ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:427/1282)

Kopiec kreta 206

Mieszamy. Ciasto umieszczamy w tortownicy i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach C, dopóki włożony do środka patyczek czy wykałaczka nie wyjdzie sucha. Po upieczeniu ciasto odstawiamy, aby ostygło. Przechodzimy do kremu. Tofu rozdrabniamy i wrzucamy do blendera. Skrapiamy je troszkę sokiem z cytryny i pozostawiamy na chwilę. W międzyczasie podgrzewamy mleko, a gdy zacznie się gotować, dorzucamy(...)się zmieściły na cieście. Wypełniamy nimi dolną część ciasta dupkami do góry . Skrapiamy je sokiem z cytryny. Wykładamy na nie nasz krem, staramy się uformować górkę. Krem pokrywamy wcześniej pokruszonym ciastem. No i mamy, krety, nasz kopiec! Smacznego

Weganizm infantylny
Biszkopt z kremem bawarskim i musem z brzoskwiń 153

Ciasto to robiłam dwukrotnie. Pierwsze w wersji z galaretką z cydru, drugie z musem z brzoskwiń. Obie wersje przepyszne. Może i pracy przy nim trochę jest (tzn. więcej czasu się 'traci' podczas oczekiwań, aż krem bawarski i galaretka się ściągnie) ale uwierzcie mi, że warto. Czy nie ma nic lepszego od puszystego, delikatnego biszkoptu przykrytego grubą warstwą waniliowego kremu bawarskiego(...)wylać na nią mus). Brzoskwinie odcedzić z syropu i zmiksować, dodając cukier wg własnego smaku. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać do brzoskwiń. Dokładnie wymieszać. Na wierz ciasta (na masę z kremu bawarskiego) wylać mus brzoskwiniowy. Wsadzić do lodówki na 3-4h, aby mus i krem całkowicie się ścięły. Smacznego! * przepis pochodzi ze strony Kwestii Smaku (z moimi modyfikacjami

CookYourself
Ciasto z porzeczkami i czekoladowym musem, bez pieczenia 104

jakby nie było w nim czekolady, ale uwierzcie na słowo, że czekolada tam się znajduje. W rzeczywistości jest troszkę ciemniejszy, a w smaku delikatnie czekoladowy. Co więcej ciasto bez pieczenia - w te upały wybawienie ogromne. Można również przygotować takie ciacho na czekoladowym biszkopcie - będzie równie pyszne! Składniki: 350 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 100 g czekolady (mlecznej lub deserowej(...)Porzeczki umyć i oberwać z szypułek. Żelatynę zalać wodą i pozostawić do napęcznienia. Schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na lekko gęsty krem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady dodać trzy łyżki ubitego kremu, wymieszać i ponownie ubijając dodać do  kremu, zmiksować. Na końcu dodać zahartowaną żelatynę - do żelatyny rozpuszczonej

Kocham..lubię..gotuję..
Trzy słodkie przepisy, które podbiły serce pani Sołtys – wycieczka na styk Mazowsza i Podlasia 71

jabłko Kruszonka: 100 g mąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 70 g zimnego masła Ciasto drożdżowe: Ze wszystkich składników zagnieć ciasto. Pamiętaj, by przedtem rozpuścić masło! Wyrabiaj ciasto 4-5 minut, aż będzie gładkie. Odstaw przykryte do wyrośnięcia. W tym czasie zrób krem: Serek Almette wymieszaj ze śmietaną i miodem. Jabłko pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Przekrój(...)wsyp mąkę, cukier i dołóż drobno pokrojone zimne masło. Wszystkie składniki wymieszaj, a następnie rozcieraj palcami, aż zaczną powstawać małe grudki ciasta. Przed pieczeniem posmaruj brzegi ciasta białkiem. Uformuj wgłębienia i nałóż do nich jabłka. Przykryj je kremem, a następnie posyp obficie kruszonką. Piecz ok 15-20 minut w 180°C. Jako, że na moim blogu ostatnio największym powodzeniem cieszą

Poezja smaku
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

baileys Czary -gary w kuchni Tiramisu bez jajek Jaśmina w kuchni.. Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe Kuchnia bez Vat Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron(...)cafe-latte ze słoika Sio-smutki Kawowe rogaliki Słodkie niebo Ciasto cappuccino-latte macchiato Słodkie zDania Ciasto-latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe wypieki Muffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka Pejzaż Ciasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek

Moje domowe kucharzenie
ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami 109

składniki na: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki cukier puder do smaku orzechy do dekoracji wykonanie: Serek miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem. Gotowym smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy kawałkami orzechów lub posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Paznokieć 411

margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego Krem: puszka masy kajmakowej 30 dkg masła Dodatkowo: 70 g płatków migdałowych Sposób przygotowania Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 3 równe części..  Białka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Masę kajmakową utrzeć na gładką masę(...)blaszek, gdyż są bardzo kruche. Pieczenie na papierze jest o tyle łatwiejsze, gdyż wystarczy placek zsunąć. Placki ostudzić. Krem podzielić na 3 części, każdy placek posmarować kremem, wierzch obficie posypać płatkami migdałowymi. Ciasto najlepiej pozostawić na noc w chłodnym miejscu. Smacznego

na moim stole...
Gingerbread cupcakes (babeczki piernikowe) 136

Alternatywa dla ostatnich muffinek piernikowych z powidłami i czekoladą (klik). Tym razem ciasto na bazie ucieranego, z kremem i posypką z lukrowanych pierniczków. Trudno mi powiedzieć, które lepsze - obie wersje zupełnie inne, lecz każda świąteczna :) Składniki (12 babeczek) 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka przyprawy korzennej łyżka kakao 90 g miękkiego(...)dodawać jajka, po jednym, wciąż miksując. Następnie dodawać w partiach maślankę na przemian z suchymi składnikami. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 20-25 min. Krem 250 g serka mascarpone łyżka cukru z wanilią pokruszone pierniczki Mascarpone zmiksować z cukrem. Wystudzone babeczki udekorować kremem (ja nakładam łyżką i rozsmarowuje

Słodkie inspiracje
Tort imbirowo - cynamonowy z cukrowymi niezapominajkami 113

Mój tort upiekłam w kwadratowej formie tortowej. Nasączyłam herbatą z cynamonem Dilmah . Pachniało korzennie i rozgrzewająco . Z lampką czerwonego wina.  Ciasto: 8 jajek 150 gr cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 gram mąki 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka startego świeżego imbiru Oddziel białka od żółtek(...)cynamanową Dilmah) i dodaj ulubiony alkohol (ja dałam 1 łyżkę amaretto ) Wystudź. Ciasto przekrój na 3 lub 4 blaty. Nasączaj ponczem i przekładaj warstwy kremem. Dekoruj. Wstaw do lodówki aby ciasto nabrało wilgoci od składników

AZgotuj!
prosta czekoladowa tarta z truskawkami 256

Następnie schłodzone ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy do natłuszczonej foremki o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem i obciążamy np. suchą fasolą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15 min. a następnie usuwamy papier z fasolą i pieczemy jeszcze 5 min. składniki na krem czekoladowy: 500 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej 2 żółtka(...)czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Szachownica 459

cukrem pudrem i śmietan fixem, następnie partiami dodajemy mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.  Smarujemy bok jednego paska i przykładamy do niego pasek ciasta w innym kolorze. Lekko dociskamy i znów smarujemy kremem. Powtarzamy, następnie smarujemy górę i kolejno układamy drugą warstwę w taki sam sposób. Na koniec pozostałym kremem smarujemy ze wszystkich stron powstały blok. Wkładamy do lodówki

Tagebuch po polsku
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 111

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco

RITA food channel
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 419

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco

RITA food channel
Domowa kostka malinowa – homemade raspberry cube recipe 96

English version is available below. Jeśli lubicie nieco kwaśne smaki, polecam to ciasto. Przepis wymyśliła moja Mama. Polecam!!! Składniki na ciasto: 5 jaj 250 g margaryny 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Wykonanie: Tłuszcz ucierać z cukrem dodając po jednym jajku. Mąkę połączyć z proszkiem i kakao, przesiać przez sitko(...)gotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia.   Dodatkowo: Maliny (ok. 500 g), mogą być mrożone 3 galaretki malinowe Galaretki rozpuścić w 4 ½ szklanki wody   Przełożenie ciasta: Ciasto kakaowe + nasączyć „ponczem” + krem + maliny + tężejąca galaretka Smacznego!!! If you like slightly acidic flavours, I recommend this cake. The recipe came up to my Mother. I recommend it   Ingredients for cake

Przepisy Babci
Przekładaniec z wiśniami 129

cukru ½ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Piana: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru Kisiel wiśniowy Krem: ½l mleka 2 budynie wiśniowe ½ szklanki cukru 2 żółtka 300g   masła Dodatkowo: 2x czekolada mleczna 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania Ciasto z wiśniami: Składniki na kruche ciasto siekamy, a następnie szybko łączymy. Dzielimy na 3 części i schładzamy. Następnie wałkujemy(...)cukrem. W drugiej połowie mieszamy żółtka oraz proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko. Zagotowujemy. Przestudzony budyń dodajemy stopniowo do ucieranego masła. Przełożenie: Placek z wiśniami - krem - biszkopt - krem- placek z wiśniami i ciastem na wierzchu- polewa (ja użyłam czekolady deserowej i niestety była zbyt gorzka, więc osłodziłam ją cukrem pudrem- Wam polecam użyć po prostu mlecznej

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania