ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:11/901)

leśny mech- ciasto ze szpinakiem i granatem 371

drugie, tym razem w inny sposób: szpinak odcisnęłam, dodałam do niego trzy łyżki masy jajecznej ( już z olejem) i zblendowałam na mus. Poniżej przedstawiam zdjęcie obrazujące różnicę. Z lewej ciasto bez blendowania szpinaku, z prawej robione drugim sposobem. Dodatkowo powiem, że w cieście bez blendowania mocniej było czuć szpinak, bo były go większe kawałki. Może to zależy od rodzaju szpinaku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jesienne ciasta 160

kremem     Chlebek dyniowy z czekoladą     Ciasto drożdżowe na miodzie z gruszkami     Ciasto czekoladowe z gruszkami i whisky       Cytrynowe ciasto ze śliwkami (bez miksera) - Wrześniowe Wyzwanie Blogerek     Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem oraz 2 urodziny bloga :)       Muffinki dyniowo - kakaowe     Szarlotka z bezą(...)Szybki jabłecznik     Klasyczna szarlotka. Najlepsza     Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym     Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową     Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie     Ciasto z pigwą a'la szarlotka     Babka jabłkowo - orzechowa     Serowe spiralki z jabłkami i gruszkami       Szarlotka germańska

My simple kitchen
DIETETYCZNY MALINOWY POCAŁUNEK 1571

odmawiać sobie tych przyjemności? Polecam Wam przepis na ciasto mega malinowe, przepyszne...Dla chcących bez grama cukru. Ale cukier oczywiście możemy dodać- to dla tych którzy nie wyobrażają sobie ciasta bez cukru. Ozdoby na ciasto otrzymałam ze sklepu SŁODKI ŚWIAT.  Podałam je moim gościom na pięknych talerzach TINA- PORCELANA BOGUCICE   Składniki: opakowanie biszkoptów  3 duże jogurty naturalne

Z Majeczką w kuchni
Malinowo-advocatowe ciasto bez pieczenia 337

znalazłam jeszcze maliny :) W tym momencie od razu wiedziałam, że muszę wykorzystać tą jedną z ostatnich szans na wykorzystanie świeżych owoców w tym roku. Znalazłam ciekawy przepis na trójwarstwowe ciasto bez pieczenia. Ciasto jest bardzo bogate i intensywne w smaku. Górują zdecydowanie warstwy malinowa z galaretką i budyniowa z adwokatem. Warstwa śmietanowa natomiast, idealnie dopełnia i łagodzi kompozycję. Składniki(...)herbatników maślanych Masa malinowa: 500 g malin (koszyczek) 2-4 łyżek cukru (zależy od słodkości malin) 1 galaretka malinowa Masa advocatowa: 1 budyń waniliowy bez cukru  350 ml mleka 150 ml advocatu (likieru jajecznego) 4 łyżki cukru 125 g masła Masa śmietanowa: 1,5 szklanki (330 g) śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Do posypania

Świat Ciasta
Pani Walewska (Pychotka) 1776

placków przełożonych kremem budyniowo-maślanym. :) Diabeł tkwi jak zawsze w szczegółach a dokładniej jakie warstwy składają się na jeden placek. :) Otóż jeden placek składa się z ciasta kruchego, warstwy konfitury z czarnych porzeczek, bezy oraz posypki z posiekanych orzechów włoskich lub migdałów. Teraz gdy wszystko jest jasne można przystąpić do pieczenia. :) Przepis poniżej. Ciasto jest bardzo podzielne(...)podanych składników (prócz konfitury). Podzielić ciasto na pół i rozwałkować lub wyłożyć ciastem bezpośrednio blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Placek posmarować konfiturą porzeczkową. Podobnie postąpimy później z drugą częścią ciasta. Beza. Najpierw należy przygotować bezę z połowy składników na pierwszy kruchy placek. 3 białka należy ubić na sztywną, lśniącą pianę. Dopiero wtedy dodawać po 1 łyżce cukier (w sumie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cytrynowiec 5065

Cytrynowiec to aromatyczne ciasto warstwowe, przygotowane bez pieczenia (pomijając bezy). Jego wykonanie można podzielić na dwa etapy, jednego dnia przyrządzić bezy i krem cytrynowy, drugiego - masę budyniową i finalnie złożyć ciasto. Jeśli nie mamy czasu lub nie czujemy się na siłach, żeby upiec bezy, można wykorzystać już gotowe, kupione w sklepie. Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem, gdyż w lodówce(...)ciasta wykorzystamy 3-4 sztuki. Przed wyciśnięciem soku warto przez dłuższą chwilę rolować cytrynę na blacie kuchennym dłonią, tak jak wałkiem. Ułatwi to wyciśnięcie z niej soku. Ciasto należy udekorować bezami tylko i wyłącznie w momencie, kiedy je podajemy, gdyż beza pod wpływem wilgoci z masy może zacząć się powoli rozpuszczać, tworząc na cieście niezbyt efektowną, klejącą się masę

Smakołyki Bereniki
Owsianek mak beza-cytryna 148

Wilgotne ciasto bez dodatku mąki pszennej. Ciasto owsiane o wyrazistym smaku cytryny, beza makowa i bita śmietana okraszona wiórkami czekolady deserowej. Same pyszności. Składniki: (na blachę o wymiarach: 12 na 36 cm) Ciasto owsiane: 220  g płatków owsianych zmielonych na mączkę- ja użyłam młynka do kawy 80 ml oleju słonecznikowego sok z jednej całej cytryny skórka z połowy cytryny(...)temperaturze 110 stopni, po czym studzić w piekarniku aż do całkowitego ostygnięcia piekarnika. Beza powinna być chrupka z zewnątrz i miękka w środku, mocno makowa. Ostudzić. Bezę makową nakładać na ciasto owsiane posmarowane powidłami śliwkowymi Bita śmietana: 1. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem 2. Nakładać dużą łyżką na bezę makową 3. Udekorować czekoladą Kolejność nakładania warstw ciasta

KreatywnePiny
Tarta z lemon curd i cytrynową bezą 170

Ciasto jest wspaniałe. Nie jest, ani za kwaśne, ani za słodkie! Orzeźwiający lemon curd i do tego słodka beza i oczywiście chrupiące ciasto kruche...mmmm - musicie go spróbować! Plusem tego ciasta jest to, że można przygotowywać je partiami. Zrobić lemon curd, a ciasto kruche zawsze można upiec dzień czy nawet dwa dni wcześniej. Wystarczy zrobić bezę i gotowe! Dla kogo(...)Ciasto włożyć do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż beza stanie się rumiana. Ciasto po wystudzeniu włożyć do lodówki (na co najmniej 2 godziny). Przepis na ciasto (bez cytrynowego kremu) zaczerpnęłam z bloga: www.domowe-wypieki.pl

Mania Wypiekania
Dyniowy sernik na zimno 347

przedłużam jeśli mam miejsce w zamrażalniku mrożąc dynię. Przyrządzamy z dyni pyszne dania, pikantne zupy , zapiekanki i słodkie ciasta . Ale dzisiaj mam dla Was mój nowy eksperymentalny przepis na ciasto bez pieczenia z twarogu, tężejące na galaretkach cytrynowych, które można też zastąpić żelatyną, czyli dyniowy sernik na zimno . Czyż nie jest piękny ten sernik z dynią na zimno , taki mocno(...)bitą śmietaną, czy jogurtem greckim, efekt będzie podobny. Puree z dyni w połączeniu ze śmietankowym twarogiem i sokiem pomarańczowym tworzą idealne połączenie smakowe. Polecam też przepisy na inne moje ciasta bez pieczenia: Kolorowy sernik na kruchym spodzie , Sernik z truskawkami czy też sernik na zimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami , czy najlepszy sernik na zimno Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto ze śliwkami bez glutenu 230

smaczniejszego niż to ciacho - stwierdzenie mojej córki . Przyznaję jej rację , ciasto jest przepyszne na cukrze brzozowym inaczej ksylitol. Składniki na Ciasto ze śliwkami bez glutenowe : 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 4 jaja 25 dag masła  szklanka ksylitolu     Kłos-pol  1 łyżeczka proszku do pieczenia   Dodatkowo : odsączone śliwki z kompotu litrowego    Wykonanie(...)kompotu ( odsączcie je porządnie i najlepiej delikatnie oprószyć mąką ziemniaczaną tylko ten środek co kładziecie na ciacho. Ja posypałam pszenna ale lepiej ziemniaczana niech będzie skoro to ma być ciasto bez glutenu. Polewamy pozostałym ciachem na wierzchu cieniutko bardzo. Piekłam prawie godzinę w 170 stopniach. Jednak radzę wam sprawdzać patyczkiem , czasem piecze się szybciej :) Jak wyjdzie wam zakalec to znaczy

Różowa kuchnia
Malinowy pocałunek pod chmurką. 795

łyżce cukier stale ubijając. Kiedy uzyskamy sztywną, błyszczącą i gęstą pianę dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wykładamy ją na papier do pieczenia w wymiarach zbliżonych do upieczonego wcześniej ciasta kruchego. Bezę pieczemy w temp 140 stopni ok 60 min. Beza musi być wypieczona, popękana i chrupiąca. Kiedy jest gotowa wyjmujemy ją i studzimy. Galaretka z malinami: 600 g malin (świeże(...)Kiedy jest gotowe dodajemy partiami wystudzony budyń i całość dokładnie ucieramy. Wyjmujemy z lodówki ciasto kruche z galaretką i malinami. Wykładamy na nie masę budyniową i całość przykrywamy bezą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na min 3-4 godz najlepiej na całą noc. Ja życzę smacznego i zabieram się za jedzenie ostatniego kawałka

Malinowe Pocałunki
Łatwe ciasto na zimno z owocami 159

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto na zimno z owocami 586

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było

Mała Cukierenka
Pizza – najlepsza domowa 167

wielu przetestowanych przepisów ten jeden przetrwał wszystkie próby. Smaczna pizza na cienkim cieście, bez zakalca, bez zbędnych wynalazków i nadmiaru dodatków. Po prostu akuratna. Ketchup chowa się na jej widok głęboko w lodówce. Jest zupełnie zbędny. Proporcje składników wystarczą na 1 dużą pizzę przygotowaną na brytfance „półce” (oryginalnie dołączanej do piekarników) lub na 2 okrągłe duże formy na pizzę(...)właściwej konsystencji lekko klei się do rąk. W razie potrzeby podsypać mąką lub dodać odrobinę ciepłej wody. Ciasto oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. W zależności od temperatury zajmuje to około 1 do 1,5 godziny. Przygotowanie pizzy: Kolejność składników wydaje się banalną sprawą, jednak wpływa na to czy pizza

Trzeci talerz
Ciasto z marmolada (sliwkowo-truskwkowa) i beza czyli poWeekendowe Lakocie odc.89 182

Efekt co najmniej mnie zaskoczył. Lekkie, wilgotne, bardzo smaczne ciasto i wcale nie za słodkie. Podbiło serce moich dzieciaków i psiapsiółki.    Ciasto z marmolada (sliwkowo-truskwkowa) i beza ciasto : 100 g miękkiego masła (u mnie margaryna bez mleczna) 10 g cukru opakowanie cukru z wanilią 3 żółtka (u nas od kurek zielononóżek, dozwolonych) 210 g mąki pszennej(...)sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubijamy by cukier się rozpuścił. Szpryca nakładamy białka z cukrem na marmoladę, możemy robić dowolne wzorki. Pozostawioną kruszona posypujemy te miejsca gdzie bezy nie ma. Ciasto pieczemy w 180 st.C ok. 15 minut (u mnie było to krótko bo beza szybko się rumieniła). Nastepnie dopiekamy kolejne 30-40 minut, tak by spód stał się

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania