Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Mus: 200 g malin 1 galaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową w 400 ml gorącej wody (będzie ona potrzebna na końcu na wierzch(...)rozsmarować. Na wierzch ułożyć maliny i schłodzić. Gdy galaretka lekko stężeje (ale nadal pozostanie wodnista) należy przelać ją na nasze ciasto. Ciasto należy schłodzić w lodówce przez 8 – 12 godzin (pozostawić na noc). Krok po kroku: 1. Rozpuścić galaretkę w 400 ml wody 2. Rozpuścić masło 3. Zmielić herbatniki 4. Wymieszać herbatniki z masłem 5. Kruszonkę przesypać na formę
KuchniaWeDwoje.plgalaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową w 400 ml gorącej wody (będzie ona potrzebna na końcu na wierzch ciasta). Wystudzić(...)Całość zmiksować 12. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno 13. Do masy dodać śmietanę i całość delikatnie wymieszać 14. Przelać masę na kruchy spód 15. Na wierzch ciasta wyłożyć maliny 16. Całość zalać galaretką Poprzedni 1 z 16 Następny Artykuł Ciasto z musem malinowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plCiasto malinowe z galaretką i kremem, to klasyk, który zawsze smakuje. Jest proste w przygotowaniu, a równocześnie zachwyca wyglądem. U mnie wersja z mrożonych malin, dlatego też brak dekoracji z owoców, ale jeżeli korzystacie ze świeżych, to koniecznie udekorujcie nimi również wierzch ciasta. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki(...)Świeże maliny umyć i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Mrożonych nie rozmrażać. W garnuszku zagotować wodę, wyłączyć palnik, po czym wsypać obie galaretki i żelatynę energicznie mieszając. Zostawić do ostudzenia, po czym włożyć do lodówki, aby prędzej stężała. Boki ciasta zabezpieczyć folią aluminiową (można nałożyć na nią obręcz z formy). Na wierzchu biszkoptu ułożyć równomiernie maliny, po czym zalać je tężejącą
Passions hobbies lifeTradycyjny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z galaretką i naszymi ulubionymi owocami. Deser idealny na letnie dni, ciasto bez pieczenia dzięki czemu przygotujemy je szybko i bez wysiłku. Sernik na zimno możemy przyrządzić z dowolnymi owocami* i smakiem galaretki. Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp(...)średnicy ok. 21 cm) smarujemy masłem. Dno wykładamy namoczonymi w mleku biszkoptami. Przygotowaną masę wylewamy do formy i umieszczamy w lodówce do stężenia. Następnie wierzch ciasta dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy do momentu zastygnięcia. Gotowy deser możemy podać z bitą śmietaną. *pamiętajmy, że galaretka nie tężeje w połączeniu z owocami kiwi, mango i ananasa, jednak
Słodka Stronasernik 1,5 szklanki cukru 300 g masła 2 cukry waniliowe 5 jajek 4 budynie waniliowe 1,5 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Ciasto: Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Jeśli będzie się mocno kleić, można podsypać mąką, ale nie za dużo. Podzielić je na 3 części. Każdą z nich przełożyć na blachę wyłożoną papierem(...)trochę masy serowej zostawić na również na wierzch ciasta). Przełożone placki odstawić do wystudzenia. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w równej wielkości plastry, które następnie poukładać na wierzchu sernika. Zalewę zachować, dolać do niej tyle wody, aby razem było 600 ml. Zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w tym 2 galaretki. Tężejącą galaretkę wylać na brzoskwinie. Odstawić do zastygnięcia
My simple kitchenLubicie ciasta z orzechami i jabłkami? A jeszcze z ananasem? Ciasto meduza to dla mnie ulepszona wersja popularnego ciasta Wiewiórka, które przełożono masą ananasową, a ananasy zalano galaretką. Pyszne ciasto, idealne na mniejsze i większe okazje. Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki 6 dużych jabłek 4 jajka 1,5 szkl. cukru 1 szkl. posiekanych orzechów łyżeczka proszku(...)Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Krem: ananasy osączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy z margaryną. Wykładamy na ciasto. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejące wylewamy na ciasto
Cukiernia PychotkiSzukacie prostego fit ciasta, które będzie idealne na upały? Polecam przygotować ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką . Całość jest orzeźwiająca, najlepiej smakuje po wyjęciu z lodówki, kiedy ciasto jest zimne. Jeśli nie macie w domu budyniu bez cukru, możecie użyć z cukrem, ale pomińcie erytrytol. Drukuj Fit ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką Przygotowanie: 1 h. 20 min. Wielkość(...)herbatniki. Przykryj całość folią spożywczą i odstaw do ostygnięcia. Galaretki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostaw do delikatnego stężenia. Przygotuj truskawki: umyj owoce i oderwij szypułki. Następnie pokrój truskawki w plastry lub małe kawałki. Ułóż truskawki na warstwie z budyniem. Na koniec wylej delikatnie galaretki na truskawki. Gotowe ciasto włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą
Przepisy na widelcuwody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki Wykonanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zostawić żeby lekko stężała. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Moje truskawki były duże, więc przekroiłam je na połówki. Herbatniki drobno pokruszyć. Można to zrobić robotem, lub blenderem. Można też włożyć do wytrzymałego woreczka i rozdrobnić wałkiem do ciasta. Do pokruszonych(...)wlać powoli żelatynę do masy serowej cały czas miksując. Tak przygotowany ser przełożyć na herbatnikowy spód. Na serze ułożyć połówki truskawek. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin
Agusiowe smakołykijajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa : 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 2 łyżki cukru 1 czerwona galaretka Sposób przygotowania: Ciasto kakaowe: Ubić pianę z białek. Dalej ubijając , dodać , cukier , żółtka , przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec ok. 40 min. w temp. 180 C Ciasto jasne(...)resztę mleka zagotować z cukrem . Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół. Składanie ciasta Ciasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania. Smacznego
Słodkości i nie tylkoblaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i jeszcze na pół godziny wkładamy do lodówki, w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, ciasto pieczemy na złoty kolor przez 15-20 minut, studzimy. Galaretki rozrabiamy(...)litrze wrzątku, odstawiamy do ostygnięcia, wrzucamy zamrożone maliny i delikatnie mieszamy, proces tężenia to jakieś 15-25 minut, warto mieć to na uwadze i zacząć robić galaretkę jak już ciasto będzie ostudzone. Tężejącą galaretkę wykładamy na zimne ciasto, formujemy równo i wkładamy do lodówki. Jeśli chcemy podać ciasto w ten sam dzień robimy kolejne kroki, jeśli na następny radziłabym masę
Wypieki ReneDelikatny waniliowy spód, zimny budyń, świeże czereśnie i galaretką, prostota, jednak ciężko odejść od talerza... :) Spód: -250g mąki pszennej -125g zimnego masła -1 jajko -1 cukier wanilinowy -1 łyżka zimnego mleka Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy pokrojonego w kostkę masło, cukier wanilinowy, jajko oraz łyżkę zimnego mleka. Ciasto energicznie zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowujemy formę(...)galaretki Do gorącej wody wsypujemy galaretki i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, studzimy. Czereśnie: -750g świeżych czereśni wypestkowanych Na upieczony spód wykładamy budyń, układamy czereśnie i zalewamy galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Receptura smakuproszku do pieczenia szczypta soli dodatki 1 duży budyń śmietankowy ( na 3/4 l mleka ) 120 g miękkiego masła 600 ml mleka 3 łyżki cukru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Przygotować ciasto. Masło rozpuścić i wystudzić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie porcjami dodawać cukier. Cały czas ubijać aż cukier się rozpuści. Potem dodać mak a następnie(...)posmarować cienko pozostałym kremem. Brzoskwinie osączyć dobrze z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć gęsto na cieście. Kawałkami uszczelnić także wszelkie szczeliny między ciastem a blaszką. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka będzie już wystudzona i będzie lekko tężała zalać wierzch ciasta. Ponownie wstawić do lodówki
Monia miesza i gotujetruskawkami idealne smakuje w upalne letnie dni. Słodycz biszkoptów przełamana jest lekko kwaskowatym smakiem truskawek i kisielu . A przygotowanie ciasta jest jak zawsze bardzo proste. składniki na okrągłą formę ciasta spód(...)opakowaniu. Galaretkę odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Przestudzoną masę truskawkową wylewamy na spód biszkoptowy i dokładnie rozprowadzamy . Na masie truskawkowej układamy biszkopty a na wierzch wlewamy tężejącą galaretkę .Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny
Smakowite DaniaZapraszam Was dzisiaj na bardzo lekkie, cytrynowe ciasto o wdzięcznej nazwie;) „Cytrynowy Puch” to biszkopt o delikatnym, cytrynowym posmaku, z cytrynową pianką, warstwą galaretki oraz bitą śmietaną. Ciasto jest proste do wykonania i bardzo ładnie się prezentuje, choć u mnie nie obyło się bez potknięć – warstwa galaretki powinna być nieco większa, jednak mi część spłynęła(...)zepsuć smak całego ciasta – ścieramy delikatnie, tylko zewnętrzną część. Papier do pieczenia warto przed wylaniem biszkoptu delikatnie natłuścić olejem i rozsmarować – wystarczy około 1 łyżka oleju. Galaretkę wlewałam na ciasto zimną, lecz ciągle płynną. Piankę cytrynową rozprowadziłam po całości blaszki, ale widać niezbyt dokładnie/szczelnie, gdyż galaretka spłynęła mi częściowo na spód blaszki. Aby temu zapobiec wykładamy galaretkę
Smaki Na Talerzumiski, dodaję cukier puder i ubijam na sztywno. Masę wykładam na biszkopt, wierzch równam i rozkładam na nim truskawki (większe kroję na połówki i plastry ). Ciasto przekładam na chwilę do lodówki. Galaretki rozpuszczam w trzech szklankach wrzątku (750ml), studzę, wkładam do lodówki. Lekko(...)tężejącą wylewam na owoce. Ciasto przekładam do lodówki aby galaretka całkiem stężała. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka propozycji na tego typu ciasta (wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis) zapraszam: Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. klik Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. klik Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik Błyskawiczne ciasto
Kuchnia z widokiem na ogród