Ta wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Puszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować
AleTorcikświetnie wpisuje się w klimat długich, jesiennych wieczorów spędzanych z książką, filiżanką pysznej (angielskiej? :p) herbaty i czymś słodkim do przegryzienia. Ja na przykład delektowałam się delikatnym, biszkoptowym ciastem z kokosem mojej mamy. Na prawdę polecam, ciasto jest łatwe do przygotowania, bardzo smaczne, podzielne i długo zachowuje świeżość. Sprawdzi się na każdą okazję jak i bez niej :D Składniki
Simply FoodCiasto z rabarbarem , tym razem kruche z kokosowym budyniem. Mniam, mniam! Dzisiaj miałam wolne, więc od samego rana kucharzyłam. Ciasto z rabarbarem stało na mojej liście
codojedzeniamleko” sojowe waniliowe – 1/3 szkl* cukier – 1/4 szkl* posiekane orzechy- 1 garstka* marmolada truskawkowa – ok. 150 g* masło – 70 g* olej do ciasta migdałowy – 1 łyżeczka* kokos – do obtoczeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Pokruszone ciasta i herbatniki mieszamy ze sobą ( absolutnie nie muszą , nawet nie powinny być pokruszone na pył! ).Mleko sojowe gotujemy na wolnym ogniu
Ostra na SłodkoCiasto Pijak” – Pyszne ciasto z makiem, kokosem, brzoskwiniami i kremem. Biszkopty nasączone są alkoholem i polane czekoladą, pycha! Spód ciasta nie jest typowym biszkoptem. Ciasto jest pyszne i aromatyczne. Przez noc musi postać w lodówce lub innym chłodnym miejscu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., za który bardzo dziękuję :), troszkę go zmodyfikowałam
Mała CukierenkaDziś będzie prosto, szybko i smacznie. Skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego kupionego w sklepie, aczkolwiek jeśli ktoś z Was jest ambitny, zrobić może je własnoręcznie
Kulinarne zapędy Kokosaświetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Kokosu nie musicie mielić – zwykłe wiórki są wystarczająco drobne. Moje ciasto z truskawkami piekłam w okrągłej foremce o średnicy 20 cm. Nada się też niewielka prostokątna blaszka. Składniki: 150 g masła 3 jajka
Ciastkozercykolor świąt wielkanocnych, dlatego to ciasto kojarzy mi się właśnie z Wielkanocą. Idealnie pasuje do nastroju, dekoracji i smaków tego okresu. Połączenie rolady, śmietany, kokosu i ananasa niesie świeżość, słodycz i nutę egzotyki. Do zabarwienia ciasta użyłam popularnej w Azji pasty pandanowej, naturalnego barwnika o delikatnym smaku kokosa. Jeśli go nie macie wystarczy użyć innego zielonego barwnika. Mi co prawda
Bernika - moj kulinarny pamietnikkokosowym mlekiem. Ciasto jest wilgotne, mocno żółte i aromatyczne. Upiekłam je z kokosowym mlekiem, w którym również rozpuściłam czekoladę na ganache. Wspaniałe smaki i aromaty w jednym. Szafranowe ciasto z kokosem….Koniecznie musicie upiec na święta! Szafranowe ciasto Składniki: foremka babka z kominkiem, 1,5 l 0,5 g szafranu, zmielonego, na czubek noża 1 łyżka rumu
codojedzeniaajerkoniakowej, wyrównuję. Na masie układam ciasto makowo- kokosowe. Na ciasto znów wykładam 1/3 część masy, wyrównuję. Następnie układam biszkopt jasny. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą i posypuję uprażonym kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasibiałek. Lekko mieszamy. Robimy kolejną część ciasta, z tą czekamy. Wkładka kokosowa: 3 białka 12 dkg cukru pudru 30 dkg kokosu Białka ubijamy, dodajemy cukier i kokos. Delikatnie mieszamy. Na ciasto jasne, które wcześniej przełożyliśmy do blaszki nakładamy drewnianą łyżką - łyżkę masy kokosowej, łyżkę masy makowej. Na przemian w dwurzędzie gdzie kokos, tam mak. Nie pieczemy ! Ciasto orzechowe(...)Dodać orzechy wymieszane z roztopionym masłem. Ponownie delikatnie wymieszać. Tą masę przekładamy na wierzch na resztę wcześniej już przygotowanych w blaszce ciast. Pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Po wystudzeniu można polać polewą i posypać kokosem
kruche babeczkimieszamy do otrzymania gładkiej masy (nie gotujemy). Czekoladą polewamy wierzch ciasta ("zygzakami"), a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi.Umieszczamy w lodówce na minimum 2h. przepis jest modyfikacją Ciasta Cappuccino z Kokosem Siostry AnastazjiMoje posty
Słodka StronaKeto tarta z panna cottą Kolor zielony w wersji słodkiej Na moim stole ponownie króluje kolor zielony , tylko tym razem nie pochodzi on od szparagów . Naszło
Modern Cave GirlGotowe w : 2 h Potrzeba jest matką wynalazków! Ponieważ obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, a mieliśmy ogromną ochotę na coś słodkiego, to
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisymiksujemy z cukrem na puszystą masę. Do puszystej masy dodajemy na przemian olej oraz składniki suche i miksujemy do połączenia się z masą jajeczną. Następnie dodajemy marchewkę oraz ananasa. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170-180 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60-70 min. składniki(...)suchej patelni wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy z masłem. Dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy do połączenia się na jednolitą masę. Gotową masą polewamy wystudzone ciasto i posypujemy wiórkami koksowymi. To ciasto jest dla lubiących ciasta z kokosem. Troszkę się kruszy. A tutaj znajdziesz inne ciasta marchewkowe: ciasto marchewkowe z orzechami ciasto marchewkowe z kremem z mascarpone ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami
Domowy Smak JedzeniaŚliwki super owoc do ciast. Jest ich teraz bardzo dużo. Szkoda zmarnować więc ciągle szukam nowych przepisów. Ciasto nie jest suche. Wykonanie kruszonki kokosowej – Na
Kuchnia Pokoleńponczem, wykładamy kremem, dociskamy biszkoptami jeden obok drugiego, które również można nasączyć. Kremówkę przelewamy do garnuszka , podgrzewamy, wrzucamy kawałki czekolady i przygotowujemy polewę, którą wylewamy chłodniejszą na górę ciasta, posypujemy kokosem i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Ciasto jak zawsze najlepsze będzie na drugi dzień
W Moim Magicznym Domubyć też w wersji wytrawnej np. z serem i pieczarkami, co tam tylko do głowy przyjdzie. Tu akurat wersja z nutellą i wiórkami kokosowymi. Płat ciasta francuskiego posmarować cienko nutellą, posypać wiórkami z kokosu, zawinąć w roladę i pokroić na 1-1,5 cm kawałeczki. Położyć na płasko na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować jajeczkiem, choć to niekonieczne. Piec
Pelusiowa Kuchnia