Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki

Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki

Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki

Przepis na : deser

Lekkie muśnięcie WIOSNY, to mój deser radosny. Pana cotta jagodowo na której pana cotta z białej czekolady się rozłożyła, a przeźroczysta galaretka wybuchowy smak owoców granatu dołożyła. Całość pianką została otulona, która z nektaru z czarnej porzeczki została zrobiona. Słodycz została czekoladą zastąpiona, a warstwa jagodowa syropem z agawy osłodzona. Deser lekki, kolorowy, łącząc różne smaki stał się wyjątkowy. Może trochę dla cierpliwych w przygotowaniu, ale warty jest w późniejszym degustowaniu. Można s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, z jagodami, desery, deser, czarna porzeczka, ciasto, ciasto na zimno, ciasto z galaretka, ciasto pianka, ciasta z masa, mus truskawkowy, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z porzeczką, ciasto owocowe, ciasto z musem truskawkowym

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.