śmietanie układamy ciasteczka Be-Be *** *** Na ciasteczka wylewamy równomiernie gęstą śmietanę utartą z cukrem pudrem *** *** Odłożoną wcześniej masę truskawkową blendujemy lub miksujemy na gładki krem. Kremem „rysujemy” paseczki na cieście, możemy to zrobić łyżeczką lub przelać masę do woreczka, zrobić w nim dziurkę i w ten sposób wylać wzorek *** *** Następnie małym patyczkiem przeciągamy w poprzek po wierzchu ciasta
Blog z ApetytemSmaczny i szybki krem bananowy do deserów, ciast i tortów. Składniki: 3 banany 1 łyżka soku z cytryny ½ litra śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania usztywniacza śmietany- fix Wykonanie: Banany skropić kwaskiem, a schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i fixami. Poduszone drobno banany dodać do kremu. Wymieszać
Tradycyjna KuchniaDelikatna tarta czekoladowa z niebiańsko lekkim kremem malinowym.Owoce można śmiało zamienić na porzeczki,truskawki,jagody i kto co tam woli.Wariacji jest dużo.Polecam wypróbować. Spód 225 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 180 g zimnego masła szczypta soli jajko (małe) łyżka cukru waniliowego 70 g cukru pudru DIAMANT 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło(...)obciążeniem i piec jeszcze ok.13 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Tarte piekłam w formie o średnicy 25 cm.Ciasta spokojnie starczy na większą formę.Z odpadków ciasta upiekłam parę babeczek. Krem malinowy 250 g malin 2 czubate łyżki cukru DIAMANT 400 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru DIAMANT 3 łyżki soku z cytryny 0,5 szklanki
Anielskie wypiekiciasto jest przepyszne. Połączenie puszystego biszkoptu, kremu z mleka w proszku i polewa kakaowa... "niebo w gębie". W smaku naprawdę przypomina "mleczną kanapkę". Od dawna planowałam zrobić to ciasto, ale zawsze jakoś to odwlekałam i teraz żałuję. Ciasto na pewno zrobię jeszcze nie raz. Idealne jako słodki poczęstunek dla gości, których smak tego ciasta na pewno oczaruje. Składniki(...)wymiarach 24 na 26 cm) wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Składniki na krem: * 300 g masła * 1,5 szklanki cukru * 125 ml mleka * 200 g mleka w proszku * 2-3 łyżeczki
Zrób to smacznieJuż jutro imieniny Marcina ... wszyscy wokół pieką (lub kupują) i zajadają słynne rogale Marcińskie ... swoją droga niezwykle pyszne. A ja postanowiłam z tej okazji upiec ciasto
Malinowa KawiarenkaDo tego przepisu podchodziłam już parę razy i za każdym razem wygrywał inny przepis. Tym razem zdecydowałam się i nie żałuję. Jest to przepis Anny Olson
Słodkości i nie tylkoPrzepyszny krem jak Rafaello! Tylko 3 składniki i dosłownie 5 minut roboty+ chłodzenie. Im dłużej krem jest w lodówce, tym robi się gęstszy. Do kanapek, ciast i deserów! Nie zaskoczę Was, jak napiszę, że jutrzejszy przepis oparty będzie właśnie na tym kremie... ;) Składniki: (na 1 słoiczek) 180 g mleczka kokosowego z puszki 100 g białej czekolady 80 g wiórek kokosowych(...)kokosowe i ponownie wymieszać. Kokosową mieszankę po wystudzeniu przelać do słoiczka, szczelnie zamknąć i schować do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie pyszny krem Rafaello ma odpowiednią gęstość, jest świetny do kanapek, ciast i deserów! Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieproszku do pieczenia * 1 łyżeczka soku z cytryny masa adwokatowa * 500 ml śmietany 36% * 2 łyżki cukru pudru * 2 opakowania usztywniacza do śmietany * 270 ml adwokata * 6 łyżeczek żelatyny krem czekoladowy * 250 g masła lub margaryny * 100 g mlecznej czekolady * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki kakao Sposób wykonania Biszkopt prostokątny Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli(...)cukier wanilinowy, a następnie po kolei wrzucać żółtka. Ubijać aż masa będzie jasna i dość sztywna. Następnie wsypać wcześniej przesiane mąki razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarować i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 15 min na drugiej szynie od dołu. Z biszkoptu zdjąć papier
Mix smakumiodu), jednak można go przygotowywać cały rok. Składniki Na formę o wymiarach 25x36 cm Na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanki cukru pudru 100 g miodu 125 g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej Na krem śmietanowy: 700 ml śmietanki 30 % 4 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec od 13-15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i przestudzić. Upiec drugi blat ciasta tak samo jak poprzednio. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukry i przestudzona żelatynę. Przełożenie: Na jeden z placków
My sweet a lifesprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem The post krem ala Ferrero Rocher appeared first on Domowe
Domowe Tortysprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem Artykuł krem ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyformy. W międzyczasie przygotuj lukier. Wlej białko do miseczki. Ubijaj trzepaczką rózgową, dodaj cukier puder, a następnie 1 łyżkę soku z cytryny, ubijaj do uzyskania jednolitego kremu. Wlej lukier na ciasto. Rozprowadź go za pomocą małej szpatułki (lub łyżki stołowej). Pozostaw do ostygnięcia, po czym wstaw na co najmniej dwie godziny do lodówki. Podawaj ciasto marchewkowe z bitą śmietaną
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapołowie wody ( z przepisu z opakowania). Gdy będzie lekko tężeć ubijamy ją na najwyższych obrotach na puszysta piankę, dodajemy schłodzoną śmietanę i miksujemy aż masa będzie puszysta. Krem przekładamy na nasze ciasto. Ja użyłam do tego celu rękawa cukierniczego, ale możecie to zrobić za pomocą dużej łyżki. Dekorujemy posypką. Ps. przepis bierze udział w akcji Smacznego! Ten i inne przepisy
Wielki apetytLekkie i łatwe w przygotowaniu ciasto rozpływające się w ustach, doskonałe na zakończenie sezonu truskawkowego. Poza sezonem truskawki można zastąpić innymi owocami. SKŁADNIKI BISZKOPT: blaszka 38x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju KREM: 200 ml śmietany 36 %, 1 galaretka o smaku(...)wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 12 minut. Po upieczemy ściągamy papier. Formę z zaokrąglonym dołem (na comber) wykładamy folią spożywczą. Z biszkoptu odcinamy 10-cm szerokości pasek. Resztę ciasta układamy w zaokrąglonej formie. KREM: galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę. Polewa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie ciasta
słodki bratekCiasto, które chcę dziś pokazać to kolejna wariacja na temat znanego w mojej rodzinie od dawna i bardzo lubianego mazurka cygańskiego . Tym razem pyszne i wilgotne ciasto makowe przełożyłam galaretką ze śliwkami i kremem na bazie serka mascarpone. I jest mega-obłędnie-pyszne! Wygląda niebanalnie i roboty przy nim nie bardzo dużo, warto więc zachować ten przepis:) składniki: ciasto(...)łyżka kakao 1 łyżka mielonej kawy 1 łyżeczka sody szczypta soli krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżka soku z cytryny warstwa śliwkowa: ok 500 g śliwek galaretka wiśniowa polewa: 1 jajko 100 g masła 3 łyżeczki cukru 3 łyżki kakao Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Margarynę utrzeć
6niebo