Budyń z owocowym musem to taka alternatywa dla niedzielnego ciasta, na upieczenie którego zabrakło czasu :) To prosty, szybki i bardzo pyszny deser, a budyń czekoladowy wspaniale komponuje się z aromatycznym morelowym musem ... mmmm... :)) Składniki: 1 budyń czekoladowy z cukrem 500ml mleka Na mus: puszka moreli 1 galaretka morelowa Wykonanie: Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładamy
Walijskie Pichceniezarobić nożem. Dodać cukier, jajka, skórkę cytrynową i wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wykrawać ciasteczka - pary. Jedno całe, drugie z dziurką. W oryginalnym przepisie ciasteczka są okrągłe :) Piec w 180 stopniach około 12 minut. Po upieczeniu smarować ciastko całe marmoladą, gęstym dżemem ( ja użyłam galaretki porzeczkowej i dżemu pomarańczowego )i przykładać to z dziurką
kolorowotorcikowociacho na święta. Na obecną chwilę w lodówce mam ciasto bez bitej śmietany. Spróbowałam i w takim stanie jest już rewelacyjne. Jeszcze zdecyduję czy zaszaleje z bitą śmietaną. Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego
Magiczne Życie Martydodajemy galaretki, żurawinę i żelatynę, mieszamy dokładnie odstawiamy do wystygnięcia, wykładamy na biszkopt, Masa śmietanowa: żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie - studzimy, śmietanki kremowe mocno schładzamy - ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i wanilię, następnie wlewamy małym strumieniem żelatynę i wylewamy na masę jabłkową, wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Płatki smażymy na suchej patelni-posypujemy ciasto-gotowe
Kuchnia BeatyNastępnie dodajemy po 1 żółtku, ubijając tylko do połączenia sie składników. Wymieszane i przesiane mąki dodać do ubitej piany z żółtkami mieszając szpatułka lub rózgą ). Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 175 stopniach przez ok. 30-40 min. do suchego patyczka. Upieczone wyjąć spuscic na podloge z wysokości 50cm i ponownie wstawić do piekarnika(...)muszkatolowej trochę soku z cytryny 4-5 lyżek cukru trzcinowego galaretka cytrynowa ,lub żelatyna Wykonanie zagotować, aż jabłka zrobią się miękkie, i na mus Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną.( w 1/4 szklanki goracej wody) Krem śmietankowy 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 lyzki cukru pudru 1-2 łyżki
w mojej kuchnigalaretek i połączyć dokładnie z serkami. Moja mała rada. Moje serki były bardzo zimne i w momencie połączenia się z żelatyną całość zaczęła mi się szybko zsiadać. Więc lepiej jak są w temp pokojowej ;). Tortownicę wykładamy folią spożywczą, aluminiową. Na dno wykładamy biszkopty i naprzemiennie wlewać po kilka łyżek masy serowej i truskawkowej ( tak jak w przypadku kultowego ciasta zebra
Malinowe Pocałunkimojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku :) Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis namojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku :) Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis naPolecam idealny deser na upały. Jest szybki, lekki i bardzo prosty do zrobienia :) SKŁADNIKI: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g (dobrze schłodzone) wiśniowa galaretka agrestowa galaretka
Pani na deserPyszny, lekki, o delikatnej, kremowej konsystencji. Nie przesłodzony, wg mnie idealny w smaku. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców, i dowolnych galaretek. Dodatkową zaletą jest
Walijskie PichcenieAromatyczny migdałowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy manny i likieru amaretto na biszkoptowym spodzie. A na zakończenie lata otulony ogromną ilością truskawek i galaretki. Składniki
Życie zaczyna się w kuchniNa zakończenie tegorocznego sezonu malinowego powstał pyszny malinowy serniczek na zimno. Maliny dodałam do masy serowej a także na wierzch serniczka pod galaretkę. Pyszny, kremowy, nie
Monia miesza i gotujeMoje ulubione wafelki,chrupkie , z pyszną masą galaretkową.Polecam. 1 paczka suchych wafli 1 margaryna 0.5 szkl.cukru 1 szkl.śmietany 18% 2 galaretki wiśniowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki