jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę serową: 500 g sera 500 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 śmietana śnieżka 2 galaretki cytrynowe 500 ml gorącej wody wykonanie
Domowy Smak JedzeniaMistrzami ciast nie jesteśmy, ale od czasu do czasu lubimy zjeść jakieś słodkości. Tym razem zrobiliśmy coś "słodkiego" bez dużej ilości słodyczy. Dla nas idealne. Składniki 1 opakowanie biszkoptów 600 ml śmietanki 30% 1 łyżka ksylitolu 3 łyżeczki żelatyny (100 ml wrzątku) 1/2 puszki ananasa pokrojonego w kostkę 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G KitchenPyszny, delikatny, leciutki serniczek bez pieczenia na mocno chrupiącym spodzie z płatków kukurydzianych. Jest łatwy w przygotowaniu i szybko się go robi. Sernik dodatkowo można wzbogacić
magiczna kuchnia KasiSzybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa: 500 gram
Bajeczna KuchniaNadeszła pora na damską wersję ciasta Shrek idealnego na upały : ) Składniki: Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa czerwona: 1 l czerwonego truskawkowego soku kubuś pysio lub inny 2 budynie śmietankowe 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany 30-stki 1 galaretka truskawkowa Ponadto: opakowanie delicji połówki truskawek
Pychotkaaaorzechowej, na masę wykładamy tężejącą galaretkę i przykrywamy biszkoptem orzechowym II. Następnie nasączamy biszkopt orzechowy II, wykładamy część masy orzechowej (część masy zostawiamy jeszcze do dekoracji tortu) i na masę orzechową układamy drugi blat biszkopta orzechowego I. Wierzch tortu nasączamy resztą ponczu i dekorujemy (ja użyłam do dekoracji masy orzechowej, orzechów i okruszków ciasta na oblepienie boków
psgotujemyPyszne proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia Składniki - 100 g masła - 1/2 słoika nutelli ok 170 g - 1 opakowanie wafelków familijnych śmietankowe 180 g - 50 g mielonych migdałów - 50 g siekanych orzechów laskowych - 1 kg sera z wiaderka waniliowego - 150 g cukru - 1 p śnieżki - 3 łyżki żelatyny - 500 ml jagód - 2 galaretki rubinowe Sposób przygotowania 1. W garnku rozpuścić
W królestwie smaków BeatyKolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych brzoskwiń, pieczony w kąpieli wodnej bez spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi w
Wanilia i KardamonNa przekór tej brzydkiej pogodzie warto zrobić na deser coś lekkiego i kolorowego:) Na przykłada takie oto ptasie mleczko. Masa z serków homogenizowanych waniliowych przełożona kolorowymi
Z miłości do słodkościSkładniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1
Czerwona PorzeczkaWiosna, ciepło pięknie, słonecznie, aż chce się żyć, a żeby żyło się jeszcze przyjemniej zapraszam na lekkie, piankowe, orzeźwiające ciasto, które na pewno zasmakuje wszystkim, nie tylko miłośnikom cytrynowych smaków. Biszkopt: 3 jajka szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy szczyptą soli. Następnie(...)papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Nasączenie: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklani wody 1 - 2 łyżki cukru Masa cytrynowa: 2 budynie śmietankowe 1 galaretka cytrynowa sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 125 g masła 2 szklanki wody Budynie rozpuszczam w 1/2 szklanki wody, pozostałą zagotowuję z cukrem. Do gotującej wody wlewam
Cynamonowe szczęściemamusia upiekła synowi tort. Solenizant zażyczył sobie tort truskawkowy cheesecake. Jest to naprawdę prosty tort przełożony kremem z śmietankowo serowym z dodatkiem truskawkowego musu. Oprócz kremu zrobiłam również truskawkową galaretkę. Tort truskawkowy cheesecake to tort na puszystym biszkopcie. Wypróbowałam nową odmierzania składników do biszkoptu. Zazwyczaj biszkopt piekę z 5 jajek. Tym razem przyszykowałam 3 jednakowe szklanki. Do pierwszej wbiłam jajka(...)kolejnych szklanek do takiej wysokości jak jajka w szklance. Zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj z jajkami. Wyłóż ciasto do tortownicy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 45 minut. Można sprawdzić patyczkiem. Upieczony biszkopt spuść na stół z wysokości 60 cm. Odstaw do całkowitego ostudzenia. Biszkopt można upiec
codojedzeniapigwa skórki i gniazda z pestkami z 1 kg pigwy 1/2 szklanki cukru trzcinowego woda krem pigwowy: 200 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 i 1/4 szklanki galaretki pigwowej którą wysmażyłam mi tyle wyszło wierzch: 50 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1 granat 2 pigwy kawałki w karmelu nasączenie: 125 ml wina(...)łyżka cukru po około minucie. Na końcu dodaję żółtka i mieszam mikserem ale tylko chwile aż się połączą z białkami. Mąki przesiewam i dodaję w trzech porcjach do ciasta i mieszam delikatnie od spodu. Formę o wymiarach 22 cm wykładam jej dno papierem i wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170-180 stopni góra dół na 45 minut
wesoła kuchnia300ml mleka kokosowego 60g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru 500g serka mascarpone 200g białej czekolady Pianka truskawkowa: 200g zmiksowanych truskawek 1 łyżka cukru pudru 100ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa Żelka truskawkowa: 250g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki drobnego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka wody 1 płaska łyżka żelatyny+ 1 łyżka zimnej wody(...)miski i delikatnie "od spodu" mieszmay szpatułką lub drewnianą łyżką. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i ustawiamy rant (jeśli pieczemy w tortownicy, to również wykładamy tylko jej spód). Przelewamy ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok 35 minut (do suchego patyczka). Studzimy w rancie, a następnie delikatnie obkrawamy i wyciągamy. Dzielimy na 4 krążki. Krem
Kuchnia w czekoladzie