ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:533/956)

Bezcukrowy piernik z jabłkiem i bananami 90

Przepis oczywiście bardzo prosty więc nic tylko zachęcam Was do wypieków Oto przepyszny bezcukrowy piernik z jabłkiem i bananami. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni smakiem Bezcukrowy piernik z jabłkiem i bananami – składniki (12 porcji, tradycyjna keksówka): 2 bardzo dojrzałe banany, 1 duże jabłko, 2 łyżki przyprawy do piernika bez dodatku cukru (np. z firmy Kotanyi), 2 łyżki naturalnego kakao, 80ml(...)drugiej misce blendujemy ze sobą na gładką masę banany, olej, jajka i mleko. Następnie dodajemy do mokrej masy kawałki jabłka i mieszamy. Na koniec dorzucamy również suche składniki i ponownie mieszamy łyżką do połączenia się. Tak przygotowane ciasto przelewamy do keksówki i pieczemy przez około 45 minut. Tak wygląda pierniczek wyjęty prosto z piekarnika Przygotowanie polewy Wystarczy umieścić kawałki

Natka Pietruszki
Ciasto zielone jabłuszko w czterech smakach 204

Ciasto jest przeznaczone na dużą blaszkę 33 na 25, ja upiekłam ciasto z połowy. tutaj podaje składniki na dużą blaszkę. warstwa serowa 12 jajek 1,1/2 szklanki cukru kryształu 1 kg sera białego zmielonego 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego . przygotowanie masy serowej Białka ubijamy na sztywno z 1/2 szklanki cukru. Twaróg mielimy. Dodajemy do twarogu cukier, budyń(...)wlewamy adwokat .Masę dajemy na sernik . Masa jabłkowa przygotowanie 3 opakowania galaretek kiwi, 1 kg jabłek może być więcej bo się przesmażą. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce i przesmażyć 1 łyżką wody .A na samym końcu wsypujemy galaretki i mieszamy z jabłkami .jak przestygną wyłożyć na masę adwokatową i wyłożyć . Teraz ostatnia masa śmietankowa

Moje Wyroby
Szarlotka bezglutenowa 125

Szarlotka w wersji fit. Jej większą część stanowi mieszanka jabłek i różnego rodzaju ulubionych bakalii. U mnie są to: migdały, orzechy, pestki słonecznika oraz płatki migdałowe. Warstwa ciasta jest nie za gruba i zrobiona ze zdrowych rodzajów mąk: gryczanej, jaglanej i orkiszowej, a smaku całości dodaje oczywiście cynamon, którego nie mogło zabraknąć w połączeniu z jabłkami. Przepis podpatrzony

Milion Smaków
Szarlotka Zosi 200

zagnieść na koniec mokrymi rękoma, podzielić na 2 równe części Blaszkę wysmarować i przełożyć do niej rozwałkowany jeden blat ciasta, zapiec go na rumiano w temp. 180 stopni C.( obserwować , by nie przypalić) W tym czasie przygotować jabłka,  obrać, drobno pokroić i z cynamonem i jeśli lubimy, z goździkami. Cukru dodać na swój smak. Prużyć często mieszając(...)masa stanie się szklista i jednorodna Gdy ciasto już się zarumieniło, ostrożnie wyjąć blaszkę i wyłożyć na ciasto ciepłą jeszcze masę jabłkową- rozsmarować Drugą część pozostawionego ciasta rozwałkować Wierzch przykryć drugim rozwałkowanym płatem ciasta Teraz najlepiej wyłączyć w piekarniki dół pieczenia , a załączyć tylko górę Gdy wierzch będzie rumiany , ciasto tez będzie upieczone- cały cykl pieczenia trwa około

Proste Potrawy
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 100

Ciasto drożdżowe z rabarbarem najlepsze ciasto z owocami. Ciasto drożdżowe z rabarbarem jest proste do zrobienia i jeszcze łatwiejsze do zjedzenia. Jeśli nie masz miksera skorzystaj z przepisu na ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane . To fantastyczne połączenie puszystego i wilgotnego ciasta drożdżowego z kwaskowym rabarbarem pasuje na każdą okazję. I bez okazji też. Przepis na placek drożdżowy z rabarbarem(...)kruszonką jest idealny dla początkujących kucharzy, ciasto zawsze się udaje i nie wymaga zbyt wiele pracy. Nie lubisz rabarbaru? - dodaj truskawki, przekrojone na pół morele albo skarmelizowane jabłka.Też będzie pysznie. ps. żeby uprzedzić pytania - takie szklaneczki jak na zdjęciach można kupić za kilka złotych tutaj https://www.tureckisklep.pl/czajniki-i-zestawy-do-parzenia-herbaty-po-turecku/617-tulipanek-szklanka-do-tureckiej-herbaty-1szt.html Proste ciasto drożdżowe z rabarbarem. Ciasto drożdżowe z rabarbarem proporcje

Cztery Fajery
Zawijane bułki drożdżowe z konfiturą i orzechową kruszonką 122

orzechową kruszonką. Delikatne, miękkie, ładnie wyrośnięte. Idealne do kawy. Możecie zamiast powideł śliwkowych użyć tu innego dżemu albo przesmażonych jabłek z cynamonem. W środku po przekrojeniu wyglądają jak zebra. Zawijane bułki drożdżowe z konfiturą i orzechową kruszonką Składniki: CIASTO: 4 szklanki mąki 6 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka 50 g drożdży ¾ kostki masła 100 g gęstej śmietany ¾ szklanki

Smaczny zeszyt
Szarlotkowa tarta 128

Propozycja może mało Świąteczna, ale bardzo pyszna :) Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto kruche połączyć siekając nożem, potem zagnieść mokrymi rękoma formując kulę, przełożyć do lodówki na ok.30-60 min. Na nadzienie jabłkowe: 1 i 1/2 kg twardych, kwaskowych jabłek sok z 1 cytryny 1/3 szklanki cukru 20 g masła 2 łyżki wody 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: Wycisnąć(...)barwy Do takiego cukru wsypać pokrojone jabłka, smażyć mieszając do momentu aż część jabłek się rozpadnie- część jabłek powinna pozostać w całości Skrobię rozpuścić w kilku łyżkach wody, dodać do jabłek, wymieszać, zdjąć z ognia, wystudzić Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem, a jeszcze lepiej wyłożyć papierem Schłodzone ciasto po wyjęciu z lodówki podzielić

Proste Potrawy
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i owocami 188

nadziewaniu. Stąd dobrze zaplanować sobie z góry sposób jej udekorowania – żeby zakryć efekt takich wypadków. Poza tym rolada to ciasto tanie i sezonowe – w lecie świetnie się sprawdzi z bitą śmietaną i owocami, a w zimie – z prażonymi jabłkami. ROLADA BISZKOPTOWA Biszkopt szykujemy według wytycznych z tego przepisu . Prostokątną blachę (u mnie to duża blacha 25/40cm) wykładamy dokładnie papierem(...)pieczenia, tak żeby łatwo ciasto wyjąć. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C. Jajka najwygodniej ubijać mikserem planetarnym z trzepaczką lub mikserem ręcznym z odpowiednimi końcówkami. Do pełnej puszystości, rozpuszczenia cukru i napowietrzenia, w zależności od ilości jajek i masy cukru powinno Wam to zająć od 8 do nawet 15 minut.   UWAGA! Do biszkoptu zawsze używamy jajek w temperaturze pokojowej! Jeśli

Karo in the Kitchen
Ciasto ogórkowe 194

mało słodkie, chociaż i tak zwiększyłam ilość cukru , wykorzystałam cukier biały i resztki cukru kokosowego.Pomysł na takie ciasto znalazłam  tutaj , ja dodatkowo od siebie dodałam na wierzch pokrojone morele. 200 g ogórków 200 g mąki 1 jabłko 2 łyżki oleju 2 jajka skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 30 g cukru waniliowego 70 g cukru brązowego(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Ogórki i jabłko obrać, zmiksować na puree. Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, następnie suche dodać do mokrych składników i delikatnie wymieszać łyżką. Przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, ułożyć pokrojone morele i piec 40-45 minut, aż ciasto będzie

Moje domowe kucharzenie
Norweskie ciasto z jabłkami 146

cukru -8,5 dkg miękkiego masła -300 ml jogurtu naturalnego -2 jajka -szczypta sody oczyszczonej -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -2-3 jabłka -cynamon -cukier do posypania jabłek Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Posypujemy cukrem i cynamonem. Masło ucieramy z cukrem. Do jogurtu dodajemy sodę, mieszamy i czekamy, aż się spieni. Jogurt dodajemy(...)mieszamy. Przekładamy do blaszki ( 24 x 24 cm ) lub  okrągłej formy ( 24 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy jabłka. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego ! A to jest nasz wzorzec, czyli ciasto Karinki. Za przepis dziękujemy

Maminek kulinarny
Puszyste racuszki z twarogiem i jabłkami 268

ciasto. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej porcje ciasta. Racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Polecam również inne przepisy na placki i racuchy znajdujące się na blogu: Racuchy Z Piekarnia Racuszki Z Gruszką Syrniki – Rosyjskie Placuszki Z Twarogu Fit Placuszki Bananowe Z Twarogiem (218 Kcal) Szybkie Placuszki Twarogowe Placuszki Z Jabłkami

e-PrzepisyKulinarne
Racuchy z pieczarkami 155

prostu wymieszaj wszystko w jednej misce i usmaż na patelni! Przepis na racuchy pieczarkowe jest bardzo podobny do naszych słodkich racuchów drożdżowych z jabłkami , tylko zrobionych z solą zamiast cukru. Podstawą racuszków jest drożdżowe ciasto oraz podsmażone wraz z cebulą pieczarki. Smaki uzupełnia żółty ser oraz klasyczne przyprawy. Jeśli nigdy wcześniej nie szykowałeś racuszków w wersji wytrawnej, możesz uważać

Kuchnia Na Wypasie
Muffiny gryczane z kremem śmietanowym 79

proszek do pieczenia. 2. W drugiej miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem i olejem. 3. Mokre składniki przelej do suchych i wymieszaj. 4. Obrane jabłko pokrój w kostkę, a banana w półplastry i dodaj do ciasta, po czym ponownie wymieszaj. 5. Ciasto przelej do foremek na muffinki i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 25-30 minut

Z notatnika dietetyka
Racuchy babcine, najlepsze, na maślance z jabłkami 154

łyżki cukru kokosowego lub innego 2-3 duże jabłka racuchy z jabłkami na maślance  Maślankę mieszam z jajkami, dodaję mąkę ( polecam przesiać) sodę, sól, cynamon lub wanilię ( wg. smaku) i cukier, całość mieszam  dokładnie. Jabłka obieram, kroję na mniejsze kawałki, można w kostkę, dodaję do ciasta, smażę od razu średniej wielkości placki. Trzeba zrobić

Takie tam pichcenie
Placki na maślance 105

pyszne, które przygotujesz w kilka chwil, przez cały rok. Są puszyste, delikatne, najlepiej smakują gorące z dodatkiem cukru pudru, miodu lub konfitur owocowych. Do ciasta na placki możesz dodać posiekane owoce, np. śliwki, morele czy jabłka. Polecam przepis Maślankowe placuszki SKŁADNIKI: 40 g masła roztopionego, wystudzonego 2 jajka łyżka soku pomarańczowego lub soku wyciśniętego z cytryny/pomarańczy szklanka maślanki

Zasmakuj Kuchni
Bananowo-jabłkowe muffiny owsiane FIT 108

babeczki warzywne z tofu . Składniki (12 muffinek): 3 szklanki (720 ml) płatków owsianych górskich bezglutenowych (mogą być glutenowe, jeśli tolerujecie gluten) 2-3 bardzo dojrzałe banany 1 duże słodkie jabłko 2 łyżki (10 ml) nasion chia 2 łyżeczki (10 ml) proszku do pieczenia 1 łyżeczka (5 ml) cynamonu mielonego 1 1/2 szklanki (360 ml) mleka roślinnego (np. sojowego) gorzka czekolada(...)Odstawiamy na bok nasze suche składniki. Obrane ze skórki banany rozgniatamy na talerzu widelce, a jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do suchych składników dodajemy zawartość miseczki z nasionami chia, banany i jabłko oraz szklankę mleka roślinnego. Całość mieszamy. Foremkę na muffinki napełniamy ciastem i posypujemy pokrojoną czekoladą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy

Lamarida.pl
Placki waniliowe z jabłkiem 114

tortowej szczypta soli 0,5 jabłka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Serek waniliowy przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko. Wsypałam szczyptę soli i mąkę tortową. Wszystko wymieszałam łyżką, aż składniki się dokładnie połączyły jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne. Jabłko starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam je do ciasta. Ciasto jeszcze raz wymieszałam łyżką

Waniliowe Improwizacje
Przepisy z dynią 122

Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Szakszuka z dynią Pasta z dyni i koziego sera Jajko sadzone z dynią Krem z dyni z jabłkiem Zupa krem z dyni Zupa dyniowa z pomidorami Dyniowe gnocchi Ciasto dyniowe z czekoladą Prażone pestki dyni Sernik dyniowy Placuszki z dyni Muffiny dyniowe z figami Artykuł Przepisy z dynią pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Placki z jabłkami 135

się składników. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi. Mieszamy łyżką do połączenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Dodajemy do przygotowanego ciasta. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki wykładamy porcje ciasta. Smażymy placuszki z obu stron na złoto, na średnio rozgrzanym oleju. Gotowe placuszki oprószamy

Smaki Na Talerzu
PLACKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE 248

sól, wbić całe jajko i wlać kefir. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. Opcjonalnie do smaku można dodać cynamon mielony. Na końcu dodać starte jabłka, wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Łyżką wykładać porcje ciasta na średnio nagrzaną patelnię. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Placki można posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Gofry z szynką parmeńską i jajkiem 122

placki z ziemniaków i marchewki –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki z dyni –  placki serowe z jabłkami Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 10 minut + 15 minut leżakowania ciasta Składniki: – 4-5 gofrów wytrawnych – 4-5 plasterków szynki parmeńskiej lub podobnej – 1-2 jaja ugotowane na miękko lub półtwardo – 1 awokado

nietylkopasta.pl
Budyń kasztanowy bez cukru – Blogmas 2018 #13 135

Dawno już nie jadłam budyniu solo, a najczęściej występował jako jeden ze składników ciasta (nawet całkiem niedawno przy okazji przepisu na biszkopt kokosowy z jabłkami ). Mąkę z kasztanów chciałam już dawno wykorzystać w ten sposób i w końcu mi się udało. Budyń kasztanowy bez cukru co prawda nie wyszedł mi tak gęsty, jak ten tradycyjny

Fitkot
Placki z jabłkami 161

jabłka masło klarowane lub olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: Mąkę miksujemy z jajkami, cukrem, mlekiem, proszkiem do pieczenia. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Masło lub olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy placki z obu stron na złoty kolor

Życie zaczyna się w kuchni
Placuszki pełnoziarniste z ricottą i jabłkiem 188

dużo. Masa powinna mieć konsystencję ciut gęstszą niż na naleśniki. 3. Na końcu dodajemy starte na tarce o grubych oczkach obrane jabłka. Mieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na patelnię, od razu formując placuszka. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przed podanie możemy posypać cukrem pudrem :-) Smacznego

kruche babeczki
Placki z jogurtem i żurawiną 136

smażenia Przygotowanie: W misce mieszam jogurt z żurawiną, dodaję przesiane suche składniki i jaja, mieszam dokładnie, odstawiam na bok. Przez ten czas obieram jabłka lub gruszki i kroję w cienkie talarki ćwiartki, dodaję do ciasta, mieszam delikatnie. Rozgrzewam olej i kładę łyżką porcje ciasta, formuje lekko kształt placka. Smażę kilka minut z obu stron na rumiano. Podaję

Zasmakuj Kuchni
RACUCHY Z JABŁKIEM 168

olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE: 1. Do miski wbijam jajka, ciepłe mleko , cukier, sól,proszek oraz mąkę. Łączę za pomocą miksera .  2. Jabłka obieram i trę na tarce o grubych oczkach , dodaję do ciasta. Łączę łyżką.  3. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy .  4. Za pomocą łyżki nabieram porcję ciasta. Smażę na rumiano z obu stron

Gotowanie Patki
CHLEB BEZGLUTENOWY (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU I MĄKI) 215

żółtawy kolor (podoba się dzieciom!), fajną konsystencję (nie kruszy się, jest zwarty i puszysty). W prawdziwym chlebie powinien być wyczuwalny lekki słód i to się tu zadziało za sprawą jabłka.  Myślę, że można swobodnie zmieniać proporcje kaszy jaglanej i komosy ryżowej. Radzę jednak nie modyfikować ilości amarantusa. Obawiam się, że gdyby dominował, chlebek stałby się gorzkawy i ucierpiałaby(...)małe jabłko lub 1/2 dużego, ewentualnie: 1/3 łyżeczki soli. Wykonanie: Kaszę, komosę oraz amarantus moczymy w wodzie przez całą noc. Rano wylewamy wodę i dokładnie przepłukujemy ziarna. Nie zalewamy ponownie wodą! Wieczorem ponownie przepłukujemy.  Następnego ranka umieszczamy kaszę, komosę ryżową, amarantus i starte jabłko w kielichu blendera. Dokładnie blendujemy (ewentualnie solimy), a następnie powstałe ciasto umieszczamy w wyłożonej papierem

Jeść, by żyć w zdrowiu
Babeczki jabłkowe z migdałami i cynamonem 129

miski dajemy suche składniki, mieszamy. Do drugiej miski dajemy mokre składniki, mieszamy. 3. Do składników mokrych dajemy suche, mieszamy, dodajemy migdały i starte jabłka (jak są bardzo soczyste to możemy odcisnąć sok), mieszamy. Jeśli ciasto byłoby za rzadkie dodajemy trochę mąki. 4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do papilotek nakładamy ciasto tak do wysokości 3/4. Pieczemy około 20 minut

kruche babeczki
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 167

nietylkopasta.pl/ Sernik piernikowy z suszonymi śliwkami https://www.poezja-smaku.pl/ Piernikowe ciasto z mandarynkami https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/ Piernikowe kulki z daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński

Kuchnia Bazylii
Sernikowe placuszki z jabłkami 205

ubijamy z cukrem przy pomocy miksera na puszystą masę. Stopniowo dodajemy twaróg i mąkę pszenną- cały czas miksując. Dodajemy żurawinę, dokładnie mieszamy łyżką. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy po dwie łyżki masy, formujemy owalne placuszki. Smażymy je z każdej strony na złocisty kolor. Sernikowe placki podajemy

Pobite gary Barbary
Drożdżowy jeżyk z owocami 160

szklanki mąki,  3/4 szklanki cukru,  2 jajka i pół kostki masła (rozpuszczonej) . Całość wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Podsyp mąką i zagnieć ciasto. Włóż do formy, na wierzchu ułóż pokrojone kawałeczki owoców: gruszka jabłko 2 śliwki Posyp cukrem. Wstaw do piekarnika na czas ok 40 minut i w temperaturze 200 stopni, po 25 minutach pieczenia, przykryj papierem

Kurnikowo
Ciasto ze śliwkami z pyszną chrupiącą kruszonką 222

poszły w ruch śliwki, a niedługo pójdą jabłkach. Trzeba wykorzystać dobro jesiennych owoców i umieścić je w pysznych ciastach. Ciasto wilgotne i dość ciężkie, pięknie rośnie więc nie przejmujemy się, że ciasta jest troszkę mało;) Najbardziej smakuje mi tutaj kruszonka, która jest Mega pyszna z aromatem cynamonu. Najlepsza jaką do tej pory robiłam w tym połączeniu. Zapraszam

Kubki smaku
Puszyste racuchy z jabłkiem 353

cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Nadal miksując dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Miksować do połączenia się składników. Jabłka obrać, wykroić twarde części i pokroić w kostkę. Dodać o ciasta i łyżką wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i formować placuszki. Temperaturę w jakiej smaży się racuchy należy wyczuć, ale nie może

W kuchni u Moniki
Babeczki kakaowe z jabłkami 131

ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy olej, śmietanę i krótko miksujemy. Suche składniki łączymy z ubitą masą, mieszamy do połączenia składników. Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy na końcu do ciasta i mieszamy łyżką. Ciastem napełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu dekorujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, SEREM LUB KREMEM CZEKOLADOWYM 187

masło pokrojone w kawałki. Całość zarobić i rozdzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części ( trójkącików). Jabłka podzielić na ósemki (jeśli wybieramy to nadzienie ) i zawijać w ciasto formując rogaliki. Piec ok. 25 minut aż się zrumienią (lepiej nie przeciągać z pieczeniem, żeby nie były wtedy suche). Rogaliki polać lukrem lub posypać

Calzonella.com
Zielony koktajl z siemieniem, awokado, jabłkiem, bananem i pomarańczą 143

Sposób przygotowania Owoce obieramy, wszystko wrzucamy do blendera i ucieramy na gładką masę. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/zielony-koktajl-awokado-jablkiem-bananem/ MieszamWGarnku Artykuł Zielony koktajl z siemieniem, awokado, jabłkiem, bananem i pomarańczą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Muffiny z suszonymi jabłkami nadziewane twarożkiem (z nutą karmelowo-waniliową) 207

mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu wmieszać suszone jabłka.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić po 1 łyżce ciasta, 1 łyżeczce twarożku i ponownie uzupełnić ciastem (całość nie może przekraczać 3/4 wysokości papilotek, bo muffinki sporo podrosną) . Ciastka posypać zmielonym cukrem karmelowo

Di gotuje
Rustykalna tarta z gruszkami 161

Moja słodka propozycja dla Was na dziś to rustykalna tarta z gruszkami. Ciasto jest bardzo delikatne i kruche. Taką tartę możecie zrobić z jabłkami lub innymi owocami, ale z gruszkami jest pyszna. Najlepsza jeszcze ciepła ale jak wystygnie też jest dobra. Do takiej tarty świetnie pasuje wino Monte Santi . Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szarlotka z orzechami i bezą 187

przepadam za szarlotkami, jeżeli już ktoś zrobi kawałek zjem nie więcej. Ta szarlotka to istna Bomba! Idealne ciasto kruche którego nie trzeba długo zagniatać, ponieważ proporcje są perfekcyjne, jabłka z kawałkami chrupiących orzechów i cynamon = połączenie idealne do tego chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku beza uwieńczona kroplami rosy! Istna poezja! Piekłam w tortownicy o średnicy

Pychotkaaa
Placuszki z jabłkiem na maślance 149

jajko olej do smażenia Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać maślankę i dokładnie wymieszać na gładką masę. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju na rumiano z dwóch stron. Podawać z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą.  Smacznego

talerz przyjemności
JESIENNE CIASTO JOGURTOWO-CYNAMONOWE Z JABŁKAMI 240

taki klops - znów gdzieś przepadłam. Teraz już nie robię szumnych deklaracji, ale postaram się poprawić swoją frekwencję :) Jesień to czas, kiedy są najlepsze jabłka. Dlatego dzisiejszy wpis poświęcony będzie tym pysznym owocom pod postacią ciasta ze sporą ilością cynamonu. SKŁADNIKI 1 mały jogurt naturalny ½ szklanki

Zofiana
pieczony omlet ze smażonymi jabłkami 191

tylko zrumienić). Żaroodporne naczynie (może to być pokrywa od brytfanki), smarujemy grubo masłem. Do masy z mąki, jaj i mleka dodajemy przesmażone cząstki jabłek, całość ponownie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej formy. Naczynie z ciastem wstawiamy na 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni .  Po upieczeniu omlet od razu kroimy i podajemy z dodatkiem ulubionej konfitury

Miód i pieprz
Jabłecznik na biszkopcie z budyniem i kokosem. 199

formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C na złoto około 15 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy. MASA JABŁKOWO-BUDYNIOWA: 600 g jabłek 1 litr wody 2 budynie śmietankowe z cukrem      Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w mniejsze kawałki, zalewamy wodą

Rozpustne gotowanie
Racuchy drożdżowe 204

zsiadłe mleko. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę, tak by nie było grudek. Odstawić do wyrośnięcia na około 20 - 30 minut. Brzoskwinie lub jabłka umyć, wyjąć pestki, pokroić w małe kawałeczki, dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Racuchy smażyć na umiarkowanie rozgrzanej patelni, z obu stron na złoty kolor. Nie chłoną zbyt dużo tłuszczu. Po usmażeniu obsypać cukrem pudrem

Kuchcik gotuje
Racuchy z jabłkami pod cukrem pudrem i czekoladą 150

misce. Dodajemy do nich zsiadłe mleko, mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy. Ma być konsystencja gęstej śmietany. Odstawiamy na pół godziny. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi otworami. Dodajemy do ciasta i mieszamy żeby się połączyło. Wykładamy masę na gorący tłuszcz formując placki i smażymy z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem

Marder&Marder Manufacture
Puszyste racuchy z gruszką i jabłkiem z musem czekoladowym. 173

kubka mleka -2 jajka -2 i 1/3 kubka mąki TYP550 -szczypta soli -płaska łyżeczka sody oczyszczonej -starta gruszka -łyżka cukru pudru -cukier waniliowy -starte jabłko -płaska łyżeczka cynamonu -olej rzepakowy do smażenia Wszystkie składniki na ciasto łączymy w jedną masę do konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy starte owoce i mieszamy. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Mus czekoladowy. -dwie duże łyżki

BaRepas
Lajtowe babeczki owsiano - jabłkowe 179

proszku do pieczenia 1 jabłko solidna szczypta cynamonu garść drobnych rodzynek Przygotowanie: Składniki suche (mąka, płatki, cukry, proszek do pieczenia, cynamon) mieszamy w jednej misce. W drugiej mieszamy składniki mokre (jajko, miód, rozpuszczone masło, śmietanę, konfiturę, namoczone rodzynki i posiekane w dość grubą kostkę jabłko). Następnie zawartość obu misek łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto. Odstawiamy na 15 minut

Kuchnia po mojemu
Domowy mus jabłkowy w słoikach na zimę. Domowe przetwory. 183

Domowy mus jabłkowy doskonały do szarlotki i innych ciast, wszelkich deserów i tym podobnych smakowitych dań. W sezonie kiedy jabłka są najsmaczniejsze przygotowuję go dość sporo, zaprawiony w słoikach przetrwa całą zimę, a nawet dwie :) Polecam :) Składniki ( na 2 słoje 0.9 litra ) - jabłka 2-2.5 kg - cukier waniliowy - cukier Wykonanie Obrane ze skórki i wydrążone z pestek jabłka

Kuchnia z widokiem na ogród
Szarlotka jabłkowo-gruszkowa z żurawiną na jaglanym cieście 368

kilka dużych porcji. Żarłoczek uwielbia szarlotkę a ponieważ lubię sprawiać mu przyjemność, także kulinarną, to upiekłam kolejną wersję tego ciasta. Tym razem do ciasta wykorzystałam tylko mąkę jaglaną i wyszło niezwykle kruche. Farsz z jabłek, gruszek i żurawiny dopełnił smakowitej całości. Wyszło cudownie. A może upieczecie jabłecznik z budyniem ? Taka wersja szarlotki też bardzo smakowała mojemu Żarłoczkowi. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
NA JAGODY 166

jajko szczypta soli 1 filiżanka mąki pszennej  1 filiżanka jogurtu 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej do smażenia: olej roślinny owoce jagodowe lub jabłka pokrojone na małe kawałki (mrożonych nie rozmrażamy przed dodaniem do ciasta) Wszystkie składniki połączyć w miseczce - mąkę należy wsypywać stopniowo, cały czas mieszając, by nie porobiły się grudki. Odstawić na 10-15 minut. Smażyć placuszki

KUCHARNIA
Murzynek z jabłkami 236

jajku. Do ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i sodą, dodać także olej i wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę i wymieszać razem z ciastem. Tortownicę wysmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 175 stopni

Na słodko lub wytrawnie
Crumble porzeczkowo-jabłkowe 138

kwaśnego i słodkiego smaku, no i oczywiście ciepła ciasta i chłodu lodów. Koniecznie wypróbujcie!"Składniki na 9 sztuk:5 jabłekSzklanka porzeczek ( świeżych/mrożonych)łyżka cukru brązowegołyżeczka cynamonu1/3 szklanki cukru białego Na kruszonkę:50 g masła3 łyżki maki kukurydzianej3 łyżki płatków owsianych3 łyżki mąki pszennej3 łyżki cukru brązowego Sposób przygotowania:Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy środki. Kroimy

Słodkie Przyjemności
BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI 228

Bezglutenowe!Niesamowicie delikatne , puszyste i lekkie!Smażone bez tłuszczu …. z dodatkiem jabłek i płatków owsianych są fantastycznym pomysłem na zdrowe i lekkie śniadanie.Wspomagają

Ostra na Słodko
Nocny drożdżowiec 345

przekładamy na dużą blachę (ja mam 36 cm na 25 cm) wysmarowaną margaryną i posypaną delikatnie bułką tartą, do zimnego piekarnika. Teraz na ciasto układamy owoce jakie lubimy, mogą to być porzeczki, śliwki czy jabłka, a ja czasem robię bez owoców; na wierzch kładę tylko samą kruszonkę.Piec w 180 stopniach ok 50 minut (grzałka ustawiona na górę

upichcic
Racuchy z jabłkami 273

lekko podgrzanego mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut. Następnie dodajemy jajka i resztę mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w plasterki i dokładamy do ciasta. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, nakładamy porcje ciasta

Oryginalny smak
Gryczany torcik gofrowy z owocami 243

kiwi Łowicz 1 kiwi Przygotowanie: GOFRY: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać mleko, jajka, olej, cukier i dobrze wymieszać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Dodać do ciasta. Gofry smażyć w rozgrzanej gofrownicy aż będą rumiane. Przed smażeniem pierwszego gofra posmarować gofrownicę olejem. NADZIENIE: Mango obrać i pokroić w plastry, odłożyć kilka

Ze smakiem i z pasją
Krótka wielkanocna przypominajka 195

czekoladą i truskawkamiSernik czarno-biały Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem truskawkowym Ciasto buraczkowe Sernik dyniowy Tarta Rafaello     Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

Kulinarne przygody Gatity