ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:197/672)

Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym 165

świętować ;)). Myślę, że podobne ciacho mogą też zrobić weganie, wykorzystując biszkopt z aquafaby , a klasyczną galaretkę zastępując taką na bazie agaru lub samym agarem. Mam nadzieję, że przepisy truskawkowe jeszcze wam się nie znudziły, bo u mnie to chyba jeszcze nie koniec… Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym bez cukru tortownica 23 cm Biszkopt kokosowy: 4 jajka(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i połączyć delikatnie z masą jajeczną. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki), wylać ciasto i piec około 25 minut w 180 stopniach. Przestudzić. Truskawki odszypułkować i zblendować na gładką masę. Galaretkę rozpuścić z ksylitolem w gorącej wodzie i odstawić. Kiedy nie będzie już ciepła, wstawić do lodówki na kilka minut. Zblendowane truskawki

Fitkot
Jogurtowiec z galaretkami 85

Dziś deser lekki, piankowy z kolorowymi galaretkami. Spotkałam go pierwszy raz na blogu u Gatity i teraz modyfikując robię różne jego wersje. Dziś z galaretką malinową

Moje Małe Czarowanie
Ciasto brzoskwiniowe 381

śmietana: Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pod sam koniec dodać śmietan-fix i jeszcze przez chwilę miksować. Ciasto: Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć i rozsmarować krem brzoskwiniowy. Na krem wylać tężejącą galaretkę i ułożyć gęsto brzoskwinie pokrojone na małe kawałki. Wstawić do lodówki żeby galaretka stężała z owocami. W tym czasie można zająć się(...)brzoskwiniami. Ja dałam jeden śmietan-fix, ale lepiej jest dać dwa, bo wtedy w trakcie krojenia ciasta nie będą wypadać nam owoce. W trakcie robienia ciasta Przygotowywanie biszkoptu. Wykładanie kremu brzoskwiniowego na biszkopt. Wylewanie galaretki i układanie owoców. Nakładanie śmietany wymieszanej z owocami. Gotowe ciasto

Passions hobbies life
Ciasto z Łakotek z owocami leśnymi 167

się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś w rodzaju spodu ciasta(...)wrzątku. Do zrobionego kremu dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy. A następnie wylewamy na zmrożony spód. Zostawiamy na jedną godzinę do lodówki. Owoce rozmrozić i ułożyć na stężony krem, wylać ostygniętą galaretkę. Wstawić do lodówki na kolejna godzinę.  Pychotka

MarciochaKucharzy
Ciasto "Szampańskie" 128

witam,witam moi Mili:) Dziś przepis na ciasto łączące kilka smaków, ale z gatunku supersłodkich ;) Kruche ciasto na sodzie( które najlepsze jest dnia kolejnego po upieczeniu) , warstwa mlecznego budyniu, słooooodki kajmaczek i orzeźwiająca warstwa pomarańczowo- czekoladowa… Brzmi nieźle, co? I smakuje tak że mmm :) Polecam na blaszkę 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line(...)puch z masłem. Dodatki: 1 pomarańcza 100 g gorzkiej czekolady 1 galaretka pomarańczowa   WYKONANIE: blat ciasta   gorący budyń szybko przykrywamy drugim blatem ciasta (i odstawiamy do ostudzenia)   masa kajmakowa     kawałki czekolady    plastry pomarańczy   zalewamy tężejącą galaretką ( na 400 ml wody)   Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line

Domowe ciasta
Fit serniczek na zimno z galaretką i brzoskwiniami 161

Dziś zapraszam na bardzo proste, lekkie ciasto na zimno z brzoskwiniami i galaretką. Można użyć dowolnych ulubionych owoców. Ciasto jest pyszne, idealne na deser w ciepłe dni. Nie zawiera dużo kalorii, zamiast piec biszkopt, można użyć gotowych biszkoptów lub herbatników, wtedy przygotowanie będzie jeszcze szybsze i prostsze. Tort zrobiłam w małej tortownicy, więc jeśli chcemy zrobić większy polecam podowoić ilość(...)kopiata łyżka ciemnego kakao Masa serowa: 250 g chudego twarogu 350 g jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody 3/4 szklanki ksylitolu 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej

Healthy food explorer
jabłecznik z pianką i migdałami 142

żółtek 250 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cynamonu na piankę: 6 białek pozostałych z ciasta 3/4 szklanki cukru 3 łyżki płatków migdałowych cukier puder do posypania  Składniki ciasta zagnieść. Jeśli ciasto będzie zbyt suche i nie bedzie(...)dwie części i schować do lodówki. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zasypać cukrem i cynamonem i dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać. Przestudzić.  Jedną częścią ciasta wyłożyć dno blaszki wyścielonej papierem. Rozsmarować masę jabłkową i przykryć drugą połową ciasta. Piec 30 minut w 180*C. Z białek i cukru ubić pianę i rozłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru 132

przetworów w wersji bez białego cukru . Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty, trufle, surowe pączki, lody, sorbety, budynie, batony, galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty, masła owocowe, musy owocowe, chutneye czy musztardę z gruszek

Moja Delicja
Poziomkowa Pokusa 185

Dzisiaj będzie ciacho właściwie to biszkopt z poziomkami, galaretkami, kisielem i  śmietaną. Ciasto przepyszne zapraszam na skosztowane. Mąż i  jego pytania bezbłędne" To na dole to Kubuś" Pada moja odpowiedz- To kisiel poziomkowy.Mina męża bez cenna :)   Składniki  na biszkopt: jajka  5 szt L ksylitol 100 g mąka(...)pszenna typ 500 5 łyżek Masa poziomkowa:  masło  100 g kisiel poziomkowy z cukrem  2 szt.  galaretka poziomkowa  1 szt. PIANKA: śmietana 30%  200 ml galaretka poziomkowa 2 szt     Dodatkowo :   poziomki 1 litr   Krok 1 Jaja ubijamy z ksylitolem na puch. Mąkę przesiewamy i dodajemy

Różowa kuchnia
Ciasto Gwiaździsta Noc 124

serowa: 300 ml słodkiej śmietany 30% twaróg z wiaderka ok. 700 g galaretka niebieska – 2 opakowania cukier puder 40 g Kleksy z bitej śmietany 30% cukier puder – 1 łyżka słodka śmietana 30% – 200 g Dodatkowo: galaretka niebieska – 2 opakowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gwiaździsta Noc – sposób przygotowania: Zagotuj 300 ml wody, następnie rozpuść dwa opakowania(...)masy i wciskać w nią resztę śmietany robiąc kleksy. Powierzchnię wygładzić i wstawić do lodówki na 3 godziny do stężenia. Na koniec dwie galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć – polać wierzch ciasta. Najlepiej ciasto wstawić do lodówki na całą noc, aby dobrze stężało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Gwiaździsta Noc pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kaszak 148

Babci i Dziadka u mojego starszego synka. Jest mnóstwo wariacji związanych z tym ciastem, ja jednak wybrałam wersję klasyczną bez herbatników, za to z dżemem porzeczkowym i galaretką. Tak zapamiętałam to ciasto z dzieciństwa :). KASZAK Biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakako Krem 1 litr mleka 1 szkl kaszy

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto truskawkowa fantazja 169

Przepyszne ciasto, które polecam wszystkim. Makowy spód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody(...)opakowaniu i zostawić do ostudzenia. Masło ubić wraz z cukrem pudrem i stopniowo dodawać budyń miksując. Gotowy krem wyłożyć na warstwie galaretki. Dekoracja: Rurki dekoracyjne zmielić np. w młynku do kawy i posypać nimi górę ciasta. truskawki przekroić na pół i ułożyć na każdym kawałku ciasta

Passions hobbies life
Śnieżna rolada 170

Rolada biszkoptowa – rodzaj ciasta deserowego, gdzie w ciasto właściwe (biszkopt) zawinięte jest nadzienie w postaci kremu do tortów, galaretek, lodów lub owoców. Śnieżna rolada jest „zrolowaną” wersją ciasta śnieżny puch , ale z pominięciem kokosu. Składniki na biszkopt: - 4 jajka (temp. pokojowa) - 2 czubate łyżki mąki tortowej - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków * - 1/4 szklanki wrzątku(...)białej czekolady: - 150 g białej czekolady - 200 g śmietanki 30 lub 36% Dodatkowo: - ok. 60 g białej czekolady (do starcia) *Jako szklanki używam miarki o pojemności 250 ml Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i zostawiamy do wystygnięcia. Przesiewamy obie mąki. Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy porcjami cukier (dzielimy

mojewypiekiinietylko
Tęczowy sernik na zimno. 159

folią spożywczą, Galaretkę jagodową rozrabiamy całą wg przepisu, w naszych sklepach jest na 375ml wody i takie proporcje zostawiamy, tężejącą galaretką zalewamy borówki i tak tworzymy spód ciasta, wstawiamy do lodówki, każdą galaretkę dzielimy wagowo na pół, ser mieszamy z cukrem pudrem i śmietanką, mieszamy jedynie do połączenia składników, dzielimy na 5 równych porcji, u mnie wyszło po ok 250g

Wypieki Rene
Winogronowiec z kremem Monte 168

Proste w przygotowaniu ciasto z obłędnym kremem na bazie serków Monte. Do tego pyszne słodkie winogrona, kwaskowate porzeczki i ciasto do kawy jak znalazł. Rewelacyjną sprawą są nowe krystaliczne galaretki! Tortownica 22cm: Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem Monte: 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 4 serki Monte(...)miksujemy. Krem wylewamy na biszkopt wyłożony w tortownicy. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do delikatnego stężenia. Na wierzchu ciasta rozkładamy pokrojone winogrona i porzeczki. Zalewamy galaretką i ponownie chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania