ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:537/672)

Sernik cytrynowy 212

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy Co powiecie na ciasto, do którego przygotowania nie potrzeba miksera? Co powiecie na prosty sernik? Co powiecie na mocno cytrynowy smak? Co powiecie na wilgotne ciasto bez mąki? Jeżeli wszystko jest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy(...)około 100-150 ml) skórka otarta z 6 cytryn (najlepiej używać niewoskowanych i niepryskanych cytryn ekologicznych np. z Lidla) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej kilka kropel olejku cytrynowego 5 jajek Galaretka cytrynowa (ewentualnie): 1 cytryna (może być ta bez skórki) 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru 1 szklanka wrzątku Cytryny wyszorować i sparzyć. Wszystkie składniki na sernik mieszamy razem. Do miski

moj przepis na
Waniliowo – poziomkowy sernik na zimno z malinami i jeżynami 138

Mimo, że mamy już 1 września upały nadal trwają. Piekarnika dalej nie używam. Na gotowanie też nie mam specjalnej ochoty, bo za ciepło. Sernik na zimno

Smaki Ewy
Łaciaty sernik z truskawkowym musem 241

Pyszny serniczek na zimno z dodatkiem truskawkowego musu. Fajnie wygląda i świetnie smakuje i nie jest trudny do zrobienia. składniki: 1 kg sera z wiaderka 100

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z musem jabłkowym 176

Pyszny sernik na zimno w kolorach wiosny: kremowy, delikatny, z orzeźwiającym musem jabłkowym.. Zachwyci każdego, kto go spróbuje :) Pomysł własny (z mascarpone każdy będzie pyszny

Kolorowy Przepisownik
Torcik na zimno z brzoskwiniami 213

Święta, Święta i po Świętach, tak to już jest.  Po ciężkim jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy

Takie tam pichcenie
SERNIK NA ZIMNO I 233

Miał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i

Walijskie Pichcenie
ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY! 196

ciałem stałym. Ma specyficzny zapach , który nie każdemu odpowiada. Można go nieco zamaskować, rozpuszczając żelatynę w gorącym mleku. Stosowana jest w cukiernictwie np. do masy cukrowej, deserów bez pieczenia, ciast na zimno, mas tortowych i do placków, natomiast w kuchni do różnego rodzaju galaret. Jeśli któraś z tych propozycji nam nie wyjdzie, wynika to zazwyczaj ze złego przygotowania żelatyny(...)żelujące właściwości. Żelatyny nie gotujemy - rozpuszcza się już w 50 stopniach Celsjusza. Drugim sposobem jest zalanie żelatyny gorącą wodą, rozmieszanie jej i pozostawienie do stężenia (jak w przypadku galaretki). 2. Drugi typ - żelatyna w listkach. Dostępna w specjalistycznych sklepach dla cukierników lub bardziej wyposażonych sklepach, nastawionych w szczególności na tę branżę. Stosowana głównie przez specjalistów, a to dlatego, że jest

W kuchni Karmel-itki
MUFFINKI DUSZKI UPARCIUSZKI 80

ciasto okazało się idealne na muf finki, to krem w żaden sposób nie chciały ze mną  współpracować, nie trzymał kształtu, wiec wyszły duszki uparciuszki 👻 👻 👻  . W przepisie podaję niezawodny   krem z bitej śmietany. Polecam dzieci będą zachwycone. Składniki na 12 muffinek   100 g masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 2   szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao łyżeczka(...)proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% pół szklanki mleka Bita śmietana: 0,5 litra śmietany 36% Galaretka krystaliczna rozpuszczona w 0,5 szklanki wrzącej wody 2 kanka czekolady rozpuszczonej Dodatkowo kolorowe słodkie dekoracje Sposób przygotowania Sypkie składniki wymieszaj. Masło oraz cukier zmiksować na puszystą masę dodawać po jednym jaj ku następnie śmietanę i mleko dokładnie wymieszać i dodać

RAROSSA
Łaciaty sernik truskawkowy (bez pieczenia) 315

delikatne i bardzo smaczne. Sezon truskawkowy trwa, a więc korzystajmy z tych smacznych owoców. Zaleta tego ciasta to fakt,że nie musimy w czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć dno tortownicy biszkoptami. Będzie szybciej i równie smacznie. Życzę smacznego. Spód 140 g ciastek kruchych 80 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać(...)wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ugnieść łyżką, aby dokładnie przylegały do dna. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Mus truskawkowy 1 kg truskawek 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do rondla. Wsypać cukier i smażyć do momentu aż cukier się roztopi, a truskawki zmiękną. Wszystko zmiksować blenderem na gładko

O kuchni z uczuciem
Jagodowy sernik na zimno 238

Sernik na zimno na bazie sera twarogowego. Bardzo jagodowy, orzeźwiający , na upalne dni. Jagody jeszcze są , chociaż niebawem pewnie będą się kończyły , więc jak chcecie spróbować jak pyszne to ciasto , to się pospieszcie :) Przepis posiadam dzięki Ewie z bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki: Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste) 90 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa jagodowa serowa(...)polecam użyć więcej cukru )  cukier waniliowy  16 g 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl. gorącej wody Glazura jagodowa: 300 g jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml  gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć

Różne smaki w kuchni
Jabłkowa krówka bez pieczenia 613

tartce (na grubych oczkach), przełożyć na patelnię lub do garnka o grubszym dnie, podlać wodą, dodać cukier i gotować na małym ogniu aż się rozpadną. Wyłączyć grzanie, dosypać suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. 2. Żelatynę zalać zimną wodą (w małym rondelku), odstawić do napęcznienia, a następnie ciągle mieszając podgrzać, aż się rozpuści (nie dopuszczając(...)łyżki ubitej śmietanki wymieszać z przestygniętą żelatyną, dodać do reszty ubitej śmietanki i zmiksować. Dodać cukier i ponownie szybko zmiksować. 4. Połowę ubitej śmietanki odłożyć (będzie na wierzchu ciasta), a do reszty dodać mascarpone i połowę puszki masy krówkowej. Zmiksować tylko do połączenia składników. Przełożenie  (od dołu): 1. Herbatniki 2. Połowa masy krówkowej 3. Herbatniki 4. Połowa jabłek

Swojskie jedzonko
Jagodowy sernik na zimno 353

jagodowy, orzeźwiający , na upalne dni , które mam nadzieję , że jeszcze będą tego lata :) Jagody jeszcze są , chociaż niebawem pewnie będą się kończyły , więc jak chcecie spróbować jak pyszne to ciasto , to się pospieszcie :) Przepis posiadam dzięki Ewie z bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki: Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste) 90 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa jagodowa serowa(...)polecam użyć więcej cukru )  cukier waniliowy  16 g 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl. gorącej wody Glazura jagodowa: 300 g jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml  gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć

Słodkości i nie tylko
Owsiane, wilgotne muffinki z wiśniowym środkiem 308

dobrze jest używać dżemu z dużą ilością owoców, a małą ilością galaretki, np. mój domowy dżem został w środku babeczek, natomiast kupny (który owoce miał zatopione w sporej ilości galaretki) "uciekał" górą i bokami pestki dyni i ziarna słonecznika zamiast kruszonki Muffinki przygotowuje się bardzo prosto. Tak prosto, że prościej chyba się nie da. Mąkę, otręby, płatki, wiórki, cukier, sodę(...)masę i... To jest z grubsza koniec pracy. Teraz pozostało już tylko napełnić foremki. Metalową formę wykładamy papilotkami lub natłuszczamy i posypujemy otrębami. Do każdej foremki wlewamy płaską łyżkę ciasta, na środku układamy czubatą łyżeczkę dżemu i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Foremki powinny być wypełnione co najmniej w 3/4 wysokości lub nawet trochę bardziej. Wierzch posypujemy uprażonymi na suchej patelni

Ratunku obiad
Babeczki kruche z kremem waniliowym 418

SKŁADNIKI na ok 12 szt: 12 dag mąki pszennej 6 dag masła 4 dag cukru pudru 2 surowe żółtka Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić 30 minut. Można rozwałkować wyciąć i włożyć do natłuszczonych foremek lub ulepić nieduże kulki  i wygnieść w foremkach. Ja piekę je w temperaturze ok 15-180 stopni. Czas pieczenia....na oko, czyli patrzymy(...)kremówki 36 % ( schłodzonej min.dobę) 250 ml serka maskarpone 1/4 szkl cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii PRZYBRANIE: 100 g mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach galaretka banan Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce i dodawać go po łyżce do śmietanki i szybko zmiksować

Blondynka Gotuje
Nerkownik z wegańską galaretką kawową 93

Nerkownik to zdrowa wersja deseru, dzięki któremu dostarczamy do organizmu błonnik, cenne białko i kwasy tłuszczowe, witaminy A, B6, D, E, K oraz minerały takie jak

Weekendy w domu i ogrodzie