, który doskonale nadaję się np. do kanapek, ciast czy deserów. Słodki, gęsty, z kawałkami orzechów. Polecam! Składniki: 200 g czekoladek Toffifee 50 g masła 50 g  śmietany kremówki 30- 36% Przygotowanie: Czekoladki Toffifee drobno posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło oraz słodką śmietankę

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśniki bananowo-jaglane 191

takie same. Nie dość, że nadziewać możemy je różnymi farszami - słodkimi i słonymi, to jeszcze dobrze smakują z każdym dżemem, konfiturą, marmoladą oraz ze słodkimi kremami czekoladowymi, masłem orzechowym....oj długo by wymieniać. Ciasto naleśnikowe też nie zawsze musi być takie samo. Nie trzymajmy się tylko i wyłącznie klasycznego przepisu na domowe naleśniki. Czasem warto pokombinować i zrobić naleśniki(...)już całe. A nawet jak nie będą, to też będzie smacznie. Naleśniki bananowe dobrze smakują solo, bez dodatków. Ja lubię podskubywać taki naleśnik. Dobrze smakują podane z bananem i kremem czekoladowym lub masłem orzechowym. Świetne ze świeżymi owocami i miodem. Składniki: 2 dobrze dojrzałe banany 1 szklanka napoju roślinnego lub chudego mleka ( dodałam napój kokosowy ) 2/4 szklanki mąki jaglanej

kolorowotorcikowo
BABECZKI KINDER ORZECHOWE 358

czekolada 1/2 tabliczki nutella 4 łyżki masło orzechowe 2 łyżki mąka tortowa 170 g.  esencja z wanilii kilka kropel (można pominąć) Krem: serek philadelphia, mascarpone lub homogenizowany naturalny 100-150 g.  nutella 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy jajka, esencję i mleko. Miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy(...)wraz z nutellą i masłem orzechowym dodajemy do ciasta. Miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników.  Ciasto przelewamy do połowy foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ok. 20-25 min., do suchego patyczka. Krem: Do serka dodajemy nutellę i mieszamy. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostygnięte babeczki

Kuchnia Paulettes
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 169

Pyszne ciasto chałwowe z nutką wanilii. Bez pieczenia, podane dobrze schłodzone smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI: KREM: - 600 ml. mleka - szczypta soli - 1/2 szkl. cukru - 200 gr. masła - 2 budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm(...)kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy

RITA food channel
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 177

Pyszne ciasto chałwowe z nutką wanilii. Bez pieczenia, podane dobrze schłodzone smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI: KREM: - 600 ml. mleka - szczypta soli - 1/2 szkl. cukru - 200 gr. masła - 2 budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm(...)kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę chałwową. Czynność powtarzamy, czyli, herbatniki, dżem, krem i na górę herbatniki. - w rondelku podgrzewamy 100 ml. śmietanki kremówki, dodajemy 100 gr. gorzkiej czekolady i dobrze mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. - polewę czekoladową wylewamy na górę ciasta czyli na herbatniki i posypujemy ją krokantem dla ozdoby. - ciasto przykrywamy folią spożywczą, i wsadzamy

RITA food channel
Tarta owocowa 165

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Na prostokątną formę do tart Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 100g masła 1 żółtko ⅓ szklanki cukru pudru Krem: 1 jajko 2 żółtka 170ml śmietanki30% 2 łyżki mąki tortowej ½ szklanki cukru Dodatkowo: 2 gruszki Kilka śliwek Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania(...)Spód: Składniki na ciasto siekamy, zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 1 godzinę. Następnie wykładamy blaszkę (spód i boki) i nakłuwamy widelcem. Przykładamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Pieczemy w 190⁰C przez 15 minut. Zdejmujemy papier z obciążeniem i podpiekamy kolejne 10-15 minut. Krem: W tym czasie miksujemy ze sobą składniki na krem. Wylewamy na podpieczony

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 123

warte czasu włożonego w przygotowanie. Ciasto kruche: 3 żółtka 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 125 g masła Piana z białek: 3 białka 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus malinowy: 1 kg mrożonych malin 1 galaretka malinowa 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl. cukru Krem ajerkoniakowy: 500 ml mleka(...)zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego przestudzony budyń. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy gęsty ajerkoniak. Na ciasto z bezą wykładamy tężejący mus malinowy. Rozkładamy warstwę herbatników. Następnie wykładamy krem ajerkoniakowy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy schłodzoną

Smaki Na Talerzu
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 124

warte czasu włożonego w przygotowanie. Ciasto kruche: 3 żółtka 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 125 g masła Piana z białek: 3 białka 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus malinowy: 1 kg mrożonych malin 1 galaretka malinowa 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl. cukru Krem ajerkoniakowy: 500 ml mleka(...)zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego przestudzony budyń. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy gęsty ajerkoniak. Na ciasto z bezą wykładamy tężejący mus malinowy. Rozkładamy warstwę herbatników. Następnie wykładamy krem ajerkoniakowy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy schłodzoną

Smaki Na Talerzu
Babeczki z masłem orzechowym 152

Delikatne i puszyste babeczki z dużą ilością mojego ulubionego masła orzechowego. Pokryte słodkim kremem, obsypane posiekanymi orzeszkami. Ekspresowe w przygotowaniu... zatem do dzieła! ;) Składniki: (na około 16 sztuk)  Ciasto: 200 g mąki pszennej 200 g cukru 2 jajka 200 g masła orzechowego (bez kawałków orzechów)  80 g miękkiego masła 180 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)solonych orzeszków ziemnych Krem: 150 g miękkiego masła 150 g masła orzechowego (bez kawałków orzechów)  60 g cukru pudru 100 ml śmietanki kremówki 30- 36% Dodatkowo: garść posiekanych orzeszków ziemnych do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto: Orzeszki ziemne drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz masłem orzechowym do puszystości. Dalej miksując dodawać po jednym jajku. Następnie wlewać stopniowo mleko

Nastoletnie Wypiekanie
Tęczowy tort 92

bardzo delikatny. Tort tęczowy jest smaczny, jego miąższ jest wilgotny i nie ma potrzeby nasączania, przełożony lekkim kremem na bazie serka mascarpone. Do pieczenia użyłam jednorazowych foremek o średnicy 20 cm, są niedrogie i można kupić je w większości sklepów. Przepis na ciasto pochodzi ze strony Whisk Kid , delikatnie zmniejszyłam ilość cukru, jak dla mnie w oryginale jest go zbyt(...)kropli żółtego fioletowy - 7 kropli niebieskiego i 5 kropli czerwonego Foremki natłuścić masłem i wysypać mąką, wylać ciasto do foremek, wyrównać wierzch. Piekarnik nagrzać do 190°C, piec przez 15 - 20 minut - bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Krem Do wysokiego naczynia wlać zimną śmietanę i ubić na sztywno. Do dużej miski włożyć serek mascarpone, dodać cukier, skórkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Miodowe toffie 147

byłam mała to uwielbiałam podjadać tę masę orzechową -  mimo że jest słodka potrafi wciągnąć. Składniki Na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki miodu 125 g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej Na krem śmietanowy: 600 g śmietanki 36 % 4 łyżeczki żelatyny 4 kopiaste łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)uzyskania złotego koloru. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Tok postępowania przy 2 pozostałych częściach ciasta taki sam. Na pierwszej części ciasta rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią. Rozsmarowujemy cienką warstwę miodu - doda to ciekawego posmaku śmietance.  Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukry. Do chłodnej żelatyny

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania