ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:437/1282)

Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 137

zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej „Śmietana wegańska”- ilość potrzebna na całe ciasto 100 ml wody 2 czubate łyżki mleka sojowego w proszku /lub(...)nożem po czym zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut lub zamrażalnika na 15 minut. W międzyczasie zblendować wszystkie składniki kremu na gładką masę. Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim formę wysmarowaną olejem, wylać na to masę dyniową i piec około 45 minut w temp. 180 C. Smacznego

greenscarf
Tort truskawkowy 145

wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto na trzy blaty. Krem 800 ml śmietany kremówki 36% cukier puder do smaku 2 łyżki żelatyny Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Poczekać aż napęcznieje, a następnie podgrzać w mikrofali

O kuchni z uczuciem
Obłędny bananowiec na biszkopcie 173

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki cukru łyżka octu 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu pół szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 300 g śmietany 30% Dodatkowo: 5 bananów sok z cytryny

e-PrzepisyKulinarne
Stefanka cappuccino 1142

pieczenia, więc jest ciastem, które idealnie sprawdzi się podczas upalnych dni lata. Oprócz tego jest bardzo szybka w przygotowaniu i na pewno lepiej zniesie pozostawanie poza lodówką niż ciasta z kremami lub przygotowane z użyciem żelatyny. Smak stefanki jest dość intensywny, ale wykorzystanie cappuccino w proszku zamiast ziaren kawy sprawia, że nie jest to ciasto typowo kawowe i może posmakować

Smakołyki Bereniki
Rarytas galaretką i malinami 107

Kilkuwarstwowe ciasto z orzeźwiającą galaretką i malinami, dwoma kremami oraz biszkoptami nasączonymi w kawie.     SKŁADNIKI: Biszkopt: blaszka i wymiarach 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 125 g mascarpone, 200 g masy kajmakowej Krem z białą czekoladą: 200 ml śmietany kremówki, ¾ tabliczki białej czekolady(...)czekoladą: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę a na końcu mascarpone. Galaretkę rozpuszczamy w 2 szkl. wrzątku. Przełożenie ciasta: Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Na dnie układamy biszkopt kakaowy, smarujemy kremem kajmakowym, układamy biszkopty nasączone w kawie, zalewamy tężejącą galaretką, układamy maliny. Wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje. Na stężoną galaretkę wykładamy krem

słodki bratek
Kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem 165

lubię dać się ponieść fantazji i stworzyć coś nowego, innego. Polecam Wam przepis na kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem. Kruchy kokosowy spód, aksamitny budyniowo-kokosowy krem i słodko-kwaśny rabarbar. PRZEPIS NA KOKOSOWE CIASTO Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM Składniki na ciasto z rabarbarem: Kokosowy spód: 100 g daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego 50 g płatków jaglanych 100 g mąki(...)kokosowej Krem budyniowo-kokosowy: 250 ml mleczka kokosowego ( z puszki ) 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru 3 żółtka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki żelatyny Karmelizowany rabarbar: 3-4 łodygi rabarbaru 2 łyżki wody 1 łyżka miodu 5 łyżek cukru trzcinowego Wykonanie ciasta z karmelizowanym rabarbarem: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą, odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie

kolorowotorcikowo
Mazurek czekoladowy z bakaliami i mazurek karmelowy 119

suszone daktyle, suszone morele, nadzienie karmelowe: 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 150 g czekolady karmelowej - karmellove, 60 g kremu karmelowego - kalmellove, posypka cukrowa kolorowa. Przygotowanie: Mąkę siekamy z margaryną i cukrem, dodajemy jajka, żółtko i zagniatamy na jednolite elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną z nich rozwałkowujemy cienko tak, aby pasowała do formy. Brzegi wyrównujemy i dociskamy za pomocą(...)przestudzone ciasto i układamy bakalie. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godz. Mazurek karmelowy: Masę przygotowujemy tak samo jak czekoladową z tym, że zamiast masła dodajemy krem karmelowego. Masę przelewamy na drugie ciasto, na wierzch dodajemy ciasteczka i ozdabiamy posypką cukrową. Odstawiamy do lodówki, żeby masa zastygła

Moniki Smakołyki
Tęczowy tort 343

szklanki mąki ziemniaczanej 1 ½ szklanki mąki krupczatki 1 ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu barwniki spożywcze w proszku: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, fioletowy krem: zasmażka: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ szklanki gorącego mleka 1 paczka masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny dodatkowo: mocna herbata z cytryną powidła 300 g cukierków(...)powidłami a następnie cienką warstwą kremu. Na pierwszy blat położyć kolejne biszkopty: niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony, każdy z nich nasączać herbatą i smarować cienką warstwą kremu. Wierzch i brzegi ciasta posmarować resztą masy. Dookoła tortu ułożyć wafelki. Jeśli je docinamy, układamy je odciętą końcówką od dołu. Tort związać wstążką. Tuż przed podaniem, wysypać wierzch tortu cukierkami

Mama Gotuje
Ciastka Bankietowe 158

Jeśli lubicie kawę to z całą odpowiedzialnością mogę polecić Wam ten przepis. Te bankietówki to meganasączone słodkie, deserowe porcje ciasta przełożone dwoma rodzajami kremów( tradycyjny-karpatkowy oraz z chrupkami miodowymi i kakao) oraz dwa rodzaje biszkoptu( tradycyjny i orzechowo-miodowy). Zarówno orzechy jak i chrupki w miodzie dają wrażenie kruchości , tym czasem samo ciasteczko jest niesamowicie nasączone naparem kawowo- alkoholowym(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni . Studzimy. Foremką wycinamy kształty odpowiednie do formy bankietowej. Składniki na ciasto orzechowe: 250 g drobno krojonych orzechów włoskich 5 jaj szklanka cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno

Domowe ciasta
Kostka alpejska 122

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Kostka alpejska, to jedno z ulubionych ciast moich domowych łasuchów. Pyszny kawowy smak kremu wymieszanego z bezą, przełamany kwaskową porzeczką w dodatku z puszystą śmietaną, to ciasto idealne na każdą okazję jak i bez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki(...)jasną, puszystą masę. Dodawać kolejno kawę, masę kajmakową oraz na koniec małymi porcjami wmiksować likier. Wszystkie składniki kremu powinny być w temperaturze pokojowej aby masa nam się nie zważyła. Połamane( nie za drobno) beziki wmieszać łyżką w masę z kajmakiem. Składanie ciasta: Wcześniej przygotowany biszkopt nasączyć ponczem. Posmarować warstwą dżemu porzeczkowego. Na to wyłożyć masę kajmakową z bezikami, w miarę

W garach u Gosi
Kostka alpejska 1054

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Kostka alpejska, to jedno z ulubionych ciast moich domowych łasuchów. Pyszny kawowy smak kremu wymieszanego z bezą, przełamany kwaskową porzeczką w dodatku z puszystą śmietaną, to ciasto idealne na każdą okazję jak i bez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki(...)jasną, puszystą masę. Dodawać kolejno kawę, masę kajmakową oraz na koniec małymi porcjami wmiksować likier. Wszystkie składniki kremu powinny być w temperaturze pokojowej aby masa nam się nie zważyła. Połamane( nie za drobno) beziki wmieszać łyżką w masę z kajmakiem. Składanie ciasta: Wcześniej przygotowany biszkopt nasączyć ponczem. Posmarować warstwą dżemu porzeczkowego. Na to wyłożyć masę kajmakową z bezikami, w miarę

W garach u Gosi
babeczki z kremem malinowym 175

tylko w ogródku pojawiły się maliny, wykorzystałam je do babeczek, które u nas ostatnio są bardzo "chodliwe". Tym razem nie jako dodatek do ciasta ale jako składnik kremu serowego. Prosty, podstawowy przepis na babeczki można modyfikować na wiele sposobów, na pewno pojawi się tu mnóstwo nowych wariantów babeczkowych, bo te zniknęły w mgnieniu oka.  *na 12 sztuk Składniki(...)masła 2 jajka na krem: 300 g gęstego serka owocowego (użyłam Almette)  szklanka malin łyżeczka cukru dodatkowo: szklanka posłodzonej herbaty malinowej (wystudzonej) Przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. W osobnej misce wymieszać jajka, kefir i masło. Zawartość obu misek połączyć rózgą krótko do połączenia składników. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada z jabłkami 102

Rolada z jabłkami, która nie wymaga żadnej dodatkowej masy, ani kremów. Jest szybka, tania i bardzo prosta do przygotowania. Ciasto jest puszyste i znacznie lżejsze od rolad z kremami. Pyszne! Cynamonowe kawałki jabłek świetnie uzupełniają teksturę delikatnego biszkoptu. Jeśli lubicie tradycyjny biszkopt z jabłkami to jestem pewna, że rolada jabłkowa także przypadnie Wam do gustu. Rolada z jabłkami: 6 jabłek

Poezja smaku
DYNIOWY 3 BIT 134

oraz żółtka. Wymieszać. Dodać cukier, bułkę tartą, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, kakao oraz olej i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Ciasto wylać do formy i piec 20 min  temp 180 st. Wystudzić.  Przygotowujemy krem z dyni: Połowę mleka podgrzać z cukrem do rozpuszczenia się cukru. W drugiej połowie mleka rozpuścić budyń, mąkę, żółtka oraz puree(...)warstwę wylewamy krem z dyni. Na krem z dyni układamy biszkopty a na nie smarujemy dżem truskawkowy. Dżem przykryć 2 warstwą herbatników. Na sam wierzch wylewamy krem śmietanowy i przykrywamy go pokruszonym ciastem biszkoptowym. Odłożyć ciasto do lodówki na kilka godzin. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Kuchnia w oparach
Ciasto z Wafelkami 70

także do niedzielnej kawy czy na imprezę rodzinną. Pozornie ciasto wydaje się dosyć pracochłonne, jednak w rzeczywistości jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dla tak smacznego deseru warto spędzić odrobinę czasu w kuchni i pokusić się o jego przygotowanie. Ciasto z wafelkami to połączenie masy wafelkowej, z kremem śmietankowym i tradycyjnego biszkopta. Jest słodkie, smacznie i lekkie, wręcz rozpływa(...)kremu. Całość mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gdy krem zacznie tężec, wykładamy go na biszkopt. Całość przykrywamy drugim biszkoptem. Żelatynę łączymy z gorącą wodą i zostawiamy do wystudzenia. Kremówkę z cukrem pudrem miksujemy na sztywną masę. Cały czas miksując, wlewamy powoli ostudzoną żelatynę. Krem wykładamy na górę placka. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy placek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania