ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:17/901)

klasyczne eklerki z budniem 159

inny kształt ale podczas pieczenia tak wyrosły, że byłam w szoku bo chciałam uzyskać efekt mini. Kształt jednak niczego nie zmienia bo były tak pyszne, że bez wyrzutów sumienia po nie sięgaliśmy.  Ciasto parzone jest bardzo proste w przygotowaniu, najważniejsze jest jednak aby je dobrze upiec. Nieraz wydaje się, że ciastka są upieczone ale po przekrojeniu w środku(...)wolnym ogniu ciągle mieszając zaparzyć ciasto aż powstanie jednolita gęsta masa. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnej masy wbić jajka i miksować do momentu uzyskania jednolitego ciasta bez grud. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 20 minut a następnie suszyć w 160*C jeszcze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tiramisu z borówkami i malinami 164

Wczoraj było bardzo gorąco. Zupełnie nie chciało mi się nic piec a miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Wybór padł na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia z letnimi owocami. Pyszne, nie za słodkie i orzeźwiające. Takie jak lubię. Wam też polecam :) Tiramisu podałam na talerzyku "Malta" od Porcelany Bogucice . Masa: 600ml śmietanki 30%   250g serka mascarpone

Smakołyki Asi
Jabłecznik z bezą i migdałami 215

sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszny jabłecznik z bezą. Ciasto jest delikatne w smaku i lekko orzeźwiające. Zapewniam, że kto spróbuje chociaż kawałek, natychmiast sięgnie po kolejny, ponieważ ciasto doskonale smakuje.  SKŁADNIKI : Ciasto: 2,5 szklanki mąki, 200g margaryny, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, 100ml(...)Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Przekładam do garnka, podlewam wodą i prażę około 5 minut. Dodaję cynamon i mieszam. Przestudzone jabłka wykładam na podpieczone ciasto, wyrównuję. 3. Beza: Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier puder, sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijam. Pianę wykładam na masę jabłkową, wyrównuję. Wierzch posypuję płatkami migdałowymi.  4. Ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przepisy na słodkości 2216

TORTYApple bread Babka drożdżowaBabka kajmakowaBabka kawowa Babka pomarańczowa na białkach Babka z makiem na białkach Bananowiec bez pieczenia Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietanąBiszkopt z masą budyniowo-galaretkową z owocami  Brazylianka Brownie piernikowe Chlebek bananowyChlebek watykański - ciasto szczęścia Ciasto 3BitCiasto balowe Ciasto BountyCiasto cappuccino Ciasto chałwoweCiasto Cielaczek Ciasto Cygańskie ścieżkiCiasto czekoladowe Ciasto drożdżowe z ananasemCiasto(...)budyniową pianką Ciasto kruche z rabarbaremCiasto kruche z serem, truskawkami i rabarbarem Ciasto makowe z kremem Ciasto ShrekCiasto tortoweCiasto truskawkowo-kawoweCiasto ZebraCiasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami (ekspresowe) Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonkąCiasto z brzoskwiniami i pianką Ciasto z jabłkami Ciasto z jabłkami i budyniemCiasto z jabłkami i kokosem Ciasto z jagodamiCiasto z jagodami (ucierane)  Ciasto z morelami

Kuchnia domowa Ani
ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY! 178

przeźroczystym ciałem stałym. Ma specyficzny zapach , który nie każdemu odpowiada. Można go nieco zamaskować, rozpuszczając żelatynę w gorącym mleku. Stosowana jest w cukiernictwie np. do masy cukrowej, deserów bez pieczenia, ciast na zimno, mas tortowych i do placków, natomiast w kuchni do różnego rodzaju galaret. Jeśli któraś z tych propozycji nam nie wyjdzie, wynika to zazwyczaj ze złego przygotowania żelatyny(...)powstaje z krasnorostów rosnących u wybrzeży Japonii. Ma działanie podobne do żelatyny, jednak tężeje nieco szybciej. Nie ma zapachu, jest przeźroczysty. Stosuje się go przede wszystkim w deserach i ciastach bez pieczenia w diecie roślinnej, galaretach i innych daniach, w których normalnie występuje żelatyna. Do kupienia w sklepach ekologicznych, ze zdrową żywnością i lepiej zaopatrzonych sklepach spożywczych. Najłatwiej kupić można

W kuchni Karmel-itki
Kostka Kubusia. Ciasto bez pieczenia 2277

Ciasta bez pieczenia to zbawienie podczas upałów. Tak myślę. Są okazje, na które ciasto wypada zrobić, a buchający gorącym powietrzem piekarnik uznawany jest za wroga numer 1. Ja to rozumiem, dlatego niebawem pojawi się seria deserów bez użycia piekarnika. Kostka Kubusia jest orzeźwiająca i jeśli jesteś okrutnym łasuchem, dodaj więcej cukru :) Użyłam standardowej blaszki prostokątnej do wypieku ciast, jednak można

MamaOskarka
Chatka Baby Jagi na słodki Dzień Dziecka 228

Chatkę Baby Jagi - prosty deser, który po wielu, wielu latach powrócił do moich łask i sprawia radość mi oraz moim najbliższym. Pewnie ile domów tyle nazw dla tego ciasta bez pieczenia. Na przykład w rodzinnym domu mojego Męża był to "Domek". Jak zwał, tak zwał - w każdym razie pracy niewiele, a wrażenie smakowe wspaniałe. No i ten sentyment do dawnych

Kuchnia po mojemu
Malinowa chmurka 358

już sama nazwa wskazuje, "Malinowa chmurka" - to delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! :) Na początek kilka ważnych rzeczy: Jeżeli używamy malin mrożonych, wcześniej należy rozmrozić je na durszlaku.  Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny(...)jego zwarzenia. Kruche ciasto z galaretką wyjąć z lodówki i gotowy krem wyłożyć na galaretkę  (fot.3) . Wyrównać. Na wierzch wyłożyć gotową, wystudzoną bezę  (fot.4) . Schłodzić przez 2 godziny w lodówce.  Ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce - pod warunkiem, że przetrwa :) Smacznego. Źródło: mojewypieki.com   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto biszkoptowe z jagodami 262

Ciasto biszkoptowe z jagodami... Puszyty, słodki biszkopt. Kwaśne, soczyste jagody. Wierzch posypany cukrem pudrem. Proste, szybie i pyszne ciasto! Smacznego!   Składniki: 4 jaja; 1 szklanka

Gospodyni Miejska
WEGAŃSKIE CIASTO DROŻDŻOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, ZE ŚLIWKAMI I Z KRUSZONKĄ 262

dyni- baba na bani , tym razem poszłam krok dalej i stworzyłam na tym przepisie ciasto drożdżowe z dodatkiem śliwek i kruszonki, no ba cóż by to było za ciasto drożdżowe bez kruszonki... W cieście nie ma ani grama produktów zwierzęcych więc może być ciastem wegańskim, dla mnie nie ma to akurat znaczenia ale ciasto warte jest polecenia bo jest przepyszne

Smaczne Zdrowe
Orzechowe ślimaczki drożdżowe 162

jednej strony 2 cm bez nadzienia. Zawinąć ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku, zaczynając od strony z nadzieniem. Kroić na 1-1,5 cm plastry. Układać na blaszce, końcówkę ciasta (bez nadzienia) podkładać pod spód. Wysmarować każdy plasterek jajkiem wymieszanym z mlekiem. Ostawić do wyrośnięcia – około 30-40 min. Powinny porządnie się napuszyć. Wstawić do nagrzanego

moj przepis na
Wielkanoc 2015. Słodko 145

się z wypiekami. Mam nadzieję, że znajdziecie tutaj coś interesującego dla siebie czy Waszych bliskich! Zapraszam! Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy(...)Babka Babka migdałowo - limonkowa (bez glutenu, bez mleka)    Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez mleka) Kruszon z jabłkami Tort obłędnie czekoladowy Ciasto pomarańczowo - migdałowe bez jajek Cynamonowy placek z jabłkami

Szybko Tanio Smacznie
Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) 1448

najprostszych ciast. Idealne na upały. Miałam podobną tartę w planach dawno (w wersji pieczonej), jednak kto śledzi facebooka wie, że zepsuł mi się piekarnik. Z tego powodu kombinuję z ciastami bez pieczenia. A takie właśnie banofee pie jadłam w jednej z ulubionych kawiarni. Zachwycona prostotą ciasta odtworzyłam je w domu. Kilka składników, mało pracy. Doceni to każda zapracowana osoba. Najlepiej(...)łyżkę cukru pudru (można pominąć). Wykładamy bitą śmietanę na warstwę kajmaku. Banany kroimy w ukośne 1-2 cm plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na wierzchu ciasta. Posypujemy całość obficie kakao. Tarta bananowa bez pieczenia musi się schłodzić przez co najmniej godzinę w lodówce przed podaniem. Post Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
CIASTO Z JABŁKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ, WEGAŃSKIE 799

dość iż bardzo łatwe, to jeszcze bardzo smaczne. Ciasto jest bardzo wilgotne, imponujące wielkością, o cudownym aromacie. Można dodatkowo dodać do niego cynamon i będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Ciasto jest bez dodatku jajek oraz mleka krowiego, czyli jest to idealne ciasto dla wegan. Przepis znaleziony tutaj , troszkę go jednak zmodyfikowałam. Piekłam w formie 26cm. Składniki suche: - 675g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania