ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:198/672)

Wiśnie w syropie (do ciast i deserów) - kompot wiśniowy na zimę. 173

agrafkę. U mnie w domu syrop rozcieńczmy wodą, wypijamy do obiadu w niedzielę a same wiśnie zjadamy lub wykorzystuję do ciast. Choć wolę mrozić świeże, wydrylowane, do galaretki są lepsze; natomiast do ciast pieczonych lepiej wziąć takie, które soku już nie puszczą, czyli słoiczkowe. Ilość słoiczków zależy tylko od Ciebie. Kilogram wiśni starcza by napełnić 3 słoiczki, każdy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 120

Pyszny, puszysty lekko orzechowy biszkopt oraz niesamowicie delikatna i kremowa masa budyniowo-śmietanowa oddzielone warstwą dżemu morelowego i bananów, na wierzchu galaretka pomarańczowa… Tak, zdecydowanie to przepis na ciasto idealne. Odpowiednio słodkie, orzeźwiające, po prostu boskie. Koniecznie do wypróbowania! Biszkoptu absolutnie nie trzeba nasączać. Odpowiedniej wilgoci nadają mu orzechy oraz dżem z bananami. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki pszennej(...)wystudzonym budyniem. Tak powstałą masę rozsmarować na owocach i schłodzić w lodówce przez 20 min. Gdy krem zastygnie, przykryć go resztą bananów i zalać zastygającą galaretką pomarańczową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

MyCookBook.pl
3 bit, ciasto bez pieczenia! 2292

masła 4 łyżki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki żółta galaretka kilka tabliczek gorzkiej czekolady  1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Masę kajmakową rozgrzać, płynna i ciepłą wylać na ciasta i ułożyć na niej następną warstwę ciastek. 2. Zagotować 2 szklanki mleka z masłem i cukrem(...)masa była gładka. Gorącą masę budyniową wylać na herbatniki i przykryć kolejną warstwa ciastek. Całą foremkę owinąć folią spożywczą i na kilka godzin wstawić do lodówki, aby ciasta zupełnie zmiękły. 3. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić na sztywno. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do bitej śmietany i razem zmiksować. Gotową masę wyłożyć na ciastka. Na tarce zetrzeć grubą

Apetyczna babeczka
Zielone Ciasto Shrek 141

śmietany 30% 4 agrestowe galaretki 2 opakowania delicji o dowolnym smaku tłuszcz do formy Wykonanie: Jajka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna masę z szczyptą soli. Dodajemy do białek cukry ( poza cukrem pudrem) i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po żółtku i wlewamy olej miksując nadal aż uzyskamy gładka masę. Ciasto wylewamy do dużej blachy i pieczemy w temp(...)wody i w miedzy czasie gdy będzie ona tężeć ubijamy śmietankę 30 % z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wlewając potem dosłownie po trochu , ciurkiem tężejącą galaretkę. Gdy uzyskamy jedną masę , wykładamy ja na górę ciasta. Na koniec gdy nam śmietankowa masa zastygnie ponownie rozpuszczamy dwie galaretki w szklance gorącej wody i wylewamy na samą górę. Całe ciasto wkładamy na parę

W Moim Magicznym Domu
Ciasto rabarbarowo - cytrynowe z galaretką. 148

family:"Times New Roman","serif";} Ciasto lekkie i orzeźwiające, słodkie, a zarazem kwaskowe, coś pysznego, cytryna i rabarbar to połączenie idealne. Na dodatek ciasto jest łatwe w przygotowaniu i mało przy nim pracy, choć na tężejące galaretki trzeba trochę poczekać, ale w tym czasie można robić zupełnie coś innego ;) Składniki: na biszkopt:   4 jajka ¾ szklanki cukru  1 łyżeczka(...)biszkopt i wkładamy do lodówki.  Galaretkę cytrynową i wieloowocową rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.  Po około 2 godzinach wyciągamy ciasto z lodówki i nalewamy na wierzch galaretkę, a następnie z powrotem chowamy do lodówki najlepiej na całą noc, aby całość stężała. Smacznego

Symfonia smakowa
Ciasto na Dzień Mamy, nie tylko dla Mamy 335

lodówki na 1-2 godziny, do całkowitego stężenia.Przed podaniem posypać startą na tarce czekoladą.Smacznego!Przepis na to ciasto znalazłam na blogu Cytrynowa kuchnia i od razu wiedziałam, że będę musiała je upiec. Połączenie kakaowego biszkoptu z niesamowicie truskawkową galaretką i cudownie delikatną warstwą lekko kawowego kremu sprawdziło się wyśmienicie. Poczyniłam drobne zmiany - do spodu dodałam kakao, do masy(...)truskawkowej - mniej galaretki, żeby nie była za twarda. Do warstwy jogurtowej dałam więcej kawy, a jej smak i tak jest tylko delikatnie wyczuwalny. Całość komponuje się świetnie - gwarantuję, że nie tylko mamy zakochają się w tym cieście

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zemsta Teściowej 825

papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć bezę robiąc fikuśne kleksy i oprószyć płatkami migdałowymi. Piec w temp. 160ºC przez ok. 30 minut. Jeden blat ciasta (bez bezy) ułożyć w formie, wyłożyć na niego mocno tężejącą galaretkę (fot.1) i wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeje(...)Kremówkę przełożyć do wysokiego naczynia, dodać serek i miksować, aż masa będzie bardzo gęsta. Na koniec dodać przesiany cukier puder i ponownie miksować. Wyłożyć na galaretkę  (fot.2)  i wyrównać. Przykryć warstwą ciasta z bezą. Włożyć do lodówki na całą noc. Uwaga! Bezę na górze należy przykryć, w przeciwnym wypadku w lodówce wchłonie wilgoć i mocno zmięknie. Źródło: ilovebake.pl

Świat Ciasta
Budyniowe ciasto z bananami i galaretką 128

Pyszne ciasto z bananami i galaretką. Idealne do kawy. Przyda się na te długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło!  Składniki : * duże opakowanie herbatników  * 150g miękkiego masła * 2 budynie bananowe  * 2 galaretki cytrynowe  * 4-5 bananów  Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło(...)puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, 1/3 kremu oraz plasterki banana. Czynność powtórzyć. Na ostatnią warstwę herbatników wyłożyć krem. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Wystudzić i tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić. Kroić w kostki

Magiczne Życie Marty
Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i galaretką 250

ciasto biszkoptowe ładny żółty kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy. W połączeniu z galaretkami - szafirową i niebieską tworzy ciekawą całość. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
ciasto dziwak 403

maślaną: 250 g masła 1 galaretka 125 ml wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę. wykonanie placka: Na ciasto z makiem wykładamy całą masę maślaną, przykrawamy ciastem z jabłkami. Całość polewamy polewą czekoladową. Ciasto najlepiej upiec 2 dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
SKYROWY SERNIK NA ZIMNO (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 112

smaku – tutaj 40 g erytrolu 25 g żelatyny 70 ml gorącej (nie wrzącej) wody Dodatki 170 g truskawek 30 g borówek amerykańskich 100 g orzechów pecan Galaretka 1 opakowanie przezroczystej galaretki bez cukru (14 g) – może być też truskawkowa 350 ml gorącej (nie wrzącej wody) Przygotowanie Jogurty skyr dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki lub miksera, doprawiając do smaku(...)Owoce poukładać zanużając je w masie skyrowej a następnie ciasto wstawić na 30 minut do lodówki by nieco stężało. W tym czasie galaretkę rozpuścić w gorącej (nie wrzącej) wodzie i lekko przestudzić. Następnie galaretkę wylać na wierzch ciasta i ponownie wstawić do lodówki do całkowego stężenia (3-4 godziny). Gotowe ciasto można podawać z listkami mięty oraz ulubionymi dodatkami

Ola la LCHF
Brownie z masą serową 289

wyczarować torcik, którego nie musiałam się wstydzić 😉 A jak szybko można je przygotować! Biszkopt piecze się sam, przygotowanie masy serowej, to dosłownie kilka minut (łącznie ze studzeniem galaretki), polewa i już- ciasto gotowe 😍 Składniki na blaszkę 28x19cm Brownie: 120g ciemnego kakao 250ml wrzątku 125ml mleka 1 i 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 125g masła 275g cukru trzcinowego 165g cukru(...)blaty.  3. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wrzątku. Ser mieszamy z dodatkiem cukru pudru i przestudzonej galaretki. Powstałą masą przekładamy nasze biszkopty.  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło oraz mleko. Gorącą polewę rozprowadzamy na całej powierzchni naszego ciasta i dekorujemy perełkami

Kuchnia w czekoladzie
BABECZKI 186

masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 2 żółtka DEKORACJA dowolne galaretki bakalie krem PRZYGOTOWANIE Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę(...)ręki. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5  mm wykrawamy kółeczka (najlepiej foremką babeczki)  wylepiamy foremki ja foremek nie smaruje tłuszczem i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Dekoracja Galaretki przygotowujemy z 3/4 wody podanej na opakowaniu

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania