ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:449/672)

Cudo malinowo - makowe 355

Kochani dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem mojej mamy. Inspiracja wyszła spontanicznie, po świętach został mak, w zamrażarce mrożone maliny i mamy takie cudeńko. Jest

Niezły Młynek
Ciastka z orzechów laskowych 153

układałam je w foremkach opiekacza. Ciastka piekłam dosłownie 1-2 minuty w zamkniętym opiekaczu. Powinny być ładnie zarumienione. Upieczone ciasteczka wyjmowałam na talerz. Niektóre trochę musiałam obkroić nożem bo ciasto niekiedy wychodzi poza foremkę, jeśli za dużo go włożymy. Ciasteczka są pyszne jeszcze na ciepło, więc musiałam ich pilnować, żeby wystarczyło do zrobienia zdjęcia. Jak też wspominałam na wstępie, ciastka(...)ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link

Waniliowe Improwizacje
miodownik z serem gotowanym 225

miód, ponownie siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części. Rozwałkowujemy na trzy równe placki. Przekładamy do blaszki (ok. 21x32cm) i pieczemy każdy z osobna w 160 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek (u mnie szara reneta) 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa 1 łyżka miodu wykonanie: Jabłka obieramy(...)nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy na patelnię, dodajemy masło i smażymy na małym ogniu od czasu do czasu mieszamy. Następnie pod koniec smażenia dodajemy suchą galaretkę i dokładnie mieszamy. Ciepłą masą przekładamy placki. : składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żółtka 1 budyń waniliowy 60 ml mleka 330 g cukru wykonanie: Ser mielimy

Domowy Smak Jedzenia
Pszczółka - sernik na zimno z nasionami chia 202

galaretki brzoskwiniowe 1 1/2 szklanka wody Pszczółki: kilka nektarynek kilka płatków migdałów 1/5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka    Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy i delikatnie łączymy z masą. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto(...)Masę serową z wiaderka miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka chia i przestudzoną, ale wciąż płynną żelatynę. Miksujemy i wylewamy na zimny biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia.   Galaretka brzoskwiniowa: Brzoskwinie wraz z syropem blendujemy  na gładką masę. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w wrzącej wodzie. Studzimy i mieszamy z musem brzoskwiniowym. Wylewamy na wierzch sernika

Jadło i czytadło
Malinowa góra lodowa 601

Ciasto o nazwie Góra Lodowa krąży od jakiegoś czasu w internecie. Ciasto jest ogólnie pysznie, ale też bardzo słodkie. Postanowiłam nieco przełamać to kwaskowatymi malinami i nasączeniem ciasta sokiem z cytryny. Wyszło SUPER!  Składniki: biszkopt: 5 jajek, szklanka mąki, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao szczypta soli krem I: 2 opakowania kremu Karpatka, mleko(...)blatu smarujemy cieniutką warstwą kremu pierwszego, którym przykrywamy galaretkę. Nasączamy biszkopt pozostałym sokiem z cytryny, wykładamy pozostały pierwszy krem. Układamy przekrojone na pół biszkopty tak jak jest to widoczne na zdjęciach. Na koniec polewamy na przemian kremem II jasnym i ciemnym. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin aby ciasto dobrze nasionkło i składniki połączyły się

Lena Gotuje
Kokosowa panna cotta z musem ananasowym na kakaowym biszkopcie 190

pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany kremówki 30% 600 ml mleczka kokosowego  pół laski wanilii lub cukier waniliowy   5 łyżeczek żelatyny Mus ananasowy:  1 galaretka ananasowa  1 łyżka żelatyny  puszka ananasów Składniki na spód: 3 duże jaja szczypta soli pół szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao pół szklanki cukru Białka ubijamy z solą(...)średnicy ok. 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowane ciasto. Pieczemy w 180ºC przez ok. 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i upuszczamy na podłogę w wysokości ok 60 cm. Wstawiamy do uchylonego piekarnika do całkowitego wystudzenia. Wyjmujemy ananasy z puszki kroimy na kawałki i blenderem robimy z nich mus.  Galaretkę i żelatynę zalewamy ok pół szklanki zimnej wody

Malinowe Pocałunki
Cytrynowe babeczki i kilka słów o formach do pieczenia 182

niezawodne i dla mnie najlepsze na rynku, galaretki czy drożdże nie mają sobie równych, i piszę to ze szczerego serca, nie jest to wpis sponsorowany.  Teraz działa również sklep online   gdzie można nabyć solidne, trwałe i wysokiej jakości formy do pieczenia, tortów, ciast, bab, czy muffinek,   kolosalnie różnią się od tych najtańszych gdzie po dwóch

Wanilia i Kardamon
Malinowa chmurka 213

białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami cukier i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana: - 1 l śmietany 36%  -2 śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier(...)malin 2 galaretki rozpuściłam w 600 ml gorącej wody. Do galaretek dodałam mrożone maliny, które następnie zmiksowałam. Masę wstawiłam na chwilę do zamrażalnika, aż lekko stężeje. Mus malinowy wykładamy na pierwszą warstwę bitej śmietany i następnie nakładamy kolejną warstwę bitej śmietany. Całość przykrywamy drugim upieczonym i ostudzonym spodem. Ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce. Smacznego

Receptura smaku
Owocowy pucharek 167

całe wiaderko, niestety nie zdążyłam ich wykorzystać ani do przetworów, ani do ciasta, gdyż pochłonęliśmy wszystkie w błyskawicznym tempie). Chyba też pogoda nie zachęca do długiego gotowania gorących obiadów, ale moi domownicy bez porządnego sytego obiadu nie wyobrażają sobie dnia. A co na deser? Lekki deser, galaretka, mnóstwo owoców, lody i bita śmietana. Szybko i pysznie, można się najeść! Składniki

dom-agi.pl
10 sposobów na tanie i szybkie obiady 89

przygotować bez gotowania. Szczególnie latem, gdy na dworze jest gorąco, warto pomyśleć o chłodnikach, sałatkach czy galaretkach. Równie atrakcyjne jest przygotowanie potraw, które gotuje się czy piecze tylko raz, a potem jada na zimno: pasztetów, rolad czy pierogów lub kieszonek z gotowego ciasta z nadzieniem. Jeden wieczór i dania na trzy dni gotowe. 8. Zamrażaj gotowe dania Poświęcenie takiego wieczoru

ProstePesto.pl
Mango. Najzdrowsze owoce świata 108

miejscu. Mango to owoce smaczne i pożywne, wykorzystywane w kuchni całego świata. Doskonale pasują do sałatek, ciast, musli, jogurtów, są składnikiem sosów, przystawek, dań mięsnych i rybnych, smaczne na słodko i słono, w postaci soków i przecierów. Wspaniale smakują na surowo z galaretką, jako składnik deserów, lodów, sorbetów. Artykuł Mango. Najzdrowsze owoce świata pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto

ProstePesto.pl
Sernik z musem brzoskwiniowym 88

Przepis na puszysty sernik z orzeźwiającym musem z brzoskwiń Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto : 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 1/3 szkl mielonych migdałów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec około(...)wymieszać z cukrem pudrem, dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, ubić bitą śmietanę i delikatnie wymieszać z serem. Ciasto umieść w tortownicy i nasączyć syropem z brzoskwiń wylać ser, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Mus z brzoskwiń: 1 puszka brzoskwiń 820 g 2 galaretki brzoskwiniowe 1 i 1/2 szkl. wody Galaretki rozpuścić w wodzie. Brzoskwinie wyciągnąć z zalewy i zmiksować. Dodać

Wasze Przepisy
Najprostszy jabłecznik 98

Znasz kogoś, kto nie lubi jabłeczników/szarlotek? Ja nie. Sama je uwielbiam, mogłabym je jeść na zmianę z sernikami.. To jest jeden z fajniejszych przepisów

Prosty przepis na
Truskawkowe niebo 163

Lekkie ciasto z truskawkami Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szkl.mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 400 ml wrzątku Masa cytrynowa: 200 ml wrzątku, 1 galaretka cytrynowa, 400 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy

słodki bratek