ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:430/1282)

Ciasto tortowe 171

mała i każdy tort przygotowywany w domu był przełożony masą maślaną. Zatęskniłam za tym smakiem i choć za oknem słońce, w ten weekend na naszym stole wylądowało ciasto tortowe z maślanym kremem kawowym. Pycha. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 5 jajek 2 kostki dobrego masła(...)jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy stopniowo do masy jajecznej i delikatnie łączymy (najlepiej za pomocą szpatułki). Formę 25xx36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto, delikatnie wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 25-30 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Zimny biszkopt przekrawamy na 2 blaty. Masa maślana: Kawę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości

Fascynacje Ani
Torcik gofrowy z bitą śmietaną i nektarynkami 195

Ostatnio w bardzo upalny weekend nie chciałam włączać piekarnika wiec postanowiłam upiec torcik gofrowy. Przygotowałam go na 3 urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool Przełożyłam go masą śmietanową

Bajeczna Kuchnia
Świąteczne muffinki choinki 219

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam

pink envelope
Fale Dunaju 375

domu rodzinnym . Pasuje na co dzień jak i od święta . Prezentuje się na stole wspaniale, nie jest słodkie przez dodatek gruszek i wiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :)  źródło : " Przyjaciółka" Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka(...)kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Zebra kokosowa - bez pieczenia 159

Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać w chłodnym mleku, dzięki czemu szybciej zmiękną. Na herbatniki wyłożyć 1/3 przygotowanego wcześniej kremu kokosowego. Na krem kokosowy wyłożyć(...)drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć ponownie 1/3 warstwę kremu kokosowego. Na krem wyłożyć ostatnią warstwę herbatników, a na nie nałożyć pozostałą część kremu kokosowego. Na krem wyłożyć posypkę kokosową.  Powstałe ciasto schłodzić w lodówce najlepiej min. 2 godz, dzięki czemu lepiej się je kroi.  Smacznego

My sweet a life
SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM 217

Jakiś czas temu umówiłyśmy się z Asią z bloga SŁODKO - SŁODKA , że razem upieczemy ten sernik. Oczywiście każda u siebie ;) I nadszedł ten dzień. Ja od

Pani na deser
Ciasto czekoladowo-bananowe 173

uzyskania konsystencji budyniu. Po ostudzeniu zmiksować z masłem. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Blat posmarować kremem budyniowym i pokrojonymi w cienkie plastry bananami. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Zimną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Udekorować utartą czekoladą

Bullio
Ciasto czekoladowo-bananowe 258

uzyskania konsystencji budyniu. Po ostudzeniu zmiksować z masłem. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Blat posmarować kremem budyniowym i pokrojonymi w cienkie plastry bananami. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Zimną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Udekorować utartą czekoladą

Bullio
Ciasto czekoladowo-bananowe 3887

uzyskania konsystencji budyniu. Po ostudzeniu zmiksować z masłem. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Blat posmarować kremem budyniowym i pokrojonymi w cienkie plastry bananami. Przykryć drugim blatem biszkoptowym. Zimną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Udekorować utartą czekoladą

Bullio
biszkoptowe z liczi i kremem śmietanowym... 214

Składniki: jajka 6 sztuk, mąka tortowa 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, śmietana 30 % 250 ml, cukier puder 3 łyżki, kakao 1 łyżka, liczi 1 puszka

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowe tartaletki z bezą i jagodami 192

tartaletki z bezą i jagodami, deserowa propozycja na lato. Tartaletki z kremem cytrynowym czyli lemon curd to klasyka. Słodka beza , znakomicie równoważy kwaśny smak kremu. Przepis na cytrynowe tartaletki jest bardzo prosty i fantastycznie smaczny. Ciasto na tartaletki jest bardzo kruche. Idealne do wyklejania małych, metalowych foremek. Cytrynowe tartaletki Składniki: 8-10 tartaletek Kruche ciasto 120 g cukru(...)rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenie. Wytnij okrągłe placki o wielkości dostosowanej do foremek. Wyklej foremki ciastem i ponakłuwaj dna. Wstaw tartaletki do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Wyjmij podpieczone tartaletki i zmniejsz temperaturę piekarnika do 120ºC. Przygotuj krem. Połowę śmietanki zagotuj z cukrem. Mieszaj do rozpuszczenia cukru. Jajka wymieszaj z sokiem z cytryn i resztą śmietanki

codojedzenia
Eklerki 210

znają smak tylko tych ze sklepu/cukierni, do własnoręcznego ich wykonania - satysfakcja gwarantowana ;) Składniki na około 15 - 18 sztuk. Ciasto parzone: 1 szklanka wody ( 250 ml ) 4 nieduże jajka 1 szklanka mąki pszennej ( 170 g ) 125 g masła Krem budyniowy ( creme patissiere ): 600 ml mleka 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej ziarenka(...)łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem budyniowy : Żółtka wraz z cukrem utrzeć do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać obie mąki i zmiksować tak, aby nie było

Opowieści z piekarnika
Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) 157

które piekłam już niejednokrotnie, gdyż przepis pochodzi z moich starych zapisków. Ciasto j est pyszne, wilgotne w środku i cudownie pachnie. Poniżej przedstawiłam Wam wersję uproszczoną, ale ciasto swobodnie można przełożyć kremem lub polać dowolną polewą. Polecam!  (Forma o wymiarach około 13 x 23 cm) 2 jajka 1 szklanka cukru/ ksylitolu (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki oleju(...)malakserze.) Dobrze połączone składniki przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i p iec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Ciasto po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. (Ja użyłam lukru, który zabarwiłam naturalnym barwnikiem spożywczym.)   (*) Marchew powinna być starta na średnich oczkach tarki.   W przepisie użyłam

Di gotuje
Mleczna kanapka z kremem tiramisu, brzoskwiniami i galaretką. 273

Witajcie przed Nowym Rokiem :) to dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam pyszne ciasto z mleczną kanapką i kremem tiramisu :) Mój syn kończy 1 stycznia  19 lat a że nie lubi tortów przygotowałam mu takie ciasto deser.Zapraszam do wypróbowania bo jest lekkie i pyszne :) Ciasto podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda . Składniki : około 15 batonów mleczna kanapka

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowa gwiazda z nutellą 163

Drożdżowa gwiazda z nutellą to efektownie wyglądający świąteczny wypiek. Do jej przygotowania potrzebne jest proste ciasto drożdżowe i trochę kremu czekoladowego. Tak niewiele składników, a jaki miły dla oka i kuszący dla podniebienia rezultat. Drożdżowa gwiazda z nutellą z pewnością zachwyci gości, a szczególnie do gustu przypadnie małym łasuchom gustującym w czekoladowym. Składniki na drożdżową gwiazdę z nutellą(...)odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać, dodać masło, żółtko, resztę mleka i cukru, wlać rozczyn. Zagnieść jednolite i sprężyste ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na jedną godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery części. Każdą z nich cienko rozwałkowywać na blacie oprószonym mąką i wycinać koła wielkości dużego talerza

niecodziennikpary