Składniki: Biszkopt kakaowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 2,5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Śmietankowiec: 3 opakowania śmietanki 30
Ciastka - domowe słodkościDwie osoby mają urodziny w tym samym czasie? Smok prezentuje rozwiązanie tego problemu: niebiesko-zielony tort na podwójne urodziny. Dlaczego taka kolorystyka? Jedna z osób lubi
Bardzo Gruby SmokJogurtowo malinowe serca walentynkowe Jogurtowy deser możemy przygotować z różnych owoców. Użyłyśmy soku z malin, które latem zasypałyśmy cukrem w słoikach, a następnie poddałyśmy pasteryzacji. Można
Tajemnice SmakuMiał powstać 3 bit ale niestety zabrakło masy kajmakowej i musiałam stworzyć coś słodkiego z tego co było pod ręką. Słodki składnik zastąpiłam owocowym dodatkiem w
Monia miesza i gotuje01.08.2019 Kiedy w upalne letnie dni , nie chce nam się załączać piekarnika ale jednak coś słodkiego chcemy przygotować, to bananowa pianka jest bardzo dobrym pomysłem. Bez
gotuj ze mnąZapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy Składniki • 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni ) • 120 g masła
W królestwie smaków BeatyBardzo proste owocowe deserki w szklankach. Przygotowuje się je bardzo szybko a smakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu. 6
VioletoweKucharzenieProsty w przygotowaniu, smaczny deser z truskawkami i jogurtem. Nie za słodki, orzeźwiający, lekko kwaskowaty, wspaniały na upały. Dobry dla osób, które liczą kalorie. Na
Mała Cukierenkapieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 160 stopni C. Studzimy całkowicie. MASA TRUSKAWKOWA: - 900 ml zmiksowanych mrożonych truskawek - 2 galaretki truskawkowe - 100 ml wrzątku Galaretki (proszek) rozpuść w 100 ml wrzątku. Dodaj do zmiksowanych truskawek. Masa zacznie szybko tężeć, jak będzie już lekko stężała wylej na przekrojony biszkopt i przykryj drugą połową biszkoptu. MASA BITA(...)śmietanki 36% - 2 łyżki kajmaku Śmietankę ubij na najwyższych obrotach, aby się rewelacyjnie ubiła, powinna być schłodzona przez minimum 12 godzin w lodówce. Dodawaj porcjami kajmak. Masę wyłóż na ciasto. Z pozostałego kajmaku za pomocą rękawa cukierniczego wykonaj kleksy lub różyczki, całość posyp startą czekoladą! Ciasto smakuje najlepiej schłodzone, tak też powinno być przechowywane tj. w lodówce. Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIrybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą(...)surimi Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Sosy Sos musztardowy na białym winie
Kulinarne przygody Gatityleśnych 700 g mrożonej mieszanki owoców leśnych (u mnie były to: truskawki, maliny, jeżyny, czarne i czerwone porzeczki oraz wiśnie) 500 g śmietanki 36% 500 g serka mascarpone 1 galaretkę (ja użyłam truskawkowej dla podbicia owocowego smaku) cukier puder do smaku - w zależności od oczekiwanej słodkości/kwaśności kremu od 6 do 10 pełnych łyżek (do tortu pokrywanego lukrem plastycznym(...)naprawdę powoli i z wyczuciem. Tak, by piana nie opadła ani o centymetr. Powiem szczerze, że czasem chce mi się bardziej, czasem mniej, ale jeśli się postaram, to gotowe ciasto na biszkopt ledwo mieści się w 2,5 l misce, a po upieczeniu ciacho jest lekkie i puszyste jak chmurka. Warto! :) Przelewamy masę do formy i wstawiamy do nagrzanego
Ratunku obiadposłużą nam do dekoracji). Do czystego naczynia Thermomix wsypujemy wyszypułkowane truskawki. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Gotujemy czas 5 min/temp.100/obr.1 Następnie miksujemy truskawki na gładko czas 30s/obr.10. Wsypujemy galaretkę i mieszamy czas 1 min/obr.4. Mus przelewamy do innego naczynia, studzimy, następnie schładzamy w lodówce. Kiedy mus truskawkowy będzie zimny, powinien być również płynny, ubijamy śmietanę. Do czytego i suchego(...)porcjami mus truskawkowy. Biszkopt nasączamy sokiem z cytryny. Płynną masę wlewamy na biszkopt (biszkopt pozostaje cały czas w formie). Wkładamy do lodówki do stężenia. Najlepiej na całą noc. Wyciągamy ciasto z lodówki. Na wierzchu ciasta rozkładamy świeże truskawki i posypujemy okruszkami, które nam zostały po odcięciu biszkopta. The post Szpinakowa kostka z musem truskawkowym appeared first on Thermomix przepisy
Themo przepisysernika z chałwowym dodatkiem. Nie dość, że pięknie wygląda, to równie wyśmienicie smakuje. Sposób dodawania jej do ciasta jest dokładnie taki sam jak w przypadku pistacji. Możemy wkruszyć ją do masy, tuż bezpośrednio przed pieczeniem lub też posypać nią górę ciasta. Doskonałym towarzyszem podkreślającym smak słodkiego przysmaku jest czekolada. Niech nie przestraszy Was zbytnia słodycz tego zestawienia, bo dla prawdziwego(...)idealnie przełamią słodki akcent ciasta. Trudno jednoznacznie zadecydować, który z serników mógłby ostatecznie przypaść nam do gustu. W tej sytuacji wyjście okazuje się być tylko jedno: połączenie pistacji i chałwy. Pistacje możemy dorzucić do masy twarogowej jako bazy naszego ciasta, natomiast samą chałwę połączyć z ubitą słodką kremówką, która idealnie dopasuje się na wierzch naszego ciasta. Czy takie połączenie smaków
Oryginalny smakkawy ciasto o smaku kawy to już podwójna uciecha... mniam :) <3 Szybkie i jakie pyszne <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI: 250g - 1 opakowanie ciastek maszynkowych firmy Brześć 400g masy krówkowej kajmak 2-3 łyżki alkoholu "sheridan's" 20-30g czekolady do starcia na wierzch 100g kawy cappuccino + 1/4 szkl gorącej wody 1 galaretka cytrynowa
Dziś Ja gotujerazem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser, nie za słodki, orzeźwiający o mleczno- śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia;) Składniki podstawowe: 1 duże (300 g) opakowanie herbatników kakaowych pół opakowania dużych okrągłych biszkoptów Masa Jabłkowa z Galaretką: 1 kg obranych
Domowe ciastamega truskawkowe ciasto dla wszystkich, którzy kochają wyjątkowy smak tych orzeźwiających owoców, uważanych za jedne z afrodyzjaków. Składniki: Spód: 200g ciastek herbatników „czarnych” 80g masła extra Masa serowa: 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła extra 600g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki żelatyny 12 łyżek mleka 200ml śmietany 30% Mus truskawkowy: 400g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1/4 szklanki wody
Szalona Kuchnia Ewelinymasy układam paski galaretki. Na wierzch wykładam masę białą i składam ,,chatkę". Herbatniki leżące po bokach, podnoszę do góry i łączę na wierzchołku w kształt trójkąta. Zaczynam od najbardziej oddalonych ciastek, stopniowo przesuwając się do początku. Gotową ,,chatkę" schładzam w lodówce. Składniki polewy wrzucam do garnuszka i gotuję do połączenia składników. Studzę i polewam tym moje ciasto. Ponownie odstawiam
Ciasteczkowy Potwór