Na zaczyn: 2 łyżka aktywnego zakwasu z mąki żytniej razowej 300 g mąki chlebowej typ 750 400 g ciepłej wody 200 g startego jabłka ze skórką Wszystkie składniki mieszamy i pozostawiamy przykryte na 12 godz. w ciepłym miejscu. Ciasto właściwe: cały zaczyn 250 g startej marchewki 800 g mąki chlebowej typ 750 2 łyżeczka miodu,można ominąć 20 g soli 250 g ciepłej wody drożdże suszone rozpuszczone w wodzie-1 łyżeczka 2 gaście ziaren słonecznika Przygotowanie: Składniki ciasta właściwego łączymy i wyrabi... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula