ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:435/1282)

Kopiec adwokatowy 156

proszku do pieczenia * 1 łyżeczka soku z cytryny masa adwokatowa * 500 ml śmietany 36% * 2 łyżki cukru pudru * 2 opakowania usztywniacza do śmietany * 270 ml adwokata * 6 łyżeczek żelatyny krem czekoladowy * 250 g masła lub margaryny * 100 g mlecznej czekolady * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki kakao Sposób wykonania Biszkopt prostokątny Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli(...)cukier wanilinowy, a następnie po kolei wrzucać żółtka. Ubijać aż masa będzie jasna i dość sztywna. Następnie wsypać wcześniej przesiane mąki razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarować i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 15 min na drugiej szynie od dołu. Z biszkoptu zdjąć papier

Mix smaku
Ciasto Krówka 310

miodu), jednak można go przygotowywać cały rok.  Składniki Na formę o wymiarach 25x36 cm  Na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanki cukru pudru 100 g miodu 125 g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej Na krem śmietanowy: 700 ml śmietanki 30 % 4 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec od 13-15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i przestudzić. Upiec drugi blat ciasta tak samo jak poprzednio.  Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukry i przestudzona żelatynę. Przełożenie: Na jeden z placków

My sweet a life
krem ala Ferrero Rocher 164

sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem The post krem ala Ferrero Rocher appeared first on Domowe

Domowe Torty
krem ala Ferrero Rocher 237

sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem Artykuł krem ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI 153

formy. W międzyczasie przygotuj lukier. Wlej białko do miseczki. Ubijaj trzepaczką rózgową, dodaj cukier puder, a następnie 1 łyżkę soku z cytryny, ubijaj do uzyskania jednolitego kremu. Wlej lukier na ciasto. Rozprowadź go za pomocą małej szpatułki (lub łyżki stołowej). Pozostaw do ostygnięcia, po czym wstaw na co najmniej dwie godziny do lodówki. Podawaj ciasto marchewkowe z bitą śmietaną

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Potwory i spółka - deser 103

połowie wody ( z przepisu z opakowania). Gdy będzie lekko tężeć ubijamy ją na najwyższych obrotach na puszysta piankę, dodajemy schłodzoną śmietanę i miksujemy aż masa będzie puszysta. Krem przekładamy na nasze ciasto. Ja użyłam do tego celu rękawa cukierniczego, ale możecie to zrobić za pomocą dużej łyżki. Dekorujemy posypką. Ps. przepis bierze udział w akcji Smacznego! Ten i inne przepisy

Wielki apetyt
TRUSKAWKOWY TUNEL 123

Lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasto rozpływające się w ustach, doskonałe na zakończenie sezonu truskawkowego. Poza sezonem truskawki można zastąpić innymi owocami.         SKŁADNIKI BISZKOPT: blaszka 38x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju KREM: 200 ml śmietany 36 %, 1 galaretka o smaku(...)wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 12 minut. Po upieczemy ściągamy papier. Formę z zaokrąglonym dołem (na comber) wykładamy folią spożywczą. Z biszkoptu odcinamy 10-cm szerokości pasek. Resztę ciasta układamy w zaokrąglonej formie. KREM: galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę. Polewa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie ciasta

słodki bratek
pocałunek cygana 450

Ciasto, które chcę dziś pokazać to kolejna wariacja na temat znanego w mojej rodzinie od dawna i bardzo lubianego mazurka cygańskiego . Tym razem pyszne i wilgotne ciasto makowe przełożyłam galaretką ze śliwkami i kremem na bazie serka mascarpone. I jest mega-obłędnie-pyszne! Wygląda niebanalnie i roboty przy nim nie bardzo dużo, warto więc zachować ten przepis:) składniki: ciasto(...)łyżka kakao 1 łyżka mielonej kawy 1 łyżeczka sody szczypta soli krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżka soku z cytryny warstwa śliwkowa: ok 500 g śliwek galaretka wiśniowa polewa: 1 jajko 100 g masła 3 łyżeczki cukru 3 łyżki kakao Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Margarynę utrzeć

6niebo
GALETTE Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KREMEM PIERNIKOWYM I KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI Z ARONIĄ 157

Ostatnio pokazywałam Wam fajny przepis na wytrawne ciasto francuskie. Dziś przyszła pora na jego słodką wersję! Połączenie niesamowicie chrupiącego ciasta francuskiego ze słodkim kremem piernikowym i karmelizowanymi, jesiennymi owocami tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ja dodałam śliwki, aronię oraz jeżyny – Wy śmiało możecie spróbować też z innymi owocami. Ps. przepis jest pomysłem na konkurs #przepisnakopernika

Ostra na Słodko
Ciasto Arkadia bez pieczenia / Peach and Mascarpone No Bake Cake 114

Ciasto Arkadia bez pieczenia Ciasto Arkadia to pyszne, warstwowe ciasto bez pieczenia na szybko z mascarpone, herbatnikami i brzoskwiniami z puszki . Jest idealne na święta, urodziny, imieniny i inne okazje.  Zobaczcie, jak szybko przygotować ciasto bez pieczenia z herbatnikami na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto bez pieczenia na herbatnikach składa się(...)lubicie połączenie pomarańczy i czekolady, takie proste ciasto bez pieczenia może Wam bardzo posmakować. To świetny wybór dla wszystkich, którzy nie przepadają za pieczeniem lub dla tych, którzy nie mają czasu włączać piekarnika. Polecam to ciasto na święta i nie tylko, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne ciasta warstwowe :) Ciasto Arkadia bez pieczenia, składniki: na blaszkę o wymiarach

Lekcje w kuchni
Piernik królewski 170

Ekperymentalna wersja ciasta piernikowego, które przełożyłam kremem na bazie budyniu :) Składniki: Ciasto: - 500 g mąki pszennej - 50 ml mleka - 70 g margaryny - 1 jajko - 1 szklanka cukru - 1 łyżka płynnego miodu - 1 i 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - 2 łyżeczki przyprawy do pierników Krem: - 350 ml mleka - 1/2 szklanka cukru - 1 kostka masła - 2 żółtka - 1 opakowanie budyniu waniliowego Dekoracja(...)studzimy. Mąkę mieszamy z przyprawą do piernika, solą oraz sodą. Do mąki dodajemy wystudzony płyn i jajko, wyrabiamy ciasto. Następnie dzielimy je na 2 równe części i rozwałkowujemy. Pieczemy w temperaturze 120 C przez około 10 minut. W międzyczasie przygotowujemy krem: w połowie szklanki mleka rozprowadzamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i dodajemy budyń. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z ognia

Zainspirowana w kuchni
Krem cytrynowy lemon curd 93

lemon curd to zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o cytrynowe smaki. Nie wiem czy kiedykolwiek spróbuję czegoś lepszego w cytrynowym smaku. Lemon curd absolutnie uwielbiam. Ten cytrynowy krem można stosować do ciast, ciasteczek, jako nadzienie do wszelakich słodkości. Można też np. smarować nim naleśniki. Albo po prostu jeść łyżką prosto ze słoika (tak lubię najbardziej). Ten słodko-kwaśny smak

Marder&Marder Manufacture
Tort kakaowo - kawowy z jeżami 157

Tort urodzinowy w formie pnia drzewa z dwoma małymi jeżami ma wyrazisty kakaowo - kawowy smak. Kakaowy biszkopt przełożony jest delikatną bitą śmietaną. Tort na zewnątrz pokryty

Przepisy Kulinarne
RAFAELLO NA KRAKERSACH – bez pieczenia 217

pieczenia. Pokazałam je ostatnio krok po kroku na Istastory i wołaliście o przepis! A więc jest! Ciasto bardzo łatwe, szybkie i mega smaczne! Idealnie do zrobienia na weekend – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka ok. 20×26 ) KREM: * mleko 2% – 250 ml * mleko kokosowe – 400 ml * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * mąka pszenna – 2 łyżki * esencja

Ostra na Słodko
Lemon Meringue Pie – tarta cytrynowa 203

Klasyczny amerykański przysmak. Szczególnie dla fanów cytrynowych smaków. Przepis na tartę cytrynową zaintrygował mnie po obejrzeniu amerykańskiej wersji Master Chefa, gdzie wykonanie tego wypieku było jednym

Mania Gotowania
Śmietankowa kanapka 10147

Mleczna kanapka jest bardzo popularna wśród mniejszych i większych łasuchów, istnieje wiele przepisów na ciasta przypominające smakiem lub wyglądem ten smakołyk. Śmietankowa kanapka należy do tej

Smakołyki Bereniki