Deser bez pieczenia o delikatnym rozkosznym smaku i fajnym wyglądzie. Z warstwą truskawkowej galaretki i ciasteczkowym spodzie. Łatwy w przygotowaniu, gdy zrezygnujemy z likieru zajadac mogą
Wanilia i Kardamonjedzone garściami z miseczki, w koktajlach, naleśnikach, dżemach zimą, ale także w pysznych ciastach. Ciastem na dziś jest sernik, który w połączeniu z truskawkami staje się pysznym deserem na zimno. Spróbujcie :) Składniki: 750g sera zmielonego (może być taki z wiaderka) 3 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru 2 bite śmietany w proszku 3 szklanki wrzącej wody szklanka mleka
ChilliJemyPysznie,lekko,orzeźwiająco i bez pieczenia - serniczek na Dzień Matki. Składniki: 4 serki homogenizowane 4 galaretki o dowolnym smaku 2 galaretki truskawkowe dowolne,ulubione
Niespełnione zdolności kulinarnetakie upały ciężko jest wystać przy piekarniku czy też piec ciasta z kremami i nie tylko, ciasta pracochłonne dlatego chciałam zrobić coś na szybko i coś co mogłoby choć trochę pomóc w ochłodzeniu i orzeźwieniu. Przeglądając szafki i lodówkę znalazłam jogurt naturalny i galaretkę i postanowiłam połączyć je i nie skromnie muszę przyznać, że mi się udało :-) Zasmakowało całej mojej
Motylkowa KuchniaCiasteczka zbożowe 6. Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7. Czekoladowy suflet 8. Deser malinowy z nutką cytryny 9. Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki 12. Jabłecznik z bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa
Tradycyjna KuchniaWarzywny, kolorowy mix, jarska galaretka, akurat na wiosenny stół! Pamiętajmy! WARZYWA O KAŻDEJ PORZE ROKU I DNIA, a w tej wersji szczególnie wyglądają zachęcająco... Składniki
kgwjanczewopołówki) truskawki i szybko wymieszać. Masa szybko stężeje. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i barwnik (i żelatynę
CookYourselfBANANOWY SERNIK Składniki: - 2kg bananów - 1 cytryna - 500g twarogu półtłustego - 150g cukru pudru - 6 łyżeczek żelatyny - 2 galaretki cytrynowe - 500ml wody Sposób przygotowania: Odkładamy na bok
Mentor Smakuzastanawiałam się co z nimi zrobić. Decyzja padła na drożdżową chałkę nadziewaną masą serową i galaretką z czerwonej porzeczki. Chałka wyszła idealnie miękka i puszysta, dobrze wypieczona a słodko - kwaśny farsz doskonale współgrał z resztą. Idealna do zabrania na piknik i wycieczkę;)) Ciasto: 2 jajka, szklanka ciepłej wody, 4,5 szklanki mąki pszennej, 125 g masła
Z miłości do słodkościmiętowy: 2 łyżki świeżej mięty 1 zielona galaretka 1/8 kostki masła 2 łyżeczki mąki sok z 1/2 cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy(...)sicie, wywar miętowy doprawiam cukrem i sokiem z cytryny. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję mąkę i lekko zasmażam. Rozprowadzam wywarem , dolewam około 1-1 1/2 szklanki wrzątku, wsypuję galaretkę i podgrzewam ,aż żelatyna się rozpuści. Sernik kroję na 12 części, układam na talerzykach i polewam sosem miętowym
Ciasteczkowy Potwórłyżki galaretki truskawkowej (galaretka szybciej zagęści dżem i łatwiej go będzie nam nakładać do drożdżówek) 1. Najpierw tworzymy zaczyn i odstawiamy go do podrośnięcia (wkruszamy drożdże do serwatki dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy). 2. Do miski dajemy mąkę, jajko, cukier oraz parę kropel esencji waniliowej. Kiedy zaczyn wyrośnie dodajemy go do mąki i zaczynamy wyrabiać ciasto, podczas wyrabiania dolewamy masło
Gotowanie...to proste !pomarańczowej (dałam mandarynkową) Uwaga: chodzi o taką galaretkę śniadaniową sprzedawaną w słoiczkach jak dżem, do chleba lub tostów, a nie o taką w proszku! 1. Mąkę, migdały i proszek do pieczenia wsypać do miski, dodać miękkie masło, 120 g cukru, jajko i 50 g marcepanowej masy, pokruszonej w rękach. Wyrobić szybko gładkie ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić(...)pomocą miksera pozostały marcepan z jajkiem i cukrem na masę bez grudek, następnie przełożyć ją do rękawa cukierniczego z szeroką, ząbkowaną końcówką. 3. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Połowę ciasta pozostawić w lodówce, drugą rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać ciastka foremką - średnim serduszkiem i kłaść w odstępach 1 cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Kuchnia Prezydentowejjeszcze okazji spróbować tego ciasta dlatego też postanowiłam je zrobić. Ciasto jest proste i nie wymaga pieczenia. Składa się z masy serowej oraz herbatników. składniki: 36 herbatników 600 g tłustego twarogu zmielonego 125 g masła ok 1/2 szklanki cukru pudru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka cukru waniliowego galaretka, u mnie truskawkowa do dekoracji polewa czekoladowa płatki migdałowe Helio(...)także zmiksować. Na foli aluminiowej ułożyć prostokąt z 18 herbatników (3x6). Na herbatnikach rozsmarować masę z kakao. Przykryć drugą warstwą herbatników i rozsmarować masę z cukrem waniliowym. Stężałą galaretkę pokroić w paski i ułożyć na środku. Boczne herbatniki z pomocą foli złożyć do środka tworząc trójkąt czyli kształt chatki. Delikatnie docisnąć aby wszystko ładnie się skleiło, zawinąć w folię aluminiową
Monia miesza i gotujeładnie się kroi. Jak większość ciast najlepiej przygotować je dzień wcześniej i koniecznie przechowywać w lodówce. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na warstwę jabłkową: 700 g jabłek łyżka masła łyżka cukru łyżeczka cynamonu galaretka pomarańczowa na krem: 500 ml mleka(...)piec w 180*C około 30 minut. Warstwa jabłkowa: jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Udusić na maśle, zdjąć z ognia o wsypać galaretkę. Dokładnie wymieszać, przestudzić i wyłożyć na biszkopt (można go wcześniej nasączyć herbatą). Krem: połowę mleka zagotować, resztę wymieszać z cukrem i budyniem. Wlać na gotujące się mleko i ugotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajabłkowym, masą budyniową i powidłami śliwkowymi. Już jeden kęs ciasta sprawi ogromną radość dla naszego podniebienia. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka. ¾ szklanki cukru, 1 kopiata szklanka mąki, 1,5 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, ½ szklanki wody, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu(...)biszkopt na dwa równe blaty. 2. Masa jabłkowa: Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Owoce przekładam do garnka. Wlewam wodę i duszę około 10 minut. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejącą masę wykładam na jeden z biszkoptów. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 0,5 szklanki i mieszam
Tradycyjna kuchnia Kasi