ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:32/278)

Ciasta na Święta Wielkanocne 5046

Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto

kruche babeczki
62 propozycje ciast na Święta 5009

Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto

kruche babeczki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3252

Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto

kruche babeczki
50 propozycji ciast na Święta 40885

wafelkami 17. Ciasto Cytrynek  18. Zemsta teściowej  20. Ciasto krówka   21. Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello 2 23. Sernik składany  24. Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26. Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27. Ciasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe

kruche babeczki
Błyskawiczne muffinki z jagodą kamczacką. 420

jagodą kamczacką. Składniki ( na 12 sztuk ) - 2 szkl. mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 0,5 szklanki cukru - 1 jajko - 1 szklanka mleka - 0,5 szklanki oleju - jagody kamczackie lub inne drobne owoce Wykonanie Wszystkie składniki razem ( bez dzielenia na suche i mokre ) wymieszałam mikserem na wysokich obrotach. Do ciasta dodałam jagody i zamieszałam delikatnie łyżką. Formę na muffinki wyłożyłam papilotkami i nałozyłam ciasto do 2/3 wysokości. Muffinki piekłam 25 minut w nagrzanym piekarniku ( góra/dół) w 170 stopniach. Smacznego :) Smacznego :) Poniżej jeszcze dla chętnych podaję moje przepisy z wykorzystaniem jagód kamczackich ( wystarczy kliknąć w linku i ukaże się przepis ) zapraszam : https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/rabarbar-jagoda-kamczacka-szybki.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/koktajl-z-jagody-kamczackiej-i-banana.html

Kuchnia z widokiem na ogród
Smaki wakacji.Jagodzianki. Bułeczki drożdżowe z jagodami. 230

jagód cukier Wykonanie: 1. Zrób zaczyn: połowę ciepłego mleka wymieszaj z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki 2. Do miski wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko. Wlej pozostałe mleko. 3. Dodaj zaczyn i olej. 4. Wyrób ciasto. Powinno być miękkie i plastyczne. 5. Zostaw je  w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (na 1h/1,5h) 6. Uderz w ciasto(...)kuleczki. Zostaw na kwadrans. w tym czasie: 8. Umyj jagody. Wyciągnij cukier. 9. Jeżeli lubisz - zrób kruszonkę. po 15 minutach: 10. Każdą kulę z ciasta rozpłaszcz dłonią. 11. Nałóż łyżeczkę jagód i szczyptę cukru. 12. Połącz brzegi ciasta ze sobą formując kulę (jak knedle) 13. Każdą umieść złączeniem w dół na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej

U Fiolki
Smaki wakacji.Jagodzianki. Bułeczki drożdżowe z jagodami. 204

jagód cukier Wykonanie: 1. Zrób zaczyn: połowę ciepłego mleka wymieszaj z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki 2. Do miski wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko. Wlej pozostałe mleko. 3. Dodaj zaczyn i olej. 4. Wyrób ciasto. Powinno być miękkie i plastyczne. 5. Zostaw je  w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (na 1h/1,5h) 6. Uderz w ciasto(...)kuleczki. Zostaw na kwadrans. w tym czasie: 8. Umyj jagody. Wyciągnij cukier. 9. Jeżeli lubisz - zrób kruszonkę. po 15 minutach: 10. Każdą kulę z ciasta rozpłaszcz dłonią. 11. Nałóż łyżeczkę jagód i szczyptę cukru. 12. Połącz brzegi ciasta ze sobą formując kulę (jak knedle) 13. Każdą umieść złączeniem w dół na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej

U Fiolki
Smaki wakacji.Jagodzianki. Bułeczki drożdżowe z jagodami. 216

jagód cukier Wykonanie: 1. Zrób zaczyn: połowę ciepłego mleka wymieszaj z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki 2. Do miski wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko. Wlej pozostałe mleko. 3. Dodaj zaczyn i olej. 4. Wyrób ciasto. Powinno być miękkie i plastyczne. 5. Zostaw je  w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (na 1h/1,5h) 6. Uderz w ciasto(...)kuleczki. Zostaw na kwadrans. w tym czasie: 8. Umyj jagody. Wyciągnij cukier. 9. Jeżeli lubisz - zrób kruszonkę. po 15 minutach: 10. Każdą kulę z ciasta rozpłaszcz dłonią. 11. Nałóż łyżeczkę jagód i szczyptę cukru. 12. Połącz brzegi ciasta ze sobą formując kulę (jak knedle) 13. Każdą umieść złączeniem w dół na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej

Fiolka w kuchni
Pierogi z jagodami jak u babci! 389

ciasto. Tj. mąki, letniej wody, żółtek i ewentualnie oleju rzepakowego. Tyle, cała filozofia robienia pierogów polega tylko i wyłącznie na tym aby ciasto nie było za twarde- czyli tępe ciężko Ci się zagniata, albo za miękkie- czyli za lepkie, łatwo się poddaje i ugniata. Do ciasta na pierogi zawsze dobrze jest dodać troszkę oleju rzepakowego, ona nada odpowiedniej elastyczności ciastu(...)szklanki jagód - 2 - 3 łyżki cukru pudru - 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej Jagody umyj pod bieżącą wodą, osusz dobrze. Wymieszaj delikatnie z cukrem i skrobią. Nadzienie jest gotowe. Ciasto na pierogi podziel sobie na 2 lub 3 mniejsze części aby łatwiej Ci się pracowało. Wałkujemy ciasto na cienki blat, pamiętaj podsyp sobie mąką blat i obsyp wałek, to ułatwi

SMYKWKUCHNI
Jagodowe ciastko 451

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)jagody, mieszać do zagotowania,  powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą  warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia 2. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód,  przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę  Na górę ciasta wyłożyć

W królestwie smaków Beaty
Sernik dietetyczny, delikatny i pyszny 278

ograniczać słodkie, a uwielbiają słodkości. Jeśli ktoś nie musi uważać na kalorie to można do masy serowej dodać dwie łyżki cukru pudru Forma okrągła o średnicy 20 cm. Spód ciasta – zbożowe ciasteczka pokruszyć,dodać zmielone migdały, wlać do ciastek roztopione masło i sos klonowy. Dokładnie wymieszać, wyłożyć masę do formy w której spód wyłożony jest papierem do pieczenia. Masę(...)klonowy. Dokładnie wszystko wymieszać, musi powstać gładka masa. Wylać masę serową na podpieczony spód. Obsypać jagodami. Nagrzać piekarnik do 240 C i piec sernik w tej temperaturze przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 110 C i piec jeszcze 30-35 minut. Ciasto po naduszeniu musi mieć konsystencję gąbki i sprężynować. Zostawić w formie do całkowitego ostudzenia, następnie

Kuchnia Pokoleń
8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 453

jeżeli tyle samo dodajemy mascarpone), cukier waniliowy , zmiksowane blenderem truskawki oraz żelatyna , która nada odpowiedniej konsystencji. Aby ciasto smakowało jeszcze lepiej i prezentowało się okazalej, na jego wierzchniej części warto rozprowadzić galaretkę i  pokrojone truskawki . Jogurtowiec z jagodami Deser ten będzie kapitalnym wyborem dla tych, którzy przepadają za wypiekami, ale jednocześnie bardzo uważnie przeliczają zawarte w nich(...)żółtek, 2 opakowań budyniu śmietankowego i  połowy szklanki oleju . Następnie dodajemy pianę z białek i cukru ubitą na sztywno. Po upieczeniu i wystudzeniu, na powierzchni ciasta układamy jagody oraz galaretkę . Sernik na zimno z truskawkami To wyśmienite ciasto będzie doskonałym pomysłem na deser w ciepły, letni dzień. Wygląda efektownie, ma niezrównany smak, a dodatkowo nie jest czasochłonny. Głównym

Moja smaczna kuchnia
Jagodzianki z kruszonką 210

minut. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1,5 - 2 godziny. W tym czasie powinno ok. dwukrotnie powiększyć objętość. Jagody opłukać i dokładnie osuszyć. Wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto wybrać z misy i podzielić(...)równych części. Z każdej formować owalny placuszek o grubości ok. 1 cm, nakładać łyżkę jagód i dokładnie zlepiać brzegi ciasta. Opcjonalnie owoce można jeszcze posypać płaską łyżeczką cukru, żeby nadzienie było słodsze, ale musimy wtedy brać pod uwagę fakt, że jagody mogą zacząć puszczać sok. Układać (z zachowaniem kilku cm odstępu) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić

Świat Ciasta
Jagodzianki (zawijane) / Polish Blueberry Rolls 163

ciepłym miejscu, około 60-90 minut. Bułki z jagodami możecie przygotować ze wszystkimi rodzajami jagód - najlepsze będą świeże, ale jagodzianki z mrożonych jagód (rozmrożonych) i jagodzianki z jagodami ze słoika są równie smaczne. Należy jednak pamiętać o ich dokładnym odsączeniu. Jeśli nie macie dostępu do pysznych polskich jagód, może wykorzystać borówki amerykańskie. Jak zawijać maślane jagodzianki(...)masła, 1/2 szklanki ciepłego mleka (podgrzanego), 1/2 szklanki jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej; można zastąpić mlekiem) ok. 400 g jagód (najlepiej świeżych, ale smaczne są tez jagodzianki z jagodami mrożonymi, rozmrożonymi i odsączonymi lub z jagodami ze słoika), kilka łyżek mleka do posmarowania jagodzianek przed pieczeniem, opcjonalnie odrobina masła do posmarowania jagodzianek po upieczeniu kilka łyżeczek

Lekcje w kuchni
Babeczki z jagodami i kremem jagodowym 112

konieczne. Mieszamy szybko szpatułką lub drewnianą łyżką. Ma wyjść ciasto niespadające z łyżki. Jak za rzadkie dosypujemy mąkę. Do ciasta delikatnie dodajemy jagody i mieszamy. Blachę do babeczek wykładamy foremkami i nakładamy po łyżce ciasta. Łyżka ciasta da nam gwarancję, że wyrośnie ładna i zgrabna babeczka, a nie rozklapany na górze grzyb babeczkopodobny. Pieczemy 25 – 30 minut(...)mnie za kolor posłużył sok z jagód przetartych przez sitko. Krem dekorujemy owocami. Prawda, że szybko? Zamiast jagód możecie użyć dowolnych owoców. Jeśli nie macie blachy do babeczek ciasto, możecie upiec w keksówce. Nie pieczcie w samych papilotkach bo wam się rozjadą i będą wyjechać jak babeczka przejechana przez walec. Post Babeczki z jagodami i kremem jagodowym pojawił

ladykitchen
Kruche z jagodami i kruszonką 172

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko czyli Kruche z jagodami i kruszonką .                Więc można powiedzieć że sezon jagodowy rozpoczęty :) Ciasto wyszło pyszne , ledwo udało mi się ukroić z resztek kilka kawałków do zdjęcia(...)Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 15 minut . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.    Rozwałkować ciasto i przełożyć do blaszki . Na ciasto wyłożyć umyte jagody i posypać cukrem. Z podanych składników na kruszonkę zagnieść kruszonkę i pokruszyć na jagody . Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut , ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi z jagodami 211

. Podane ze śmietaną, są smakiem z mojego dzieciństwa. Do tego naładowane słodko-cierpkimi jagodami - żyć nie umierać! Lubicie pierogi z jagodami? Składniki  (na ok. 40 średnich pierogów) : * ciasto: - 3 szklanki mąki (przesianej) - 3/4-1 szklanka wrzątku - 1 jajko (rozmiar L) - 3/4 łyżeczki soli - 1 łyżka oleju * farsz: - jagody ok 250g - 2-3 łyżki(...)jajko i olej. Zagniatamy ciasto, powoli dolewamy wrzątek, uważając, żeby się nie poparzyć. Przykrywamy folią i odstawiamy na 30 minut. Jagody mieszamy z cukrem. Ciasto wałkujemy, minimalnie podsypując mąką, na grubość ok 2mm. Wycinamy krążki i nadziewamy jagodami, sklejamy pierogi. Gotowe pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia. Podajemy ze śmietaną

CookYourself
jagodowe ciasto jedną ręką robione 177

jego smak jest odwrotnie proporcjonalny do nakładu pracy. Pisząc prościej roboty mało a ciacho pyszne. składniki 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 jajka 350 g jagód ( mogą być mrożone) 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo cukier puder  sposób wykonania Do jednej misy dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, i mieszamy składniki ze sobą. Do drugiej(...)przez byle jak mieszamy ( w tym przypadku im gorzej, tym lepiej) i przekładamy do blaszanej formy ( u mnie tortownica o średnicy 30 cm  ),wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ciasta rozsypujemy jagody. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy  przez 50 minut.  Na koniec sprawdzamy drewnianym patyczkiem stopień wypieczenia ciasta w środku Wyłączamy piekarnik zostawiając

Miód i pieprz
ciasto jagodowe jedną ręką robione 210

jego smak jest odwrotnie proporcjonalny do nakładu pracy. Pisząc prościej roboty mało a ciacho pyszne. składniki 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 jajka 350 g jagód ( mogą być mrożone) 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo cukier puder  sposób wykonania Do jednej misy dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, i mieszamy składniki ze sobą. Do drugiej(...)przez byle jak mieszamy ( w tym przypadku im gorzej, tym lepiej) i przekładamy do blaszanej formy ( u mnie tortownica o średnicy 30 cm  ),wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ciasta rozsypujemy jagody. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy  przez 50 minut.  Na koniec sprawdzamy drewnianym patyczkiem stopień wypieczenia ciasta w środku Wyłączamy piekarnik zostawiając

Miód i pieprz