ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:70/672)

Szpinakowe ciasto z pianką 127

nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjmujemy z formy i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Zimne ciasto ponownie wkładamy do tortownicy wyłożonej folią. Galaretkę truskawkową (tą na 500 ml wody) rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i studzimy. Zimną śmietankę ubijamy a następnie dolewamy tężejącą galaretkę i miksujemy(...)Piankę przelewamy na ciasto szpinakowe i wstawiamy do lodówki. Drugą galaretkę (tą na 375 ml wody) rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretką zalewamy ciasto i ponownie wstawiamy je do lodówki- najlepiej na całą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na zimno z jogurtów naturalnych 63

jako dodatek użyłam świeżych truskawek. Ciasto to powinno każdemu się udać, ponieważ jest bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na okrągłą formę o średnicy 23 cm. Składniki: 120 g biszkoptów okrągłych 200 g śmietanki 36% 2 duże gęste jogurty naturalne 3 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 70 dag truskawek 2 galaretki przezroczyste (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Truskawki umyć(...)truskawkami. Przykryć i włożyć do lodówki. 5. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do częściowego stężenia. 6. Pozostałe truskawki poukładać na wierzchu ciasta i zalać tężejącą galaretką. Gotowe ciasto przykryć i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Lekkie ciasto z truskawkami (na zimno) 172

Zapraszam na smakowite i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia z truskawkami. Ciasto z owocami oraz galaretkami super wygląda i smakuje. Tylko 4 składniki! Polecam Składniki: 200 ml śmietanki 30% 2 galaretki truskawkowe w proszku 250 g świeżych truskawek 10-12 okrągłych biszkoptów oraz półokrągła forma 10 x 32 cm Przygotowanie: Formę wykładamy folią aluminiową. Galaretki rozpuszczamy: jedną w szklance(...)rozpuszczona w 400 ml wody), wyjmujemy ciasto z lodówki i na piance układamy pokrojone truskawki. Zalewamy owoce tężejącą galaretką. Na koniec układamy biszkopty i lekko dociskamy je do galaretki. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Przed podaniem odwracamy blaszkę na tackę, zdejmujemy folię i kroimy. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 80

orzechowej. Wierzch ciasta to kawowo-czekoladowa galaretka, przygotowana samodzielnie.  To mocno kawowe ciasto z chrupiącą warstwą orzechową, która świetnie komponuje się z delikatną i kremową masę budyniową z mascarpone. Nie należy ono do ciast przesłodzonych, gdyż wyczuwalna goryczka kawy zarówno w masie, jak i galaretce przełamuje słodycz bezy orzechowej. Trochę pracy przy nim jest, jak to bywa w ciastach(...)szczególnie gdy szukacie niebanalnego ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Przepis pochodzi z mojego najnowszego Ebooka "Wyjątkowe Ciasta na Boże Narodzenie" , który zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO TRUSKAWKOWE FIGI 185

Śnieżki 2 szklanki zimnego mleka 2 galaretki wiśniowe MUS: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku kopiata łyżka żelatyny ORAZ: opakowanie okrągłych biszkoptów wiórki kokosowe do posypania użyłam zielonych owocowa herbata do nasączenia biszkoptów POLEWA KAKAOWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI  KLIK WYKONANIE: Ciasto na biszkopt dzielimy w 2 części, pieczemy w takich samych blachach. Można upiec jeden(...)zielone wiórki kokosowe. Smacznego :) MAŁA RADA: Zamiast Śnieżki możemy ubić ok. 660 ml. śmietany 30 % z cukrem pudrem do smaku, zmiksować z 2 wiśniowymi galaretkami, tak jak w przepisie powyżej Jeśli ciasto robimy w 1 dzień, zacznijmy od przygotowania musu, który bardzo długo stygnie

Pani na deser
Kostka arbuzowo-jogurtowa 141

Puszysty biszkopt, jogurtowa masa oraz orzeźwiająca galaretka z arbuza. Ciasto idealne na ciepłe letnie dni. Lekkie i przyjemne w smaku, a powstało całkiem przypadkiem, kiedy to szukałem pomysłu na wykorzystanie galaretek arbuzowych zalegających od jakiegoś czasu w szafce. Gorąco polecam!Biszkopt (na formę 22x32 cm):3 jajka90 g cukru70 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanejszczypta soliBiałka ubić ze szczyptą soli(...)formie przykrytej uprzednio papierem do pieczenia. Piec 30 minut w piecu nagrzanym do 180°C. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie usunąć papier, a ciasto z powrotem włożyć do formy.Syrop do nasączenia:sok z 1 cytryny3 łyżki cukrukilka łyżek wodyWszystkie składniki zagotować,  a następnie nasączyć nimi biszkopt.Masa jogurtowa:800 g jogurtu greckiego250 ml kremówki2

Food Square
Niskokaloryczny serniczek - ciasto twarogowe z owocami (bez mąki, ok. 116 kcal/100g) 261

Dzisiaj z okazji Dnia Bloga mam dla was przepis na lekkie ciasto z galaretką i owocami :) Składniki: 250 g chudego twarogu 250 g serka homogenizowanego 0% 50 g kaszy manny 2 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 10 g cukru wanilinowego (2/3 opakowania) 4 łyżeczki cukru dodatkowo, aby było słodsze: 4 miareczki stevii, inny słodzik, cukier lub nic ;) 1 płaska łyżeczka(...)dałam jakieś 300 ml) Gdy ciasto przestygnie, smarujemy jego wierzch cienką warstwą ostudzonej galaretki (jeszcze płynnej). Wkładamy do lodówki na 30 min. Po 30 min wyjmujemy ciasto i wylewamy na nie resztę galaretki. Wkładamy ponownie do lodówki i czekamy aż galaretka stężeje. Forma:  Okrągła forma o średnicy 24 cm Kalorie:  Całość: ok. 1160 kcal (ok. 116 kcal/100g gotowego

Malowane smakiem
CIASTO SHREK 432

który podbił sera zarówno dzieci i dorosłych , ale również jako ciasto o intensywnie zielonym kolorze. Shrek jest delikatnym , piankowym ciastem … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego , gęstego soku Pysio. Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników! A zatem do dzieła! SKŁADNIKI : BISZKOPT : * jajko – 4 szt * mąka pszenna(...)zastygniętą zieloną warstwę i wkładamy na ok. 5 minut do lodówki. Na lekko stężałą wyciągamy delicje , lekko wciskając. Wkładamy ponownie do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy wg. instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia i lekko tężejącą zalewamy ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Ostra na Słodko
Orkiszowa tarta z kremem i figami 89

godzinę do lodówki.   Na lekko podsypanym mąką blatem wałkujemy ciasto na kształt koła o średnicy nieco większej niż forma. Przenosimy je na formę i wyklejamy także jej boki na wysokość ok. 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Ciasto powinno się upiec na lekko brązowy kolor. Po upieczeniu odstawiamy(...)Masę wykładamy na tartę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Figi kroimy w plasterki, winogrona na pół, dekorujemy nimi ciasto. Gdy galaretka zacznie gęstnięć przekładamy ja na krem. Wkładamy do lodówki na 2 godziny

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką i truskawkami + film 63

przygotowanym płynem nasączamy biszkopt. Do miski wlewamy gorącą wodę, wsypujemy galaretki truskawkowe, całość rozpuszczamy, dokładnie mieszając i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na mniejsze części ale nie zbyt małe. Pokrojone truskawki wrzucamy do lekko tężejącej galaretki. W misce umieszczamy miękkie masło i ucieramy je na puszystą masę(...)masę i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie układamy ciastka delicje. Na wierzch ciasta wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę z truskawkami a następnie ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Ciasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką i truskawkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Lekkie ciasto z rabarbarem i galaretką 97

Przynajmniej raz w sezonie przygotowuję ciasto z rabarbarem.     Składniki (blaszka 36x24):   Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 szklanki mąki pszennej 150 ml oleju Dodatkowo: 3-4 łodygi rabarbaru zielona galaretka rozpuszczona w 300 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić(...)rozłożyć rabarbar.  4. Piec w 170 st. C przez ok 50 minut (do suchego patyczka). Całkowicie przestudzić.  5. Na wystudzone ciasto wyłożyć lekko tężącą galaretkę. Można też pominąć galaretkę, a same ciasto oprószyć cukrem pudrem.   Smacznego!!! Przepis na ciasto: wszystkiegoslodkiego.pl, a galaretka to mój dodatek

Kuchnia domowa Ani
Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 344

łyżce masy herbatnikowo - orzechowej . Galaretka : Zagotować pół szklanki coca-coli . wsypać do niej żelatynę , mieszać aż do rozpuszczenia. Wlać pozostałe dwie szklanki coca-coli i odstawić aż galaretka zacznie tężeć. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty(...)Pierwszy blat włożyć do formy , nasączyć połową ponczu. Wyłożyć  przygotowaną masą. Przykryć drugim blatem , znów nasączyć. Posmarować cienką warstwą marmolady ( u mnie malinowa) Wylać lekko już tężejącą galaretkę.  Gotowe ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
ciasto Cygan s. Anastazji 174

Dodajemy wymieszane z sobą sodę, kakao, cynamon oraz mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka, dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej, samo dno, papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 60 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na dwa równe blaty. (Możemy również składniki podzielić(...)wykonanie : Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, wlewamy do małej foremki wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Następnie kroimy w paski. wykonanie ciasta: Na jeden blat makowy rozsmarowujemy 1/2 część masy. Układamy paski galaretki a pomiędzy nimi układamy biszkopty. Wykładamy pozostałą część masy. Układamy drugi blat ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Malinowa Rozkosz 117

kolejny sobie dogodziłam :D Rewelacyjne ciasto z malinami, galaretką, śmietaną i mascarpone na cieście kruchym, całość okryte pyszną bezą <3 Prawdziwa rozkosz <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: 3 żółtka 1,5 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 50g masła 180g mąki Szymanowskiej POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI NA WARSTWĘ MALINOWĄ: 500g(...)około 15 minut. 2. 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody, gdy galaretki zaczynają zastygać dodajemy maliny świeże albo wcześniej rozmrożone odsączone od wody na sitku. Galaretki wykładamy na przestudzone ciasto kruche. 3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, śmietanę i mascarpone ubijamy dodajemy cukier puder, stopniowo wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość wylewamy na galaretkę. 4. Czas na bezę, białka ubijamy

Dziś Ja gotuje
Galaretkowiec 364

okazji Dnia Kobiet przygotowałam ciasto z galaretkami. Zapraszam Was na pyszne i lekkie ciasto biszkoptowe. Galaretkowiec  SKŁADNIKI: CIASTO jajka - 6 szt mąka - 1 szkl cukier - 1 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka olej - 1 łyżeczka ocet - 1 łyżeczka sól- szczypta tłuszcz do formy PIANKA 2 opak śmietanki śnieżka 2 opak- galaretki truskawkowej 400 ml zimnego mleka(...)wrzącej wody DODATKOWO galaretka zielona - 2 opak galaretka truskawkowa - 1 opak cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek, do białek dodać szczyptę soli, ubijać, dodając po trochu cukru. Gdy piana jest sztywna, dodawać stopniowo żółtka, olej i ocet, dalej ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wysmarować blachę tłuszczem o wymiarach

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania