ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:213/672)

Sernik na zimno z galaretką 118

Czujecie już powiew wiosny? Sernik na zimno z galaretką będzie teraz super smakował. Jest to lekkie, lekko słodkie ciasto, która znika w mig. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 paczka kruchych ciastek kakaowych (ok 150g(...)u00f3wki a\u017c st\u0119\u017ceje.\r","Na wierzch wyla\u0107 t\u0119\u017cej\u0105c\u0105 galaretk\u0119 smakow\u0105.\r"],"keywords":"bez-pieczenia,ciasto,masa serowa,na zimno,sernik"} Drukuj Sernik na zimno z galaretką Składniki: 1 paczka kruchych ciastek kakaowych (ok 150g), 40g masła, 1 galaretka owocowa o ulubionym smaku, 1kg twarogu (może być waniliowy), 250 ml śmietanki

Bardzo Gruby Smok
Galaretkowy lekki deser 204

obchodzić imieniny Wojciecha, mojego zięcia. Wszystkiego najlepszego Wojtku. Dawno nie brałam udziału w naszym wydarzeniu cotygodniowym na FB Ciasto na niedzielę ale tym razem dodaję do wydarzenia Słodkości bez pieczenia ten oto deser. Szybki w zrobieniu, nie licząc czasu tężenia galaretek ale to można zrobić wieczorem dnia poprzedniego. Słodki, pyszny deser w pucharku powstał i zapraszam serdecznie do jego wypróbowania

Moje Małe Czarowanie
Serniczek z malinami na zimno 471

Z okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno.Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto kakaowe z serem 526

gramowe 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Skworcu 2 galaretki czerwone  4  łyżeczki żelatyny 1 puszka brzoskwiń  Wykonanie ; Jajka ubić z cukrem i  cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel . Dodać : kakao, mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia . przelać ciasto. Piec w temp 180 stopni do suchego patyczka . Masa serowa(...)waniliowy, jogurty  i mleko , chwilę mieszać . Galaretki i żelatynę rozpuścić w 0.5 litra przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Do masy serowej wlewać po troszku galaretki cały czas mieszając mikserem . Ciasto przeciąć na pół. Na spód ułożyć pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie . Na brzoskwinie połowa sera . Na ser pokrojone brzoskwinie w kostkę i reszta masy serowej. Odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK NA ZIMNO- CHRUPIĄCA CHMURKA Z MALINAMI 175

Pyszny chrupiący spód na bazie sucharów i nutelli, delikatna jak mgiełka masa śmietanowa z mascarpone oraz kwaskowe maliny zalane galaretką, wszystko razem stworzyło genialną całość. Ciasto, które znika w zastraszającym tempie, ale o to przecież chodzi... :-) Zachwytów było co niemiara, tak więc pozostaje mi tylko gorąco polecić to ciacho i życzyć smacznego. Ciasto bez użycia piekarnika, tak więc dodatkowy plus(...)Całość najlepiej wstawić do lodówki. Zalewamy tężejącą (ale ciągle jeszcze płynną) galaretką. Można zalewać w kilku etapach, cienką warstwą. Zamrożone maliny powodują, iż galaretka szybko tężeje. Warunkiem jest dokładne, bez szparek wyłożenie masy śmietanowej. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Najlepiej do drugiego dnia. Smacznego

Smaczne Zdrowe
sernik na zimno z musem truskawkowym 425

śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny mus: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Herbatniki kruszmy na drobne okruchy. Margarynę roztapiamy i wlewamy do pokruszonych herbatników. Mieszamy wszystko i wykładamy je na dno tortownicy. Ugniatamy masę aby stanowiła zwarty spód pod ciasto. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru pudru oraz jogurtu. Żelatynę(...)instrukcja na opakowaniu. Truskawki myjemy obieramy z szypułek i miksujemy na mus. Gdy galaretka będzie chłodna należy dodać do niej mus i wlać całość na sernik. Ciasto trzymam w lodówce aż do stężenia galaretki:) smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Jogurtowe ciasto z owocami 191

naturalne ( duże opakowania ) Wykonanie: Dokładne wykonanie biszkoptu w przepisie na cytrynkę. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkoptu, ciasto nakłuwamy widelcem, polewamy syropem z owoców ( aby ciasto nie było suche ). Układamy na biszkopcie owoce ( pokrojone ).Dwie galaretki(...)rozpuszczamy w szklance wody ( najlepiej do rozmieszania użyć zwykłego miksera, łatwo się wówczas rozpuszczą ). Do rozpuszczonych galaretek dodajemy dwa duże jogurty i dalej miksujemy. Gdy galaretki z jogurtem zaczną trochę tężeć wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. Podajemy gdy masa dobrze już stężeje. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Wiosenna tęcza 257

Kolorowo i bardzo letnio....tęcza kolorów i smaków. Wspaniałe ciasto, można by rzec ...delicje... :)   Biszkopt jasny: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec(...)galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 254

ciepłe wiosenno letnie dni, do przygotowania z dowolnymi  ulubionymi owocami , bez pieczenia, do ciasta używamy tylko i wyłącznie dobrej jakości masła bo od niego zależy cały smak naszego ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20  dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu(...)formy. Białą masę rozsmarować  równo na biszkoptach. Na nią wyłożyć drugą warstwę biszkoptów namoczonych w galaretce.  Biszkopty przykryć masą kakaową z wafelkiem. Na wierzchu ciasta rozsypać pomieszane owoce zalać tężejącą galaretką odstawić na całą noc do lodówki. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników 178

ciasto jakiś czas temu było moją małą improwizacją z wykorzystaniem minimum składników i dysponując niewielką ilością czasu.  Okazało się wielkim hitem i nie raz usłyszałam, że jest lepsze od klasycznego ptasiego mleczka. Jest naprawdę przepyszne i wprost rozpływa się w ustach! Delikatna pianka idealnie komponuje się ze słodką warstwą kremu czekoladowego. Pycha! Koniecznie spróbujcie.  (Forma(...)zgęstnieć). Śmietankę ubić na sztywno i nadal miksując - cienkim strumykiem wlać zimne galaretki.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie równomiernie ułożyć biszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.)  (*) Na wierzch możecie

Di gotuje
ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI 174

świętami 🎄 Ich zapach przenosi nas w magiczny okres świąt Bożego Narodzenia. Nie może zabraknąć tego połączenia podczas świąt, dlatego wymyśliłam ciasto pachnące cynamonem i pomarańczami. I tak powstał cynamonek... Cynamonek to ciekawa wersja świątecznego sernika: z cynamonem i galaretką z pomarańczy na spodzie kakaowym. W święta możemy zaskoczyć gości sernikiem w innej, niebanalnej odsłonie. Smakuje wybornie 😋 Składniki: (składniki na małą(...)mleka 1/4 szklanki oleju 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki cynamonu Galaretka z pomarańczy: 3 pomarańcze skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki cukru kryształu 3-4 łyżeczki żelatyny 100 ml wody Wykonanie: Ciasto: W misce mieszamy: przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy cukier

Kuchnia MagdaLeny
Truskawkowy tort z białą czekoladą 223

łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera(...)likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu. Dociskamy drugim biszkoptem. Równomiernie rozsmarowujemy resztę kremu oraz układamy resztę pokrojonych truskawek. Całość zalewamy galaretką (przestudzoną i delikatnie stężałą). Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ 145

Błyskawiczna szarlotka mojej mamy. Gdy niezapowiedziani goście zadzwonią rano, że będą wieczorem. Nie znam szybszego ciasta. Biszkopt przekładany jabłkami z galaretką ozdobiony bitą śmietaną. Palce lizać. Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na warstwę jabłkową: 1 ½ kg jabłek 1 galaretka truskawkowa Ponadto(...)piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 2 blaty. Jabłka należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne, a następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną. Galaretki rozpuścić w ½ szklance wrzątku. Gdy jabłka będą już miękkie, zdejmujemy z ognia. Dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia

Słodki Zakątek
CIASTO BARBÓRKOWE 634

Ciasto barbórkowe to kolejne ciasto  s. Anastazji i kolejne udane.Ma w sobie to wszystko co lubi mój mąż : galaretkę i masę czekoladową. Muszę przyznać,ze to połączenie jest ciekawe i bardzo smaczne.Serdecznie Wam polecam. Biszkopt ciemny:   6 jajek 3\4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2- 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić(...)Wsadzić na chwilę do lodówki. Następnie wylać tężejącą galaretkę z drugiego naczynia,ponownie dać do lodówki. Ubić drugą połowę śmietany z kakao i rozprowadzić na galaretce. Wierzch udekorować startą czekoladą na grubej tarce. Wykonanie ciasta jest bardzo proste,wymaga jedynie czekania na tężejące galaretki i rozplanowania pracy

Niespełnione zdolności kulinarne