ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:193/672)

sernik gotowany na krakersach 190

krakersów solonych 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 150 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mleka słoiczek dżemu wiśniowego galaretka wiśniowa Foremkę do ciasta wyłożyć wysoko papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę krakersów.  W garnku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać cukier i ser. Gotować kilka minut cały czas mieszając(...)Budynie rozrobić w mleku i wlać do masy serowej, zagotować. Gorącym serem przekładać krakersy tak, żeby były ich trzy warstwy. Wystudzić.  Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Wystudzić i wymieszać z dżemem. Wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bananowa Chmurka Bez Pieczenia 120

Ciasto bananowa chmurka zostało zainspirowane dobrze Wam znaną malinową chmurką, którą każdy uwielbia. Na moim blogu z pewnością widzieliście przepis na malinową chmurkę jeśli nie podlinkuję Wam go tutaj: MALINOWA CHMURKA MALINOWA CHMURKA BEZ PIECZENIA Zainspirowałam mnie ona do przygotowania tego ciasta w wersji bananowej. Tak oto powstała bananowa chmurka bez pieczenia. Ciasto jest równie smaczne i delikatne. Zamiast galaretki(...)chrupią podczas jedzenia ciasta. Bananowa chmurka bez pieczenia to idealna opcja dla osób, które nie lubią piec, a mają ochotę na pyszne ciasto. Jest ono bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc śmiało możecie wybrać się na zakupy po składniki i przygotować ten smaczny deser już dziś. Na pewno nie pożałujecie. Poniżej zaprezentuje Wam przepis na ciasto bananowa chmurka

Przepiski.pl
Kopiec kreta w wersji truskawkowej 237

bardzo znane ciasto z bananami. Jednak mamy  sezon na truskawki i postanowiłam zrobić wersję truskawkową. Z truskawkami również bardzo dobrze smakuje. składniki: 250 g mąki pszennej 125 g masła 110 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 125 ml wody 400 g truskawek 400 ml śmietanki 30 % 1 galaretka truskawkowa Do rondelka wlać wodę(...)drobno pokruszyć. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wystudzić. Połowę truskawek (200 g) zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć z musem truskawkowym i wystudzoną galaretką. Gotowym kremem posmarować spód ciasta ok 4 łyżek. Pozostały krem wstawić do lodówki aby lekko zesztywniał, żeby można z niego było uformować kopiec. Na posmarowanym kremem spodzie ułożyć pozostałe truskawki przekrojone

Monia miesza i gotuje
Tort delicja cytrynowo pomarańczowy 155

language:EN-US;} Składniki: biszkopt z 5 jaj ( przepis tutaj )  1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa 200g czekolady białej 2 łyżki masła 1 łyżeczka żółtego barwnika opakowanie cukru cytrynowego Delecta Biszkopt przygotowujemy zgodnie z przepisem, do cukru dodajemy opakowanie cukru cytrynowego. Gotowe ciasto mieszamy z połową łyżeczki barwnika żółtego, pieczemy i studzimy.  Normal 0 21 false false false(...)rozpuszczamy w 400ml wody (w odstępach 20 minut). Tężejącą galaretkę wylewamy na biszkopt, gdy zesztywnieje wylewamy drugą tężejącą galaretkę. Zostawiamy w lodówce na 4 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, dodajemy pół łyżeczki barwnika. Płynną czekoladą oblewamy ciasto, rozsmarowujemy na boki i od razu wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Gotowanie i blogowanie
CYTRYNOWY PUSZEK 167

łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem cytrynowy 2 galaretki cytrynowe 0,5 litra śmietany 36 % Polewa Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka masła 4 łyżki mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto ciemne: Żółtka z jajkami ucieramy(...)200ml gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć, ubić śmietanę na sztywno, pod koniec ubijania powoli wlewać galaretkę, i miksować do chwili aż śmietana i galaretka się połączy. Wystudzone ciasto kroimy na dwa placki. Na jedną część wykładamy krem cytrynowy, przykrywamy drugą częścią ciasta, polewamy polewą. Ciasto wstawić do lodówki,  najlepiej smakuje na drugi dzień. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 115

smaku kokosowym (użyłam  Lauretta ) * 2 galaretki o smaku truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej  Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie: Zacznijmy od spodu z ciastek. Kruche ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Blachę do ciasta wyłoży papierem do pieczenia. Wyłożyć do blachy(...)minimum 2 godziny. W tym czasie rozpuścić galaretki w 600 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia (schłodzoną galaretkę wstawiam do lodówki, aby szybciej stężała). Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki

Zrób to smacznie
Ciasto pychotka w wersji egzotycznej 149

słonością krakerów sprawi że odkryjesz to popularne ciasto na nowo :). Odświeżona wersja klasycznego przepisu nie zawiedzie swoim smakiem. Zaskocz się i zachwyć pyszną pychotą w wersji nieco egzotycznej na nowo ! :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 900 ml mleka 1 margaryna 250 gram 2 śnieżki puszka orzechowej masy kajmakowej 3/4 szklanki soku pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa 100 gram wiórków kokosowych 3/4 szklanki(...)miksujemy wraz z 150 gramami margaryny, 400 ml zimnego mleka ubijamy z 2 śnieżkami, gdy śmietana będzie dobrze ubita dodajemy do niej tężejącą galaretkę, całość chwilę miksujemy do połączenia się składników, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakerów, następnie wykładamy masę kokosową, na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów

Blog kulinarny S9.PL
Afrykańczyk 281

Czyli: przekładany, z masą, z dodatkami. Wszyscy byliśmy zadowoleni i baaardzo mile zaskoczeni. Ciasto jest super wilgotne, a smakuje wybornie. Na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Ciasto makowe: 15 dag margaryny 8 jajek 20 dag cukru pudru 10 dag płynnego miodu 30 dag maku 1 łyżeczka kakao 4 płaskie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka sody Placek biały(...)budyń. Składniki na polewę wkładam do garnuszka, podgrzewam i mieszam, aż powstanie czekolada Połowę ciasta makowego kładę na spód, na to wykładam połowę masy budyniowej, kładę ciasto białe, wykładam jabłka z galaretką, smaruję pozostałą masą budyniową i przykrywam drugim ciastem makowym. Wierzch ciasta smaruję zimną, gęstą polewą i odstawiam na kilka godzin.  Przepis pochodzi z książki 100 nowych

Ciasteczkowy Potwór
SMERFNY JAGODOWIEC 279

Jagody leśne pojawią się już coraz liczniej, jako że jestem fanką mocno owocowych ciast, takie wydanie na zimno zachwyci każego kto takie właśnie mocno owocowe lubi Składniki: 2,5 szkl.jagód leśnych 30 dag serka waniliowego pól szkl,smietany 18 3 łyżki zelatyny+pół szkl.wrzatku 2 galaretki jagodowe lub wisniowe kostka margaryny 20 dag herbatników 5 łyzek cukru Wykonanie: Margarynę(...)koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w pól szkl.wrzatku,studzimy i dodajemy do mieszanki jagodowej.Wylewamy na mase herbatnikową.Odstawiamy do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl.wody,wylewamy na stężąłe ciasto,odstawiamy do lodówki,aż galaretka stężeje

Z Majeczką w kuchni
Piernik adwentowy 77

pożegnanie się na konieczny do dojrzewania kilkutygodniowy okres. Odstawiamy naczynie w chłodne miejsce. Dojrzałe ciasto wykładamy do natłuszczonej średniej formy keksowej i pieczemy około 50 - 60 minut w 180 stopniach. Jeśli wierzch zacznie się zbyt szybko rumienić, 15 min przed końcem pieczenia możemy ciasto przykryć folią aluminiową. Pieczemy do suchego patyczka. Studzimy, owijamy w ściereczkę lub folię i odkładamy(...)Piernik zmięknie w tym czasie i będzie gotowy do przekrojenia na trzy blaty oraz do przełożenia ulubioną masą. Ja najczęściej przekładam powidłami śliwkowymi, które podgrzewam z łyżką galaretki cytrynowej. Wierzch ciasta można polać czekoladą lub posypać pudrem. Moja mama do przełożenia piernika nie wyobraża sobie innych mas, niż kawowa i cytrynowa. Kawowa na dole, cytryna na górze. Naprawdę, kolejność jest

Kronika Piekarnika
ciasto podwójnie czekoladowe z mandarynkami 170

Miałam zamiar upiec proste ciasto czekoladowe bez dodatków, z samą polewą z czekolady. Ale znowu w trakcie pieczenia pokombinowałam i dodałam mus czekoladowy, galaretkę i mandarynki. Cytrusy właściwie  przez cały rok mogą dla mnie nie istnieć ale jesienią uwielbiam mandarynki, które przypominają mi o zbliżających się świętach. Bo zimowe święta pachną mi właśnie mandarynkami. Do świąt jeszcze daleko, więc(...)Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżach wrzątku. Śmietanę wymieszać z czekoladą i żelatyną. Wyłożyć na ciasto i równomiernie rozprowadzić. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Mandarynki obrać i pokroić w plastry. Ułożyć je na musie czekoladowym i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do stężenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech" 5432

wyczuwalny ,  Składniki : Ciasto : 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 0 1/4  szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki maki  ( w oryginale krupczatka , ja użyłam pszennej) 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa :  300 ml śmietany 30% 300g białego sera (homogenizowany lub sernikowy -wiaderkowy) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 1/3 szklanki wrzacej wody. Dodatkowo(...)godziny 1 180'C Wystudzić Galaretka agrestowa rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem pudrem , dodac serek i razem utrzeć  . Wlać chłodna galaretkę. Z upieczonego ciasta ściąć ok półcentymetrowy  wierzch i pokruszyć . Pozostałe ciasto przeciąć na pół . Na spodnią część wylać 3/4 masy śmietanowej ,posypać połową owoców , przykryć druga częścią ciasta . Wylać resztę masy

Malinowa Kawiarenka
Ciasto biedronka 271

Pomysł na efektowne ciasto - biszkopt przełożony dżemem truskawkowym, kremem maślano-budyniowym i udekorowany galaretką oraz wiórkami kokosowymi. Biszkopt z poniższego przepisu pięknie wyrasta, a sam krem - niebo w gębie. Szczerze polecam :) Pomysł na ciasto zaczerpnęłam ze strony Moje Wypieki .  Składniki*: biszkopt 6 dużych jaj 220 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka zwykłego cukru(...)lodówce.  Składanie ciasta: spód ciasta dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego środkowy spód ciasta  dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego wierzch ciasta z otworkami 1/3 kremu maślano-budyniowego wiórki kokosowe lekko tężejąca galaretka * na tortownicę o śr. 28 cm (wtedy biszkopt będzie bardzo wysoki) lub formę

Ugotować
Porzeczkowiec z musem cytrynowym 155

musem z czarnej porzeczki oraz słodko-kwaśnym musem cytrynowym to propozycja idealna dla łasuchów uwielbiających słodko-kwaśne połączenia w deserach. Dla mnie bomba. Spróbujcie koniecznie. PORZECZKOWIEC Składniki: (forma 24x30) ciasto czekoladowe: 5 białek 120 g cukru szczypta soli 120 g gorzkiej czekolady 60 ml śmietanki 30% 55 g mąki masa porzeczkowa: 250 g porzeczek czarnych (mogą być mrożone(...)szkl wody 1 łyżeczka żelatyny dodatkowo do musu cytrynowego: 150 ml śmietany 30% wierzch: mus porzeczkowy (pozostały po odjęciu z masy porzeczkowej) 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki porzeczkowe Przygotowanie: ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance, studzimy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli oraz cukrem. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić w białkach.  Ubite białka łączymy z rozpuszczoną, ostudzoną

Bon appetit mon amie
Oczy carycy wg Aleex 187

waniliowego ( bez cukru ) • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 200 g masła Dodatkowo: • 2 galaretki ( agrestowe ) • opakowanie okrągłych biszkoptów ( 180 g ) • polewa czekoladowa • posiekane orzechy do posypania Nasączenie biszkoptów: • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki wrzątku • 1 łyżeczka cukru Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasto jasne - białka ubić na sztywną pianę. 2. Pod koniec dodając cukier, dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać(...)jeden blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego. 15. Następnie poukładać biszkopty maczane w naparze kawowym. 16. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę. 17. Na galaretkę wyłożyć resztę kremu, przykryć drugim blatem ciasta. 18. Polać polewą czekoladową. Posypać posiekanymi orzechami. 19. Schłodzić w lodówce. 20. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania