Zdarza Wam się kombinować? Mi owszem. Na potrzebę wykorzystania zalegających składników takich jak otwarte drożdże, uprażony do weekendowego ciasta kokos czy dojrzałe już jabłka, powstała drożdżówka, której pełny przepis znajdziecie tutaj : Drożdżó Artykuł Drożdżówka sypana z kokosem i jabłkami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Dobrze wiecie, że to serniki są moimi ukochanymi ciastami i na bloga najchętniej wrzucałabym codziennie nowy przepis właśnie na ciacha! Ale nie nie! Urozmaicenie musi być
Ostra na Słodkokremówką w ilości ok 300- 500 ml. Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem polecam CIASTO JAGODY . Jest przepyszne
Pani na deserśmietan- fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żelatynę. Ubijam. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. 5. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Wierzch ciasta posypuję kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia KasiCórcia tuż po siódmej i zaraz zakasałam rękawy! Powstały wspaniałe maślane ślimaczki z pysznym nadzieniem. Przepis znaleziony na blogu Pistachio :) Bułeczki kardamonowe z marcepanem i kokosem ciasto: 150 g masła 200 ml mleka 40 g świeżych drożdży lub 1 torebka (7 g suszonych) 2 szczypty soli 80 g cukru trzcinowego 1 jajko 2 łyżeczki mielonego kardamonu
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki na spód: 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 opakowanie
Świat CiastaCo otworzyłam szafkę w kuchni to zerkała na mnie torebeczka z wiórkami kokosowymi. Trzeba coś z nich zrobić... Po weryfikacji potrzebnych składników i zawartości mojej
Mia Cucina SofietaDziś coś dla miłosników kokosa. Pyszny kokosowy krem budyniowy, bita śmietana i aromatyczne paseczki ze swieżego orzecha kokosowego sprawiły, że przez chwilę poczułam się jak w
Mia Cucina SofietaCiasto ,,Makowa Panienka", to właśnie te które zagości w tym roku na moim stole świątecznym. Miękkie, wilgotne blaty ciasto biszkoptowego z makiem, kokosem i mączką migdałową przełożone cudownym kremem budyniowym z prażonym kokosem, naprawdę coś cudownego! Takie ciasto jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, nie wiem czy uwierzycie, ale ja zrobiłem swoje mniej niż w godzinę! Przygotowanie idzie naprawdę bardzo
Kuchnia ŁukaszaKokos i czekolada to jedno z najbardziej udanych połączeń kulinarnych. Nieważne jaki deser przygotujecie z tych składników - zawsze będzie pyszny i spotka się z uznaniem gości. Dziś zapraszam na kawałeczek wilgotnego ciasta czekoladowego pod kokosową chmurką i błyszczącą polewą... brzmi wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej! Zapraszam :) Składniki: 60 g gorzkiej czekolady, roztopionej 85 g kakao 200 ml wrzącej wody
Chocolate Muffin Blogsię doczekać . Przy okazji skorzystał też tato, który jest fanem wypieków i wszelakich słodkości. Dlaczego akurat takie ciasto? Mama bardzo lubi chałwę i stwierdziłam, że w towarzystwie kokosu i ciasta kakaowego będzie smakować idealnie. Wyszło naprawdę pyszne :-). Miłego dnia :-) Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto ciemne: 7 jajek L 1 szklanka drobnego cukru 140 g mąki tortowej(...)kąpieli wodnej. Studzimy. Dzięki temu, że do czekolady dodamy tłuszcz i mleko polewa nie będzie twarda. Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne – połowa masy – ciasto kokosowe – druga połowa masy – ciasto ciemne – polewa – kokos
kruche babeczkiKruche kakaowe ciasto z jabłkami i kokosem Uwielbiam jabłka w każdej postaci, kokos również więc kiedy zobaczyłam ten przepis na moim ulubionym blogu musiałam go wypróbować. Moja rodzina pokochała to ciasto więc na pewno będę do niego jeszcze nie raz wracać. Ciasto kruche : 500 gram mąki 1/2 szklanki cukru 250 gram masła lub margaryny 5 żółtek 3 łyżki
Słodka Kraina WypiekówCiasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Jest idealne dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę. Postanowiłam zrobić torciki bounty w wersji wegańskiej i bezglutenowej – wyszły idealne! Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu bezglutenowego All 4 Celiac . Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej niektóre składniki, takie jak kakao (z natury(...)Wierzch torcików polej roztopioną czekoladą lub polewą. Zostaw do stwardnienia czekolady, a przed podaniem na wierzch dodaj wegańską i bezglutenową bitą śmietanę. Resztki ciasta i kremu możesz ze sobą zmieszać, ewentualnie dodaj trochę wody lub kokosu. Z gotowej masy uformuj kulki i obtocz je w kokosie. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału
Via GustoCiasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem – Nowe pyszne ciasto w Małej Cukierence z makiem, kokosem i ananasem. Trochę zajmuje czasu, ale jest bardzo smaczne. Ananas zanurzony jest w kokosowym kremie budyniowym i ożywia ciasto. Na wierzchu jest pianka z bitej śmietany i galaretki. Ja użyłam niebieskiej galaretki, ale możemy użyć dowolnej, swojej ulubionej. Ciasto udekorowałam uprażonymi wiórkami kokosowymi, całość(...)wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu znajdują się wybrane komentarze, które dostaną zestawy cukierków. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Mała Cukierenkamąż była zadowolony, bo lubi jabłka i młody, bo coś słodszego i z kokosem też. Tak powstało to ciasto. Ciasto, jabłka z galaretką, biszkopty okrągłe, masa z kokosem i ciasto, wierzch polewa z gorzkiej czekolady. Od Helio dostałam ostatnio kilka produktów w tym wiórki kokosowe, które jak najbardziej się przydały :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto(...)niej ciasto. Pieczemy około 30 - 35 minut. Do tzw. "suchego patyczka" Studzimy, kroimy na dwa blaty. Składniki masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka (ja dałam cytrynową) 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka i podsmażamy. zdejmujemy z gazu, dodajemy suchą galaretkę, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Składanki masa z kokosem: 70 g wiórek kokosowych
kruche babeczki