Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin by ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję. Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) [foodiepress] [hide] Ciasto “Rafaello” bez pieczenia Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy(...)warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów i ostatnia warstwa masy na samej górze. Gotowe ciasto posypujemy ówcześnie podprażonym na suchej patelni i ostudzonym kokosem. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin by ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję. [/hide] [embed]https://facebook.com/pogotujmypl/videos/1586145878170783/[embed] Artykuł Ciasto “Rafaello” bez pieczenia pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plrodzinie podzielają moje zdanie :( Intensywnie szukałam jakiegoś fajnego przepisu na ciacho w którym można wykorzystać ów mleczko kokosowe, i znalazłam. Ciasto jest wilgotne i bardzo dobre. Polecam smakoszom kokosu :) Ciasto robi się w 5 min a ja lubię takie ekspresowe ciacha. Przepis na to ciacho zaczerpnęłam z tego linka: http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2013/01/SZYBKIE-CIASTO-Z-MLECZKA-KOKOSOWEGO.html Składniki
Amatorka kuchennaszybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów. Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie zniknęło raz dwa, co mnie osobiście(...)Wykładamy ok ½ ciepłego kremu kokosowego, pokrywamy warstwą herbatników (dodatkowo kilka dokładnie mielimy i uzupełniamy proszkiem pozostałe szczeliny), nakładamy kajmak z batonami, drugą warstwę herbatników, pozostały krem i resztę prażonego kokosu. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą
Kuchnia w czekoladziewykładamy papierem do pieczenia ciasta, na nim rozkładamy 1 paczkę herbatników (10 dag ), nakładamy masę , a na masę herbatniki - powinny wyjść 3 warstwy. Na wierzch wykładamy krem i posypujemy kokosem . Ciasto wkładamy do lodówki i przykrywamy folią. Smacznego
Gorący kąsekmieszamy szpatułką. Przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 4 białka 210 g cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując(...)dodajemy wystudzony budyń. Miksujemy na gładką, jednolitą masę. Na koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę ananasy. wykonanie ciasta: Na jeden z blatów orzechowych wykładamy 1/2 część masy. Przykrywamy ją ciastem z kokosem. Następnie wykładamy pozostałą część masy i układamy drugie ciasto z orzechami. Całość polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniacieście kokos i ananas to duet doskonały. Do tego krem maślany z domowym budyniem i delikatny biszkopt. Ciasto zrobione na imprezę i muszę powiedzieć, że wszystkim smakowało. Składniki: Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej ekologicznej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 700 ml mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)ubijać aż białka będą gładkie, lśniące a cukier się rozpuści. Na końcu wsypać kokos i wymieszać. Masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto około 20-25 minut. Ostudzić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem, blat kokosowy, czekolada. Złożone ciasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą
Ala piecze i gotujesuchy budyń. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150* C - 170* C Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej i wkładamy do piekarnika
W Moim Magicznym Domupokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony smakiem i nawet nie świadomy, że jest ono zrobione
zdrowo i aktywniepokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony smakiem i nawet nie świadomy, że jest ono zrobione
Zdrowie i pysznie na talerzuPrzyszedł czerwiec, a wraz z nim sezon na truskawki. Pora więc na wypieki z tymi wspaniałymi owocami. Dzisiaj całkiem zwyczajny, kruchy placek z dodatkiem kokosu. Ciasto: 3,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 25 dag margaryny 1 jajko 4 żółtka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 0,75 szklanki płatków owsianych 1 szklanka kokosu Dodatkowo
Praktyczna plPachnące pomarańczami, wanilią i kokosami ciasto ucierane z brzoskwiniami. Kruszonka chrupie, ciasto jest pulchne i puszyste, delikatne, jak dla mnie aromat relaksu, lenistwa, wspaniałe do kawy i plotek! A zapach kokosowej kruszonki obłędnie wciąż unosi się w całym domu.. W oryginalnym przepisie kruszonka jest cynamonowa a w cieście świeże śliwki. U mnie kokosowa kruszonka, kocham zapach kokosa! oraz świeże
Zasmakuj Kuchnimisie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 32*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Upiec każdy placek osobno. Piec w 180 stopniach około 10-12 minut. Po upieczeniu placki będą twarde. Krem grysikowy: W pół szklance mleka rozmieszać kaszę mannę. Resztę mleka zagotować(...)Krem powinien być lekko kwaśny. Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną polewę rozprowadzić po powidłach i posypać wiórkami kokosu. Złożyć ciasto - placek, powidła śliwkowe, krem, placek, krem,placek, powidła śliwkowe, polewa, wiórki kokosu. Gotowe ciasto przechowywać w chłodnym miejscu. Najlepsze po 3-4 dniach gdy ciasto zmięknie
Ala piecze i gotujeIdealna do kawy, herbaty, na przyjęcie lub od tak, gdy mamy ochotę na coś słodkiego – pyszna babka z kokosem. To jedno z ciast, które zawsze się udaje i smakuje. Dodatek kokosa powoduje, że babka z każdym dniem staje się coraz bardziej wilgotna. Jeśli nie zjecie ciasta od razu, to polecam je przechowywać pod przykryciem, wówczas będzie jeszcze pyszniejsza. Zapraszam(...)stopni i pieczemy przez 45 minut (do tzw. suchego patyczka, stan ciasta sprawdzamy już po 40 minucie pieczenia). Rada - babkę należy przechowywać pod przykryciem (pojemnik na ciasto), wówczas dzięki zawartości kokosu staje się wilgotna. Dlatego ta babka najlepsza jest następnego dnia, oczywiście o ile wytrzymacie, żeby jej od razu nie zjeść. U mnie jest, to niemożliwe, dlatego piekę przeważnie dwie
Słodkie okruszkiaromat kaszy i kokosa, ale jeśli chcecie nieco więcej słodyczy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać nawet i szklankę. Możecie zrezygnować z polewy czekoladowej i posypać wierzch tylko kokosem. Ciasto najlepiej smakuje oraz kroi się, gdy jest dobrze schłodzone. Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 234 kcal B 5 g W 18 g T 15 g Składniki: masa 1 szklanka
zdrowo i aktywniearomat kaszy i kokosa, ale jeśli chcecie nieco więcej słodyczy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać nawet i szklankę. Możecie zrezygnować z polewy czekoladowej i posypać wierzch tylko kokosem. Ciasto najlepiej smakuje oraz kroi się, gdy jest dobrze schłodzone. Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 234 kcal B 5 g W 18 g T 15 g Składniki: masa 1 szklanka
Zdrowie i pysznie na talerzu