adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa to proste, efektowne no i mega smaczne ciasto. Lekki biszkopt, wiśniowa warstwa i delikatny krem, a to wszystko pod herbatnikami i lśniącym, gładkim lukrem, który wzbogaca smak ciasta. Wszystkie warstwy świetnie ze sobą komponują. Gwarantuję, że zrobiona Wiśniowa pokusa raz wpisuje się do domowego menu. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa – składniki(...)SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3/4 szklanki cukru 4 jajka ( temperatura pokojowa) 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobinka soli MASA WISNIOWA: 1 galaretka wiśniowa 300 ml kompotu z wiśni 150 ml gorącej wody 350 g wiśni z kompotu SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 3 łyżki cukru
Olcia gotuje!najbardziej te z owocami. Ciasta i słodkości nie są naszą domeną, jednak czasami coś wyjdzie ;) Składniki: 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka mleka 3.2 % 4 płaskie łyżeczki agaru 1 garść rodzynek 2 łyżki ksylitolu 3 połówki brzoskwiń w syropie amaretto 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 200 g malin 200 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki cytrynowej Przygotowanie: Normal
R'n'G Kitchenakcji "Ciasto na niedzielę" . W tym tygodniu było bez pieczenia ale za to sernikowo. Przepis na "Snieżny Puch" zaczerpnięty został z bloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki: spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki
Życie zaczyna się w kuchniprzypadku :) Było ciasto, lody, kompot a teraz przyszła pora na deser :) Jeśli aktywnie śledzicie Euro 2016 to zamieńcie kolejność warstw i otrzymacie deser idealny dla kibica hehe :) Składniki: (na 2 porcje) 100 g białej czekolady 125 mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić
My simple kitchendelikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żółtka (jajka sparzamy) 130 g cukru pudru 250 g masła, miękkiego 1 galaretka np. o smaku brzoskwiniowym
Domowy Smak Jedzeniapowiedział, że ciasta na zimno są zarezerwowane tylko na lato i upały? Zapewniam, że w zimie smakują równie wybornie :) Polecam :) Składniki * na tortownice 24-26 cm* - 0.5 litra jogurtu naturalnego - 500 gram serka homogenizowanego waniliowego - 3/4 szklanki cukru pudru ( dałam trochę mniej ) - 3 łyżki żelatyny - duża puszka brzoskwiń - 1 banan ( opcjonalnie ) - dwie galaretki ( u mnie 1 brzoskwiniowa i 1 truskawkowa
Kuchnia z widokiem na ogródstopni, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Po tym czasie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 8 minut, do zarumienienia. Wystudzić. Mus dyniowy: 500 g miąższu z dyni 60 g cukru 1/4 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1,5 opakowania galaretki pomarańczowej Dynię obrać, wydrążyć, usunąć pestki
Domowa cukiernia Ewypochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki migdałowe
Kuchnia Danusiostygnie szarlotka ..pokażę Wam ciasto bez pieczenia...proste do zrobienia, smaczne i dawno zjedzone..robiłam je kilka dni temu..i nawet nie zdążyłam zrobić fotki z przekroju.. 1 wafel tortowy 1 litr mleka 200 g masła 1 szkl. cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szkl. kaszy manny [ można dać ciut więcej] maliny 1 galaretka Galaretkę rozpuścić
Moje domowe kucharzeniesłodką galaretkę i na pewno upiec tartę. Kruchą, słodką, z kuleczkami porzeczek tryskającymi na podniebieniu wciąż kwaskowatym sokiem. Poezja! TARTA Z CZERWONYMI PORZECZKAMI SKŁADNIKI Na kruchy spód 220 g mąki 110 g zimnego masła 50 g cukru 1 żółtko szczypta soli Mąkę wsypać do miski. Dodać pokrojone na drobne kawałki masło oraz pozostałe składniki. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć
KUCHARNIAGalaretki brzoskwiniowe zalewamy szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na 10 min. Następnie podgrzewając je w kąpieli wodnej dokładnie rozpuszczamy. Zlewamy syrop brzoskwiniowy. Brzoskwinie miksujemy blenderem, dodajemy rozpuszczone galaretki i dokładnie mieszamy. Syrop brzoskwiniowy rozcieńczamy ok 3/4 szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol. Na paterze układamy zamknięty rant tortownicy, w której piekliśmy(...)mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera. Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy go i wstawiamy całość do lodówki na min 1-2 godz. Pozostała
Malinowe Pocałunkizależności od marki mogą się różnić stopniem słodkości czy smaku. Najlepiej dosypywać partiami i próbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do kakaowej masy serowej, ciągle mieszając dolewałam cienkim strumieniem wystudzoną galaretkę. Gdy składniki się połączyły, masę wyłożyłam do formy na herbatniki. Można wcześniej wstawić masę na kilka minut do lodówki, żeby lekko zgęstniała, wtedy nie wyleje się z formy i nie podejdzie(...)Mleko podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Po chwili wymieszałam czekoladę i posmarowałam nią wierzch sernika. Sernik ponownie wstawiłam do lodówki, żeby czekolada zastygła. Ja chłodziłam ciasto całą noc, ale powinno wystarczyć kilka godzin. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeDziś Walentynki, dlatego proponuję Wam przepis na ciasto z czerwonym akcentem. Oczywiście, ciasto możecie zrobić w każdym dowolnie wybranym dniu, nie ograniczajcie się tylko do 14stego lutego. W czeluściach mojej zamrażarki drzemią jeszcze dary lata, czyli pachnące i słodkie truskawki . Ich czerwień kusi i wodzi na pokuszenie...bardziej niż niepokorny Grey. Ich smak zniewala i przyprawia o niegrzeczne myśli(...)Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, a następnie przesiać. Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę. Do masy jajecznej
kolorowotorcikowoOprócz syropów, soków, dżemów, galaretek, maliny zwłaszcza te świeżo zerwane można dodać na przykład do owsianki z dodatkiem miodu. Do jogurtu naturalnego, wrzuć maliny i dodaj ulubione muesli. Możesz upiec na patelni placki z dodatkiem malin, albo wyczarować z nich orzeźwiające smoothie w towarzystwie innych owoców. Malinami możesz posypać gofry, albo wykorzystać je, piekąc przepyszne ciasto. Zastosowanie malin w kosmetyce
ProstePesto.pl