ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:542/672)

Ciasto Lambada 155

Składniki : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem

Dziś Ja gotuje
Cukierkowy torcik z winogronami 145

Mało pracochłonny a zarazem smaczny torcik do każdej kawy. Gwarantuję na jednym kawałku się nie skończy . 250 g herbatników maślanych pełnoziarnistych 120 g masła 330 ml

VioletoweKucharzenie
Gofry z sosem truskawkowym 151

Już dawno chodziły za mną gofry... dziś z pysznymi truskawkami! Składniki na gofry: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 2 szklanki mleka 2 szklanki

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto "Kubuś" 191

Malwinie soczek o pomarańczowym kolorze, który jakoś jej nie posmakował, postanowiłam troszkę pokombinować i zamiast zielonych warstw, zrobić je właśnie pomarańczowe. Wyszło całkiem smaczne, orzeźwiające i mocno owocowe.  Ciasto o tej samej nazwie i podobnym przepisie znalazłam na 3 blogach (pewnie jest ich więcej): Moje Wypieki , Domowe-wypieki i Kotlet.tv . Moje jednak różni się nieco od każdego z tych(...)MASA ŚMIETANOWA: 500 ml śmietanki 1/2 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan - fixy DODATKOWO: 1 opakowanie ciasteczek typu  delicje, pomarańczowych 1 opakowanie biszkoptów 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie: MASA SOCZKOWA: Z 900ml soku odlać 1/2 szklanki, resztę zagotować. W pozostałej części rozpuścić cukier i budynie, wlać na gotujący się sok, ugotować jak budyń. Ostudzić przykrywając wierzch folią

Cakes By Kejt
Domowa rabarbarowa galaretka 198

Gotowa w kilka chwil- z tegorocznym rabarbarem. Składniki: 30 dag rabarbaru, 1 szklanka wody, ½ szklanki cukru, 3 łyżeczki żelatyny. Wykonanie: Zagotować wodę z cukrem, dodać pokrojony

Tradycyjna Kuchnia
Tarteletki ze śliwkami 200

dużej tarty, kroić ich na na mniejsze kawałki, dlatego zawsze dobrze prezentują się na talerzach. Można podawać je w wersji na zimno - kiedy upieczony spód wypełniony jest świeżymi owocami, galaretką czy bitą śmietaną (ten wariant najlepiej sprawdza się w lato) lub na gorąco - zapiekane ze śliwkami czy jabłkami i posypane kruszonką. Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 0,5 szklanki(...)Masło wyciągamy z lodówki, kroimy na mniejsze kawałki i odstawiamy, żeby zmiękło. W misce mieszamy mąkę cukier i proszek. Dodajemy jajka oraz masło i dokładnie zagniatamy całą masę. Ciasto wałkujemy na stolnicy na grubość kilku milimetrów. Szklanką wycinamy kółka o średnicy podstawy foremek do tarteletek, wkładamy do środka foremek lekko przyciskając. Z reszty ciasta wycinamy paski o szerokości kilku centymetrów

Ciastkozercy
Torcik waniliowy z malinami 261

sztywną pianę, dodajemy żółtka cały czas ubijając. Następnie dodajemy  mąkę, cukier i proszek do pieczenia.  Masło roztapiamy, lekko ostudzamy i dodajemy do masy.  Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym o wymiarach 30 x 40 cm, wyrównujemy i pieczemy przez 4-7 minut. Ostudzamy i kroimy na 3 równe części.  krem W garnuszku(...)krem zgęstnieje ściągamy z ognia i dodajemy pokrojone w kostkę masło - mieszamy, aż masa połączy się w idealny krem. Odstawiamy do ostygnięcia. galaretka malinowa W garnuszku gotujemy maliny z cukrem ok 15 minut, aż do momentu konsystencji musu. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i łączymy z malinami, czekamy aż galaretka zgęstnieje

Niezły Młynek
BEZY ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 210

Domowe bezy są o niebo lepsze od tych, kupionych w sklepie. Ich zrobienie nie wymaga ani dużych nakładów finansowych ani dużo pracy. Wystarczy mieć białka (np. niewykorzystane  od ciasta) i poznać kilka sekretnych trików, na ich zrobienie. Ważne jest, aby białka, które ubijamy były mocno słodzone. Oddzielając białka od żółtek, należy uważać, żeby ani kropla żółtka nie dostała się(...)suszy się w temp.90-140st, ok 2-3h, przy uchylonych delikatnie drzwiczkach piekarnika. Składniki na bezy : 3 schłodzone białka 150 g drobnego cukru szczypta soli Przybranie: śmietana kremówka 36% galaretka malinowa rozpuszczona w połowie przewidzianej na opakowaniu wody dowolne owoce Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier. Idealnie ubite białka z cukrem mamy wtedy, kiedy

Walijskie Pichcenie
Ciasto wiśniowe 182

Pomysł na ciasto własny, ale powstał na bazie  połączenia różnych przepisów. W rezultacie wyszło pyszne, winne ciasto wiśniowe. SKŁADNIKI: Ciasto: biszkopt jasny, przepis dowolny. Masa: pół kilograma wiśni drylowanych ( świeże lub mrożone) trzy  kisiele wiśniowe słodzone jedna galaraetka wiśniowa 750 mil soku wiśniowego poł kostki masła WYKONANIE:   Sok gotujemy odlewając   pół szklanki  do wymieszania(...)połowę. Do jednej części dodajemy masło i miksujemy z gorącą masą. Upieczony biszkopt przekroić na pół. Dodać masę bez masła, na wierzch masa z masłem. Na to wiśnie oraz galaretka. Ostudzić w lodówce. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Lodowiec z malinami 227

Sezon na maliny trwa, więc korzystam ile tylko mogę. Pięknie pachną, nieziemsko smakują i w dodatku działają leczniczo. Doceniam je przede wszystkim za dostępność w moim

Niezły Młynek
Kolorowe muffiny 176

stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Wymieszać suche i mokre składniki, na sam koniec dodać do całości sodę, wymieszać i natychmiast nakładać ciasto do papilotek.  Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut.  Bon appetit!  Dodatki: Jakie tylko podpowiada Wam wyobraźnia, np. czekolada lub krem, jak u mnie.  Czekolada(...)Polecam Wam mój ulubiony krem, sprawdzony i równie idealnie trzymający się - na bazie mascarpone i śmietany kremówki: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę należy ubić, następnie wymieszać z serkiem mascarpone, dodać galaretkę - gotowe! Prawda, że proste

Garniec Magalie
Jabłecznik z bezą 134

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Idealne ciasto do popołudniowej herbatki jak i do imieninowej kawy    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle(...)suchego patyczka Masa jabłkowa: 1 litrowy słoik musu jabłkowego lub prażonego jabłka, 1 cytrynowa galaretka u mnie domowy mus   jabłkowy dobrze odparowany i nie potrzebowałam dodatkowo galaretki Wykonanie: Mus rozgrzać w rondelku, do gorącego wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka

W garach u Gosi
Jabłecznik z bezą 185

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Idealne ciasto do popołudniowej herbatki jak i do imieninowej kawy    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle(...)przesiać do masy jajecznej delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Do suchego patyczka Masa jabłkowa: 1 litrowy słoik musu jabłkowego lub prażonego jabłka, 1 cytrynowa galaretka u mnie domowy mus   jabłkowy dobrze odparowany i nie potrzebowałam dodatkowo galaretki Wykonanie: Mus rozgrzać w rondelku, do gorącego wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć

W garach u Gosi
Ciasto Morze Czarne 132

Bardzo smaczne i efektowne ciasto Morze Czarne to idealna propozycja na każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)biała, śmietankowa 500 ml śmietanki 30% 3/4 wrzątku (woda) 1 galaretka winogronowa (bezbarwna) Ta masa smakuje jak ptasie mleczko i jest przede wszystkim bardzo prosta w wykonaniu. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku, w 3/4 szklance wody. Studzę delikatnie. Następnie ubijam śmietanę kremówkę, gdy jest już sztywna, bardzo cienkim strumieniem wlewam galaretkę. Miksuję do połączenia się składników. Krem śmietankowy wykładam na frużelinę

Ania gotuje
Sernik Oreo na zimno 98

przepadam za sernikami z dodatkiem żelatyny. Niestety prawie zawsze można wyczuć w konsystencji wspomaganie żelatyną. Niektóre przepisy wołają o taką ilość żelatyny, że zamiast sernika możemy zostać z galaretką serową. Okazuje się jednak, że można przygotować pyszny sernik na zimno wyłącznie na serze i śmietanie. I ten przepis jest na to dowodem. Ten sernik jest dokładnie taki, jaki powinien być(...)gęstości śmietany, może być wręcz piankowy. Dzięki temu właśnie jest tak pyszny! Delikatność masy serowej z mascarpone i śmietanki fantastycznie komponuje się z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, które znajdziecie w cieście. Drukuj Sernik oreo na zimno #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm

Na-talerzu.pl