Nie wiem jak wam ale mi lato kojarzy się z owocami. Ten sernik powstał z przepysznych ogrodowych malin które sama nazbierałam. Na biszkoptowym czekoladowym spodzie z
wesoła kuchniaRolada wafolowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Składniki: 8 wafli 1 paczka herbatników 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1
Słodki ZakątekLekki, orzeźwiający torcik, idealny na upały, nie wymagający odpalania piekarnika, szybki do przygotowania, a jeszcze szybszy do zjedzenia 😃 polecam! SKŁADNIKI: 7 podłużnych biszkoptów 25 dag borówek
Kuchenne zapiski EdytyMasa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 g żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: Biszkopty marmolada brzoskwinie Paraguayo dojrzałe
Camilla w kuchniSkładniki: ( tortownica o śr.26cm) Spód: 254g ciastek pełnoziarnistych, 125g masła niesolonego, 2 łyżki cukru. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 500g truskawek, 2 galaretki
W kuchni u Monikiinspiracja Składniki: masa pomarańczowa 1 duży sok Kubuś (marchew,jabłko,brzoskwinia) 200 g masła 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru masa śmietankowa 350 ml śmietany 30
magiczna kuchnia Kasiserową z dodatkiem nasion chia , musem brzoskwiniowo mangowym imitujacym plaster miodu i udekorowany brzoskwiniowymi pszczółkami . Sernik jest bez pieczenia i wbrew pozorom bardzo łatwo się go robi. Ciasto jest bardzo smakowite. Polecam. Jak zrobić taki sernik pszczółka z nasionami chia pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creativ e a nie ominą Cię(...)śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mleko (1 szkl.) nasiona chia (40 g) żelatyna sypka (3 łyżki) cukier puder (6 łyżek kopiastych) Mus owocowy: brzoskwinie (300g) mango (300 g) galaretka pomarańczowa (200g) woda (pół szklanki) Dekoracja: połówki brzoskwiń z puszki (7 połówek) płatki migdałowe (14 szt.) czekolada mleczna (30 g) czekolada biała (10 g) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka tortownica
RITA food channelDziś na odmianę ciasto z ananasami. W pierwotnej wersji dwa biszkopty przekładane były kremem budyniowym. Smakowało mi, ale czegoś mi tam brakowało. Musiałam je lekko zmodyfikować. Dołożyłam śmietanę, herbatniki i wyszło wspaniale. Bardzo orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na upalne dni. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 6 jaj 1,5 szklanki cukru i mąki 1,5 łyżeczki proszku(...)octu NA KREM : puszka ananasów w syropie 2 galaretki cytrynowe 2 budynie waniliowe masło 250 g NA WIERZCH : 0,5 l śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru czubata łyżka żelatyny ORAZ : 0,5 opakowania herbatników (kupiłam w Biedronce) 2 kostki czekolady do dekoracji WYKONANIE MASY : Sok z ananasów uzupełniamy wodą do 1 litra. Ananasy kroimy w kostkę
Pani na deserwody polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietany kremówki 30 % 1/3 łyżeczki żelatyny żelka wiśniowa: 250 g wiśni mrożonych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej płaska 1/2 galaretki owoce leśne 125 ml wody dekoracja: jajka czekoladowe, jajka marcepanowe, baton czekoladowy, migdały płatki Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam, po minucie kolejna(...)znowu ubijam i tak do końca cukru. Do masy dodaję żółtka i już tylko mieszam mikserem krótko, dodaję barwnik w żelu. Mąki przesiewam i dodaję w dwóch partiach do ciasta delikatnie mieszając od spodu. Dno formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut
wesoła kuchniamąki pszennej 1 pełna łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 gram zmielonych orzechów laskowych Warstwa jabłkowo - rabarbarowa: 1 słodkie jabłko 2 gałązki rabarbaru 1 pełna łyżka galaretki jabłkowej lub cytrynowej 1 łyżka cukru 1/2 słoika dżemu jabłkowego cynamon do smaku Masa śmietanowo - jogurtowa 150 gram mleka zagęszczonego, słodzonego z tubki 300 ml śmietanki 30% 400 gram kremowego(...)wody 1 łyżka cukru Wykonanie: Zaczynamy od galaretki owocowej : Wkładka jabłkowa : Pokrojone w kosteczkę jabłko, oczyszczony i pokrojony w plasterki rabarbar wkładamy do rondelka i prużymy z łyżką cukru, aż zmiękną . Dodajemy dżem jabłkowy, cynamon i chwilkę razem gotujemy. Ściągamy z palnika i do gorącej masy dosypujemy łyżkę galaretki i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy
Kronika Piekarnikarozpuszczonymi piankami i galaretką. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Na piankę wykładamy gęstniejący mus. Patyczkiem do szaszłyków, zanurzonym aż do ciasteczkowego spodu, rysujemy esy-floresy, wyciągając trochę białej pianki na wierzch i tworząc wzory. Całość chowamy do lodówki na minimum 3-4 godz. - do całkowitego stężenia. Następnie kroimy i pałaszujemy ze smakiem :D Ciasto jest dość ścisłe, ładnie trzyma kształt
Ratunku obiadSernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane
Kulinarne Przebojesito i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto przelać do wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blachy. Piec w nagrzanym piekarniku około 30 - 40 minut, do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na dwie części. Masa malinowa : - 600 ml kremówki, - 250 ml jogurtu naturalnego, - około 500 g malin, - 2 galaretki malinowe. Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez sito
Przepisy Mikołajamusem i śmietankową pianką. Efekt? Pyszne, delikatne ciasto, które posmakuje każdemu. Polecam. BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWO-JABŁKOWYM Składniki: (tortownica 24 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju mus śliwkowo-jabłkowy: 10 śliwek 2 jabłka 1/2 szkl wody 1 galaretka cytrynowa sok z 1/2 cytryny cukier waniliowy cynamon cukier
Bon appetit mon amiebardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia - jagodowy sernik. Wszystkich, którzy nie tolerują laktozy, ucieszy zapewne fakt, że nie ma tu ani grama sera. Na spodzie z rodzynek i wiórków kokosowych, jest pyszna warstwa z quinoy, jagód i mleka kokosowego, dosłodzona cukrem kokosowym i zagęszczona żelatyną. Na wierzchu galaretka z rubinowych grejpfrutów. Już od dawna robię galaretki sama, wystarczy
Quinoa Raz!