ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:169/223)

Co kupić pod choinkę fitmaniakowi? 15 pomysłów 157

chyba sama się na niego skuszę.    kupisz tu   Prezenty od 50 do 100 zł 8. Młynek do kawy Przyda się nie tylko do mielenia ziaren kawy, ale także siemienia czy nawet ryżu lub ciecierzycy na mąkę. 1 , 2   9. Ręczna wyciskarka do soków Ciekawa i znacznie tańsza alternatywa dla elektrycznej wyciskarki wolnoobrotowej. Trochę archaiczne urządzenie, które(...)Elektryczna szatkownica (tarka) do warzyw Bardzo przydatne urządzenie, bez którego nie wyobrażam sobie życia. Znacznie ułatwia pracę kiedy chcemy przygotować surówkę lub zetrzeć marchewkę np. do ciasta. Kroimy warzywa na kawałki, które następnie wrzucamy po kolei w otwór. Resztę pracy wykonują obracające się ostrza maszyny, a tarka staję się praktycznie zbędna. kupisz tu   Prezenty ponad 100 zł 12. Wyciskarka

Powiedz dietom nie
Ciasteczka z masła fistaszkowego 158

serdecznie. Pierwszy dzień po przestawieniu czasu i od samego rana super pogoda w Göteborgu. Słońce świeci jak na zawołanie, więc przejażdżka na rowerze jak najbardziej wskazana, ciasteczka do popołudniowej kawy już upieczone…A po południu czas w drogę…Jutro będę pisać do Was z Polski… Ciasteczka z masła fistaszkowego robię często. Ciastka to szybki deser, więc(...)masy. Uformuj kulę i włóż do lodówki na 1 godzinę. Przykryj blaszki papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg, (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Podziel ciasto na porcje o około 35 gram każda. Uformuj kule i obtocz w cukrze. Ułóż na blasze w odstępach i lekko spłaszcz. Piecz ciasteczka przez 10 – 12 minut na złoty kolor

codojedzenia
Zdrowe krakersy z ciecierzycy 213

tylko znalazłam je na blogu Feed me better  ;) Jednak miałam do pokonania jeden zasadniczy problem, a mianowicie jak zmielić ciecierzycę. Mama nie pozwalała mi użyć jej młynka do kawy z obawy że się przepali. Jednak od wczoraj moja wzmożona ochota na dietetyczną wersję krakersów zwyciężyła i tajnie zabrałam się za mielenie cieciorki :D Akcja zakończona sukcesem. Młynek przetrwał(...)Sposób przygotowania: W misce mieszamy mąkę z ciecierzycy, mąkę pełnoziarnistą, otręby i przyprawy roztrzepujemy jajko a następnie dolewamy je do suchej masy dodajemy oliwę z oliwek i wodę zagniatamy ciasto przez kilka minut dzielimy ciasto na mniejsze części i cienko wałkujemy, najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami foli spożywczej, żeby nie trzeba było dosypywać więcej mąki, a ciasto nie kleiło się

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Roti Paun - maślane bułeczki z Malezji 284

specjalność kuchni malezyjskiej z rejonu Kuala Terengganu . Delikatne w smaku, puszyste, smakują wyśmienice z samym masłem, z odrobiną dżemu (próbowałem z dżemem z dyni), a nawet same, podane do kawy na śniadanie, lub jako przepyszny deser. Bułeczki nadziewane są masłem lub dżemem kokosowym. Z braku dżemu kokosowego można nadziewać je każdym innym rodzajem dżemu. Najfajniejsze jest odrywanie bułeczki jednej(...)Składniki na nadzienie: 100 g masła o temp.pokojowej 50 g cukru pudru Utrzyj masło z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Przed użyciem umieść w lodówce, aby stwardniało. Składniki na ciasto: całe ciasto parzone 300 g mąki pszennej chlebowej 100 g mąki pszennej 650 80g cukru 9 g soli 4 g drożdży instant (lub 14 g drożdży świeżych) 1  jajko

Grahamka, weka i kajzerka
Poznaj swojego blogera :) 164

pomysły. Ona niecierpliwa, on Najcierpliwszy. Ona myśli na głos, on to znosi. On morduje demony, ona mu przeszkadza, on jeszcze nie chce jej zabić. Pierwsze spotkanie miało być półgodzinną kawą, było dziewięciogodzinnym gadaniem. Połączyła ich muzyka, książki i chamskie poczucie humoru, które czasem tylko oni rozumieją. Ona uparcie ironiczna, on cudownie cyniczny. Ona gotuje i gada, on fotografuje i spożywa(...)formie lekkiej, żeby zachęcić do zabawy gotowaniem i wywołać czasem uśmiech. Głęboko zakorzeniony wstręt do miar i sztywnych ram powoduje, że rzadko będą pojawiać się przepisy na wypasione ciasta i 45-piętrowe torty, ale za to kulinarny free ride będzie na porządku dziennym. Z racji tego, że Najcierpliwszy sprzeda Lady K za czekoladę, desery się pojawiać będą w formie prostej

ladykitchen
Tort czekoladowy 197

lodówce ok 12 (najlepiej zostawić na całą noc w lodówce). Do rondelka lub garnuszka wlewamy śmietanę kremówkę, podgrzewamy aż zacznie wrzeć i zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy cukier, kawę i całość mieszamy. Dodajemy posiekaną jak najdrobniej czekoladę i odstawiamy do całkowitego rozpuszczenia,  co chwile mieszając. Tak przygotowany krem wkładamy do lodówki. Przed przełożeniem nim tortu należy go miksować(...)oraz wanilię. Mase cały czas miksujemy. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia wsypujemy (najlepiej partiami) do przygotowanej masy i delikatnie mieszamy, tak by masa nie straciła swojej puszystości. Drugie ciasto przygotowujemy tak samo, zmieniamy tylko czekoladę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy 25 minut

Kolizje Smaków
Bułki pszenno-orkiszowe na drożdżach, czyli akcja "Wypiekanie na śniadanie" 134

minut żeby odpoczęło, a potem wyrabiamy kolejne 5 minut. Przekładamy do miski, obsypujemy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 2 godziny. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Każdą spłaszczamy, następnie boki zawijamy do środka tworząc sakiewkę.. Czynność jeszcze powtarzamy 1-2 razy. Formujemy podłużne bułeczki (ja uformowałem podłużne, ale i tak wyrosły(...)Pyzy Daria z Breakfast Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Gabriel z Męskiego Wypasu Dorota z Moje Małe Czarowanie Olimpia z Pomysłowego Pieczenia Ewelina z Przy Kubku Kawy Agata z Kulinarnych Przygód Gatity Joanna z Różowej kuchni Monika z Pin up Cooking Looking Małgorzata ze Smaków Alzjacji Edyta z Przy Kuchennym Stole Anna z Everyday Flavours Karolina

Marder&Marder Manufacture
Tunel 159

sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i po jednym żółtku. Obie mąki mieszam razem i przesiewam do masy jajecznej.  Blachę  wykładam papierem do pieczenia, rozsmarowuję ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 15 min. Gorącą wyjmuję na deskę przykrytą ściereczką i zwijam razem ze ścierką. Odstawiam by dobrze wystygła. Zimną rozwijam, smaruję marmoladą(...)dodaję mus owocowy. Zalewam tym roladę i wstawiam na 12 godz do lodówki.  A potem mogę z moim ślubnym już tylko konsumować ten specjał przy filiżance kawy

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki śliwkowe na szybkiego 164

Muffinki śliwkowe na szybkiego. Bardzo je lubię, bo są puszyste, mięciutkie i robi je się naprawdę szybko. Przyszłam dzisiaj z pracy dosyć późno ale już w

codojedzenia
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 174

obszerny i różnorodny oraz ciągle ulega rozszerzeniu. Aktualnie firma ma do zaoferowania m.in. takie produkty jak: ziarna, nasiona, produkty zbożowe, mąki, płatki, musli, rośliny strączkowe, makarony, produkty bezglutenowe, orzeszki, kawy, herbaty, napoje, przyprawy, oleje, żywność dla dzieci czy także ekokosmetyki. I wiele wiele więcej! Warto także zaznaczyć, iż spółka ta posiada swój własny, nowo przebudowany młyn BIO. Dzięki nowoczesnym technologiom(...)Mąka z żółtego grochu powstaje poprzez zmielenie nasion grochu. Jest naturalnie bezglutenowa. Konsystencja przypomina puch, bez żadnych grudek, dzięki czemu jest odpowiednia do zagęszczania żywności, panierowania, pieczenia naleśników, chleba, ciast. Z jej użyciem przygotujesz zarówno słone jak i słodkie wypieki. Mąka ta traci typowy, groszkowy smak po 20 minutach gotowania czy pieczenia. Odznacza się również sporą ilością białka.  MĄKA

Zdrowie na języku :P
Brak tytułu 205

SONKO -  Maca jest to chleb przaśnyznany od tysiącleci, wypiekany z mąki i wody, bez uzycia zakwasu. Sonko Maca z miodem jest smaczną przekoską, będącąźródełem błonnika pokarmowego. Do ciasta wyrobionego z mąki pszennej zostałdodany mprawdziwy miód. Dzięki temuu maca jest słodka, delikatna, z wyczuwalnym, subtelnym smakiem i zapachem miodu. 100g produktu zawiera 344 kcal ( 1462 kJ ) 1 kromka to zaledwie(...)okazję jeść pierwszy raz. Przyznam szczerze, że posmakowało mi :) Świetnie sprawdza się jako przekąska, nie koniecznie posmarowana czymś słodkim, jak miód, krem czekoladowy czy dżem. Ja chrupię ją do kawy - zamiast ciasteczka. Dietetycznie i pysznie :D Polecam A miodoczekoada? Urzekła mnie swym smakiem. Lubię miodek,czekoladę również :) Dlatego to połączenie tak mi przypadło do gustu. Zachęcam każdego do spróbowania

kolorowotorcikowo
Chleb biały-przepis podstawowy 237

Przełóż do keksówek. Ja nasmarowałam je margaryną i posypałam mąką. Jeśli ciasto lepi się do rąk , namocz ręce w wodzie. Keksówki z ciastem przykryj i odstaw do czasu kiedy ciasto podwoi swoja objętość. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przed włożeniem chlebków do piekarnika, posmaruj je rozbełtanym jajkiem i posyp obficie ziarenkami Ziołowo Mi! Włóż chleby do piekarnika. Do osobnego naczynia(...)małej calej keksówki, stąd na zdjęciu tylko dwa chleby...Trzeci poszedł ciemną nocą wszystkim w boczki. A na śniadanie? Posmaruj chleb osełka świeżego masełka i miodem od Skworcu .  Kawa z mlekiem i śniadanie gotowe. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Rogaliki maślane 232

robotem elastyczne, niezbyt zwarte ciasto. Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1 godziny). Ciasto podzielić na dwie części. Blat oprószyć mąką i rozwałkować ciasto na kształt koła, podzielić na 8 trójkątów i zwijać w rogale zaczynając od podstawy. Ułożyć na  blasze wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia i ponownie odstawić do wyrośnięcia(...)kulinarnych inspiracji Monika z blogu Niezapomniane smaki Kasia z blogu Kasia.in  Justyna z blogu Mama i pomocnicy Agata z blogu Kulinarne przygody Gatity Ewelina z blogu Przy kubku kawy  Marghe z blogu Po prostu Marghe  Monika z blogu Pin up Cooking Looking Ala z blogu Wielki apetyt Iwona z blogu BloGotowanie z pasją Karolina z blogu Kresowa

Ala piecze i gotuje
Urodzinowe TU I TAM nr 24. Całe w płatach róż i bilans dwulatka;) 186

się ich uparcie trzymać. Warto jednak eksperymentować i zachęcać dziecko do próbowania nowości, wprowadzając do jego diety nieznane wcześniej smaki i produkty .  O tak, mamy swoje ulubione smaki..... Kawa, karmel, czekolada, bezy - czy ja się nie powtarzam? Musicie jednak przyznać, że częściej eksperymentowałyśmy, próbując łamać przyzwyczajenia i stereotypy.  Dwulatek swobodnie przekracza granice tworząc oryginalne rozwiązania i dopasowując rzeczywistość(...)się rozwijało .  Co mamy zatem robić? Jak się buntować? Gotować dalej? Czy może zrobić sobie wakacje? A może tupnąć nóżką i przez całe lato zajadać się tylko lodami, ciastem i lemoniadą?  Ciekawa jestem, jak Wy oceniacie naszego dwulatka. Czy wyrósł i wydoroślał? Czy będą z niego "ludzie"? Dziękuję Amber za dwa lata  niezwykłych podróży z kuchni

KUCHARNIA
Biscotti 174

Prato, są skromne: z migdałami i skórką cytrynową. I takie właśnie zaproponowałem w Wypiekaniu na śniadanie. Zanim podam wam przepis dodam jeszcze, że Włosi jadają je maczając w kawie lub jako dodatek do słodkiego deserowego toskańskiego winna Vin Santo. Ale równie dobrze biscotti smakuje samo, bez niczego. Albo do pochrupania przy herbacie.  Bardzo się starałem żeby to było prawdzie(...)połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp. Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto) i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lepimy coś na kształt dużego batona (wymiary mniej więcej: 25 cm długości, 6 cm szerokości i 2 cm wysokości). Nagrzewamy piekarnik

Marder&Marder Manufacture

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję