Przepis na : śniadanie
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to placuszki, które muszą gościć u nas w kuchni w okresie jesienno-zimowym, są puszyste wypełnione całe startymi na tarce jabłkami. Obtaczamy je albo w cukrze trzcinowym, wtedy mają lekko karmelowy posmak, albo posypujemy cukrem pudrem. Idealnie sprawdzą się jako śniadanie, deser czy podwieczorek dla łasuchów. Przepis na racuchy drożdżowe smażone w głębokim oleju (bardzo duża porcja) - 500 g mąki - 2 duże (L) jajka lub 3 małe (M) - 1/2 paczki drożdży świeżych (50 g) - 6 jabłek ... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)