Kruchutkie po upieczeniu, delikatnie miękną po przełożeniu wkładką konfiturową. Udane połączenie smaków słodkich wiśni i maślano - orzechowego ciasta z dodatkiem cynamonu. Ciasto nie kruszy się, nie lepi, jest bardzo wygodne w obróbce. Jako, że efekt atrakcyjny dla oczu i podniebienia, mogą posłużyć jako słodki poczęstunek do herbatki, ale również jako podarunek zapakowany w przeźroczystą folię, zdradzającą(...)Gładkie ciasto wkładamy do lodówki na godzinę. Po schłodzeniu wałkujemy na blacie oprószonym mąką i wycinamy ciasteczka. Ja wycinałam okrągłe, w połowie wycięłam dziurki małym kieliszkiem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach, około 10 minut do lekkiego zarumienienia. Studzimy na kratce. Swoje ciasteczka sklejałam konfiturą wiśniową podgrzaną wcześniej z łyżką wiśniowej galaretki. Zapakowałam
Kronika Piekarnikaowoce z galaretką całkowicie stężały. Do osobnej miski wlać zimną śmietanę kremówkę i cukier puder. Ubić na sztywno. Trifle wyjąć z lodówki, pokryć bitą śmietaną i posypać prażonymi migdałami. Deser schłodzić w lodówce. Trifle z owocami leśnymi Warto wiedzieć robiąc trifle owocowe. W trifle wykorzystać można zarówno biszkopt jak i dowolne ciastka biszkoptowe . Jeśli sięgamy po ciasto biszkoptowe to powinno
MeCooks(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chyba nie muszę Was przekonywać do tego, że samodzielnie przygotowana konserwa smakuje najlepiej! Wprawdzie nie wygląda ona tak idealnie jak w sklepie, ale
Przepiski.plKto w upalne dni nie lubi sernika na zimno? A może lepiej smakuje w zimowe popołudnie? Tak czy siak sernik na zimno pasuje do każdej pory
Słodki Zakątekskładniki wystarczy na spód położyć tortownicy biszkopty potrzebny biały ser ok 750 g 2 małe lub jedna duża puszka owoców mango żelatyna 250 g śmietany 30
Moje WyrobyTOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 25. DOMOWY BURGER WOŁOWO- WIEPRZOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 26. NAJWAŻNIEJSZE ZASADY PRZY ROBIENIU OGÓRKÓW! 27. PIZZA - JAK ZROBIĆ W DOMU? 4 PRZEPISY 28. ZAPIEKANE TRUSKAWKI - SŁODKOŚCI NA WEEKEND 29. PRZEPIS NA TARTĘ RUSTYKALNĄ BEZ LAKTOZY 30. GRECKA TARTA DIONIZOSA! 31. SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO
SMYKWKUCHNIwylepiamy ciastem foremki( foremki wcześniej trzeba wysmarować masłem) i dziurkujemy je widelcem tak przygotowane foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 15 minut , serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder wkładamy do miski i ubijamy na gładki krem zimne tartaletki nadziewamy kremem śmietanowym i ozdabiamy owocami, jak ktoś chce można dodatkowo owoce posmarować galaretką, będę
Słodkie zapomnienieuwielbiam takie ciacha :) ktoś powie ze jest przy tym trochę pracy ale naprawdę warto :) WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm DODATKI: 1 duże opakowanie herbatników 1 duże opakowanie podłużnych
Dziś Ja gotujePrawdziwy pyszny sernik na zimno! Jest idealny nie tylko na ochłodę podczas letnich upałów ale wybornie smakuje również jesienią, kiedy za oknem słota :) Zapraszam do wypróbowania
Krokusowy DomSmakuje jak najlepszej jakości sernik a nikt nie zgadł z czego jest upieczony. No dobra dynia w końcu padła w składnikach i chia bo widoczne a
Moje Małe Czarowaniewylewam ciasto. Piekę około 10 minut, to zależy od mocy gofrownicy. Żelatynę namaczam w łyżce wody. Jeżyny przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i chwilę je podgrzewam aż będzie można przetrzeć je przez sitko. Do soku dodaję cukier, podgrzewam aż będzie gorący, zdejmuję z ognia i rozpuszczam w nim żelatynę. Jak zacznie tężeć dodaję galaretkę do śmietany kremówki lekko
wesoła kuchniabyć np.stare ciasto przeznaczone na bajaderkę, u mnie to był piernik) 150 g masła masa serowa : 500 g twarogu (ale nie serka z wiaderka!!!) 135 g białej czekolady 135 g jogurtu 1 laska waniliowa skórka z 1 cytryny 90 g cukru wierzch: 100 g białej czekolady 300 g śmietany 22% 120 g śmietany 36% dekoracja: 1 galaretka truskawkowa Przygotowanie: spód
Bon appetit mon amiewczorajszego ciasta została mi połówka dużego granatu więc dodając to, co akurat miałam stworzyłam cytrynowy deser w stylu włoskiej panna cotty. Jest bardzo lekki i kremowy w smaku, doskonały aby podać go po sytym obiedzie lub na romantyczną kolację. Składniki na 5 sztuk: 125 ml śmietanki kremówki 125 ml mleka 40 g cukru 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 granatu Połowę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto wykładamy gotową muzę jabłkową na wierzch której układamy plasterki jabłka zaczynając od zewnętrznej strony tak by wyszedł nam taki o to piękny kwiatek. Całość posypujemy łyżeczką cukru i pieczemy w 190'C przez 40 minut. Kasia upiekła Szarlotkę Dorota upiekła Jabłecznik z kruszonką Iziona upiekła Szarlotkę sypaną Joanna upiekła Szarlotkę na biszkopcie z galaretką, budyniem
cookplNa weekend musi być coś słodkiego. Dostałam sporo brzoskwinek więc zrobiłam sernik brzoskwiniowy. Serniczek mocno brzoskwiniowy bo brzoskwinek w nim sporo. składniki: brzoskwiniowy mus 300 g
Monia miesza i gotuje