ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:14/901)

Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 384

tego lata zaraz obok ciasta jak marzenie :) Na blogu pojawi się niedługo nowa kategoria - ciasta bez pieczenia . Znajdziecie tam przepisy na desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę

Chocolate Muffin Blog
Tarta cytrynowa - prosta i baaardzo smaczna 151

poświęcenie. Ten smakołyk wywołam u niego niezłą zgagę ale i tak pałaszował ciasto twierdząc, że jest zbyt smaczne żeby sobie go odpuścić. No cóż nie ma róży bez kolców? Niestety zdjęcia ciasta nie są rewelacyjnej jakości. Pomijając fakt, że fotograf ze mnie cienki co mnie czasami złości bo nie potrafię oddać wyglądu ciasta ale nie posiadam również odpowiedniego sprzętu. Robienie(...)kawałki margaryny i jajka. Mieszamy aż wszystko ładnie się rozpuści i połączy. Masa powinna być bardzo gęsta, jeśli nie jest należy ją lekko podgrzać. Gotową masę wylewamy na ciastoBeza: Z białek ubijamy pianę na sztywno. Pod koniec dodajemy mąkę i cukier i delikatnie mieszamy. gotową bezę wykładamy na wierzch ciasta. Możemy pokusić się o wzorki , na pewno będzie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 67

część ciasta, z kakaem.  W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. U mnie część z kakaem tworzyła spód. Drugą część, bez kakaa upiekłam w ten sam sposób, 25 min, temp  180 °C. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam(...)mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta, z kakaem wyłożyłam schłodzony krem, następnie drugą część ciasta (bez kakaa),  czekoladę i dodatki (migdały). Udekorowałam ciacho i wstawiłam do lodówki

nietadieta
Raffaello 656

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam wszystkich miłośników kokosu na pyszne ciasto bez pieczenia o nazwie Raffaello. Ciasto łączy w sobie słone krakersy i masę budyniowo – kokosową. Jest bardzo delikatne, rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu. Post Raffaello pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tarta truskawkowa z bezą 177

wyłożyć ciastem dno i boki formy, a papier odkleić i wyrzucić. Spód podziurkować widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 190°C (góra i dół bez termoobiegu). Ciasto (spód i boki) okryć dokładnie folią aluminiową. Na spód wysypać suchą fasolę (fot.1). Piec przez 15 minut, następnie zdjąć obciążenie z fasoli oraz folię (fot.2) i piec jeszcze(...)podpieczonym, kruchym spodzie rozsmarować dżem, ułożyć truskawki (fot.3), wyłożyć pianę z białek (fot.4) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 20-25 minut aż beza będzie z wierzchu lekko zarumieniona. Wyjąć i dokładnie ostudzić. Ciasto najlepiej kroić dopiero po całkowitym ostudzeniu, ponieważ ciepła tarta będzie miała zbyt płynne nadzienie, które z czasem trochę gęstnieje

Świat Ciasta
CIasto z jabłkami i masą truskawkową według Siostry Anastazji 724

pieczenie, dlatego najczęściej piekę teraz szybkie łatwe ciasta. Jednak niedawno pokusiłam i przygotowałam takie warstwowe, pyszne ciasto według przepisu Siostry Anastazji. Ciasto wyszło naprawdę baaaardzo pyszne! Kruche ciasto z jabłkami, mus truskawkowy, beza a wszystko to przeplatane masą śmietanową. Mówię Wam pychota!   Ciasto jabłkowe:   300g mąki pszennej,  50g masła,  2 jajka,  1/2 szklanki cukru(...)dodatkiem cukru pudru. Na upieczone ciasto z jabłkami wyłożyć połowę masy śmietanowej, rozłożyć ciasno delicje, jedna obok drugiej. Wyłożyć cały mus truskawkowy i rozsmarować resztę śmietany i przykryć upieczoną bezą. Ciasto odstawić na całą noc, by nieco zmiękło.   Źródło: Siostra Anastazja

Z miłości do słodkości
Tort urodzinowy bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 104

Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao, olej kokosowy i wymieszałam. Krem do ozdobienia: Śmietanę kokosową z dodatkiem cukru brązowego ubiłam za pomocą miksera. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część, kakaową wyłożyłam dżem, a na trzecią część ciasta wyłożyłam krem. Na kremie ułożyłam ciastka ryżowe, jedno obok drugiego. Na ciastka wyłożyłam czekoladę

nietadieta
Zemsta Teściowej 216

Wracając do ciasta muszę Wam powiedzieć, że jest przepyszne. Delikatny kruchy spód z mocno wiśniową galaretką, śmietankową masą i chrupiącą, migdałową bezą. Pycha!!! Zresztą przekonajcie się sami. Tylko pamiętajcie o tym, żeby użyć wydrylowanych wiśni ;-) Zapraszam!!! Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej, 250 g masła lub margaryny ( zimnej), 4 łyżki cukru pudru, 5 żółtek, 1,5 łyżeczki proszku(...)blaszce. Na ciasto wylewamy mocno stężałą galaretkę. Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Gotową masę układamy na galaretkę i przykrywamy ciastem z bezą. Ciasto dokładnie przykrywamy i   wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.   Smacznego

Passion of Cooking
Banoffee 1811

Banoffee to pyszne ciasto bez pieczenia. W swoim składzie ma puszystą i słodką bitą śmietanę, delikatne banany i masę toffi.       I to właśnie bananom i masie toffi zawdzięcza swoją nazwę. Ciasto to wyglądem przypomina słynnego 3 Bita. Ale tylko wyglądem bo w smaku jest już zupełnie inne. I powiem Wam, że dla mnie

Passion of Cooking
Puszysty sernik cytrynowy na chrupkim spodzie ze słodkim akcentem tutti frutti 156

Dzień przed Wigilią w całym domu unoszą się wspaniałe zapachy... Krzątam się energicznie by ze wszystkim zdążyć. Pierogi już są, uszka też, barszcz... Czas na moje ukochane świąteczne ciasta. Bez jakiego ciasta nie wyobrażam sobie świątecznego stołu? Bez sernika. Tym razem postanowiłam przygotować go w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym, czekoladowym spodzie ze słodkim owocowym akcentem tutti frutti. Serdecznie(...)waniliowy. Dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i aromat, miksujemy. Tak przygotowaną masę jajeczną przekładamy do miski z serową masą. Miksujemy tylko do połączenia składników (! na najmniejszych obrotach miksera). Ciasto przelewamy ostrożnie na ciasteczkowy spód. Sernik wkładamy na środkowy poziom do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Sernik pieczemy około 1,5 h (wilgotny ser). W zależności od użytego rodzaju sera

Słodkie okruszki
Delikatny sernik z owocami i bezą 194

Muszę to przyznać, miłością ogromną darzę i nie potrafię odmówić sobie bezy, ciasta z kremem i z owocami, co jest moją zmorą i niestety "przekleństwem" :( Zatem jak sami rozumiecie, zwyczajnie nie mogłam przejść obojętnie obok tego przepisu. Sernik z wiśniami i bezą to ciasto,plasujące się w czołówce moich najulubieńszych! Przekonajcie się sami dlaczego :) Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru(...)szklanki masła opakowanie mrożonych owoców, np. wiśni, malin - możecie zamiennie wykorzystać owoce świeże lub z puszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka jest

Taste Of My Day
Ciasto z profesorskimi śliwkami 174

musiałam poimprowizować, bo jak zwykle czegoś tam zabrakło w szufladzie, ale wyszło. Oj wyszło. Takiego właśnie placka było mi trzeba. Słodycz śliwek, podkreślona cynamonem i wanilią, delikatne kruche ciasto, chrupiąca beza. I te kolory- upieczone śliwki mienią się mieszanką złota, czerwieni i fioletu. Nie da się ukryć, że pan Małecki wie co dobre. PLACEK ZE ŚLIWKAMI I BEZĄ (z "Cukierni(...)laska wanilii Beza 6 białek 200g cukru  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Oryginalny przepis jest na formę 34x42, ja zrobiłam w mniejszej prostokątnej- wyszło więcej bezy na centymetr kwadratowy ciasta;-)  Masło miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Pod koniec ucierania dodajemy żółtka. Kiedy masa jest jednolita dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wyjdzie nam z tego kruszonka

les mirabelles
Jogurtowiec z truskawkami na zimno 565

Proste ciasto bez pieczenia z jogurtów naturalnych i ulubionych owoców Ciepło, a nawet gorąco...tak więc będzie coś bez pieczenia na zimno... Tak zachęca Bożenka do wspólnego cukiernictwa w ramach akcji Ciasto na niedzielę . Wybrała przepis zaczerpnięty z bloga Better life by Auntie Ju na szybkie ciasto jogurtowe bez pieczenia i z dowolnymi owocami. Oczywiście, że postawiłam na truskawki ! :) Trochę(...)deskę - użycie folii spożywczej sprawi, iż łatwiejsze będzie jej wyłuskanie z pojemnika bez uszkodzenia struktury galaretki . Następnie pokroić ją w dużą kostkę, po czym z powrotem wstawić do lodówki, by się w międzyczasie nie rozpuściła. Połowę truskawek pokroić na połówki - trafią one na wierzch ciasta . Resztę owoców pokroić w dowolne kawałki - znajda się one w środku . Do dużej miski wlać

Grunt to przepis!
Ciasta na Komunię Świętą 682

bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in. kajmakiem - nikt się nie zorientuje, że to tylko herbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik

Moje Qulinaria
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 244

piekłam z jego dodatkiem, można oczywiście użyć ksylitolu). Polecam bardzo gorąco to ciasto, wszyscy czekoladoholicy wręcz oszaleją na jego punkcie, jest przepyszne... :-) Masło można zastąpić olejem kokosowym, otrzymamy wówczas ciasto bez laktozy (i bez białka mleka - czekolady o dużej zawartości kakao nie zawierają mleka). Ja piekłam z masłem i z olejem, po połowie (zależało mi na maślanym smaku, olej nadaje(...)termoobiegu ok.30 minut. Odstawiamy do przestudzenia na ok.15-20 minut. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Choć ciepłe ponoć smaczniejsze.       Po wystudzeniu proponuję więc podgrzać ciasto w mikrofali, wówczas czekolada stanie się fajnie płynna. Smacznego

Smaczne Zdrowe