ciasto z kokosem - 2926 przepisów (strona:16/196)

Fryderyk 828

ajerkoniakowej, wyrównuję. Na masie układam ciasto makowo- kokosowe. Na ciasto znów wykładam 1/3 część masy, wyrównuję. Następnie układam biszkopt jasny. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą i posypuję uprażonym kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto 4 w 1 133

białek. Lekko mieszamy. Robimy kolejną część ciasta, z tą czekamy. Wkładka kokosowa: 3 białka 12 dkg cukru pudru 30 dkg kokosu Białka ubijamy, dodajemy cukier i kokos. Delikatnie mieszamy. Na ciasto jasne, które wcześniej przełożyliśmy do blaszki nakładamy drewnianą łyżką  - łyżkę masy kokosowej, łyżkę masy makowej. Na przemian w dwurzędzie gdzie kokos, tam mak. Nie pieczemy ! Ciasto orzechowe(...)Dodać orzechy wymieszane z roztopionym masłem. Ponownie delikatnie wymieszać. Tą masę przekładamy na wierzch na resztę wcześniej już przygotowanych w blaszce ciast. Pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Po wystudzeniu można polać polewą i posypać kokosem

kruche babeczki
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5935

mieszamy do otrzymania gładkiej masy (nie gotujemy). Czekoladą polewamy wierzch ciasta ("zygzakami"), a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi.Umieszczamy w lodówce na minimum 2h.     przepis jest modyfikacją Ciasta Cappuccino z Kokosem Siostry AnastazjiMoje posty

Słodka Strona
Ciasto Rafaello 248

pyszne ciasto, które było opublikowane w Życiu Podkarpackim w moim kąciku kulinarnym, ale niestety nie wszyscy mogą kupić tą gazetkę, więc podaję wam przepis. Jest to pyszne ciasto, idealne dla miłośników kokosu, po prostu rozpływa się w ustach. CIASTO RAFAELLO Składniki: Biszkopt ( zrobić takie dwa ) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka(...)rozpuszczamy, później do gorącego dodajemy śmietanę 30 % i energicznie mieszamy.  3. Śmietany śnieżki ubijamy w zimnym mleku, łączymy razem z czekoladami i dodajemy 15 dkg kokosu ( 5 dkg zostawiamy do posypania ciasta). Na jeden biszkopt wykładamy 3/4 masy. 4. Przekładamy drugim biszkoptem. 5. Smarujemy pozostałą masą i posypujemy kokosem.   SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Keto tarta z panna cottą (Paleo, LowCarb, opcja Vegan) 189

Keto tarta z panna cottą Kolor zielony w wersji słodkiej Na moim stole ponownie króluje kolor zielony , tylko tym razem nie pochodzi on od szparagów . Naszło

Modern Cave Girl
Ciasto cappuccino z bananami 74

Gotowe w : 2 h   Potrzeba jest matką wynalazków! Ponieważ obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, a mieliśmy ogromną ochotę na coś słodkiego, to

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
ciasto marchewkowe z ananasem i wiórkami kokosowymi 118

miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do puszystej masy dodajemy na przemian olej oraz składniki suche i miksujemy do połączenia się z masą jajeczną. Następnie dodajemy marchewkę oraz ananasa. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170-180 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60-70 min. składniki(...)suchej patelni wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy z masłem. Dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy do połączenia się na jednolitą masę. Gotową masą polewamy wystudzone ciasto i posypujemy wiórkami koksowymi. To ciasto jest dla lubiących ciasta z kokosem. Troszkę się kruszy. A tutaj znajdziesz inne ciasta marchewkowe: ciasto marchewkowe z orzechami ciasto marchewkowe z kremem z mascarpone ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ze śliwkami i kruszonką kokosową 106

Śliwki super owoc do ciast. Jest ich teraz bardzo dużo. Szkoda zmarnować więc ciągle szukam nowych przepisów. Ciasto nie jest suche. Wykonanie kruszonki kokosowej – Na

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Pijak 123

ponczem, wykładamy kremem, dociskamy biszkoptami jeden obok drugiego, które również można nasączyć. Kremówkę przelewamy do garnuszka , podgrzewamy, wrzucamy kawałki czekolady i przygotowujemy polewę, którą wylewamy chłodniejszą na górę ciasta, posypujemy kokosem i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Ciasto jak zawsze najlepsze będzie na drugi dzień

W Moim Magicznym Domu
Ślimaczki francuskie 130

być też w wersji wytrawnej np. z serem i pieczarkami, co tam tylko do głowy przyjdzie. Tu akurat wersja z nutellą i wiórkami kokosowymi. Płat ciasta francuskiego posmarować cienko nutellą, posypać wiórkami z kokosu, zawinąć w roladę i pokroić na 1-1,5 cm kawałeczki. Położyć na płasko na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować jajeczkiem, choć to niekonieczne. Piec

Pelusiowa Kuchnia
Rafaello bez pieczenia 156

powoli ucierać. Powstałą masę wyłożyć na herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników, wyłożyć masę i znów przykryć herbatnikami. Czekoladę roztopić na kąpieli wodnej i wylać ją na górę ciasta posypując szybko kokosem. Porcja na dużą blaszkę. Ciasto radze wyjąć z blaszki gdy stężeje ponieważ do takich ciast lubią przedostawać się metaliczne zapachy

Pychotkaaa
CIASTO DROŻDŻOWE Z ŻURAWINĄ I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 140

połączeniu ze świeżą żurawiną i kokosową kruszonką smakuje wspaniale, a zapach roznoszący się po domu podczas pieczenia to istny raj dla zmysłów... :)  Kokos i żurawina to duet doskonały, dlatego jeśli nabierzecie ochoty na to ciasto poza sezonem, koniecznie użyjcie mrożonej żurawiny :) Mówię Wam, takie ciasto warto jeść przez cały rok!   SKŁADNIKI: 650 g mąki pszennej tortowej

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosowiec, ciasto z kokosem 131

pieczenia, zmiksować. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40 minut w nagrzanym piekarniku w 175 C. Wystudzić na kratce kuchennej, a następnie przeciąć na połowę. Ciasto z kokosem: - 5 białek - 1/2 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mąkę(...)zgęstnieje, odstawić do wystudzenia.  2. Masło utrzeć na gładką masę, dodawać wystudzony budyń i miksować. Dodatkowo: - 1 słoik dżemu - 1/2 szklanki kokosu Kokos i bakalie dobrej jakości znajdziecie na  www.Skworcu.com.pl . Przełożenie ciasta: - 1/2 ciemnego ciasta - 1/2 masy - ciasto kokosowe - 1/2 masy - ciasto ciemne - dżem - wiórki kokosowe

Apetyczna babeczka
Jak wykorzystać świeży kokos 146

jakimś naczyniem aby nie stracić kokosowej wody. Jakoś nie byłam zachwycona smakiem świeżego kokosa, zresztą jak reszta towarzystwa, która asystowała w otwieraniu orzecha, za to ciasto kokosowe wyszło przepyszne, cudownie wilgotne i oczywiście pachnące kokosem. Kokosowe wypieki świetnie harmonizują z cytrusami i malinami. Nie omieszkałam dodać soku i otartej skórki z cytryny i do tego ciasta. Koleżanki w pracy były(...)Wlej najpierw 2 łyżki soku. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty dodaj kolejną łyżką soku. Polukruj ciasto i posyp liofilizowanymi owocami. Kiedy lukier zaschnie pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!   The post Jak wykorzystać świeży kokos appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia