mnie bez spodu, ale można spó ciasta wyłożyć biszkoptami bezglutenowymi czy ciasteczkami. Bardzo delikatny i puszysty, uwielbiany przez dzieci, choć nie tylko ;) Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy) 250 g śmietanki kremowej 30% 4 łyżki cukru pudru 30 g żelatyny 200 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Żelatynę rozpuść
Kuchnia bezglutenowaMam dla Was kolejny przepis na pyszny serniczek bez pieczenia. Tym razem naszło mnie na czekoladowy. Akurat miałam wiśnie więc dałam je na wierzch pod galaretkę
Monia miesza i gotujeBardzo prosty i smaczny deser. Idealny na upalne dni. Składniki ( na 7-8 deserów): 2 budynie o smaku waniliowym z cukrem, 1l mleka, 2 galaretki o
W kuchni u Monikipropozycja wspaniałej, orzeźwiającej, co ważne - nie pieczonej wersji ciasta - lekkiej leguminy, efektownej i przepysznej ze wszelkimi owocami jakie akurat posiadamy, prostota wykonania i czarujący wygląd niech będzie zachętą do jej wykonania! Składanki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 l mleka 3 łyżki żelatyny 1 cukier wanilinowy 1 galaretka (o dowolnym smaku) 1 paczka herbatników pełnoziarnistych 1 łyżka
kgwjanczewoPanujące upały zainspirowały mnie do stworzenia deseru niewymagającego pieczenia. A mianowicie, sernik na zimno. To idealny deser na letni dzień. Ja przygotowałem go z trzema warstwami
kulinarnyJaskładniki znacznie zmodyfikowałam... Przyznam, że tego rodzaju ciasta są dość pracochłonne, ale czego nie robi się z miłości :) rzecz jasna do potomka... Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego (użyłam President) 330 ml śmietanki kremówki 30% 2/3 szklanki cukru pudru (lub do smaku) 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 4 galaretki w różnych kolorach 250 g ciasteczek maślanych
Czerwień i błękitbiszkopciki. Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go lubią. Masa budyniowa na soku Kubuś, jest pyszna i zasmakuje każdemu. Moje łasuchy, duże i mały, pałaszowały aż miło:) 1 l soku Kubuś lub „kubusiopodobny” polecam z KLIK -smak ulubiony 3 budynie śmietankowe bez cukru 2 galaretki brzoskwiniowe, jeśli sok zielony
Takie tam pichcenieKiedy przywieźliśmy świeże maliny z farmy to musiałam szybciutko coś z nich przygotować. Pomyślałam, że tarta z malinami, na spodzie z ciasteczek digestive z pysznym kremem
UgotujmyTo.plSkładniki: 5 jajek 1 kostka margaryny 2 waniliowe serki homogenizowane (200g) 1/2 litra mleka 1 opakowanie żelatyny (na 2 litry płynu) 1 szklanka cukru 3 galaretki
Świat Ciastaskładniki: - 90 g cukru - 65 g mąki - 3 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki posiekanych orzechów na nadzienie: - 150 g serka śmietankowego
SMYKWKUCHNIkilka godzin, a najlepiej na całą noc. Galaretkę rozpuszczam w 400 ml gorącej wody, studzę i wylewam na wierzch, a wcześniej jeszcze układam pokrojone truskawki. ***** Komentarze Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, dze187.neoplus.adsl.tpnet.pl 2010/06/27 21:20:46 Piękny ten jogurtowiec na zimno. A ile blogów, tyle widzę różnych wariacji na temat zimnych ciast z truskawkami. I wszystkie wyglądają pysznie. Tak jak Twój
Zdrowa Kuchnia Sowycukier puder lub ksylitol (do smaku), © 5g żelatyny Śmietanowa M asa Malinowa: © 400 ml śmietanki 30 % © 300 g świeżych lub mrożonych malin © 2 opakowania galaretki malinowej © 600ml Śmietanki 30% (do obłożenia wierzchu i boków tortu) © 3 fixy do śmietany Do dekoracji: © Świeże m aliny i jeżyny © listki mięty lub melisy Przygotowanie(...)czemu zmniejszamy ryzyko, że ciasto nam opadnie. 3) G alaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Maliny przecieramy przez sitko (ja lubię, gdy w masie pozostają pestki, więc użyłam sitka z dużymi oczkami, ale można przetrzeć je przez geste sitko, tak by uzyskać gładki mus bez pestek) i razem z resztą wody zagotowujemy. Gorącą jeszcze galaretkę mieszamy z puree i odstawiamy
Moje Pyszne Siódme NieboCiasto truskawkowe bez pieczenia. Ojej ale to wyszły pyszności. Lekkie, proste i szybkie ciasto idealne na lato. Chyba najważniejsze jest to, że jest to ciasto bez pieczenia, a pomimo to nie trzeba długo czekać na wystygnięcie poszczególnych warstw. Masę budyniową przekładamy na herbatniki od razu, jeszcze kiedy jest ciepła. Użyłam w tym cieście nowego budyniu (kupionego w Austrii) i widzę(...)TRUSKAWKOWA: 400-500 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 łyżeczka soku z cytryny cukier (opcjonalnie) Kilka truskawek kroimy w drobną kosteczkę. Resztę blendujemy. Wrzucamy wszystkie razem do garnka. Dolewamy soku z cytryny i opcjonalnie cukru (ja zrezygnowałam, ze względu na galaretkę). Całość doprowadzamy do wrzenia, dosypujemy galaretkę, dokładanie mieszamy, żeby galaretka się rozpuściła i ściągamy z palnika. Odstawiamy
Relaxtimektórą przygotujecie dosłownie w ciągu kilka minut. Gotowane jajka zawinięte wędliną drobiową i nadziane kiełkami rzodkiewki oraz sosem chrzanowym. Prosto i smacznie. 4. Jajka wielkanocne - szynka z warzywami w galaretce . Jeżeli szukacie pomysłów na wielkanocne przekąski na zimno to zachęcam do przygotowania jajek na słono. Wystarczy wydmuszki nadziać kukurydzą, groszkiem, papryką, natką pietruszki i szynką oraz całość zalać mięsnym wywarem(...)czosnkiem . 6. Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym . Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne! Świetnie smakuje podane z ziemniakami jak i świeżym pieczywem. 7. Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. 8. Pieczeń rzymska z jajkiem to pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego. Taka pieczeń
UgotowaćCiekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak, biszkopt z nutą kawy, migdałów, chrupiące czekoladowe wafelki - całość idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowo- porzeczkowa ze startą czekoladą(...)500g białego sera w wiaderku 500ml śmietany 36% 5 łyżek żelatyny 10 łyżek mleka 1/2 szklanki cukru pudru 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka poziomkowa 1/2 szklanka wrzątku 80g mlecznej czekolady Mus porzeczkowy: 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki wrzątku 40ml likieru amaretto Dodatkowo na dekorację
Szalona Kuchnia Eweliny