ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:506/672)

Lekki deser owocowy 85

tygodniu dzięki wysokim temperaturom. Dlatego proponuję Wam ciasto, a właściwie delikatny deser bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Lekki deser owocowy Składniki 2-3 nektarynki (mogą być brzoskwinie, morele,) 2 szklanki śmietanki 30 % mocno schłodzonej 3 łyżki żelatyny 2 szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki agrestowej (lub dowolnej ulubionej) Instrukcje G alaretki rozpuszczamy w połowie podanej

To co lubię - gotuję i polecam
Proste ciasto na zimno z truskawkami 74

proste ciasto na zimno. Tym razem mocno truskawkowe :) Idealne na lato i gorące, słoneczne dni. To ciasto jest lekkie i doskonale sprawdza się jako orzeźwiający deser. Składniki: 2 opakowania herbatników typu petitki lub biszkoptów 700 g truskawek (podzielone na pół: 350 g zmiksowanych blenderem i 350 g pokrojonych) 1/2 - 3/4 szlanki ksylitolu (ilość do smaku) 1 opakowanie galaretki truskawkowej

Healthy food explorer
Biszkopt z mleczną pianką 136

Bardzo delikatna pianka na cieście biszkoptowym. Przepis w sam raz na lato, na tzw. sezon owocowy, ale poza sezonem też można zdobyć świeże owoce lub wykorzystać owoce z syropu. Biszkopt z 4 jajek upieczony na blaszce 23x32 Pianka: 1/2 l mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania galaretki np. malinowej 1 szklanka owoców borówki amerykańskiej lub inne ulubione owoce 2 szklanki wody

Praktyczna pl
Najlepsze przepisy na Halloween 114

dziecinnie prosta dekoracja. Potworki brownie to połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego w czekoladowej polewie. Najlepsze przepisy na Halloween – drobne przekąski Ciasteczka dynie , to proste ciasteczka maślane ozdobione lukrem królewskim i dekoracją z masy cukrowej. Do zrobienia Pianek Frankenstein potrzebne będą pianki marshmallow, czekolada, masa cukrowa i czekoladowa posypka. Oczy z galaretki to prosta i smaczna przekąska. Jej przygotowanie nie jest

Ciastkozercy
Ciasto szpinakowe 129

się, że kilkukrotnie zabierałam się za wykonanie tego ciasta. Jest trzeba przyznać efektowne, ale takiego smaku się nie spodziewałam! Jest po prostu pyszne! Składniki: Szpinak mrożony 45 dag Cukier 1/3   szklanki Jajka 3 szt. Olej 1/3 szklanki Mąka tortowa 2 szklanki Proszek do pieczenia 3 łyżeczki Śnieżka 2 torebki Galaretka agrestowa 1 opakowanie Mleko 400 ml Tłuszcz

Tradycyjna Kuchnia
ciasto 3 bit truskawkowy 187

pieczenia. Tym razem będzie to inna odmiana wszystkim znajego ciasta 3 bit :) nie zawiera masy kajmakowej ale ma pyszny mus truskawkowy :) Polecam ! Składniki: * herbatniki 450 g Warstwa budyniowa * 500 ml mleka * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 2 budynie śmietankowe Warstwa truskawkowa: * 500 g truskawek zmiksowanych świeżych lub mrożonych * 2 galaretki truskawkowe * 200 ml wrzącej wody warstwa śmietanowa

Kulinarne przygody
Suszone żółtko – omami smakiem umami 162

żółtka zetną się i będą miały konsystencję podobną do galaretki. Na tym jednak nie kończy się ich obróbka. Po wyjęciu z lodówki żółtka należy oczyścić delikatnie pędzelkiem z soli i cukru, a następnie opłukać w zimnej wodzie. Tak przygotowane trzeba ułożyć na kratce piekarniczej, której zazwyczaj używa się do studzenia ciast i przykryć papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika

codojedzenia
PIERNIKOWE „BROWNIE” Z MUSEM ARONIOWYM, GALARETKĄ Z OWOCÓW LEŚNYCH I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 181

Część wykorzystałam do zrobienia pysznych dżemów,upiekłam genialne ciasto kokosowe, a resztę wykorzystuję do pysznych, codziennych deserów. Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki Kopernik stworzyłam fantastyczny deser, który nie tylko wygląda, ale i smakuje jak „milion dolarów”. http://konkurs.kopernik.com.pl/ Mocno piernikowy spód a’la brownie, lekka aroniowa pianka, waniliowy, lekki krem i galaretka z owoców leśnych tworzą obłędną całość. Palona beza

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z truskawkami, mleczkiem kokosowym i białą czekoladą 180

kupuję jej białe piwonie. Kroję majowe, pyszne ciasto. Z truskawkami. Częstujcie się!     Składniki: 600g twarogu półtłustego 400ml mleczka kokosowego 2/3 szkl cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej skórka i sok z 1 pomarańczy skórka i sok z 1 limonki 6 łyżeczek żelatyny 200g białej czekolady 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 paczka biszkoptów Wykonanie: Twaróg zmielić, przełożyć

Raj dla Podniebienia
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 189

miksujemy. Wlewamy przestudzoną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
Z brzoskwiniami i galaretką 162

łatwe w zrobieniu i oczywiście bardzo pyszne. Do ciasta zrobiłam domowej roboty krem, taki jaki zawsze robiła/robi moja mama. Brzoskwinie są ogródkowe. ;) Biszkopt jest zrobiony z tego przepisu ->  Biszkopt Krem: kostka miękkiego masła cukier 1 jajko 2-3 łyżeczki kakao + trochę wódki (można pominąć) Dodatkowo: kilka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe. Przygotowanie: 1. Biszkopt upiec według przepisu. Upieczony

Motylkowa Kuchnia
TORCIK BORÓWKOWO-ŚMIETANOWY 227

łyżeczki octu 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao szczypta soli Masa borówkowa : 200 g borówek 200 ml śmietany 30% 1 galaretka niebieska Frugo ok. 150 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru pudru 1-2 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa: 100 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka(...)ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Masa borówkowa: Borówki myjemy na sitku pod bieżącą wodę. Wrzucamy do garnka, dodajemy około 50 ml wody, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu, aż borówki puszczą sok. Następnie blendujemy całość na gładki mus i do gorącego musu wsypujemy galaretę. Mieszamy do momentu, aż galaretka całkowicie

Kuchnia MagdaLeny
Tort Ambasador 260

czerwona 1 szt, galaretka żółta 1 szt, czekolada mleczna 100 g, kakao 2 łyżki, orzechy włoskie drobno posiekane 100 g, rodzynki 100 g, ponadto: brzoskwinie w syropie 6 szt, galaretka brzoskwiniowa 2 szt, biszkopty podłużne 25 szt, śmietanka 30 % 200 ml, śnieżka w proszku 1 szt, do nasączenia: zimna woda 1/3 szklanki, cukier waniliowy 1 opakowanie, sok z cytryny(...)łyżce cukru nie przerywając ubijania. Następnie dodajemy po jednym żółtku.  W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Ciasto delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 st. C przez 30 min, do suchego patyczka

kulinarne odsłony pati
MALINOWA MANIA 133

koniecznie, robi się błyskawicznie.  Składniki: 1,5 l mleka 3 szklanki kaszy manny 1 kostka margaryny cukier puder do smaku 2 duże opakowania herbatników 80 dag malin 2 galaretki czerwone Wykonanie:  Kaszę gotujemy na mleku, gotową miksujemy z margaryną, którą dodajemy stopniowo.Dosładzamy cukrem pudrem wg uznania.  Dzielimy na połowę. Do jednej części dodajemy kakao .Na blachę(...)manny, na to herbatniki, ciemna masę z kakao, herbatnik. Maliny zasypujemy cukrem, zagotowujemy aż maliny rozmiękną. Tak przygotowane wykładamy na herbatniki.Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, przestudzone wylewamy na ciasto. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Ciasto makowe z waniliowym serkiem i porzeczkową nutą 118

Rewelacyjne makowe ciasto z delikatnym waniliowym serkiem, orzeźwiającą masą z czarnej porzeczki i warstwą chrupiących, prażonych migdałów to doskonały pomysł dla fanów lekkich, nie za słodkich deserów. Składniki: Biszkopt makowy: 1 szklanka maku 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 jajek 3 łyżki wody Masa waniliowa: 1 kg sera delfiko o smaku waniliowym 250g(...)masła extra 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki cukru wanilinowego 1/2 szklanka mleka 1 łyżka żelatyny Masa porzeczkowa: 450g dżemu porzeczkowego 1 galaretka porzeczkowa lub wiśniowa 1/3 szklanki wrzątku Dodatkowo: 150g płatków migdałowych Wykonanie: 1.  Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ponownie ubić na sztywno, dalej ubijając dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę

Szalona Kuchnia Eweliny
Jubileuszowe ciasto 229

lśniąca. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wymieszać (nie za długo, mieszać tylko do momentu połączenia się składników). Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa(...)galaretkę, wymieszać i chwilkę jeszcze prażyć. Masa orzechowa: 250 g orzechów włoskich mielonych; 125 ml mleka; 2 jaja; 200 g cukru pudru; 300 g masła; Mleko zagotować, a następnie sparzyć nim orzechy. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać kolejno jaja, ucierać. Na końcu dodać przestudzone orzechy. Do smaku można dodać troszkę spirytusu. Dodatkowo: 1 mały słoik powideł śliwkowych; Przełożenie ciasta

In my kitchen
Tort gruszkowy dla alergika 83

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Tort gruszkowy dla alergika 73

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Tort gruszkowy dla alergika 139

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania