Rafaello na krakersach...Warstwy lekko słonych krakersów.A pomiędzy nimi kokosowy krem budyniowo-maślany.Wierzch oprószony wiórkami kokosowymi.Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia.Zapraszam!Składniki:Krem kokosowy:2
Gospodyni Miejskajabłkowo-kokosowe, a Pani Marzenie dziękuję za przepis. *blaszka 29*34 cm Składniki: na ciasto: 7 jajek 1 kostka margaryny (lub 250 g masła) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru na wkładkę kokosową: 10 dag drobnego kokosu 4 białka 1 szklanka cukru na wkładkę jabłkową: 1 kg słodkich jabłek cynamon(...)dodać kokos. Powstałą masę rozsmarować na jasnym cieście. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć nadmiar soku i wymieszać z cynamonem. Wyłożyć na warstwę kokosu. Na wierzch rozsmarować ciemne ciasto. Piec około 45 minut w 180*C. Polewa: Masło rozpuścić z cukrem i mlekiem, dodać pokruszoną chałwę, mieszać do otrzymania gładkiej polewy. Polać ostudzone ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZapraszam Was dzisiaj na ciasto kokosowe, jeśli lubicie ciasta z wiórkami kokosowymi to tutaj dodajemy ich sporo. Ciasto jest wilgotne, długo zachowuje świeżość. Spróbujcie koniecznie :) (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamKawałek tarty z jabłkami zapewne zjeść nie zaszkodzi, a jej słodkość tylko dogodzi. TARTA ta to kruche ciasto, marmolada, kokos, jabłka, beza chrupiąca, delikatna, słodka i zapachem kusząca. Ciepła jest idealna, a na zimno niebanalna. Kto słodkości potrzebuje niech ten przepis wypróbuje. Składniki: ciasto na formę o średnicy 30 cm : 2 żółtka, 250 g mąki
Moniki Smakołykitego przepisu jestem bardzo dumna. Ciasto nie jest trudne, nie jest bardzo słodkie. Idealnie pasuje do "babskiego" spotkania. Jak widać na załączonym obrazku idealnie komponuje się z P ravdą kokosową . Przy okazji miła wiadomość dla Panów, którzy wystrzegają się kobiecych trunków, kokos wyczuwalny jest w tle, wódka nie jest słodka, czujemy rewelacyjnej jakości trunek, nie przypominający w żaden sposób nalewki(...)nadaje jej delikatniejszego smaku, bardziej pożądanego. Powracając do przepisu. Macie tutaj połączenie dwóch smaków: kokosa i ananasa. To dwa wyznaczniki znanego wszystkim smaku Pina Colada. Dwie warstwy ciasta, które doskonale się dopełniają, 3 warstwy herbatników, które sprawią, że nie musicie bawić się w pieczenie ciasta, co z resztą nie każdemu wychodzi - bo nie musi! :) Ułatwiajmy sobie życie
MamaOskarkałyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady lub 4 łyżki mleka w proszku 1 i 1/2 łyżki mleka 1 łyżka masła/margaryny 1 i 1/2 łyżki cukru Ciasto czekoladowe 1. Czekoladę roztapiamy nad kąpielą wodną. 2. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy do połączenia. 3. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)masa jest zbyt luźna aby ulepić kulki to dosypujemy jeszcze kokosu lub mąki kokosowej. Natomiast jeśli nie jest zbyt zwarta to dodajemy łyżkę masła. 5. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy kulki i układamy je na dnie zostawiając parę na górę (około 3 sztuki) 6. Na kulki serowe wykładamy ciasto czekoladowe a na wierzch pozostałe kulki. Całość pieczemy
Gotowanie...to proste !Blacha 24x36cm Spód: 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 100 g cukru pudru 3 żółtka Ciasto podzielić: do 3/4 dodać 2 łyżki kokosu, a do 1/4 ciasta 1 łyżeczkę kakao Masa: 100g margaryny 100g cukru pudru 50g mleka w proszku 1 łyżka wody 2 kokosowe princessy Dodatkowo w zależności(...)pomysłu- dekoracje na wierzch :) Sposób przygotowania: 1. Spód: Mąkę, cukier, zimną margarynę i żółtka siekamy i zagniatamy. Do 3/4 części dodajemy kokos, ponownie zagniatamy. Pozostałą część łączymy z kakaem. Ciasto odkładamy do lodówki na ok 1 godz., następnie jasną część wałkujemy i przekładamy do wyłożonej papierem blaszki. Z ciasta ciemnego formujemy warkocz o szerokości ok 2 cm. Oplatamy nim cały
Kuchnia w czekoladziebyłam do niego przekonana, sama nie wiem dlaczego. W końcu nadszedł ten czas i jakoś poszło. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień (najlepiej po 24 h) Krakersy wtedy zdążą już popić budyń i będzie idealnie. Jeśli jednak ktoś nie przepada za kokosem niech omija je szerokim łukiem, bo jednak kokos jest wszędzie :) Składniki: 2 żółtka 3/4 szklanki cukru
Gotowanie z pasjąDziś przepis na mój ulubiony tort kokosowy oczywiście bezglutenowy . Jest to najłatwiejszy tort a jednocześnie najsmaczniejszy i lekki , ponieważ krem jest na bazie bitej śmietany , nie
Kawa z mlekiemprzygotowaniu okazało się, że to ciasto jest strzałem w dziesiątkę. Największym fanem tego ciasta stał się mój tata, który tak na marginesie też za kokosem nie przepadał Teraz jest to jedno z jego ulubionych ciast. Po ciężkim tygodniu pracy, (zwłaszcza jeśli coś mu nie wychodzi) kawałek tego ciasta do niedzielnej, porannej kawy wywołuje uśmiech na jego twarzy. Moim zdaniem(...)wanilinowy, cały czas ubijając. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, budyń, olej, kokos i dokładnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 170° z termoobiegiem
PatiGotujewykleić rozwałkowanym ciastem. Na spodzie ułożyć pokrojone na ósemki brzoskwinie. Masę marcepanową zetrzeć na tarce i zmiksować z miękkim masłem, cukrem i jajkami. Wyłożyć na brzoskwinie i posypać kokosem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 – 40 minut. Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na kawałki. Smacznego The post Proste ciasto z brzoskwiniami appeared first on Blog
codojedzeniacóż, dawno coś nie pisałam, ale to z racji braku czasu :) Dziś mam przepis dla miłośników batoników bounty ,a zwłaszcza czekolady i kokosu ;) Składniki: 200 g mąki krupczatki 120 g cukru pudru 1 opakowanie cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju 250 g śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 batoniki kokosowe (np. Bounty(...)oraz cukrem waniliowym. Kiedy powstanie nam puszysta masa, dodajemy powoli i stopniowo dalej miksując: olej, a następnie śmietanę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz starte batoniki. Ciasto wylewamy do kwadratowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypaną mąką. Można tez użyć papier do pieczenia i pieczemy w 180*C przez 45 minut Kiedy ciasto nam ostygnie. Robimy polewę czekoladową
W Moim Magicznym Domucieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu i dość wyrazisty smak kardamonu plus kokos. Zwykłe ciasto, które dzięki tym dodatkom zyskało niezwykły smak. Składniki na cisto półkruche: 600 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny 200 g cukru 2 jajka
Słodka Kraina Wypiekówokazji chciałabym życzyć wszystkim mamom samych radosnych chwil. Częstuję też pysznym ciastem kokosowo-truskawkowo-makowym. Dosłownie niebo w gębie, a że pojawiły się truskawki na straganach nic tylko korzystać. Ciasto z bloga ala-piecze.blogspot.com Składniki: Biszkopt makowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej(...)sól szczypta 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 200 g kokosu Ale-raj Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 200 g masła
Cukiernia Pychotki