ciasta serowego. Ciasteczka najlepiej smakują pierwszego dnia, także na ciepło. Później nieco twardnieją, choć mojemu synkowi zupełnie to nie przeszkadzało i jadł je ze smakiem także na drugi dzień twierdząc, że są pyszne. składniki: 250 g sera białego półtłustego 250 g masła 2 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2-3 duże jabłka cukier puder(...)Twaróg przekładam do miski i rozdrabniam widelcem. Dosypuję mąkę, cukier puder, dodaję masło i jajko i wyrabiam na gładkie, elastyczne ciasto. Wałkuję na placki o grubości ok. 2 mm i szklanką wycinam kółka. Na środku każdego układam kawałek obranego jabłka, składam i sklejam brzegi (tylko w rogach). Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 25-30 minut
babka w formieprzygotowaniu, smaczny jesienny placek. Uwielbiam takie ciasta z gorącą kawą lub kubkiem mleka. Ciasto podałam na kolekcji Scania PORCELANA BOGUCICE 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 g cukru 2 jajka 100 ml oleju 1 szklanka mleka 1 jabłko 1 szklanka suszonej żurawiny Skworcu (klik) 0,5 szklanki cukru pudru Olejek cytrynowy(...)jajka i olej. Suche produkty partiami dodajemy do mokrych, mieszamy trzepaczką. Jabłko obieramy, wycinamy gniazdo i kroimy w plasterki. Do masy dodajemy pokrojone jabłko oraz suszoną żurawinę. Mieszamy łyżką, przelewamy do foremki o wymiarach 12x23 cm. Ciasto pieczemy w temperaturze 190*C przez 30 minut. Po wystudzeniu lukrujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru, kilku kropel olejku cytrynowego i odrobiny wody
VioletoweKucharzenieCiasto właściwie o wielu nazwach. Piekłam podobne ciasto o nazwie Japoniec. Jednak różni się ono od wcześniejszego mojego wpisu i postanowiłam się z Wami podzielić przepisem. Ciasto jest bardzo smaczne. Moi domowi krytycy kulinarni byli zachwyceni a koleżanki w pracy mówiły, że za mało przyniosłam :) To właśnie zmotywowało mnie, żeby podzielić się tym przepisem z większym gronem :) Składniki: Na ciasto(...)Polewa: * 10 kg masła * 3 łyżki kakao * 5 łyżek cukru * 1 łyżeczka żelatyny Z podanych składników zagniotłam ciasto. Schłodziłam w lodówce przez 1 godzinkę i rozwałkowałam. Nakłułam widelcem i podpiekłam w 180 stopniach przez 20 minut w blaszce 21x24 cm. Podczas gdy ciasto się piekło zrobiłam masę. Wcześniej trzeba zaparzyć mak i przekręcić go przez maszynkę. Ja jednak kupiłam
Pieprzyć z Fantazjątacy rodzą się…he,he… Płonące naleśniki Składniki: na 4 porcje Ciasto na naleśniki 200 g mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 5 jajek 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 25 g roztopionego masła ½ l mleka 1 cytryna, otarta skórka masło lub olej do smażenia Jabłka w sosie 4 jabłka, duże 90 g cukru 1 łyżka masła(...)część mleka. Zmiksuj po czym dodaj resztę mleka i przestudzone masło. Zmiksuj. Ciasto jest dosyć rzadkie ale takie ma być. Rozgrzej patelnię i usmaż 8 dużych i cienkich naleśników. Każdy naleśnik złóż dwa razy na pół. Na suchej patelni rozpuść cukier. Dodaj masło i zamieszaj. Obierz jabłka ze skórki, oczyść z gniazdek i pokrój na plasterki. Wrzuć na patelnię
codojedzeniainnych moich przepisów na ciasta – ciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – tort czekoladowy z owocami – najprostsza szarlotka – szarlotka na kruchym cieście – ciasto czekoladowe z gruszkami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – sernik z kajmakiem(...)łyżeczki do posypania – szczypta soli – 125 g zimnego masła wyjętego z lodówki – 3 łyżki lodowatej wody – 3-4 laski rabarbaru – 5 łyżek cukru – roztrzepane jajko PRZYGOTOWANIE : Zacznij od przygotowania ciasta. Do miski wsyp mąkę, cukier puder (2 łyżki), sól, drobno posiekane zimne masło i wodę. Ciasto zagniataj za pomocą rąk tak długo, aż stworzy zwartą kulę. Ciasto owiń w folię
nietylkopasta.plmakiem, czyli makaron z mielonym makiem, miodem i bakaliami, makowiec, popularne ciasto z makiem i bakaliami, pokryte lukrem i skórką pomarańczową, kutia, czyli obtłuczona pszenica z makiem, miodem, orzechami i suszonymi owocami, piernik – korzenne ciasto na miodzie, z dodatkiem przypraw i bakalii, kompot z suszonych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, moreli, rodzynek i fig. Zobacz też: Przepis na piernik
RozdomowionaSzybkie w przygotowaniu i pyszne ciasto z rabarbarem. Lekkie i przyjemne w smaku. Owoce nie opadają. Ciasto może być świetną bazą pod różne owoce, truskawki, śliwki, jabłka. Oprószone cukrem pudrem smakuje znakomicie i nie wiadomo kiedy znika cała blaszka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 500 gram rabarbaru 4 jajka 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką(...)sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier, do ubitej piany dodajemy żółtka, olej, następnie obie mąki z proszkiem do pieczenia, na koniec mieszając stopniowo dodajemy przestudzone masło/margarynę, gotowe ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 28×24 cm lub tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ciasta dość gęsto układamy owoce, gotowe ciasto wstawiamy
Blog kulinarny S9.PLjabłko mąka pszenna mleko sojowe (może być normalne) olej (do smażenia) Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy jajka i mieszamy. Wsypujemy szklankę mąki i wlewamy 5 łyżek mleka. Mieszamy. Ciasto ma osiągnąć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli porzeba dosypujemy mąki lub dolewamy mleka, gęstość zależy od wielkości jabłka i jajek. Na patelni rozgrzewa olej. Placuszki formujemy za pomocą
Między kuchnią a pokojemPrzepis na szybkie i mało skomplikowane ciasto z owocami (dałam ananasa z puszki, ale mogą być brzoskwinie, jabłka, truskawki itd.). Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3 duże jajka 1/2 szklanki oleju 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 250 g owoców pokrojonych w dużą kostkę Przygotowanie Mąkę mieszamy(...)proszkiem do pieczenia, solą i cukrami. Dodajemy jajka, olej i jogurt. Całość miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. ok 23x23cm). Na wierzchu ciasta układamy owoce i leciutko dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 C i pieczemy ok 40 minut
e-PrzepisyKulinarnemyjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę, wrzucamy do ciasta, mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Przed podaniem racuchy można posypać cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy pełnoziarniste z jabłkami
Kardamonovysól, cukier i sodę wymieszać. Dodać mleko i olej i również wymieszać. Następnie dodać mąkę i wszystko razem wymieszać (jeżeli uważasz że ciasto jest zbyt gęste lub zbyt rzadkie dodać trochę mleka lub mąki). Smażymy naleśniki. Jabłka obrać i pokroić na mniejsze części, włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć. Kiedy jabłka będą już miękkie i powstanie
Olga Piecze i Gotujekolejkę. Nazbierało się w tym czasie przepisów, aż trudno wybrać, od czego zacząć. Może po kolei: puszyste pampuszki bez drożdży. Aromatyczne bułeczki na cieście z olejem i białym serem. Proste, szybkie, bez wyrabiania ciasta i czekania, aż wyrośnie. Mięciutkie, pachnące czosneczkiem lub jeśli nie lubisz tego zapachu, to z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół. Idealne na pożywne śniadanie(...)Koperek drobno posiekać. Posolić i wymieszać z olejem i woda. Posmarować jeszcze gorące bułeczki. Jeść z umiarem z apetytem! A jeśli szukasz przepisów z ciastem twarogowo-olejowym na proszku polecam hitowe już bułeczki z jabłkami, koperty , ciasteczka z cukrem . Wszystkiego dobrego Edyta
dolcevitainmykitchenmoja rodzinka uwielbiamy różnego rodzaju ciasta z kremami, ale czasami mam ochotę na proste ciasto, które można zjeść zaraz po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu. Takim ciastem jest Wiewiórka. Przygotowanie jego zajmuje kilka chwil, a jest ono aromatyczne, pachnące bakaliami i zachowujące długo świeżość. Składniki na blaszkę o wymiarach 30×23 cm. Składniki: 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej(...)Następnie cały czas miksując dodawać olej. Miksować do połączenia składników. Odstawić mikser. Do masy jajecznej dodawać porcjami mąkę i wymieszać łyżką. Następnie dodać jabłka, orzechy, odciśniętą i pokrojoną żurawinę. Ponownie delikatnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45-50 minut. Gotowe ciasto można
Danka Pichcijajka i 5 czubatych łyżek bułki do panierowania, u mnie zmielone migdały Ciasto naleśnikowe 350 g mąki 3 jajka 500 ml mleka 2 łyżeczki soli olej do smażenia Zmiksuj składniki na ciasto naleśnikowe. Usmaż 16 dużych i cienkich naleśników. Zmiel mięso w maszynce. Pokrój cebulę i jabłka w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa wraz z nadzieniem
codojedzeniaskosztuje.Połączenie smacznego ciasta,chrupiącego wierzchu i gładkiego kremu daje wyjątkowy efekt.Spód drożdżowy jest to ciasto bardzo maślane typu brioszka,a krem budyniowy najczęściej można spotkać z dodatkiem bitej śmietany.Znalazłam wersję typowo jesienną,bo z dodatkiem jabłek i uboższą w kalorie,ponieważ dodatkiem do kremu budyniowego jest twarożek zamiast bitej śmietany. Składniki na spód: 230 g mąki(...)łyżki cukru 250 g twarożku Masa jabłkowa: 800 g jabłek 2 łyżki soku z cytryny 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 50 ml wody Składniki na polewę miodowo-migdałową : 75 g masła 30 ml mleka 70 g cukru 2 łyżki miodu 130 g płatków migdałowych Wykonanie: składniki na ciasto drożdżowe umieścić w misie miksera i zagnieść do połączenia składników
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!