inspiracja Składniki: masa pomarańczowa 1 duży sok Kubuś (marchew,jabłko,brzoskwinia) 200 g masła 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru masa śmietankowa 350 ml śmietany 30
magiczna kuchnia Kasipieczenia 6 jajek1 kostka margaryny2 łyżki kakao2 łyżki mleka aromat śmietankowy + dowolne owoce (u mnie jabłka)Galaretka:2 galaretki wiśniowe750 ml wodyKrem:2 budynie śmietankowe750 ml mleka4 łyżki cukru1 kostka masła / margarynyWierzch:tarta czekolada lub polewa - wedle uznaniaSposób przygotowania:1. Robimy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch, dodajemy stopniowo po 1 żółtku, następnie dodajemy przesianą mąkę
Kuchnia domowa AniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przedstawiam Wam bardzo smaczną roladę z jabłkami. Jest szybka i prosta w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo
Marta GotujePrzepis na taki pyszny sernik, z dodatkiem jabłek znalazłam tutaj ..Taki sernik jest naprawdę pyszny..polecam..U mnie co prawda sernik był pieczony w
Moje domowe kucharzenieCiasto bardzo proste do przygotowania i w smaku bardzo dobre. Można zrobić masę kubusiową z ulubionego smaku Kubusia, ja zrobiłam Kubusia o smaku banan, jabłko, brzoskwinia. Składniki: biszkopt: 3 jajka, 100 g cukru, 80 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. masa kubusiowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 700 ml Kubusia (banan,jabłko,brzoskwinia
Aga w kuchniSernikowy Jabłecznik, no cóż, mogę Ci powiedzieć mój drogi czytelniku, chyba tylko to, że uwielbiam sernik , ale to zapewne już wiesz, zaglądając tu czasami do mnie. Bardzo lubię również jabłka, więc siłą rzeczy, musiał oczywiście prędzej czy później powstać Sernikowy Jabłecznik. Szarlotka, czy też jabłecznik po raz pierwszy powstała w Anglii, a jej przepis możemy znaleźć(...)sztuki Kwaśna śmietana 200 ml Mąka ziemniaczana 2 łyżki Cukier 50 gram Wanilia 1 łyżeczka Jabłecznik Jabłka 7-9 sztuk obrabe i pokrojone Piwo Cydr Cukier 50-70 gram Możesz opcjonalnie dodać przyprawy korzenne Agar 25 gram Przygotowanie Spód Po pierwsze ciasta i wszystkie pestki, włóż do blendera i zmiksuj. Po drugie dodaj płynne masło, wymieszaj i wyłóż równomiernie
RafalCookCiasto nietypowe, ale niektórym bardzo smakowało! W środku miękkie, wilgotne, z wierzchu przypieczone. I bez grama mąki! Składniki: 400 g maku 2 szklanki mleka 400 g cukru pudru 8 łyżek kaszy manny (dałam błyskawiczną) 8 łyżek migdałów w płatkach, z grubsza pokruszonych 6 jajek 200 g masła 5 średnich jabłek startych na tarce o grubych oczkach 3 łyżeczki proszku(...)żółtkami na gładką, białą masę. Dodawać po kolei olejek waniliowy, proszek do pieczenia, kaszę mannę, migdały, jabłka, mak. Na samym końcu delikatnie wmieszać do wszystkiego pianę ubitą z białek. Przelać do blachy wyłożonej papierem bądź natartej masłem i wysypanej kaszą manną. Ciasta wychodzi sporo - ja wylałam nim blachę 28x18 cm i keksówki 24x10 cm. Piec około 60 minut
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!firmą Polskie Młyny , producentem Mąki Szymanowskiej. Dzisiaj zapraszam na przepis na delikatne, wilgotne ciasto z owocami sezonowymi. Takie ciasta to wspomnienie wakacji, lata, wizyt u babci i rodzinnego domu. Na wierzch dodajecie ulubione owoce lub takie, jakie właśnie macie pod ręką. Świetne tutaj będą i zwykłe jabłka i truskawki, wiśnie i czereśnie. Ja postawiłam na porzeczki z przydomowego krzaczka(...)borówkę amerykańską. Wierzch możecie posypać cukrem pudrem lub tak jak ja, potraktować lukrem na bazie soku z cytryny. Mój mąż, który nie przepada za lukrem na ciastach stwierdził, że tutaj idealnie kwaskowa porzeczka została przełamana słodyczą lukru. Dzięki dodatkowi maślanki, ciasto jest wilgotne i nie wysycha nawet przez kilka dni. Oczywiście, jeśli tyle dni zdołacie się
Mieszam w Garnkumnie najdzie, to rzucam się na robienie ciasta francuskiego, wałkuję kilogramy masła, wałkuję i wałkuję, zaczynam płakać, mówić brzydkiem słowem i gratulować sobie pomysłowości. Klnę i robię, ciasto nie wychodzi, klnę jeszcze bardziej. Właśnie takie sytuacje powodują, że dobrze mieć w lodówce lub spiżarce gotowce. To bzdura, że jak użyjecie gotowego ciasta francuskiego, to w kuchni objawi się kostka masła(...)kolacją na ciepło. Dziś skupimy się na cieście filo. Czasem nachodzi ochota na słodkie, ale robić się nie chce, masy są skomplikowane, robienie ciasta produkuje syf, sprzątać trzeba i na co to komu. No więc kupujecie ciasto filo i robimy. Ciasto filo z owocami, orzechami i powidłami śliwkowymi: 1 opakowanie ciasta filo powidła śliwkowe do posmarowania 200 g rozpuszczonego
ladykitchenłyżeczką cynamonu. Na jabłka wykładamy drugą część sypkich składników, .Na nie drugą część jabłek i cynamon.Na jabłka trzecią część sypkich składników . Na wierzchu ścieramy na tartce albo obieraczką do warzyw masło . Musi znaleźć się na całej powierzchni ciasta ,bo w trakcie pieczenia zespoli ciasto w jedną całość . Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach
Ladylaura.Tegoroczne święta Wielkiej Nocy były trochę odmienne i spędzone w dużo mniejszym gronie, ale mimo wszystko tradycję trzeba było zachować. Ponieważ za każdym razem staram się przygotowywać tradycyjne, popularne ciasta w nieco inny sposób, to tym razem postanowiłam zrobić sernik łaciaty. Zdecydowałam się na taki sernik ponieważ miałam ogromną ochotę na coś czekoladowego. Chodziło mi po głowie żeby nawet zrobić(...)wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/sernik-z-mascarpone.html), sernik z mlekiem w proszku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/sernik-z-mlekiem-w-proszku.html), sernik z jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link
Waniliowe Improwizacjełyżką cedzakową do pojemnika lub na talerz. Uzupełniajcie olej w blaszce co jakiś czas. Najsmaczniejsze są odsmażane – kiedy ciasto lekko się zrumieni, skarmelizuje i zrobi chrupiące. Podane z przesmażoną cebulką, skwarkami ze słoniny lub boczku, z surówką z selera z jabłkiem lub z pomidorami ze szczypiorem – te proste, ale w żaden sposób nie prostackie pierogi, to niecodzienne danie. Pyszne(...)śliwek kalifornijskich 2 małe ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka imbiru 7 zmielonych na pył goździków czarny pieprz sól 3 łyżki oleju CIASTO PIEROGOWE Z JAJKIEM 400g mąki typ 500, poznańskiej 1 jajko rozmiaru M 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek gorąca woda – niepełna szklanka
Karo in the KitchenDziś klasycznie. Zupełnie zwyczajne ciasto na maślance i sodzie oczyszczonej, takie jakie robiła moja babcia. Trochę nieplanowane, ale takie potrawy zawsze wchodzą najlepiej. Czemu z borówkami? Bo w pourlopowym szale zakupowym naładowałam znowu pół koszyka „niepotrzebnych” owoców i warzyw. Normalnie mam wszystko ładnie poplanowane, lista zakupów nudnie zapięta na ostatni guzik. Tym razem guzik z tego wyszło(...)Dodajemy do tego sypkie składniki, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Osuszone borówki dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polewamy miodem i jogurtem naturalnym. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy
KardamonovyDziś klasycznie. Zupełnie zwyczajne ciasto na maślance i sodzie oczyszczonej, takie jakie robiła moja babcia. Trochę nieplanowane, ale takie potrawy zawsze wchodzą najlepiej. Czemu z borówkami? Bo w pourlopowym szale zakupowym naładowałam znowu pół koszyka „niepotrzebnych” owoców i warzyw. Normalnie mam wszystko ładnie poplanowane, lista zakupów nudnie zapięta na ostatni guzik. Tym razem guzik z tego wyszło(...)Dodajemy do tego sypkie składniki, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Osuszone borówki dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem polewamy miodem i jogurtem naturalnym. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy
Kardamonovy