ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:207/672)

Makowiec z jabłkami 541

masy makowej 2 białka 3 łyżki kwaskowatej konfitury (może być śliwka) bakalie jeśli lubimy jak jest ich dużo w masie makowej Mus jabłkowy: 80 dag jabłek 2 galaretki cytrynowe cukier do smaku Ciasto z białek 4 białka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 4 łyżki mielonego maku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zaczynamy od połączenia mąki(...)smaku. Jeśli chcemy uzyskać mus jabłkowy to owoce należy chwilę pogotować - ja tylko zagotowałam aby zmięły ale zachowały swoją strukturę. Do gotowego musu wrzucamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Jeszcze gorący mus jabłkowy wykładamy na ciasto z masą makową. Gdy delikatnie ostygnie przykrywamy go ciastem na białkach z makiem. Odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Ciasto można polać czekoladą

sierotka maRysia w kuchni
Cytrynowiec z żurawiną bez pieczenia 1869

cieszy ;) Wczoraj zrobiłam bardzo szybkie i proste w wykonaniu ciasto cytrynowe bez pieczenia. Wyszło bardzo smaczne, puszyste i kwaskowate. Składniki na małą blaszkę o wym. 20x25cm: ciasto: 1 opakowanie herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 galaretka cytrynowa 1 kremówka 36% 1 łyżeczka soku cytryny 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki suszonej lub liofilizowanej żurawiny  polewa: 3 łyżki mleka(...)białej czekolady odrobina ekstraktu lub aromatu cytrynowego dowolna posypka do dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami tak aby ściśle do siebie przylegały. Galaretkę dobrze rozmieszać w niepełnej szklance gorącej wody. Wystudzić. Aby galaretka szybko zaczęła zastygać, wystarczy na chwilę włożyć ją do zamrażalnika. W momencie kiedy galaretka zacznie tężeć, ubić bitą śmietanę. Do ubitej śmietany

Ze smakiem i z pasją
sernik na zimno z musem truskawkowym 493

naturalnego 1/2  szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny składniki na mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (21x26) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę(...)całość przecieram przez sitko, dopełniam wodą do 1 litra. Do gorących owoców wsypuję dwie galaretki truskawkowe i mieszam, aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Odstawiam do wystygnięcia. Zimną galaretkę wylewam na wierzch ciasta i ponownie odstawiam do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia

babka w formie
Zebrowy torcik 196

kakao 2 łyżki mleka Krem czekoladowy Dr. Oetkera 1 szklanka mleka 1 galaretka truskawkowa  1 szklanka gorącej wody truskawki do dekoracji  kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Ciągle mieszając dodawać : olej , oranżadę, i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na pół do jednej dodać kakao  i 2 łyżki mleka , wymieszać(...)wykończenia ciasta. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni  piec do suchego patyczka. Krem czekoladowy ubić w szklance mleka. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Zimne ciasto posmarować z wierzchu kremem i udekorować w koło truskawkami. Na środek wyłożyć tężejącą galaretkę. Boki torcika posypać kolorową posypką. Odstawić do lodówki na godzinę. Rada : Jeśli chcecie

Sama słodycz i szczypta chili
Pomarańczowiec 180

pieczenia oraz skórkę z pomarańczy. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24cmx24cm). Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa pomarańczowa: Sok przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki, rozpuszczam i odstawiam do przestudzenia. Gęstą masą przekładam upieczony biszkopt. 3. Pomarańcze obieram(...)skóry. Ostrym nożem filetuję owoce, usuwając błonki. Kawałki owoców układam na wierzchu biszkoptu. 4. Dwie galaretki rozpuszczam w 600 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretką zalewam owoce na biszkopcie. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wiosenna rolada 251

Wygładzamy łyżką. Pieczemy 15-20 minut w temp 160*c-nie doprowadzać do zrumienienia bo rolada będzie nam się łamać. Upieczone gorące ciasto wykładamy na wilgotną bawełnianą ściereczkę, zawijamy w rulon, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. KREM: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody wylewamy do płaskiego naczynia zostawiamy do całkowitego stężenia-najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej przed robieniem ciasta. Całkiem(...)Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając w trakcie cukier puder oraz serek mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy.  Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady posypujemy wiórkami kokosowymi, wkładamy na całą noc do lodówki, przed podaniem dekorujemy wisienkami koktajlowymi

Wanilia i Kardamon
Ciasto z borówkami i galaretką bez pieczenia 240

lodówki. Gdy galaretka tężeje wykładam ją na owoce. Wkładam do lodówki na godzinę, po tym czasie jest czas start i ciacho znika w 20 minut Artykuł Ciasto z borówkami i galaretką bez pieczenia pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretką 165

Pyszne i proste ciasto z dodatkiem jogurtu. Można je upiec z dodatkiem owoców, bez żadnych dodatków lub też tak jak ja dać owoce i zalać galaretką. Każdy może zrobić tak jak lubi i z ulubionymi owocami. składniki: 2 szklanki mąki, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa 4 jajka 1 szklanka cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 mały jogurt naturalny(...)suchego patyczka.  Ciasto wystudzić. Jeśli bardzo wyrosło ściąć nieco wierzch aby było równe. Lekko nasączyć syropem z brzoskwiń. Brzoskwinie pokroić w plasterki i gęsto ułożyć na cieście. Zalać tężejącą już galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Monia miesza i gotuje
Ciasto z brzoskwiniami 169

brzoskwiniowego z kawałkami                                    owoców (użyłam 3 słoiczki po 300 ml) 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżeczki żelatyny masa śmietanowa 500 ml śmietany 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody dodatkowo kakao do posypania Blaszka 22x35 Wykonanie: Do miski przesiewamy(...)całkowitym wystudzeniu wyjąć z blaszki i przekroić wzdłuż na 2 części. Galaretkę razem z żelatyną rozpuścić w szklance wrzątku (250ml), wystudzić. Do miski przełożyć dżem, dodać tężącą galaretkę, wymieszać.  Wylać na ciasto. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Na stężałą masę położyć drugi kawałek ciasta. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem, nie przerywając miksowania

magiczna kuchnia Kasi
Rustykalna tarta rabarbarowo-truskawkowa. Galette aux fruits rouges 143

można wykorzystać i do słodkich, i do wytrawnych tart. Truskawki kroimy w ćwiartki, rabarbar obieramy i kroimy na 1,5-2cm kawałki, mieszamy rabarbar z galaretką w osobnej miseczce.   Wyjmujemy ciasto z lodówki na podsypany mąką blat i wałkujemy w okrąg grubości około 6mm, nie cieniej. Ciasto musi utrzymać ciężar owoców. Przenosimy je na papier do pieczenia(...)galaretką, na górę – pokrojone truskawki (obrazek jak zawsze się powiększa, klikajcie!). Budujemy rant tarty, zaginając go do środka i formując wysoką falbankę tak, żeby nadzienie nie wykipiało na wierzch. Podczas pieczenia owoce puszczą sok i będą mocno buzować. Tartę smarujemy rozmąconym jajkiem lub słodką śmietanką i wkładamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika. Pieczemy 45 minut aż ciasto się zezłoci

Karo in the Kitchen
Serowy torcik malinowo-kawowy 166

torcik bardzo posmakował w upalny wówczas dzień. Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 3 jajka 80 g cukru 100 g mąki 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Poncz:  125 ml słodkiej kawy Masa malinowa: 500 g malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego(...)chwili połączenia się składników. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Upieczony biszkopt odstawić do lekkiego wystygnięcia i zdjąć papier. Naponczować. Masa malinowa: Maliny zalać 350 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretki malinowe. Dokładnie mieszać aż galaretki

My simple kitchen
Serniczek na zimo na piernikowym spodzie z galaretką 263

godziny.GalaretkaDo rondelka wlewamy sok jabłkowy i mieszamy dotąd, aż się zagotuje. Przelewamy do miseczki. Dodajemy żelatynę i cukier. Mieszamy, aż do rozpuszczenia składników. Odstawiamy do wystudzenia.Wyjmujemy ciasto z lodówki i wlewamy masę na galaretkę. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.Smacznego

Truskawkowa Fiesta
ŚNIEŻNY PUCH- CIASTO BEZ PIECZENIA 1864

Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, coś w stylu sernika na zimno. Warstwa herbatników, kwaskowata pianka ze śmietany, twarogu i galaretki a na wierzchu posypka z kokosu. Pyszne, lekkie ciasto do zrobienia w kilka chwil. Jestem pewna, że swoim smakiem oczaruje zarówno domowników jak i gości :) Słyszałam o tym cieście dość sporo, aż w końcu sama postanowiłam je zrobić(...)ubić na sztywno. Następnie dodawać do śmietany po łyżce twarogu, mieszać mikserem. Wsypać cukier puder i waniliowy. Na końcu stopniowo wlewać zimną, ale nadal płynną galaretkę, wymieszać. Masę wylać na herbatniki, blachę z ciastem wstawić do lodówki. Na patelni rozpuścić masło, wsypać cukier i wiórki kokosowe. Cały czas mieszając smażyć, aby wiórki się lekko zarumieniły. Przestudzoną posypkę wysypać na wierzch

Zrób to smacznie
BIsZkoPt Kokosowy z KOKOsowym kremem i KOKOSOWĄ BEZĄ 219

słoiczek galaretki winogronowej lub innego gładkiego kwaśnego dżemu np. porzeczkowego 1 tabliczka czekolady kokosowej Przygotowanie: olej kokosowy roztapiamy, odstawiamy do wystudzenia  piekarnik ustawiamy na 200*C w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy(...)mleko w proszku, mieszamy, możemy dosypać 0,5 szklanki wiórków:) białka na bezę ubijemy z cukrem i sokiem z limonki, mieszamy z wiórkami upieczone i ostudzone ciasto kroimy na dwie części, jedną smarujemy galaretką winogronową, wykładamy krem, przykrywamy drugą częścią ciasta i wykładamy bezę czekoladę kroimy w cienkie plasterki, posypujemy ciasto:) najlepsze jest na drugi dzień!! SMACZNEGO

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania